Föreningsrådet i Gusum

Ska försöka förskona er från kort på valpen idag, men det är inte lätt. Allt kretsar kring henne nu :)
Men igår var jag smått hysterisk, busigare valp har jag inte sett maken till , och då är hon bara 8 veckor. Hur hon är om en månad , törs jag inte ens tänka på......................

Idag är det bildandet av föreningsrådet i Gusum, och jag ska dit i kväll och se vad som händer och hur folk tycker det ska vara upplagt. Föreningsrådet ska ta vara på föreningarnas intresse och marknadsföra Gusum, och se till att vi syns. Lite samma som Handelsplats Valdemarsvik , men där fick inte vara med , så därför är ICA med , men lägger frågorna hos föreningsrådet i stället . Lite krångligare , men det går ju det med.........

Det kommer antagligen att ta en stor del av Föreningsrådets tid, tippar jag på , och ser fram emot vad vi kan göra där. Det är ( oavsett vad som sagts tidigare) 50,000 som ska gå till Handelsplatsen , och pengarna ska användas till ,  marknadsföring. Vad det är i klartext vet ingen än (tror jag) det har pratats om appar , pins, annonsering i NT och skyltar i infarterna, mm. Men även om varje företag skjuter till 500kr var ( tror jag) så räcker inte pengarna så långt , tror jag , så en helöppen dag för hela kommunen , i höst vid Skönerodagarna, eller Östgötadagarna , där vi har alla anläggningar öppna och annonserar för fullt, vore väl trevligt ?? Även tomtägare, mäklare ,badhus, biolokaler  och allt annat som vanligtvis inte visas så , vore skoj att få med.
Vad tycks om den iden? Och kanske marknadföra sej på annorlunda sätt också , inför detta, något som sticker ut, något som syns. Det finns säkert en uppsjö av sätt att göra en utstickande marknadsföring på .

Annars är det marknadföring och hjälp vid olika tillställningar som är huvudpunkten för Föreningsrådet,  samråd , och att veta vad vi håller på med. Jag representerar ju Byalaget i denna sammanslutning, och vi är ju också en viktig del.


Fick mycket trevligt gensvar på artikeln igår. Såååå glad och jag tyckte att det var så bra skrivet. Föreningarna var också nöjda och det var ju viktigast. De har visat att de finns och vill något , så det blir säkert kanonbra.
Nu hoppas vi bara att våra ungar också vill......det är ju ännu viktigare ;)

Nu tillbaka till jobbet.......det jobb som tar dubbelt så lång tid att göra sedan Barbro Ängman gjorde entré .......

För alla som inte har gjort det innan......skriv upp siste April som bokad!! Då blir det party, party.....
Kramar

Gusums Badhus

Allt handlar om valp nu , och jag var dödstrött igårkväll när jag satte mej ner för kvällen . Det var däremot inte Barbro , som hade psykbryt och tugga på mej och datorn, och precis allt som kom ivägen.

Samtidigt är det härligt att ha babylycka, och bara ägna sej i någon annan individ, mat, rastning, mat igen......

Det blir ett fasligt trixande nu ett tag, innan Barbro blir så stor så man kan lämna henne en stund.
Inte ens att blogga är självklart längre när man får " hjälp" ;)Missade KF igår och men imorgon ska jag på möte och då får någon annan ta över. Alla har fullt upp och man får schemalägga alla aktiviteter.

Men det har gått innan och det går nu med, och en del väljer man helt enkelt bort för att man orkar inte gå på allt.

KF igår däremot skulle jag velat varit på.

Tydligen så lämnade Helena von Schantz en inpellation ( eller vad det heter) om Gusums Badhus. Nu får någon gärna rätta mej om jag har fel , för det är bara andrahandsuppgifter, men tydligen ville hon ha en öppen diskussion om Badhuset , en ny utredning och ifrågasatte om vi hade råd att ha ett badhus.
Ja vad har vi råd att ha i en kommun, och hur ska man gallra ???

Helena vet ju säkert att Badhusets redan utretts för - 1 till 1,5 miljoner kronor, så vad skulle utredas denna gång??
Utredningen som angavs i Gryts matsal , där drygt 20 elevers matsal kostade några miljoner att renovera upp , togs ju heller inte för sanning, så tilltron på utredningar är ju inte så hög.

