Rådjursfrid i skogen

31 Februari , och åter är en jaktsäsong på rådjur över. Första året på några år som det har gått och jagat hela tiden , men tiden däremot har inte riktigt räckt ihop för Stefan , så det har blivit rätt dåligt iaf.

Nu måste vi säga till Maja Ohlsson att hon enbart får jaga hare och räv ifall hon ska ut i skogen, men hon är ju inte den skarpaste kniven i lådan, så vi får väl se om hon fattar att de små  djuren med de långa öronen , är enbart det hon får jaga fortsättningsvis.

Men snart kommer ju Barbro Ängman, mattes hund, och jag tippar på att det tar högst ett år , innnan man kan öppna ytterdörren och säga till henne och hämta en rådjurssadel till middagen .......och potatisen på granntomten !!! ;) Ja det blir skillnad det !!! ;)

Idag ska Maja till Frissan förresten . I Ringarum finns det en hundfrissa som "rycker" ner hunden ( Helenas Hundtrim )  , och både Lottie som man klipper , och Maja ska dit och bli fina. Då blir det lite lättare att hålla rent med hundhår hemma och det är också lättare att hålla hundarna renare från snö och smuts. De kommer att bli så fina :)

På bloggarna i NT är det ganska lungt, det finns inget som riktigt lockar mej.....Pensioner, böcker, Stefan Löfven eller Gryt.  Vart är visionerna , tankarna , viljorna eller marknadföringen , vad vill våra politiker att ska bli gjort, eller vad händer just nu . Har luften gått ur ??? Ingen kommunikation med väljarna förs , av någon utav lägren. Skärp till er lite , vi behöver tankar nu också, om vad som händer , vart vi ska och hur ni vill att det ska bli. Och det gäller båda sidor, för jag ser väldigt lite politik om Kommunen, och än mindre av kommunikation, för trots allt vet jag ju att det beslutas en hel del, både gemensamt och ibland delade meningar.

Hörde igår Anette berätta om en svindlande sak, fattade inte riktigt om det fanns eller är på gång. En " genomskinlig app" till mobilen .....så kunde man rikta den mot något .....t. ex en kyrka ....och få all information som man behövde , typ när den var byggd eller dess historia. Fränt va??

Tänk er att allt är synligt via satelit och allt man väljer att skriva om , kan man få med i en sådan app. 
I och med att alla mobiler också är synliga via satelit, kan man väl snart gå in i ett rum.....visa fram telefonen och rikta den mot de olika personerna i rummet....jaha där är Bertil Eriksson , vd i Rörbolaget AB , född i Lund och hade 4a i religion, gift med Monika på Socialförvaltningen i Linköping  ;)
 Teknik är fantastiskt intressant, och man undrar vart det slutar. 

Nej men nu får jag sluta drömma , i min verklighet finns bara oteknisk muskelstyrka idag ;) 

Kram och ha en bra dag !!!


 

Taggning !!!!

Ny vecka och i princip inget inbokat ......det betyder för den delen inte att jag inte har något att göra , för det har jag . Lagom på jobbet, och alltid något som ligger efter , så jag kanske kan komma ifatt lite nu.

2 veckor kvar till första spelningen för i år, och nu var det ju ett tag sedan vi spelade, och vi har kört in en hel del nytt, så nu är det en 2 veckors taggning inför det.

Man tränar texter, som man inte kört på ett tag , de nya texterna ska läras så gått det går , det är ju trots allt 50-60 låtar som sjungs under en kväll och mycket att hålla reda på.

Jag kan ju säga att det inte bara är musiken som är viktig.....jag vill ju även att helhetsintrycket , scenen, ljuset,  kläderna och hur vi ser ut är viktigt. Och eftersom jag tycker att kläder är det roligaste som finns , så får även det , stort utrymme. Det är kanske löjligt, men jag tycker att det ska vara lite extra att titta på när man går ut på dans, men samtigt är det ju det där igen , om jantelagen och hur man egentligen får se ut när man snart är 50 och kommer från medelmåttekommunen Valdemarsvik ??? Det är inte lätt alla gånger, att hitta medelvägen och samtidigt sticka ut ;) Men det brukar alltid lösa sej till slut , man kan ju inte påverka så mycket i slutkanten och sedan är det ju faktiskt bara stämmningen som är viktig .

