Vad vill du lilla hjärtat ????

Godmorgon,
 
 
Hoppas ni har haft en lika skön jul som vi har haft. Det har bara handlat om mys med familjen, mat och lugn och ro.
Så lugnt att jag känner att det kryper i kroppen på mej nu ;-)  Kanske en lika nyttig känsla som någon annan.
Lite snäll hade jag tydligen varit , för det kom en massa fina julklappar till mej , som parfym , halsband , fina ljuslyktor, och jag blev mer än nöjd.
 
Känner att det slutade lite konstigt innan jul ....det hände något som gjorde mej rosenrasande och som gjorde att jag kände att jag inte skulle skriva här samtidigt.
Det blir så när det handlar om ens barn, sedan spelar det ingen roll hur stora ungarna är , eller att jag vet att de reder ut situationen själva. Man är mamma ibland bara.
 
När Lina fick reda på att Helen , Lasse och Jögga hängt ut henne bl.a på nätet så ringde hon upp dom.
Först Jögga, sedan Lasse...........
 
När hon kom till Lasse så blev samtalet kort. Efter att blivit kallad "hjärtat" på  ett nedlåtande, sexistiskt  sätt, samt han talat om för henne att hon inte visste ett skit om politik, så slängde han på luren i örat på henne.
Som ursäkt ....efter att hon berättat händelsen i brevform till hela kommunen, samt krävt att den ska bli diarieförd, så kom ursäkten (under kniven) där han tyckte att "familjen" Kemle varit elaka mot honom i bloggar och andra sociala medel. 
 
Lina har absolut inte ägnat sej av några påhopp av Lars Beckman, så mycke kan jag säga,
 
Jag har läst hela min blogg under hösten och nog har jag diskutarat Lars Beckmans sätt att leda kommunen, politikska beslut och ställningstagande , men om man kan kalla det för personliga påhopp , så ska man nog inte vara Kommunalråd.
På några andra sociala medel har jag inte ägnat Lars Beckman en tanke, och det har ingen annan heller.
Och det ger en i vilket fall inte rätt att bete sej som han gjorde, och det är fruktansvärt oproffsigt !!!
Och jag skulle heller aldrig komma på tanken att bunta ihop honom med ex hans fru  eller son , som båda uttrycker sej på olika sätt i sociala medel. Löjligt är ordet !!
 
Det tog också bort fokus på själva budgeten, som egentligen var det viktiga.
 
Jag ( som då heller inte vet ett skit om politik) tycker det var en nattsvart budget. Tycker också att oppsositionen gjorde ett riktigt dåligt jobb.
Nerdragningarna av framför allt vård och skola är de absolut värsta , och effekten av dessa neddragninar har vi inte sett än.
 
Elevassistenterna ger inte den effekt och måluppfyllelse som de tänkt sej , säger dom. Hur har de räknat fram det ?  Det är nog tyvärr bara en påhittad ursäkt.
Elevassistenterna är de enskilda elevernas rättighet att kunna vistas i en vanlig klass i regel.
Det är elever med vissa (oftast bokstavskombinationer) eller andra koncentrarionsproblem, som måste ha den hjälpen för att klara en vanlig klass. Alternativet är ofta särskola och/eller utanförskap.
 
Vi vet också att dessa problem i många fall blir bättre med åren , och att möjligheten att få gå i en "vanlig" skola är också att ge dessa elever en möjlighet att få ett normalt liv .
Detta vill vår majoritet till stor del ta bort.  Jag anser att man lätt kan spara in på annat , och att mycket annat i investeringsbudgeten , kan tas bort till förmån av dessa elever.
I nästa andetag vill de just lägga mer pengar i ett projekt för elever i utanförskap...det säger lite om logiken.
 
Skolan i Gusum, ville de andra partierna ha mer information om , men majoriteten satte dit en klumpsumma på 10 miljoner för detta iaf.
 
Det kostade 6 miljoner att bygga om Bruksgården till tillfällig lokal till barnen enl majoriteten.
Och då verkar det väldigt orimligt att det skulle räcka med 10 mille för en helt ny byggnad.
 
Och lite är det det jag vänder mej mot. Man kan kanske inte sätta en summa på vad det får kosta , utan borde kanske ta reda på det lite mer, hur behovet ser ut , och vad det i verkligheten kommer att kosta .
 
Man borde också  ta reda på vad Vammarskolan kostar i slutändan , för inga byggen håller budget och det borde till och med vår nuvarande majoritet veta.
 
Nu .....innan de satt igång och byggt Vammarskolan, har det redan konstaterats över 80 ändringar i planritningarna på Vammarskolan. Det tror jag inte ens politikerna vet....än mindre vad det kostar .....
Dessutom väldigt klantiga tabbar som de gjort , som kommer att spräcka budget.
 
