Byalagsmöte

Ett ihärdigt regn förstörde hela kvällen igår när jag tänkte ta mej ut på en kantarellrunda. Det finns mycket tankar i huvudet nu , som borde få tänkas klart , och det är stört omöjligt att göra det här, där det hela tiden händer något. Rörigt är bara förnamnet!!!

Byalagsmöte idag, och där finns det mycket att ta upp och diskutera. Och där är det många tankar som är ofärdiga och som jag skulle vilja ha ett förslag på lösning, åtminstånde i huvudet innan kvällen.

Sedan är det Bror-Tommys blogg där man inte vet om man ska skratta eller gråta. Idag känns gråten närmst, där dels osmakliga liknelser med tyranner skrivs ut, men framför allt för min egen del där jag efter 1,5 år av bloggande fortfaranade är ett bihang. Får väl vara tacksam att jag har ett namn iof.

Vet inte hur många gånger jag har förklarat men nu när BeTe är på samma sida som Stefan kanske han begriper.
NB är ett parti med en hel del sakfrågor, men ingen idiologi bakom , eller hur ? Jag håller med i de flesta sakfrågorna, men det gör mej inte till en NBare. Det borgliga blocket gick med på att driva dessa frågor efter valet, det gjorde inte dom till NBare heller, i mitt tycke. Och nu har det röd/gröna  blocket gått ihop och driver samma frågor. Och jag skulle aldrig i min tid komma på tanken att kalla BeTe Nybyggare, men det är ju skilland han är ju en karl med egen vilja.  

Så du och jag är inte mer kompisar nu en förrut, för mej handlar kompisskap om respekt och inget annat, och din respekt har jag aldrig fått. Stefan och du kommer antagligen slita som djur för att nå era mål, det hoppas jag iaf.
Och precis som jag sa till de röd/gröna efter valet, att acceptera demokratins gång och börja jobba för majoritetens vilja, så säger jag samma sak  till det borgliga blocket nu.

Vill kommentera signaturen "Becket" som tyckte att NB la sej platt inför Sossarna när de inte krävde ordförande poster. Jag ser ingen som kan matcha ex Helen i skolans utskott, och bäst kvinna/man på varje plats ska det vara , det har funnits nog med folk som jagat betalda platser i denna kommun.

Vet inte hur jag ska göra för att vara en egen fristående person i fortsättningen, ska jag blogga om kläder och smink?? Eller är det stört omöjligt oavsett vad jag bloggar om i detta gubbiga kommun?

Så om vi tittar lie på modet i höst istället, så får jag väl säga att det är så där jättesnyggt för egen del. Rakt nästan 70-tals inspirerat, och dessa terakottafärger som inte jag alls tycker om. Sedan den lantliga stilen med rysch-pysch, och blommor .  som får oss medelålders tanter att se ut som 75...... inte alls klädsamt. Och det stora problemet är att det bara finns det , och knappast några alternativ att ta till.

Inredningstrenden däremot kan jag förlika mej med. Schaby-chick är stort och precis i min stil. Lantligt , ljust och luftigt. Tillbaka till 80-tal men med lite varmare inslag, och mer former.

Nej nu är det dax att ta tag i dagen, och nu har min överodnade kommit också , vilken tur , då kanske jag kan få min arbetsorder så jag vet vad jag ska göra ;)

Kram
KF 1

Måndag blev en fullfartsdag, telefonerna började vakna till liv för kunderna ordentligt, och ett nytt lass varor kom in.

Roligt att läsa i tidningarna att Gusum är ett begrepp när det gäller kräftor. De är duktiga där nere på "Bischa" .
Anja Persson som kund också , det är inte fy skam, och vilket markandsföringsvärde att hon tar sej tid att tacka också !!

Nu vill Tommy bygga ut, och att affären vill expandera är väl det bästa som kan hända ett samhälle. Men lyssna alla Gusumiter på en sak.

Tänk på hur det ser ut här, Bischa har 3 parkeringsområden runt om sej, och lastkaj på baksidan där även sopor finns, där vill , om jag förstår Tommy rätt, han bygga ut och hägna in. (det är bra i sej) .

Sedan har vi Folkets Hus , och snart också Carros fik på baksidan om Bischa. Där kan man inte utvecka något för vägen ligger precis vid husen och i så fall skulle Carro få ett plank framför sej, vilket vore synd.