Varför är det alltid Gusums Badhus som vi inte har råd att ha ? Har ni någonsin hört att vi inte har råd att ha Ishockeyhallen som kostar några miljoner om året, eller fotbollsplanerna ??? Hur väljs objekten som vi inte har råd att ha ut egentligen ??? Det kan omöjligt vara hur flitigt de utnyttjas , för Badhuset har 14.000 besökare, och är utan tvekan den kommunala anläggning som utnyttjas mest. Och där har vi också besökare från hela kommunen, det är också en allmän anläggning för alla , till skillnad från t.ex Ishallen, som är väldigt begränsad för allmänheten.
Kan det vara så att anledningen till att Gusums Badhus är så livligt diskuterad och Ishallen inte alls, trots att kostnaderna för Ishallen än så länge , långt överskrider kostnaderna för Badhuset , att Gusums Badhus just ligger i Gusum ????

Renoveringar i ishallen har hela tiden skötts men det har det inte i badhuset.

Vad SKA vi satsa på i kommunen?

Man kan inte bromsa sej upp för en backe. Och något som vi alla pratade om under valupptakten bland oss som höll på med debatterna var hur ointressant det var med , näringsliv , föreningingsliv och hur alla diskussioner halkade tillbaka till skola. Vad vi än tog upp som diskussion, så halkade det tillbaka till skola.....
Och en annan sak som alltid kom var att det var så vackert i kommunen.

Är det det ända vi ska ha här ?? En bra skola..... och vackert omkring oss ??

Jag tror tvärtom........först måste man tänka ett bra företagsklimat......sedan ett så rikt föreningsliv och fritidsaktiviteter, om man inte vill ha folk att bo här.
Men det ser jag sällan eller aldrig förslag på, eller något intresse på att någon har förslag på.

Nu vill jag säga att jag INTE vill att Ishallen läggs ner heller, tvärtom, ett rikt föreningsliv med så många som möjligt som använder våra anläggningar. Däremot skulle jag vilja ha en debatt om vad våra kommunpilitiker verkligen vill , och vad de VILL ska hända i kommunen istället......finns det något vi ska ha en diskussion om , så är det det!!!  Finns det någon som har någon tanke på det ???En kram från oss

Barbro Ängman

Och så kom äntligen Barbro Ängman ................

Det är som att få småbarn igen , fast nästan ännu värre. Men det var en trygg liten tjej vi fick hem .
De första minutrarna var hon blyg men sedan var det upptäcksfärd som gällde.

De andra hundarna tyckte det var ett riktigt äckel som kom hem, men innom något dygn hade de också vant sej lite, alla utom ......................just det Maja Ohlsson.

Och givetvis så är det hon som är mest rädd för den lilla valpen , och Barbro  tycker givetvis också om att jaga henne mest , för hon får verkligen panik när valpen sätter fart emot henne.

Nu försöker vi lära henne alla rutiner, men det där med bloggandet förstår hon inte så mycket av fast jag försökte göra en lätt presentation av alla i NT


Men nej , det gick inte hem, men det tar nog ett tag att intressera sej för sådant som politik, det kommer kanske inte först av allt ;)

Men att man måste diska gick lite bättre att förstå , det hör till det grundläggande ;)Igår var jag också på ett föredrag om hundar också , riktigt intressant, och man fick lite nya tankeställare om hur det fungerar.
Hundar har anpassats i ca 70.000 år för att vi ska förstå varandra människa - hund , och de följsammaste hundarna har avlats vidare.

Hundar är t.ex det ända djur som förstår när man pekar, dvs förlängningen av ett finger, att de ska titta i riktningen av ett finger. En varg som blivit uppfostrad på samma sätt , förstår inte det , inte ens chimpanserna som består till 90 % av samma gener som oss , förstår det . Intressant !!! :)

Ett möte om manikänguppvisningen den 28e April var det också. En stor apparat som kräver sin man , och det första av kanske fler större evenemang. Spännande det med, och roligt att få vara en del av det, på¨så sätt har ju jag inget med Radio Wix att göra , mer än att jag stöttar deras arbete.

Har ju en liten dröm om att få ta ett morgonprogram så småningom , men det ska i så fall vara som jag vill ;) Men jag måste bli mer varm i kläderna först och vill kunna sköta allt själv , och det vet jag inte ens om jag skulle få . Vi får se.

BeTe i ett ganska osmakligt och illa tajamat inlägg om kungahuset. http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=7509599 
Säga vad man vill , men ofarliga är dom . Och som någon sa , att de får jobba sedan barnsben för att marknadsföra Sverige och det har dom gjort bra också . Ett varumärke så gott som något och ingen politisk makt har de heller , så varför så argsint ???
Låter som han enbart är avundsjuk och det har man väl iof rätt att vara.

Sedan kostar de ju en del , och det finns tusen saker till som kostar en förmögenhet, t.ex att plantera in varg, och det finns det ju absolut ingen nytta med, så kungahuset är som sagt ganska ofarligt .


Nu ett försök till att arbeta

Kram