Banvallsröj !!!

Jaha så var det fredag igen , fy så fort veckorna går. Men å andra sidan har jag detta år fuskat en massa från jobbet, även om jag jobbat varje dag (som jag varit hemma) på förmiddagarna.
Börjar till och med bli sugen på att sätta igång med projekt till hösten och det var länge sedan som suget infann sej , så det måste väl betyda att jag fått vila upp mej och hunnit med att tänka mina egna tankar ett tag.

Banvallen ska vi börja planera , BeTe kan vara med för att plocka poäng, men tycker inte att politiker ska göra detta, vilket i  och för sej är rätt.
Samtidigt ska heller inte politiker köra en kommun i botten, bråka i flera år så det inte händer någonting i kommunen , så jag tycker att alla politiker ska se det här som en symbolisk handling och en nystart för Valdemarsvik.
Även tjänstemän på alla nivårer utamanar jag på denna symboliska handling , för det är trots allt en sammanbindande länk mellan Gusum och Valdemarsvik, och det behöver återställas, efter det gångna året.

Så nu ska det planeras, Riverman och vi står för grus, Vi behöver traktorer ett par , för att sladda upp banvallen , och sedan är det att kratta och snygga till och lägga på nytt bärlager.
Först måste vi dock kolla med kommunen att det inte finns något budgeterat för slingan , eller att vi verkligen får göra det. Och sedan är det till att sätta ett datum . Det ska bli skoj!!!
Nu är ju inte jag politiker , men jag känner på mej att vi behöver vara några samhällsmedborgare också om vi ska bli lite folk. Och jag kan ju vara den som basar också, mej känner de sej säkert inte hotade av;)

I helgen blir det full fart. På lördag var enda dagen som vi fick ihop hela familjen på någon aktivitet i sommar, så det blir att göra något enkelt,

Lördagkväll och det är pubkväll i Ringarum, och på söndag är det Baljadagen. Jag har fått äran att komma upp där och sjunga så jag tränar för fullt på den sång de vill att jag ska sjunga , vi får väl se om jag klarar av den ;)

Nu tänker jag ta en promenad och sedan en god frukost på min altan, lite jobb och sedan är det helg.

Ha en bra helg alla i cyberrymden och alla som vill hjälpa till med banvallen kan väl höra av sej på något sätt, så vi vet hur många det kan tänkas bli .

Kramar

Vänner

Helgen har gått i svindlande hastighet och det har varit ett ganska skönt blandväder, perfekt för  svampen som det finns mycket av i år , och snart är min frys full av skogens guld. Då är det bara att fortsätta med några andras frysar , som jag tagit på min lott att fylla med;)
Så snart kan man bara gå ut och plocka och slipper rensningen och det är rätt skönt om jag ska vara ärlig.

Lördag och vi var på Kajkalaset i Gryt, med ungarna dvs Lina och hennes gäng. Anton jobbade ju där ute så han slutade när vi åkte ut.
Första gången för oss att vara med, vi har ju alltid spelat på andra sidan viken , den helgen, dvs Kaggebo, så nu fick vi chans att åka äntligen.
Nästan uppehåll , bara lite duggregn, men där skulle ju verkligen ett tält över dansbanan vara på sin plats, för det har inte varit uppehåll någon gång tidigare. Annars var det kanonbra, bra musik, bra stämning och roligt folk.

På söndagen var vi i Båtsholm St.Anna, där The Rubliners spelade på lördagen , så på söndagen var jag och Stefan och hjälpte dom att ta ner deras stora tält. Det blåste halvt storm så det var inte det lättaste ;)

Efter det åkte vi hem och hämtade Antons flickvän Bella och åkte ut till Ida på Udden och åt söndagmiddag.
Fläskfilespätt kan jag rekomendera, såååååå gott. Och vi åt tills vi nästan inte kunde resa oss från bordet ;)

Måndag och jag jobbade några timmar , sedan for jag ner till min allra äldste och underbaraste vän, Mia.

Vi bodde grannar när jag var 1 år och hon ett år äldre, och sedan har vi i stort sätt hängt ihop, speciellt från 13 och upppåt.
En sådan vän som man vet vad hon tänker utan att hon behöver säga något ;)
Katri var också med och henne lärde jag känna när Mia hängde där nere i Loftahammar ett tag. Och vi har musik och sång gemensamt bl.a.
Katri har jag inte pratat med på hur många år sedan som helst , men det var som om det var i förra veckan, vi skrattar alltid hysteriskt när vi kommer ihop, och kanske är det för att vi är så olika allihop. Katri och jag sjöng föresten på Mias bröllop, och det kan ju vara en del i att det gick som det gick ;)

Nu ska vi spela på deras cykelfest i Septemer och jag skulle vilja göra en liknande grej i Gusum. Där man samlas och får en lapp där det står vart man ska äta förrätt, så åker man dit och äter, sedan får man en ny lapp där det står vart man ska äta varmrätt, sist en sista lapp vart efterrätten ska intagas. Sedan samlas alla och dansar någonstans . Jag tycker det låter skitkul, och man får umgås med såna som man vanligtvis inte pratar så mycket med kanske ;) Låter inte det roligt ???? ;)Man läser och läser om Norge och tragedin, och försöker ta till sej alla fakta, och sakta börjar man väl förstå denna djävulska plan, som gärningsmannen under flera år utformat. Det är så mycket man tänker när man läser tidningarna och bloggarna, om hur de drar slutsatser och nästan skuldbelägger folk , och drar politiska vinningar av det.  Men jag tänker inte lägga mej i det, jag vill helt enkelt inte. Det klokaste jag läst, var vad en bandomsvän på nätet skrev.

" Om en ensam man kan visa så mycket hat - tänk då hur mycket kärlek vi kan visa tillsammans !!"Här en liten länk till vår senaste hemmainspelning
http://www.youtube.com/watch?v=ZThMCVgnaDU

Ha en bra dag alla!!!

Kramar

Utöya

Finns inget man kan säga idag, när man ser på TV och norsk television kablar ut bilderna från Utöya , och Arbetarpartiets ungdomsläger. Vilken förtvivlan !!!! Så fruktansvärt !! Och man kan inte på något sätt föreställa sej vilken förtvivlan dessa barn och föräldrar känner i väntan på att få veta vem eller vilka som fick mista livet.

Det pratas om 80 talet döda , men fler är att vänta.

Det pratades i tidigt skede om muslimska terroristnätverk, men en norsk ung kille på 32 år är annhållen, troligen helt ensam gärningsman, eller förknippad med ett högerextremistiskt nätverk möjligtvis.

En timme tidigar brisserade en bomb i det norska regeringskansliet , troligtvis av samma gärningsman.

Man känner sej liten, och futtig, och försöker på något sätt förstå eller  finna en logisk anledning till dåden, men det finns absolut ingen logisk förklaring.

Det finns ingen logiskt förklaring till någon terrorism, vad den än kommer ifrån. Man kan aldrig finna någon förståelse till att skada andra människor av någon anledning, i detta fall oskyldiga ungdommar samlade för sitt engagemang för att få en bättre värld.

Mina tankar går till alla berörda, som medmänniska, som en förälder , som en mamma till en annan.

Ett ljus står tänt här idag !