Och skoj kommer det att bli , för vi vet redan nu att det kommer folk både från Norrköping, Skärskind , Gusum , Viken och Söderköping, så det ända som gäller är att verkligen gå upp på scen och ha skoj.....för det är det som folk märker och kommer ihåg.....och inte om jag har guld eller silvriga örhängen ( hahaha)

Så glöm inte det gott folk .....Bowl in Söderköping , den 11 Februari !!!!!!!!!!!!!!Många diskussioner har förts på bloggen ,och ofta blir man taggad av det också. Jag liksom väldigt många , så skärper man till sej när man får igång en diskussion. Thomas och jag för ett tag sedan , där vi inte alls tyckte lika dant, för att ta ett exempel. Det kan låta halvhårt i skrift , men det är och förblir bara ord, och vi är tävlingsmänniskor båda två , så vi håller på det vi tycker är rätt, och det tycker jag är både intressant och bra, och rätt skoj också , om jag ska vara ärlig.

Helgens diskussion, på förra inlägget i fredags,  tyckte jag däremot  inte alls var skoj .....tvärtom , en ton som jag retar mej på, så därför lämnar jag det ämnet för tillfället, för jag vet hur jag blir när jag är irriterad och sur, vilket jag är  , och då går det ut över något som jag egentligen inte vill att det ska gå ut på. Läs och bedöm !!


Så nu får vi försöka fylla dagen och rensa upp i högarna nu när vi har tid..........eller så har vi inte tid , kom på att jag hade ett möte inbokat kl 9 i Viken ......hå, hå jaja, bäst att köra igång !!!!KramKakmonster

Vilken körövning vi hade igår. Ännu mer folk dök upp , och låtarna sitter så bra nu. Om ni vara kunde vara med och känna den energin som detta ger.

Och som inte detta var nog så kommer då den underbara fikastunden, där tända ljus och de finaste bakverk, för inte tala om tjattret, skrattet och kaffeångan som finns i rummet

Vilka underbara kakor va ??


Nu är det bestämt att Kör XLs första framträdande blir i Ringarum den 15 Mars , mer info kommer snart.Helgen kommer att bestå av mer musik, imorgon så kör vi in ytterligare låtar till Just 4 Fun. Årets första spelning börjar närma sej , den 11 Februari inne på Sports Bar , Söderköping , så nu börjar vi bli ordentligt taggade.


Hur går det med mina nyårslöften då.....jo faktiskt bra, motiverad som bara den faktiskt och humöret har varit i topp hela tiden. 3 kg ner på vågen, dator och program till vår studio ska inköpas i februari.

Prova-på-sporterna fortskrider och föreningsrådet är snart i hamn. Hittills har det gått bra , och jag har jobbat mycket , men det har varit roligt än så länge.

Nu dyker det upp ytterligare roligare förfrågningar, som jag hoppas jag kan berätta om så snart som möjligt. Men rolig kommer våren att vara , det är ett som är säkert.


Liona blev handelsplatsledare igår........eller rättare sagt , det har varit bestämt hela tiden så punkten , val av handelsplatsledare och namnförslag ( som har kommit in) var löjligt att ha med, hon har sedan länge redan varit utnämnd.

Men annars fanns det mycket, som mycket väl kan bli intressant . Den nya tekniken är intressant, och bara fantasin sätter gränser.

Appar är en intressant sak, som vi ännu inte har testat , som i framtiden kommer bli det vi går efter, redan nu har jag flera appar som jag dagligen använder.Lärare som utmanar sina elever och ska springa från Viken och tillbaka sista söndagen i varje månad. Rolig ide, och det vore något att göra en grej på nere på Birgersson , när de kommer ;)
Och förhoppningsvis kan de använda vår nyröjda Banvall, så den kommer till användning ordentligt .
Roligt när det häner lite.

Bäst att jobba nu, har en känsla av att telefonen kommer att ringa oavbrutet idag. Och ensam är jag på jobbet.

Hoppas ni får en riktigt skön helg.

Kram