Sköna maj välkommen !!!!

Godmorgon !

En underbar helg som till strörsta del har handlat om Antons födelsedag , Han hängde på låset på Systemet tillsammans med mycket mer erfarna köpare i lördags, bara för att få känna känslan av att vara en fullfjädrad vuxen;)
Konstigt det där att man blir myndig vid 18 och handla på systemet vid 20, om man inte är mogen att köpa sprit då , är man då mogen att rösta t.ex? Ändra gränsen till 20 i båda fallen vore väl det lämpligaste.

En häftig tårta fick han iaf ! Han är ju Am fotbollsspelare och lämpligare tårta kan man knappast göra
På kvällen blev det utgång för honom och hans flickvän Bella och när jag satt mej i soffan på kvällen för att kolla TV i lugn och ro, ringer telefonen.
Det var Lina , som hela helgen har jobbat på tatueringsmässan på Borgen i Norrköping, från tidig morgon till sena kväll. Hon sa att det var skottlossning på stan och att jag skulle ringa Anton och säga till honom att han skulle hålla sej innomhus för det var vid Munken där de brukade hänga.
Hon ringde i stort sett i samma sekund som det hände och jag undrade givetvis hur hon kunde veta det så snabbt.

Det svarade hon inte på, däremot berättade hon att det var HA ( Hells Angels ) som ordnade taueringsmässan, och det hade jag inte en aning om, hon har ju jobbat där i några år.

Orolig kväll blev det , man kunde inte riktigt slappna av när de båda var ute .

Idag däremot , Valborg , och den största helgen för förstagångsfyllor, har 80 undommar farit iväg til Lisseberg för en heldag på nöjsesfältet. Underbart ordnat och jag hoppas de får underbart väder där nere !!!

Vi som blir kvar , hoppas jag går man ur huse och sjunger in Våren ikväll !! Överallt har föreningar och organisationer fixat och donat för att vi ska ha en tradiotionsenlig Valborgsmässoafton , och det är verkligen en underbar tradition. Skönsång och vårtal och sprakande eldar !! Underbart !!!

Och har ni sedan inget att göra eller inte vill att kvällen ska ta slut önskar jag er välkomna till Valdemarsviks Folkets Hus där vi spelar och lovar er fullt ös !!

Vi är supertaggade och redan mitt på dagen idag ställer  vi upp våra grejer, för kl 19.00 kommer de som ska äta innan dansen , och kl 21 börjar vi att spela.


Så ha en underbar dag och kväll , vart än i kommunen ni är !!! Och jag hoppas så klart vi träffas i kväll när vi spelar, och ser jag lite frågande ut eller högfärdig och inte hälsar så beror det på att jag har lite märkliga linser på mej och har svårt att se ordentligt på lite håll , så vinka eller kom fram. Kramar mottages tacksamt !!!


Kram till er alla !

Lögner Bror-Tommy !

Det är sorgligt att en ledande politiker som Bror-Tommy Sturk ser sej tvungen att ljuga i NT-bloggen om vad som står i min blogg http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5498630 igår .

Det än mer sorgligt att han är så feg att han inte vågar länka vidare så att folk får bilda sej en egen uppfattning.

Så beter sej en riktig ynkrygg !!!

Läs gårdagens blogginlägg och läs sedan vad Bror-Tommy skriver och bilda er en egen uppfattning om vad som skrivs.

Riksdags Finn Vs Kommunal Erland

Jag blir uppriktigt väldigt förvånad över Erlands  taktiska artikel igår. En artikel som bara har ett syfte , misstänkligöra Gusumsbors uppgifter !
Jo bland de stora tidningarna ( aftonbladet och expressen )  i en rikstäckande fråga , hade säkert ett antal tusen i av de osäkra väljarna flyttat över sina röster, men det här är ju ett helt annat läge.

Igår , så har han letat upp anmälningar under förloppet av 16 månader ( underligt månadsantal , eller hur? )

Erland VET varför statistiken ser ut som den gör. Han har helt klart för sej att de under en tid ( kan det varit precis innan dessa 16 månader, varpå de inte gick längre) att de 10 fall som anmäldes inte gav resultat i något fall. Inte lyssnade kommunen mer, inte blev det någon straffpåföljd, inte hände någonting, mer än att Birgerssons fick stå för en helvetes massa kostnarder. En dags arbete säger Tommy i artikel tar det för honom att reda ut ETT snatteri. En dag = 8 timmar * 500 i timmen är 4000 kr. 10 sådana fall och vi är uppe i 40.000

Då väljer Erland att ifrågasätta riktigheten i uppgifterna, trots att han haft möte med både ICA och Ringarum , och vet problematiken med anmälandet. 
Detta låtsas han inte om i tidningen. 

Det kanske hade fungerat i stora valdistikt, där osäkra väljare kan flyttas till höger eller vänster , men nu är det ju just hans egna väljare som han väljer att tvivla på. 

Vi kan jämföra Riksdagens Finn Bengtsson och våra förtroendevalda ledande politiker för skoj skull , och se hur de jobbar.   


Riksdags Finn, tar sej tid att komma hit och lyssna, tar i högsta grad hänsyn till vad vi tycker och ska ta med sej det upp till regeringsnivå.  ( detta enkom för att Anna Nilsson, förstått att ingen lyssnar på oss)
Han lovar oss inget , men vi VET att han jobbar med det .

Kommunal Erland har hittills inte lyssnat , har utsett ett möte den 21 Maj , men av det som kommit fram än så länge är det för att ge oss information.

