Aj mitt huvud

Oj, oj , oj !!! Det kostar att ligga på topp ska ni veta !!
 
Det har varit ett par galet stressiga dygn ska ni veta innan igår, då vi hade en superdag. Vi hade Möhippa för min älskade och en av mina bästa vänner Alice.
Killarna hade samtidigt Svensexa för hennes Kixa , och det var mycket som hängde i luften ändra fram till slutet.
 
Alice har varit sjuk i flera dagar, med feber och hosta. Likaså deras lilla son. Jag med för den delen.
Så ända fram till i förrgår visste vi inte om hon verkligen skulle jobba på Boutique Trolltyg i Söderköping, där VI sett till att hon var uppbokad på jobb den dagen.
Men hon kom dit, och där kidnappade vi henne också. Stackars Alice var nog smått chockad , men stärkt av lite "skumpa" accepterade hon snabbt sitt öde ;-)
 
Först tog vi henne till en keramiker, Bengt Larsson i Söderköping. En härlig kille som lät henne dreja lite fina skålar.
Dom blev.......jag vet inte riktigt hur jag ska säga, men  dom blev .....annorlunda.....hennes konstnärliga ådra tog nog över , så efter ett par skålar kunde vi se att hon hade en egen speciell stil , som lätt går att känna igen ;-)
Snögubben hon gjorde , såg däremot ut som en snögubbe !!! Jättefin !!!
 
Lunch hemma hos hennes blivande svägerska Päivi, och sedan vidare in till stan och en musikstudio. Realtime Recording. Där hon fick spela in sin egen skiva. Det brukar ju vara hennes blivande man som står för det musikaliska i familjen, men nu får han nog hålla i hatten. Hon fullkomligt tog över studion , inte bara rent sångmässigt utan hon var i stort sett en fullkomligt fullfjädrad artist innan vi gick därifrån
 
Kören ;-)
 
 
 
 
The one and only !! Alice
 
Väl hemma slog vi ihop oss med svensexan som hade varit på en äventyrsbana hela dagen utanför Ödeshög någonstans.
 
Väl hemma hos oss , blev det mat , frågesport och en supertrevlig kväll, några glas vin och det är väääääldigt segt idag. Det var ju 3 olika band som skulle stråla samman och därför blev det mitt i veckan, för det är inte lätt att hitta en helg som alla kan på.
 
#############################################################################
 
Alla bloggarna (utan Erland så klart ) hoppar fram som sköld åt Erland.
 
Jag är ledsen grabbar, men det hjälper inte , Erland ska bort till nästa val.
En man som går över lik för att vinna varje mål, Kan rakt av ljuga, göra sej av med folk eller tysta sin omgivning, ska vi inte ha i politiken. Jag är inte ett dugg rädd för honom, tvärtom, han har blivit mitt mål.
 
Är fullkomligt övertygad om , att hur olika vi tänker politiskt , så får man aldrig rubba på demokratin.
Det finns en anledning till att så mycket folk runt om i världen, har offrat sina liv för den.
Vår rätt att tycka och tänka ska man sätta högst av allt. Och i en Kommun , ska det inte vara en man som bestämmer, så är det bara.
 
Och det mest otäcka med honom är att han utan att blinka kan ljuga rakt ut. Och flera gånger , har jag fått tänka till ( bara just för att han är en så duktig talare) för då har han ljugit så bra , att jag nästan inte tänkte på det.
 
Men han ska bort, jag vet att detta är inte Socialdemokratisk politik, och jag tycker synd om de som verkligen är Socialdemkrater i hjärtat, och inte tillhör denna sekt-liknande klan som finns runt Erland, som hoppar så fort han säger hoppa.
 
