Östgötadagarna

Godmorgon i stugorna !!
 
Inte mycket sömn denna vecka , men så är det när det går i 110 hela tiden. Kroppen går inte ner i varv , huvudet snurrar av tankar. Men så småningom så brukar det komma en period då jag inte orkar hålla mej vaken, antagligen idag när jag kommer hem ikväll , och somnar som en padda i soffan ;)
 
Igår kör-övning , och den andre övningen som vi fick inför körslaget ikväll. De andra körerna fick tydligen låtarna i Maj, men vi först nu. Och igår fick vi ytterligare 2 låtar på Lettiska vi ska öva in. Vår yngsta medlem konstaterade snusförnuftigt att det borde heta Svåriska istället ;) Men skam den som ger sej , det är bara att leta upp dom på youtube och låta musiken stå på hela dagen ,så löser det där sej !!! Det blir nog riktigt maffigt när så många körer slår sej ihop och sjunger i kyrkan i Valdemarsvik ikväll. En riktigt rolig upplevelse, även om Kör XL inte har riktigt samma status ( av naturliga själ) som de andra körerna.
 
Imorgon och på söndag är det Östgötadagarna ,  och imorgon är det en massa saker som händer när Valdemarsvik är värd för dom. Här är programet http://www.visitostergotland.se/Themes2.aspx?m=442464
 
Valdemarsviks handlare har långlördag, och i Gusum är det öppet hela helgen , med en massa aktiviteter i Syntorp, och även i Glashyttan i Gusum är det öppet. Och Birgersson är ju öppet jämt !!
 
Och på Värdshuset Blå Kusten , serveras också årets bakverk :-D  ( tror jag måste dit en sväng ;)
I år ska det tydligen vara en Östgötsk vinbärskaka , det låter väl gott ?
 
Tursistbyrån i Valdemarsvik säljer också årets konsthantverk
 
Sahlinshusen , var glad , släpp och gå vidare , och fråga inte, är det jag fått höra. Och kanske önskar man att man var så , men å andra sidan skulle jag inte ha mvg i matte om jag inte förstod uträkningen , eller ???
Så ett par saker skulle jag önska att NÅGON kan svara på.
 
A. I första svängen så motiverade alla partier muddringen med att vi skulle få hela Viken , och även Sahlinskajen stämpad och förstärkt och finansierad av projektet. Det starkaste argumentet för saneringen.
 
B De ändrar sej och måste riva, för att det blir för dyrt för kommunen ??!!?? (inrymdes det inte av projektet?)
 
C. Entreprenören gjorde den undersökning , som visar att man bör stämpa. Inga problem , det ryms innom projektet sägs det då .
 
Vilket är sant ?
 
Och om man hela tiden vetat om att denna undersökning skulle göras, varför säga något alls innan den var gjord? Hade inte det sparat en himla massa tjafs ?
 
Jag vet inte, men skulle gärna vilja veta , så svara gärna ifall någon kan. :)
 
Nu ska ni ha en riktigt härlig helg och glöm, inte vinbärskakan ;)
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Sahlins .....vad hände ????

Det blev en mastodonttapetseringsdag igår , då vi smet tidigare från jobbet för att hinna med.
Det blev rent ut sagt skitbra, och en stor börda släppte från axlarna.
 
Det går i hundratio  nu , allt på en gång , skulle man kunna uttrycka sej. Idag kör-träning , inför morgondagens Kör-slag i Valdemarsviks kyrka,  och på något sätt måste jag också hinna in till staden. Men det kanske jag inte hinner alls.
 
Sahlins - vad hände ? Ett stort grattis till er som kämpat och argumenterat för Sahlinshusen, de får stå kvar !!! Jätteglad för er skull, och jag har förstått att husen betyder väldigt mycket , för väldigt många.
Jag har ingen relation til husen, men tycker inte vi ska ha en till ödebit, vi vet ju hur Kommunens andra ödebitar ser ut. Och en sandstrand tror jag inte på , då sanden kommer att sticka med en gång.
Så jag hoppas att det kan bli något riktigt fint av husen, för upprenoverade skulle de bli asläckra , men det är mycket att göra. Men gemensamma krafter kan säkert lösa detta !!!
Vem var det som ändrade sej ? Blev det stopp hos Länsstyrelsen, eller var det kommunen som ändrade sej ???
Nyfiken så är det någon som vet ....berätta gärna :)
 
Samrådsmötenas protokoll ligger ute på Kommunens hemsida. Ytterligare en bra sak. Där kan man se vad som händer i Kommunen, när det gäller näringslivet. http://valdemarsvik.se/sv/Publik/Naringsliv/Naringslivet-i-Valdemarsvik/Samradsgruppen/
 
Information, information , information !!! Men bättre än inget.
Uppenbart har man (trots att man inte skulle det) tagit till sej av förra årets flopp, och blandat upp lite. Så bra !!!
Bara en sak jag reagerar på ....pris till Kvinnlig företagare???? Vad är det , och varför lyfta ur kvinnliga företagare från företagare ??? Nej jag tycker inte om sådant , kvinnliga företagare står sej bra bland alla andra företag , det gäller bara att SE dom !!!
Tidigare ....för några år sedan , så var de kvinnliga företagen lika  sedda och fanns med i samma utsträckning som de manliga företagen, och då fick vi ju också automatisk emellanåt (ganska ofta faktiskt) priser som årets företag. Så sluta med daltandet och ge oss samma status som alla andra företag , drivna av män !!!
 