Mellan Birgersson och och gamla Shalström och gamla konditoriet finns det grönområde som vi använder som central plats vid evenemang. Och vi har också en korsning som har orsakat kaos i alla år .

Tänk er föjande: Birgerson ändrar in och utgången mot Sahlströmshållet. Grönområdet görs om till en enhetlig stor parkering. Föjdaktligt blir Birgerssons baksida mot Kvarnvägen där utbyggnad och sopor kommer att vara .
Den naturliga centrala platsen blir då vid Folkets Hus och det nya fiket, och det är ju mellan dessa tre som det bör vara också. Då kan man göra om hela den ytan mellan till en central användbar plats , smala av gatan vid Folkets Hus också så de har lite plats att utveckla uteserveringar utanför sina verksamheter.
Vad tycker ni ??? Kostsamt men vi har ett väldigt splittrat centrum just nu som inte följt med i tiden och ska vi göra något så måste det nog ske i samband med saneringsarbetet .

KF igår. Var lite spänd igår på reaktionerna , men jag blev lugn med en gång jag kom. Speciellt för ett varmt mottagande vid dörren :)

Det kändes bra så in åt skogen!! Jag pratade med folk från nästan samtliga partier(inte topmännen) men iaf.
Och reaktionerna från alla partier var samstämmiga. Det som hänt ÄR bra för kommunen.

Nybyggare och Sossar måste rivstarta och sätta fart, och det är inga konstigheter i det som stod i kompendiet.
Det borgliga blocket måste ta timeout och backa tillbaka och börja granska sina verksamheter.

Det senaste 1,5 årens maktkamp bland gubbarna i toppen av våra partier har varit oerhört kostsamt för kommunen. Och det inser de som står längre ner på listorna.
Det är dax att ni går ihop och gör lite självransakan i era partier, tar kommandot och sätter upp nya riktlinjer.
Profelerar er och slutar att gå efter toppmännens egna vinningar eller den svågerpolitik som har rådit, kanske för att alla suttit för länge. De sitter praktiskt taget i knät på varandra. Slåss för er tro istället.

Moderaterna: Alla kan följa i tidningen vad som har hänt , läs Helena von Schantz blogginlägg från igår http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6214027&entry=7074710
Och där är det en massiv vägg i toppen som inte ser verkligheten, där är ett parti som måste rensa upp lite.

Centern: Jag tror faktiskt på Anders, han har det som behövs, MEN det är för mycket band åt alla håll som han måste förhålla sej till. Ta en röjsåg , och klipp av alla band och ta kommandot själv. Lyssna inte på de gamla bittra uvarna runt omkring dej utan gör Centern modernt.

Folkpartiet: Där har vi redan förnyelse och jag ser fram emot att ni taggar er mer till nästa val , jag tror att ni har goda förutsättningar att göra ett kanonval nästa gång.

Sossar: Ni har änligten fått förtroendet att styra Viken och jag tror att ni kommer att göra det bra faktiskt, ni är för slipade för att göra detta halvdant. Ni har redan visat att ni tänkt till och erat nytänk med Erland och Lasse i toppen är klockren.  Men ni har ett annat jobb att göra vid sidan om, glömt är inte maktkampen, och de rätt usla metoderna att bråka. Jag förstår varför, men det är för kostsamt för samhället.
Ni har nu chans att göra rätt, och verkar också göra det. Mer insyn och öppenhet, mer kommunikation,inte bara till kommuninnevånare utan också mellan er i politiken. O ch det var också bra att Erland gick ut och förklara igår på Helenas blogg igår, mer sådant !!! 

Miljöpartiet: BeTe du kan inte sitta ensam i detta parti, vad ska du göra åt saken ? Handlingsplan måste fram !!

Oj nu har jag gjort det man inte får , tycka till om andra , medans man själv inte gör något ;)

Jag lovar att ta ett steg tillbaka och ransaka mej själv också, så får vi se hur det går !!! ;)

Kram på er och ha en bra dag

Ny vecka , nya tag

Godmorgon i stugorna , ny vecka och nya friska tag !!;)

Fredagen blev smått kaotiskt, när nyheten om maktskiftet blev känt, det ringde oavbrutet och kontoret blev nästan en sambandscentral. Men skoj är det ju när man får vara med men ändå inte är med.

