Svågerpolitik

Ja ni , nu är denna vecka slut också , och nu går många på semester . Skönt för er !!
 
Vi andra försöker upprätthålla BNP så gått det går, ytterligare en eller några veckor.
Finns inte så mycket att skriva just för tillfället, det händer inte så mycket på några fronter , förutom alla happnings i kommunen. Liedholmcupen och nästa vecka Karnebåten. Skoj det är  ju trots allt det här som är det roliga.
 
Här blir det att spela in i studio idag, den andra låtetn för Radiovix skivan , och sedan på lördag blir det nog att investera i ny mobil tror jag, det känns som det är dax.
 
Under Torvalds tid , så var det mycket prat om svågerpolitik, hur folk drog egen vinning på olika saker i kommunen , hur folk kände varandra och gav jobb åt varandra.
Är det bättre nu ?? Jag tror faktiskt inte det. Håller som bäst på att göra en liten schemalagd översikt hur alla känner alla, vilka som sitter i vilka organisationer, hur en liten klick hjälper varandra. Säga vad man vill , men det är helt klart en stooor nackdel i en sådan här liten kommun. Och väldigt hämmande för kommunen. Att samma folk sitter i flera organsationer och styr ända upp i kommunen. Tar beslut som påverkar sina fritidsintressen och privata affärsverksamheter.....
 
Om man t.ex i sin politiska roll , hänvisar till sitt privata bolag....är det fel ?? Konkurrerar med sin politiska roll...är det möjligt ???
 
Och vad påverkar våra tidigare löner våra beslut i kommunen ? Ligger man på en lön på 60-130 tusen kronor innan man fått ett politiskt uppdrag. Hur angelägen är man då att få behålla sin lön ? Påverkar det besluten man tar?
 
I vissa kommunen diskuteras just en minimilön innan ....för att kunna ta ett politiskt uppdrag, och det är kanske vid närmare eftertanke en bra ide.
Används de kommunala uppdragen för att besluta om saker som påverkar ens privatliv, och sina fritidsaktivieter ?
Ja det finns mycket att titta på och kolla närmare på, så även om jag är rätt lugn nu , så hoppas jag komma igen med nya uppslag :) 
 
Det absolut bästa med det här varma och regniga vädret är kantarellerna som växer så det knakar.
Så ut i skogen nu , för de finns där !!!

Kram och trevlig helg !!!
 
 
 
 
 

Fotbollsfest

Är det inte ovanligt mycket fotboll i Kommunen just nu ???
 
Den obligatoriska fotbollsskolan i Gusum förra veckan där 100 tals ungar leker med boll, och umgås.
En riktig hit för alla ungar, och i år hörde jag att Brandbilarna var där och visade upp sej också, för ungarna fick trycka på sirenerna så det lät över hela byn
 
Idag börjar Nisse Liedholm cup, inte mindre än 40 lag är med. Helt fantastiskt!!
 
Ska jag vara riktigt ärlig så är jag inte så jätterälst i  fotboll, spela är skoj  men att titta på ? Urtråkigt.....men jag älskar känslan runt omkring, så jag kan mycket väl gå på fotbollmatch ....givetvis skriker jag när det görs mål (om jag ser det) . Men bara att få gå omkring och prata med folk , äta korv med bröd , och ge sej in i diskussioner som man absolut inte har kunskap till är ju jätteroligt.
 
För några år sedan var jag på fotbolls VM i folkets hus , och medans alla tittade på storbilds tvn, så tittade jag på fodbollsnördarna som levde sej in i varenda litet inkast, helt fanatiska och det var så underhållande att titta på.
 
Såg på nätet att de hade dåligt med folk till lördagens mat-utdelning ( ett utrop till Valdemarsviksbor ;) på lördag , så har någon tid så hör av er till någon ansvarig !!!
 
Som på alla såna här tillställningar så är det oerhört mycket frivillighjälp som behövs , och ibland så är det svårt att få ihop folk, så kan man ställa upp.....så gör det om ni har möjlighet och kan, det brukar vara skitskoj .
 
Nisse Liedholm själv skulle nog vara väldigt stolt över vad hans namn stod för , det är jag säker på !!
Och jag blir riktigt sur på att inte den stora skylten vid  E22 kan användas till att marknadsföra ett sådan här evenemang.
 
