Trick or treat

Halva höstlovet för ungarna har gått, och det råder full aktivitet i Kommunen.
 
Lite barn på dagis säger att många föräldrar tar ledigt och är med ungarna under lovet. Ett välkommen brake mitt i den långa hösten, faktiskt tycker jag det är jättevettigt att ha ett lov just här.
Nu orkar man några veckor till och kan se fram emot jul.
 
Jul föresten .....det är ju inte så långt kvar, och ska ni skriva upp några datum så är Pingstkyrkans sångstund med adventssånger den 25 Noveber och Byalagets adventständning den 1 December kl 15.00 .
Tror jag fått ihop några som kan sjunga lite vackert också vid adventständningen så vi får lite levande musik också, men är det någon som läser här som känner att han/hon vill sjunga en sång också, så blir jag glad ???
 
En riktigt bra snack hade jag med Micke J på gatukontoret också. En kille som (faktiskt) tänker på hela kommunen. Vi är ju inte så vana vid det så vi blir ju mer än glada. Vi kommer också få lite ljus-fint här, kanske inte i år , men till nästa år. Vi får se hur pengarna räcker , men som han trodde, så skulle det bli fina lampor i träden i centrum.
Även Ringarum skulle få, men där är det inte så jättelätt att fixa till det. Men lite går att göra och allt är till det bättre.
Men bara det att det tänks och planeras och att man försöker , är fantastiskt kul . Våra land blev ju otroligt fina  när de fixades till efter 20 år :)
 
Bete tycker om när han är i hetluften....och det tror jag med. Spelar ingen roll för vad tydligen. Och så finns det ju också folk som är ;-)http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5498630
 
Under tiden så gör andra Miljöpartister en kommunal politiskt önskelista på saker de vill driva. Skoj, det är ni ganska ensamma om . De andra gjorde sina önskelistor lagom efter valet, och sedan blev det väl inte så mycket mer med det. När väl valet varit , så är det väl ingen som drivit sina frågor speciellt eller hur.
Ska bli skoj när vi kommer fram till nästa val och jämföra vad de åstadkommit. För både majoritet och opposition har ju suttit vid makten och chans att driva sina frågor , och NB har ju suttit hela tiden , och hur mycket har de gjort tycker ni ???
 
Jo då , tror nya MP kan bli rikgtigt bra. Har hört lite och det verkar sunt. Sedan är jag ingen MPare så allt tycker jag inte är så jätteintressant , men det är samtidigt bra att det är någon som tar han hand om dessa frågor.
Mjuka frågor säger Liona, och det kanske det är , men det är samtidigt dom som ger livskvalite och direkt påverkar inställningen till hur vi upplever saker och ting. http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6206849
 
Halloweenfka idag då ??? Någon som vågar komma till Centrumcafet i Gusum kl 17.00 idag ???
Har inte en aning om vilka som kommer , men det vore attans skoj om just DU vågade komma ? ;-)
 
Kram och ha en riktigt bra dag
 
 
 
 
 
 
 

Lugn helg - full vecka !

En lung och skön helg, inte mycket händer , men det kan vara skönt iband också.
Stor fest i Gusum och på Davidsson , så det var lite folk på byn både på lördagen och söndagen.
 
Ställa om klockan, detta otyg som ställer till det varje år. Varför inte ha sommartid året om ??? Allt blir fel när man gör så , och alltid någon som skruvar klockan fel ;-)
 
Kallt fasiken var det också. På söndagsmorgonen så begav vi oss ut för att sätta ut tipspromenadslappar vid 8-tiden. Det var bortåt 10 grader kallt men det var så gnistrande vackert att man blev helt stum. Underbart !!!
Några tappra kom till Banvallsdagen , som dagen till ära bjöd på kaffe och bulle.
Banvallen fylld 20 år och det var därför som Korpen höll i det hela , annars brukar PRO hålla i det hela.
 
En ny kompis hittade jag också. Tror hon är ordförande i PRO Valdemarsvik , och en härlig brud med driv i!!!
Ibland klickar det bara, och denna lilla söndagsmorgon blev en liten höjdare faktiskt.
 
Målarfärg har jag köpt till musikträningslokalen också, så nu gäller det bara att tagga lite målning undertiden som instrumenten är packade i kärran. Vi får se om lusten infinner sej.
 
Näringslivet har börjat moblilisera sej lite. Vi får se vad det kan bli av det , men tydligt är att behovet av kommunikation finns, men att de inte får det med varken företagarföreningar eller Kommun.
Att inte den sittande majoriteten begriper sej på näringslivet alls , har vi ju redan förstått. Och hoppet om att de ska ta tag i det är ute.
Jag tror och har alltid trott att det är mycket man kan göra för att tagga varandra , att se möjligheter i olika gemensamma projekt, så vi får tänka till lite för att få ihop det. Det kan bli riktigt spännande !!!
 