Lasse B kom förbi och dömma av den blicken han hade, så fast han väntat såååå långe på att detta skulle hända , så skulle han mer än gärna väntat en vecka till, för han hade klarat körkortet på MC dagen innan, och vete tusan vad han var mest glad över ;) Jag är impad över att han kunde fokusera på uppkörningen när han hade allt annat i brevid.

Lördagen spelning gick jättebra , först lite segt som vanligt, men vartefter så tinade dom upp. En fruktansvärt påkostad fest i en nybyggd jättearena. Med en konstgräsplan utanför. Vilka förutsättningar denna klubb har !!Söndagen och den nya hundtävlingen " Rallylydnad" var med på agendan . Lina ställde upp med Iris och det gick jättebra för att vara första gången. 90 poäng av hundra och 5 totalt utav 30 tävlande. Grattis Lina och Iris !!!

Idag Kommunfullmäktige , och det är alltid lika intressant att se vilka som hälsar och vilka som försöker spänna ögonen i en ;) I det fallet kan politiker vara väldigt tydliga;) och då är jag inte ens med på banan .

Vad BeTe ska skriva om i fortsättningen var den absolut vanligaste frågan i fredags, men han kommer säkert på något.

Men efter valet så var det ju en del saker vi verkligen var eniga om, att de tyngsta posterna (betalda) går till män. Fortfarande ett gubbigt styre i Valdemarsvik , även om det kommer att något lite bättre.
Hur ligger det till med blockpolitiken ???? ;) Som Nybyggarna inte säger att de anammar.
 
Jag fick ju min "nickedockastämpel" också, så jag kanske inte ska fråga? ;) Men nu är det så jag har även innan ifrågasatt båda sidornas politik, även om inte BeTe har märkt det, men det kommer märkas nu ;) Hoppas jag någon gång kan få ett litet erkännande om jag faktiskt kan tänka själv ;)

Det finns några saker som jag tycker är speciellt bra. Att kommunalrådsposten och att ordförandeposten i kommunstyrelsen delas. Lasse är helt ok som kommunalråd, han kan verkligen politiken och är ett bra ansikte utåt. Men Erland kommer att behövas , dels för att han har erfarenhet , men han är också en person som folk har respekt för (inte alla kanske;) ) men där det behövs. Han kan få fart på kommunhuset, och vi behöver en som tar kommando och pekar ut vägen.

.

Sedan ser jag att signaturen Eye är i farten. Jag är ganska övertygad om att jag vet vem det är, och jag tror att fler vet. Hur ni än väljer att tackla det så har den signarturen inte givit er någon vinning på något sätt, så om ni kan så se till att den kommer bort från nätet. Det känns som det får vara bra nu , börja jobba och visa vad ni går för. Någonstans måste man släppa strategitänket , som i det här fallet är.

Anders (C) gjorde ett bra uttalande i tidningen i lördags och jag tror att detta kan vara nyttigt för de borgliga partierna med. Nu måste de gå tillbaka och tänka nytt, de måste rumstrera om i sina partier och spetsa till sej och kanske rensa bort lite grann.

Tror överlag , vad jag har hört , att även vilka sympatier man har , tyckte att det var bra för Valdemarsvik.
Speciellt som både NB och Sossarna har krav på sej att det verkligen händer saker nu. De punkter som de hade var ju inte något att tjafsa om, och de stod nära varandra. Så jag ser fram emot det här, även om jag inte riktigt har respekten för de som sitter där de sitter av ganska naturlig anledning.
Men det går att jobba på det !!

Och jag tycker precis som efter förra majoritetbildningen. Ge dom för fasiken en chans nu !!! För vårat bästa!!

Demokratin har talat och nu MÅSTE vi alla hjälpa till att få det här bra !!
Vi , du och jag har också ett ansvar.

Och en sak står på min önskelista till de nya. Om den blivande oppositionen kommer med ett bra förslag, lyssna på det då och visa att ni står över småaktighet !!!

Man ska egentligen inte adda på en blogg, under dagen , men faan vilket bra inlägg Helena!!!
http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6214027&entry=7074710

Mer om det imorgon !!!


Kram