Det kanske vore på sin plats att göra en liten koll på vad Vammarskolan kommer att stanna på innan man drog igång ett nytt jättebygge i kommunen. Sedan kan ju Erland leka med siffrorna bäst han vill och dela upp det till några hundralappar per person om han vill .....miljonerna måste betalas tillbaka av vår minskande kommun, med färre och färre i yrkesverksamhet.
En kommun som startar färre nya företag, befintliga företag permitterar folk, och vår befolkning blir äldre och äldre. Att trixa med sifforna som Erland gjorde under KF är nästan sanslöst löjligt.
 
Så nu återgår jag till att ha det bra. Malin på morgonen , träning med bandet hela dagen, och avslutningsvis middag hos min söta mamma och pappa står på agendan idag.....sämre kan man ha det ;-)
 
Och idag är det också födelsedag för vårt moster Barbro Ängman . Ett år är den lilla damen
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God Jul och Gott Nytt År

Så här års blir jag alltid tänkande. Tänker tillbaka ....vad hände , hur blev det?
Vad händer nästa år.....och vart ska jag ?
 
 
Mycket roligt hade vi . Stefans 50-års dag t.ex ;-)
 
 
 
 Eller när ligisten Barbro Ängman kom till oss ;-)  ( Alla var kanske inte lika glada ;-)
 
 
Och fast vi fick ducka för regnskurarna och  fick hålla oss nära land så fick vi vår flottfärd.
 
Spelningar ...bl.a med Lennie Norman var superkul, men även alla Körkvällar med Kör XL.
 
 
Eller när min fina vän Vonna var skadad och hennes man hade ramlat ner från stegen när han skulle måla huset, så han gick med ställning för ryggen. Och vi ryckte in och måla huset .
 
Man är lyckligt lottad här i livet som har så mycket värdefullt  runt omkring sej , som vänner, familj och allt vad det är , som gör att varje år, vid ihopsummeringen , så konstaterar jag . Ja jävlar, vad skoj jag har haft i år med  !!!!! :-)
 
Sedan får man inte glömma att mellan alla dessa roliga saker , så händer det mindre roliga saker, men på det stora hela är livet  en underbar gåva.
 
Alla är inte lika lyckligt lottade . Läser Lionas mycket gripande blogginlägg http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6206849
 
Men när jag tänkt en stund så tänker jag positivt även där. Jo vissa skruvade hjärnor kan man aldrig ändra på. Att skämta om om hängning precis efter man fått reda på att en kvinna hängt sej , ÄR sjukt.
Han sa själv till mej :
 

"Ja vem kan definiera vad som är sjukt? Vem har rätt att definiera vad som är sjukt?"

 

Och jag tror och tycker att alla har rätt att göra det utifrån de förhållanden man lever under och under de värderingar man har , och i det här fallet skulle nog , om jag får gissa vilt 99% tycka det är just SJUKT.

Men för de flesta är inte sanningen svart eller vit. De öppna dörrarna finns !! Och utan minsta tvekan var det 2 familjer som öppnade dörrarna till denna kvinna.

 

Människor åker upp med kläder och leksaker till de som behöver. Och när den lilla flickan dog , var det fler som var uppe och tände ett ljus och sörjde med de som bor där.

Den utmålade rasismen som våra ledande gubbar försöker lägga på oss , finns inte.

Det finns bara några problem , som också behöver tas om hand och vågas diskutera. Allt är inte svart eller vitt , där emellan finns en hel färgpalett , med glädje, sorg , skratt och gråt.....för så är livet.

 

Men summerar man året och kanske framför allt sista veckan, så handlar de mesta om svart eller vitt . VI, DOM är man inte FÖR är man automatiskt EMOT.

Och sedan basunera ut det så fort som möjligt....oavsett om det är sant.

Makt har en märklig påverkan på folk. Makt är annars ett fint ord med fin innebörd. Makt är förmågan att förändra. Men makt kan användas på så många olika sätt.

 

Men många förändras också av makt...oftast inte till det bättre, men när och var den förändringen kommer vet inte jag. Jag kan heller inte säga om jag skulle bli lika. Kanske skulle jag det.

Men det är  inte makten i sej som får män och kvinnor att gå ifrån alla sina grundvärderingar, utan rädslan att förlora makten.

Men om man förlorar sej själv för makten skull, vad är makten värd då?

Men det måste också sägas, att de finns dom, som under en tid förlorade sej själva under maktberusning, men som återfick sitt sunda förnuft....och er är jag verkligen imponerade av.

Ingen gör rätt jämnt, men man kan om man vill bli trovärdig igen.

Hade som vanlig ett julrim på gång om alla våra poltiker som jag skrivit om under året , småsnällt, om bra och dåliga saker som har hänt.

Men på något sätt kunde jag inte göra det. Jag kunde inte skriva ut att jag tyckte om visionen, ÖPn och alla andra saker som faktiskt var bra .......inte just nu.  

Nej jag nöjer mej med att tacka alla som följt den här bloggen dagligen eller någon gång ibland. Alla som som kommenterar , reflekterar , tänker till. Även alla som kommer och pratar i affären eller på gatan. Alla ni som tipsar, utan er är jag inget! Alla  som hejjar på , men även er som säger emot, eller ger mej ena andra synvinkel.