Riksdags Finn, säger att det är en hög nivå  asylsökande vi har i Gusum , som också är relevant andel  för problematik  och  belastning av ett samhälle ( säger dock inte vart han tycker att gränsen ska ligga)

Kommunal Erland ser ingen sådan nivå utan säger  att det är TRAMS  " 1000 klanderfria asylsökande är inget problem"
( Ett citat som redan blivit en klassiker för att det är så väldigt korkat sagt)

Riksdags Finn tar med sej uppgifter om ( vad vi säger)  tillrättalagda uppgifter som påstår att Migrationsverket far med,  upp till högsta Migrationsverkets topp, och ställer frågorna där.

Kommunal Lars , säger uppläxande att han har valt att lita på myndigheter ( men tydligen inte på sina väljare)

Riksdags Finn ser till att det rörs om uppifrån så att det blir press på dom, och pressat ÄR det nu, det VET  vi !!

Kommunal Erland och Lars försöker misstro de som säger något .

Riksdags Finn säger att han förstår att det är svårt och dyrt att anmäla , men dokumentera på annat sätt !!!

Kommunal Erland säger " Däremot kan man ju fundera på om det finns någon omfattande brottslighet, vilket en del påstår - De som hävdar att antalet ska minska pga stor brottslighet, får ju inte stöd av de här uppgifterna. Det har låtit som det funnits fler brott , men det kan finnas ett mörkertal . Vad vet jag?

Med de orden , och när han också precis har pratat med både Ringarums Buss och ICA , och fått reda på precis varför det ser ut som det gör med statistiken så väljer han att dumförklara dom i tidningen som något som inte är värt att lita på.

Vem tror ni har det vinnande konceptet för att vara förtroendevald av folket ?????

Varför i rimlighetens skull , skulle t.ex ICA vilja få ner antalet asylsökande om det inte var för att de förlorade på det ????? Det finns ingen rimlig förklaring till det , och det vet Erland också.

Men tack och lov så finns Finn , och som uppmanade oss att ta fram all dokumentation , och Tommy har åter gjort en kraftansträngning att åter börja anmäla , fast det kostar otroligt mycket tid och pengar.
Just nu , drygt en två veckor efter det beslutet så är det 5 anmälningar och 2 A4 sidor med insidenter, i förrgår tillkom ytterligare ett hot i affären som också anmäldes och ytterligare en privatperson blev hotad i affären, men om han väljer att anmäla också vet vi inte.

Klart är att alla borde skicka fakturan till Erland , för det är ju trots han som inte kräver anmälningar , så skicka en faktura på 4000 vid varje anmälningstillfälle , det är ju trots allt han som bett om det.

Och samtiliga andra som är med om något i samhället , gör samma sak, om det inte anmäls , så skriv åtminstonde ner det och lämna det i affären . Det är kanske inte så lätt, men sprid detta !!!!

För oavsett vad Erland säger , så är ett brott ett brott även om det inte blir anmält !!! Ett ofredande ska tas på allvar, mobbing , rota i sopor , ta saker från tomten ÄR brott, även om vissa tycker det är bra att saker tas om hand. Vi har faktiskt RÄTT att välja vad vi tycker är olämpligt och brottsligt beteende.


Bilden är tagen av BRÅ som hävdar att antalet anmälda brott kan liknas vid "toppen av ett isberg"

I den statistik som Erland tar fram finns också bara anmälningar om snatteri inget annat. Lägg där till alla andra . Misshandel vet vi är anmält, där det forstätter på bussar och i skolan , där skolan säger att de inte klarar av läget. Är de också misstrodda. För det har än så länge inte tagits som problem. Skolan är i högsta grad kommunens ansvar.

Hur många anmälningar behövs för att Erland ska bli nöjd. Räcker snatterier, eller måste vi vänta på våldtäkt och fler misshandelsfall ?  Mordstatistiken för lilla Gusum är nog också högre än i övriga landet.
Men Erland har skygglappar på !!!

Ja vi kanske inte behöver vänta så länge, polis och migrationsverk vet om att det gömmer sej en pedofildömd úppe i området kring skolan, men väljer att inte informera.

Migrationsverk vet att det bor en psykisk sjuk man som frågar barn om namn och vart de bor , men väljer att inte flytta honom mer än några meter.

Vad finns mer som vi inte vet ???


Vi kan nog skippa Erland och vår egen kommun helt och hållet. 

Den högst anvarige i Kommunen, försöker på bästa sätt , strategiskt misstro människor i Gusum, likt vi vore politiska motståndare ???
Samtidigt som han inte tror oss, så ska han vara faderlig , och ta vår oro ( som han inte anser vara befogad) på allvar. Ja men hallå !!!

Jag tror vi har en mycket pressad Erland och Lars just nu i vår kommun, som gör ett så otroligt korkad artikel där Gusumbornas trovärdighet ifrågasätts, och sedan ska de komma hit och informera sin niopunktiga lista som redan dömts uts av migrationsverk och polis som verkningslös ????Nu hoppas jag på en lång skön helg. Det blir en stadstur, träning med bandet och på måndag är det dax för spelning i Valdemarsvik på Valborgsafton.

På lördag fyller min lillponke Anton  20 år , och jag får väl sitta och fundera på vart åren tog vägen !!!
Och hörde jag rätt så finns de första portionerna av Valdemarsviksrätten att köpa i helgen på Gryts Varv :)

Om vi inte hörs mer så önskar jag er alla en underbar helg, alla arrangörer av Valborgsmässofirande önskar jag lycka till , och hoppas jag träffar många Valborgsfirare på dansen på måndag !!!

Nu börjar våren på riktigt !!!! Första Maj välkommen !!!!!


Kram