Hoppas att ni alla får en bra dag !!!
 
Kram
 

Korp om jag får be !!!!

Ledsen Bror-Tommy , nu kan du inte kalla mej skata längre .....Korp om jag får be !!!! ;)
Jodå, gick in i Korpens styrelse för att få den att överleva i denna Kommun. Inget flashigt arbete alls, utan en utdöende förening som trots allt gör mycket nytta, men ingen tänker på det.
 
 
Badminton, simning , bowling tills samarbetet bröts för en tid sedan är exempel på aktiviteter som Korpen byggt upp och drivit. En stor del i att badhus, bowlinghall och andra anläggningar får beläggning och överlever.
Det är friskvård av alla slag, för det finns också stavgång , eller tipspromenader att ägna sej åt eller gemensamma vandringar . Den 20 September  kommer en gemensam sådan på Tryserumsleden.
 
Banvallsarbetet är också en del i Korpens ansvar, och nu har vi ju , med många bäckar små och Göran Löfsved i spetsen fått en synnerligen fin Banvall som sträcker sej från Gusum till Valdemarsvik. Och det är av yttersta vikt att vi får ordning på sista sträckan också , innan vintern så hela sträckan blir i ordning. Ett roligt jobb, att få "bosa" lite och dra sly , så det ser vi fram emot. Ett viktigt arbete , då Banvallen har stor trafikering och är till för precis ALLA.
Gratis att använda och används både sommar och vinter av gående , skidburna och cyklister.
 
Hur får man igång en nätsida och nätförsäljning ? Ja inte vet jag , men har fått många frågor på det, så därför lägger jag ut frågan till er. Det är enkelt idag att starta upp ett företag och även sälja sina produkter på nätet. Men det är många som nappat på den iden, så hur gör man för att få trafik på sin sida och för att sprida den. Facebook givetvis , men bekantskapskretsen är ju begränsad , så hur gör man ? Tar gärna emot tips och ideér !!!
 
Om jag klagade på modet förra året då det inte fanns något snyggt att köpa, så är jag destu gladare nu !!!
Vi är tillbaka till kläder med attityd. Och i år skulle jag kunna förstöra hela lönen på kläder. Skinn, nitar , lack och till det sköna tröjjor eller blusar. Blanda grovt och fint , och utstickande accossearer till. Allt är tillåtet och det är bara att plocka  fram gamla favoriter ur garderoben och blanda ihop i flera lager med det nya man köper. Skor och stövlar kan se ut precis hur som helst, men får gärna bryta av och synas. Har du kvar dina gamla cowboyboots sedan 80-talet är du en lyllens prick......ta fram dom !!!! Dessa kostar över 3000 spänn och är ju lite extra ;)
 
 
Satt i efterhand och synade debatten som var i Kommunfullmäktige och fick mer tid till eftertanke och ta in vad som egentligen sas. Vissa har ju talets gåva , och det ska man inte sticka under stol med att Erland är skicklig.
Den skickligaste vi har , utan tvekan. Låtsas att inte hör vissa saker och forsätter bestämt i den riktning han tagit ut från början.
Tänkte på en sak i efterhand , som jag höll på att gå på när han sa det. Ett övertygande sätt gör att man sväljer det som sägs utan att reflektera , och får han fortsätta , så blir det en sanning utan att det är sant ett dugg.
 
Han sa något i stil med :
 
" Det är som med Badhuset . Där räknade vi med ett par miljoner , men så kostade det bara 900.000 !!!"
 
Det är inte sant !!!!! Så var det inte alls!!!!
 
Kommer inte ihåg exakt , men där budgeterades det 2,8 miljoner eller något, och att ventilationen skulle kosta 900,000 visste de hela tiden, de övriga pengarna skulle gå till annat. Men helt huxan och fluxan så var dessa pengar bortplockade , vem som gjort det och på vems mandat , vet i tusan. Borta är pengarna och den satsning som lovades på Badhuset . Ventilationen är bara konstgjord andning för att skjuta problemen framför sej ett tag till. Nu behövs tydligen pengarna till helt andra saker.
 
Kan inte låta bli att avsluta med ett BRA blogginlägg. Det är Lasse själv som bloggar om demokrati strax innan valet . http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5383478&entry=6241725
 
Han har så rätt. Hela kommunen ska leva !! Man ska få prata samhälle på sina arbetsplatser och runt om där man vill, men jag är däremot inte så säker på att det är Svenskt Näringsliv som sätter stopp för det. För det är väl ni själva som slutat komunicera  och stoppet kom väl när ni kom till makten ?????
 
Ha en bra dag
 
 
Kram