" Gubben Sääv"

Efter en seg start igår morse, blev det lite jobb gjort , fast det blev många fikastunder då både Lennart dök upp på förmiddagen och Anna och Sara dök upp på eftermiddagen. Men å andra sidan hann jag inte med att äta mat , så det gick väl jämt upp ;) 

Vid tre drog jag en snabbsväng till stan för några "måsten" , men var hemma igen vid strax innan sex , så jag lagom hann med att gå till Bylagsmötet som igår var förlagt till Herrgården i Gusum.

Otroligt vacker byggnad, med mycket Gusumhistoria i , och mina tankar åkte givetvis tillbaka i tiden, tills då jag sommarjobbade där när jag var 14-16 år. Jag älskade det !!! Det var utan tvekan det bästa sommarjobbet jag haft. Vi var några stycken som skulle jobba där varje sommar, men jag var den som nästan vägrade att ta semester. Det spelade ingen roll om det var regnigt eller sol, det fanns alltid något att göra.

"Gubben Sääv" levde då också , en man som hade jobbat åt disponenten, men fått vitaminbrist (sa dom) av att han ätit för ensidig kost (morötter och läsk) och därför var helt borta i huvudet , men GÅ kunde han.
När hans träningsoverall var söndernött, så det bara fanns "muddarna " kvar , var han ute och gick i samhället. Och då menar jag verkligen att det BARA var muddarna kvar, i övrigt var han helt näck !!!

Han kom varje dag till Herrgården för att ta sej ett dopp från bron. Samma bro som vi hämtade vatten till krukorna ifrån, så rätt vad det var så stod han bara där och märkte inte oss , som stod 1 meter ifrån.
Han bodde då i det hus jag bor i nu, och jag bodde 100 meter härifrån , så när jag kom hem på nätterna ibland , kunde jag träffa på honom och hans "muddar" hemma där jag bodde. Då hade han varit och tagit pappas plankor, som låg på våran tomt. Dom bar han över ena axeln hem till sej . Vad han skulle ha dom till förtäljde inte historien ;)

Byalagsmötet blev i alla fall bra, nya anslagstavlor ska upp , tupparna ska göras , och jag har allt färdigt , t.o.m flirtat med en duktig svetsare så det är bara att bestämma en dag, planering inför Gusumdagarna, och på lördag  håller Folket Hus , ett möte om ett microprojekt som kan ge föreningar i Gusum pengar om jag förstår saken rätt. Hann inte läsa pappren som låg på bordet i går , men det är väl bara att lyssna på lördag, för att se om det är något för Byalaget.

Nu ny dag och nya möjligheter, skojiga tider nu för övrigt och mycket som händer i alla skrymseln och vrår !!;)

Ha en bra dag

Kramar

Tillväxtverket

Godmorgon på er!

En ny kall morgon och jag blev på något sätt fast vid nätet vid kaffekoppen i morse så jag hann inte med någon promenad.

Det är lätt att bli det när man kommer in på olika klädsidor , skor för att inte tala om musik ;) Kan inte riktigt glömma bilden av synten igår och funderar på om man kan koppla ihop den till en karaoke maskin. I princip så ska det gå , för man kan köra ihop den med mp3 och kopplar man den till en laptop så borde det gå. Sedan "råkade" Kixa visa mej en grym stapelhögtalare som inte var mer en en decimeter tjock och kanske 1,20 lång som både var höger/vänster högtalare och alltså spider ljudet så man låter lite också ;) De skulle vara grymt ljud i den, sa han.

Provade att springa lite igår också, för nu är vi anmälda till Vårruset den 16 Maj ;) Hej och Hå !!! Måste ju få upp flåset lite där så nu fasiken får det bli ordning !

Min vän Tesa kom på besök en snabbis igår, älskar när hon dyker upp så. Mycket yngre än mej, söt som en vårdag och genomgod. Behöver bara se hennes ansikte så blir jag på bra humör. Det konstiga med henne är, att med alla andra vänner, så brukar jag vara "lyssnare" , vilket jag verkligen vill vara, men när det gäller henne så brukar hon (stackare) bli min slasktratt, där jag rensar ur mej mina bekymmer (futtiga oftast) men ni vet hur det är, ibland är man sårad, lite nojjor, rädslor eller vad som helst. Jag brukar inte vara så, men samtidigt är det ganska skönt att ha en sådan vän också.

