Kör XL is back !!!

Det blev en glad start på helgen , när det igår blev klart med en ny körledare för "Kör XL" och vi nu startar upp igen den 13 Oktober. Gunilla Åhlander från Söderköping heter den nya körledaren och verkar vara precis i vår smak. Driver ytterligare 2 körer och har även jobbat med sång och teater nere på Bäckadal, när musikprogrammet fanns.

Vi drar alltså igång Torsdagar 13 Oktober , i Sion i Ringarum , kl 18,30 -20-30 och som vanligt har vi två kreterier. Antingen tycker man om att sjunga ......eller så tycker man om att fika. Detta är en nybörjarkör , så det finns absolut ingen som inte passar in !!! Välkomna !!

Grattis Lena Ekh till utnämningen som miljöminister !! Hon kommer att klara uppdraget utmärkt, en mycket skärpt tjej, och vi har alla följt henne när hon med bestämda steg har jobbat sej upp.

Mitt första möte med Lena var när vi hade kaos på dagis för 20 år sedan. Gigantiska barngrupper , frustrerade föräldrar och överbelastade personal. Vi klagade , vi försökte få hjälp på alla sätt , men ingen lyssnade. Vi fick knappt svar på det vi skrev och missnöjet var enormt.

Det var dock två  som brydde sej, Lasse B var på dagiset i 2 dagar för att kolla läget , åt och var med barnen. Och sedan var det Lena , som också tog sej tid, och med mycket små medel hjälpte oss, så åtminstonde kände oss nöjda.

BeTe  är rädd för att hon inte är så snäll mot vargarna, men jag hoppas att hon i sina förhandlingar med EU , ser Sverige och vargfrågan som den är , och tar hänsyn till att Sverige ser ut som det gör " vargen är utrotningshotad i Sverige" är en sanning med modifikation, vargen VAR utrotad i 100 år innan man fick för sej att återplantera den, till sanslösa kostnader.

Att det ska ske smärtfritt , förstår väl alla och envar att det inte går, tider förändras och därmed får man förändra vargpolitiken också så att det passar in för alla och envar.
Tror att Lena klarar det ypperligt !!!

Tog en liten mellanvägning , några dagar in i 0,5 kilos klubben, och det visade sej att jag rasat ytterligare 5 kg. Fantastikst !!!! Skämt och sido åker vågf**n ut idag och det blir en nyinvestering . Men jag tror nog att jag får ge den en värdig begravning , trots allt har den hängt med i 30 talet år , och vi har delat många glada men på senare tid , jobbiga saker ihop, för att inte tala om alla hemlisar !!! ;)
Nej begravning får det bli !!! ;)

Ha nu en underbar helg , det kan vara den sista varma helgen så njut för fulla muggar, gå ut i skogen, sitt på altanen, påta i landen , så ses vi igen nästa vecka om ni vill !!:)

Kramar

Ny körledare ?

En superkväll hos Maria på Trolltyg igår och lite smått och gott med oss hem. Och ett bord mitt i affären uppdukat med en massa gott tilltugg, och vad vore det om inte Maria själv satt sin prägel på det haha. Uppe i högen av morotsstavar och gurkstavar låg det en enorm jättegodisspindel, i något gelémateral, givetvis.
Och butiken var smyckad av döskalleballonger.........såååå typiskt henne !!! ;)
Alla pratade i mun på varandra och butiken var full av folk som sprang hit och dit.

Jag skrev igår att det var på gång i Gusum och Modekompaniet också. Det var snabbare än jag visste , för hon har sin kväll redan idag. Det går att ringa till Annika om man vill vara med, innan kl 11 idag . tel 0123 210 10.
Själv köpte jag en assnygg tunn klänning i syrenlila med underklänning till Så sött och så underbart romantiskt.


Idag blir det möte uppe i Sion , kanske har Hasse fått tag på en ny körledare, hoppas verkligen det , för det är många som vill att vi tar upp det igen, och saknar sången.
Men luften gick ur mej lite när kyrkan gjorde som de gjorde,och jag kan fortfarande inte förstå , hur man kan försöka ta en hel kör !!! Men jag hoppas verkligen att vi får igång det och jag hoppas att det är många nya ansikten vi kommer att få se .

En riktigt bra artikel om gågategruppen igår och deras ideer http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7131634 hoppas de får till det. Och jag vet inte om det var så bra att ta bort fokus från artikens budskap , genom att blogga som Liona gjorde. http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6206849

Gågategrejen låter hur som helst väldigt trevlig, vi hoppas få se det nästa sommar !!

Håll tummarna för att vi får tag på en ny körledare ikväll !!!


Kramar

Vågat

Godmorgon!!

De första dagarna på bantningen har gått bra , inga större abstinensanfall och jag blev om möjligt än mer motiverad när jag var uppe på Gusums Badhus och sola igår och samtidigt låna deras våg och konstaterade att min våg inte gick riktigt rätt.....och det var rätt många kilo som den gick fel också, närmare bestämt 6 kg!!!!!

Såååå tungt !!!!
(helvetes jävla skit !!!!)
Nu jäklar blir det att kämpa !!!;)


Idag skulle det varit ett nytt möte om ev Dansbandshelg, men eftersom flera inte kan , blir det att ställa in det , och istället blir det för mej att åka in på VIP-kväll på Trolltyg, och kanske okynnesdricka lite vin :D Ja så kan det gå !!! Och så ledsen är ju inte jag , att få lite extra behandling i en affär som man är väldigt köptrogen i , gör ju inte att man blir mindre köptrogen precis .

I Söderköping är det vanligt förekommande bland affärerna, och jag vet att en VIP-kväll även kommer att gå av stapeln på Modekompaniet i Gusum, annars vet jag inte att det är så vanligt förekommande i affärerna i vår  kommun men att vårda sina kunder är en mycket viktigt del när det gäller köptrohet. Och VIP-kväll är ett enkelt sätt.

Bloggarna i NT ligger lite lågt , det är bara BeTe som kämpar på. I måndags hade de möte i Ringarum, och att Ringarum är det område som borde tittas på först med tanke på att det finns störst chans att folk flyttar dit , med tanke på pendlingsavstånd till Söderköping och Norrköping är ju inget nytt under solen. Det är många mer än mej som tjatar om det. Det finns folk som är beredda att flytta dit omgående om det fanns lägenheter och marker preparerade. Ett prio 1 i kommunen kan man tycka.
Ringarums centrum liksom Gusums centrum är väl också de platser som är eftersatta när det gäller underhåll. I Ringarum står ju också kommunens egna lilla skamfläck, nämligen Stationshuset i allas blickfång när man kommer in också.

Sant och bra det mesta som BeTe skriver, det enda jag inte tycker om är gnället på tidigare majoriteten i slutet, och att slå sej för bröstet. Det har aldrig varit ett smart drag att göra så , men i sak har han rätt.

Den tidigare majoriteten var verkligen dålig på att kommunicera, de var dåliga på många flera saker, men de gjorde å andra sidan ganska många andra saker bra.

Den tidigare oppositionen hade bara EN sak att göra ......driva bra oppositonspolitik...... och hur bra var den ¨på en skala???

Ett gott råd är att sluta gnäll och jobba framåt, både kommunikationen och förhoppningsvis oppositionspolitiken hoppas jag och tror jag kommer bli bättre.
Ni har förhoppningsvis lärt er allihop något , under de sista åren !!!

Ha en underbar dag !!!

Kram