Så alla politiker, tjänstemän, vänner , bekanta, släktingar , er jag ej än lärt känna och alla andra ...

 

Till er önskar jag en riktigt härlig Jul och ett Gott Nytt år och hoppas vi träffas nästa år igen , ifall viljan att blogga fortfarande finns, och om ni fortfarande vill läsa.

Kram alla

 

 

 

 

 

 
 
 

Fulspel och lögner

Det blev som väntat igår . Allt gick ungerfär som man trott från början .
 
I budgetdebatten gick  7 stycken upp efter varandra och talade om hur fantastiskt det var. 
Sakligast  var Helen som inte bara talade om hur de tänkte utan också om nackdelarna med sin sektor.
Och lite där , när man hört henne , så ändrade man sej lite grann iaf. En del resonemang kan man köpa.
 
Bror-Tommy , läste innantil , nästan exaktvad som står i hans blogg. Och det är väl ganska fantastiskt hur man kan ändra uppfattning så mycket. Inte kommer jag ihåg att han apploderade det som hände när han själv satt i opposition ???
Nu brydda han sej inte om att skriva om kommunpolitik alls , vilket var den mesta kritiken han fick då.
Men BeTes egna inlägg handlade oftast om han själv , eller så var det någon person han ville såra .
Det mest fantastiska är att BeTe är ledare för demokratigruppen och propagerar för att de som kritiserar är gnällspikar och dysterkvistar ;-) 
 
Lasse däremot...där gnälldes det hej vilt när han satt i opposition.
Man sa i folk mun Bosse-filen, när något kommit ut i tidningen eller Lasse var på bild, vilket han var väldigt ofta.
Bosse-filen var  direktlinjen , Lasse- NT .
 
Gnäll och kritik är väl egentligen samma sak beroende vad man tycker om påståenden.
 
Och att Stefan var gnällig , var väl kvällens upplagda strategi av Erland, för det var det som Lasse försökte få in så ofta som möjligt.
 
Men sedan hände något .......
 
Jag åkte hem från mötet i förväg, och Stefan kom också frampå. Sossarna hade ett eftermöte. och plötsligt ser jag på Facebook hur Helen Kokkonen Johansson, Lars Beckman och Jörgen Malmström innom loppet av någon minut lägger ut i princip samma samma status ( kan ju vara en hög till som gjorde som inte jag såg)
 
"Kan konstatera att under kvällens fullmäktige röstade Stefan K, Lina K och Sverige demokraten Tony T med det borgerliga budgetförslaget vilket innebär att det inte skulle avsättas pengar för investering i en ny förskola i Gusum. Som tur var fick inte det förslaget gehör så nu kan Gusumborna se fram emot en nybyggd och frisk förskola!"
 
Facebook har spridning och att lägga ut något som inte ens är sant blir man jävligt förbannad på !!!
 
Oppositionen har inte alls sagt nej till en ny skola, de vill (som vanligt) ha mer underlag.
 
Oppositionen hade fått underlaget till beslut på två sidor , som extraärende till ett möte några dagar innan så de behövde mer beräkningar. Är det konstigt på en byggnad på 10 miljoner när vi står inför den största skuldsättningen i manna minne ???
 
Jag skrev genast till Helen och sa att det var lögn , och hon kontrade med att Stefan och Lina haft sina platser i Barn och Ungdom , och hade möjlighet att vara där. Men det är ju kanske inte så konstigt att de inte har varit där då de inte har varit önskärda och det har varit väldigt livat om deras kommunplatser.
 
Och den stora lögnen är ju iaf att inte att inte oppositionen vill ha en ny skola . De sa helt klart att var det det som kom fram så skulle de bygga nytt. Inget annat.
 
Fulspel och lögner är det värsta jag vet, och att försöka svärta ner folk. En sådan status har bara ett syfte och det är att dra ner deras namn som icke Gusumvänliga . Och dessutom försökte Helen få mej att tro att det bara var en högst personlig liten reflektion från kvällen.
 
Men att minst 3 personer råkade få exakt samma formulering på en facebookstatus , med samma innebörd och lägga ut det innom loppet av någon minut , tror jag faktiskt inte är slumpmässigt, även om Helen försökte få mej att  hennes var ett alldeles egen reflektion från kvällen. Nej du¨...ledsen men det tror jag inte på !!!
Och får jag gissa vilt så hade deras sosse-möte inte ens slutat utan order kom på mötet .
 
Det var riktigt , riktigt lågt gjort !!! Och av Lasse och Jögga kan jag förstå det av , men av Helen ??
Som jag sa till henne så har hon hållt sej ifrån taktik och fulspel och kört på sin proffsighet och kompetens .
Det förvånar mej verkligen !!!
 
Till råga på allt så är allt inspelat och går att lyssna och titta på .
 
www.radiowix.se
 
Är det den här nivån vi ska ha på politiken i Valdemarsvik ????