Sedan var en av mina äldsta vänner här igår hos Malin också, Kerstin . Det var hon och jag och Mia (bor nu i Västervik) som höll ihop under gymnasietiden. Dom var ett år äldre än mej, men vi hade förskräckligt roligt ihop. Vi var inte på något sätt bitchiga, men vi var alla tre rätt slipade och otroligt busiga ;) Vi hade ingen tumme med busschaufförer, för där i bussen till och från stan hade vi roliga timmen (tyckte vi), och ibland fick chauffören hispanfall över oss, och då var det alltid stackars Kerstin som fick skulden, fast hon nog var mest oskyldig.
Sedan var det ju stackars "Berra" (Bertil avskydde att bli kallad så;) på fiket , som varje dag "råkade" ut för oss, när vi försökte pruta på kaffet, göra paketlösningar eller sista minutenköp.
Kan aldrig påminna mej om att vi var osams på något sätt, någon gång så där som tjejer kan vara. Tvärtom, lyfte nog varandra och sporrade varandra så mycket vi bara orkade. Härliga tider :)

Nu har Tillväxtverket kommit med en ny app som ska lyfta fram kvinnor " Förebilden apps.facebook.com" och sedan står det enl Företagarna:
"Lyft fram en kvinnlig förebild bland dina facebookvänner. Känner du en kvinna som driver företag som du vill lyfta fram? Eller en driftig kvinna som du tycker borde starta företag?"

Men vad hjälper sådant här? Ingenting!!!  Det har varit "kvinnor kan mässor" , kvinnliga ambasadörer etc etc, och det är faktiskt så att jag börjar riktigt ärligt skämmas för att jag är just kvinna och företagare. Jag ska lyftas fram som någon hjälplös sak som inte klarar mej själv. Däri ligger inte problemet !

Problemet ligger i att vi värderas olika. En man som säger sin mening, har pondus och framåtanda, en kvinna är bråkig . En man som sätter upp visioner , är visionär, medans en kvinna som gör samma sak "vill synas" vilket vi inte ska. Män tillsätter män i toppositionerna, aldrig en kvinna, och det gör ingen som helst skillnad av att de gör sådana här appar. Det blir bara om möjligt ännu töntigare att vara kvinna.

Nu till arbete, en ensamdag på företaget igen, för nu är det utbildning för Lina och Stefan, hur man blir politiker. Undrar vad man får lära sej, för en och annan politiker har ju talat om för mej att jag inte förstår något , just för att jag inte är politiker ;)

En snabbsväng till stan måste jag hinna med och sedan första byalagsmötet ikväll, det kommer att bli en hektiskt dag är jag rädd för.

Må så gott och ta hand om er !

KramFörälskad !

♥ Jag har bllivit förälskad !!! Kärlek vid  första ögonkastet finns verkligen och kan hända en när som hellst ;)


Är den inte fin ???

Skulle verkligen inte ha något nytt i år, för jag ville spara till en karaokeanläggning, men nu vete i f**n.

Tekniken är helt fantastiskt vad den går framåt och den är praktiskt taget självspelande (om man programerar den ) Och jag som mesta tiden spelar själv, tycker ju givetvis att det är roligt att kunna "sampa" in trummor och  mellanslag och grejer. Sedan kan man ju även fylla på med ljudkort så man kan bygga upp den till vad som helst , praktiskt taget. Suck , nu blev jag velig. http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=18646&artno=186226


Funderar på att lägga in protest mot den där förbannade sommartiden som gör att jag får famla i mörker igen på mina morgonpromenader!!!! Vad ska det vara bra för ???? Nej, mer  vintertid åt folket !!!!!! ;)

John Pohlman gör reklamfilm åt Valdemarsvik, och vi skulle gärna vilja ha tag på den där filmen för att kunna skicka med som bilaga till våra kundkontakter. Det verkar ju jätteroligt!!! Över huvutaget verkar Göran Trysberg och Hasse Lorentzon gjort ett gediget jobb i att marknadsföra Valdemarsvik. Jag ser en tydlig röd tråd i deras arbete och det kan fortsättas att byggas på.

Att reklam går i Cloetta Center och att Hasse använder sina kontakter från LHC tiden är ju kanonbra. Linköping är ju faktiskt lagom långt bort , för att satsa på.

En lagom dagstur för besök > för att fatta tycke och bli sommargäst > för att kunna pendla sommarhalvåret > för att kunna utgå härifrån eller bli fastboende eller jobba härifrån.  Jag tycker det verkar mycket intressant.

Ryktet går ju också om att självaste LHC kommer ner. Och jag kan bara säga så mycket som att OM de kommer , så kommer även LHCs hejjarklack ner, och gör samma saker som LHC gör ;)
Nu råkar jag vara medlem där (fast jag avskyr hockey) men upptåg är jag ju alltid med på , så det är klart man ställer upp !!! ;)

Lite mystiskt låter det kanske, men även om jag vet att denna nyhet redan finns på byn , så vet jag inte om man vill att det ska vara ute på byn. Men det finns säkert någon som kan tala om det för mej.

Tillbaka till bokföringshögarna och förberedelse inför bokslut nästa månad , blääää !!!!!

Ha en bra dag alla !!!

Kram