Sedan är det ju inte så många som kommer ihåg honom längre , så då är det ännu viktigare att maknadsföra honom. Jag menar inte att man ska marknadföra hans släktingar  , inte skaffa vänorter i Italien och sådant , utan marknadsföra mannen, myten legenden Nils Liedholm. Att kommunen ska åka till Italien titt som tätt , är inget som hjälpt kommunen, mer än till utställningen (kanske) .
 
Och det är såååå synd att inte den stora skylten inte får användas till någonting, sådant totalt misslyckande av en stor skylt , som skulle kunna användas till att marknadsföra saker som händer.
 
Jag hoppas att det blir kanonväder till alla iaf, och att entimmarsvädret slutar och solen kommer fram, så det blir den fotbollsfest de förtjänar.
Jag hoppas också att det speglar av sej på Storgatan och att fotbollsfesten fortsätter där, och att riktigt mycket folk kommer.
 
Ha en bra dag
 
Kram
 
 
 
 
 

Funderingar

Skulle ju inte skriva så mycket nu , och förhoppningsvis så slutar jag väl med det. Men jag har samtidigt kommit in i värsta sömnlösa perioden , så jag har hur mycket tid som helst som jag inte vet vad jag ska göra med.
 
Jo jag kan ju jobba såklart , men hur skoj är det på en skala ???
 
Anton opererades igår för halsmandlarna. Och på nätet fick jag massor av berättelser hur andra hade haft det.
De kunde inte prata på en vecka , de gick på flytande föda lika länge.
 
DE LJÖG !!! Hade sett fram mot en tyst vecka, men redan i telefonsamtalet hem så förstod jag kunde titta mej i himlen efter det !! Och köttbullar och potatis hade han satt i sej redan på sjukhuset.
Dock hade han en ovanligt pipig röst , så man undrar ju lite grand om de verkligen hade tagit bort rätt grejer ???;)
 
Skämt och sido, redan igår sa han att det var en otrolig skillnad på andningsvägarna i halsen och det kändes som en befrielse , så jag är otroligt glad att det äntligen är över och äntligen är gjort.
 
Satt och funderade på hur lite information som kommer ut egentligen. Hur tyst allt har blivit. Finns det något som NT skulle granska så är det den politiska organisationen. Hur den ser ut , och vad de gör.
 
Enligt hörsägen så tar ju inte Erland ut någon lön, och det är nog tur . Bertil och Lasse har ju sina tjänster. Vad Bertil sedan gör för sina pengar vet i tusingen. Han hade ju inte tid att driva NB politik. Så jag antar att han åker på samma möten som vad Lasse gör. Så då är det två som gör samma saker ??? Och så Erland som sköter stategin ??? Helen däremot måste ju få lön efter den tiden hon lägger ner. Och skolan är en tung bit , så det blir många timmar. Detta skötte ju Hasse J förut , i sin roll som kommunalråd. '
Opposition har vi ju ingen som tur är. För annars hade vi haft en lön till som skulle betalas.
 
En av våra kommunala sektorschefer fick den största löneökningen i kommunen förra året. Det hänger ihop med att under en period fick de för sej att sektorcheferna skulle alternera som Kommunchef och då lyfte de lönerna till jämlik och en högre nivå. Men jag undrar.....nu när det inte blev av .....sänktes de igen ???
 
När nya Näringslivschefen började för två år sedan så höjdes den lönen med 10.000 i månaden , till nästan 50,000 . Är  det försvarbart ??? Vad har turistchefen tro ?? 
 
Björn Johansson tog ju rollen som kommunchef / konsult som skulle granska organisationen. Detta ville sossarna betala 1 mille för och det skulle betala tillbaka sej. Det har väl inte betalat tillbaka sej ?
Vad har hittats ?? Redan innan visste de om att det fanns konstiga tjänster i skolan bl.a. och för att inte tala om IT-avdelningen som både var omodern och överbefolkad. Vad har åtgärdats ???
Mycket av Björns tid har gått åt till skolning av en annan avdelning, och trots det ser man inte någon "action"
 
Nu ska ju den nya kommunchefen till så småningom , men då har (enl hörsägen) Erlands granne, Björn fått fortsatt jobb som projekt konsult . Det låter ju intressant tycker jag , vad kan det vara ???
 
Det är ju som sagt inte så bra att ha så mycke tid att tänka på saker som man inte har med att göra , så snälla NT , ta er en titt på vad den politiska organisationen kostar så kan jag sova eller  måla naglarna eller göra något annat mycket roligare !!! ;)
 
Kram och ha en bra dag