Ett bra tips är att instaälera appen Telia Kodskanner på mobilen. En bra app där du kan läsa av sträckkoder för att få mer information om en vara. På Birgersson i Gusum får du dessutom 5 procent på varje köp när du handlar om du checkar in på skylten som är utanför mjölken. Du får en presonlig kod , som sedan skannas av vid kassan. Bra va???
 
Nu är sista veckan före Elmia Subcontractor . En vecka som handlar om att få alla order färdiga och komma ikapp med så mycket som möjligt, så man kan vara där i lugn och ro. Ser sjukt mycket fram emot det varje år.
Skoj att träffa alla kunder och skoj att hitta nya.
Förra året var det inte lika mycket folk som förut, men samtidigt så var det mer matnyttiga kunder.
 
Kan säga att det är ren tur att vi får vara med. Vi står ju i Finpångs monter som enda utomstånende , och vårat "smarte" Kommunalråd sa till Finspångs ansvarige , att han tyckte vi skulle vara med i Valdemarsviks monter . Jättebra !! Bara det att Valdemarsviks Kommun  inte är med i år ???? !!!
 
Så av en ren lyckträff råkade jag få höra om det , och övertala Finspång om att vi visst skulle vara med dom, och att vi visst kunde bestämma själva över oss själva och att vårt Kommunalråd inte hade ett spår med det att göra.
 
Det är ju för oss också 5 års jobb att få folket att komma till vår monter och veta vart vi finns. Att få genomströmning i montern och allt som det betyder. Tack för hjälpen !!!
 
Jag är också nyfiken på hur  Miljöpartiets möte gick i går. Tankar på hur de vill forma det nya Miljöpartiet hoppas jag kommer snart på Lionas blogg. Ska bli spännande !!!
 
Nu full fart mot jobb !!!
 Kram
.
 
 
 
 
 
 

Hjärtligt glad !!!

Vilken vecka det har varit. Ungefär som om man vinner på lotto så där lite grann varje dag :-D
 
Åh så härligt det var när min hjärtundersökning var klar igår. En så himla bra läkare (min ordinarie var mammaledig, tack och lov) och denna Mohammad förklarade allt det jag inte fått reda på utav henne innan.
 
Jag hade blivit lite sämre, blodtrycket var inte riktigt bra , men ändå ...........
 
Nu förstår jag hur det hela ligger till , varför jag inte får göra denna hjärtoperation i ljumsken för de i Linköping. Jag mår helt enkelt för bra. Operationen är så ovanligt och inte rutinmässig att det bara görs på sådana som inte har något val , som inte orkar en vanlig operation. Det har bara gjorts ca 80-100 operationer av det slaget på 5 år ...och inte alla har gått bra.
 
För mej betyder det att det finns en chans att jag kan dröja med operationen tills det blir rutin, och börjar de allvarliga symtomen komma, som gör att det blir akut för mej , finns det också andra allternativ. Jag kan antingen vända mej till ett annat sjukhus , Lund t.ex som har gjort fler sådana operationer. Eller så kan jag vända mej utomlands och till någon som gör det mot betalning.
En riktigt stor sten föll igår !!!! :-) Nu vet jag att det GÅR att göra operationen i ljumsken, och jag kan vara mycket lugnare. För skär upp mej......nej det gör jag bara inte!!!
 
NB tigger pengar ! Man kan via sms stödja partiet med 50, 100 eller 200.....undrar  hur mycket de får in ??
Jag tycker att ni SKA sätta in pengar till dom , men till medlemsavgiften , så jag får några människor att gå med till NB s medlemsmöte , som måste till och där Stefan ska avsättas , för det har ju inte gjorts än.
Om ni blir medlemmar så får ni gärna smsa mej på 070 665 4352 det kan alltid vara intressant att veta ;-)
 
Vilken vecka det har varit !!! Full fart hela tiden VIP-kväll hos Dollar Store och sedan VIP-kväll hos Trolltyg i Söderköping.
Skulle vilja se mer sådant i Vikens affärer. En riktigt trevlig happening och man känner sej mer "bunden" till affären. Det var fullt med folk , och när provhytterna inte räckte till så klädde folk av sej i affären. Vilken tur att det bara var tjejer ;-)
 
VIP-kvällar behöver ju inte bara vara kläder, det kan gälla vad som helst , mat , verktyg, husgeråd . Det är bara fantasin som sätter gränser, och vansinnigt skoj är det ju.
 
Tagga nu Korpens motionsdag på Banvallen nu på söndag mellan 9-11. Det blir en perfekt start på dagen och kolla in hur fin den har blivit . Mycket jobb har lagts ner på den och den används av massor av folk . Tror det blir tips eller lotteri eller något där nere i Birkekärr , så cykla dit och kolla vet ja !!!!
Vi var en hel hög som började med att fixa till den, men det var Göran Löfsved som gjorde det sista och största jobbet . All heder åt honom och hans slit !!!!!
 
Några timmars jobb , sedan helg . Gud så skönt !!!  Ha det bäst alla ni där ute i verkligheten!
 
 
Kram