Och Jonas hur tänkte du nu, när du tycker att AS Toft är SD ???
Vi förstår ju iof hur du tänker. Du ser ju klart och tydligt att det inte är Tony Toft som skriver, så du antar att det är hans fru som skriver , och hon är ju givetvis också SD. För så är ju snälla fruar !!! Fy så gubbigt !!!
Kan tala om för dej att så fungerar det inte. Även om hon skulle vara hans fru , så kan man väl förfasiken inte lägga en politisk stämpel i pannan på henne som du inte ett dugg vet att hon har.
Ännu pinsammare är ju att det inte är hans fru heller.............;-)
 
Usch och fy, nu måste jag jobba....såååååå segt , skönt det är fredag. Och ni anar inte hur telefonen ringde hela dagen igår på möhippan......det är mycket att göra idag. Hua !!!
 
Ha en bra dag
 
Kram
 

Demokratin i Valdemarsvik gick i graven igår

Sjuk i igår och i natt. Men som vanligt så blir det inte att lägga sej ner, utan det är bara att gå och jobba och se glad ut.
Kanske har det viss påverkan på vad jag skriver och känner här idag , men det kan inte hjälpas .
 
För igår såg vi hur dels hur det röstades igenom hur arrendatorn skulle köpas ut, men vi såg också hur demokratin sattes helt ur spel. HELT !!!
 
Att campingen köps ut , det var ju väntat , majorieten ville det och då blir det så . Men mer skrämmande är det hur det hela hanteras. För oavsett vem som sitter vid makten , så vill jag ...nej kräver jag att det går rätt till.
Jag som medborgare och skattebetalare har rätt till att arbetsordningen efterföljs. Det görs inte idag.
 
En person har talat i ärendet hela tiden. EN !!! Detta är NBs fråga och de har inte sagt något i frågan någongång. Bertil Eklund , som ligger bakom detta har varit uppe ett par gånger i talarstolen under dessa 3 KF och yrkat bifall till Erlands förslag. Mer än så har han inte vågat sej på. Och då är det Nybyggarnas ända fråga som de driver ????!!!! Det är ganska långt ifrån valorden att det är de som ska stampa ner foten i kommunen.
Nybyggarns fötter är försedda med ljuddämpande tofflor ,  de hörs inte över huvud taget, och så är det även i Kommunhuset.
 
Igår fick Tord Andersson en direkt fråga av Anna Nilsson i KF, och Erland fullkomligt sprang fram till tarlarstolen för att prata. Det handlade om ifall Tord Andersson tyckte att han var jävig , eftersom det förhandlas med WIF där han är högt uppsatt , när han röstade i detta ärende. Han hade alldeles tydligt inte befogenheter att svara.
Själv skulle jag tycka det var fruktansvärt pinsamt att inte svara på en fråga direkt ställd till mej.
 
I förrgår på KF gjorde Lasse B ett försök att tala , men fick inte fram de svar som han skulle gå upp att svara på (somm jag antar han hade nerskrivet på ett papper) så efter det så var det Erland som svarade.
 
Helena von Schantz förklarade tydligt och klart hur och varför möjligheterna med återremisser fanns. För att det skulle finnas tid att reflektera och ta ställning till informationen man får, i sin grupp. Men mellan förra KF och KS fanns 10 natttimmar.
 
Torvald läste högt om hur ALLA ledarmöter skulle ha tillgång till handlingarna innan mötet. Nu låg de där , precis innan mötet, så de , som var där kunde hämta . ALLA ledarmöter var inte där , så den möjligheten var helt borta.
 
Stefan berättade hur han sett till att Erland , vid ett liknande fall , skolan, sett till att Erland fått gå ytterligare ett varv , när han tyckte han ville ha mer information , när Stefan satt i majoritet i förra majoriteten.
 
Henrik talade om vad det skulle kosta att vänta till 2016 med detta köp . 1,7 miljoner , istället för nu 2,85 mille. Lägg där till att den forsatta driften med WIF antagligen inte är klar förrän då .
Nu har Kommunen en camping att driva , från och med nästa vecka. Och vi skattebetalare har inte en aning om hur mycket skattepengar som kommer att gå till detta.
 
En sak glädjer mej efter denna kväll . Igår såg vi för första gången en konkret , klar , samlad opposition, som ställde frågor och påpekade de saker som de ska. För demokratins skull, för VÅR skull. För det är precis vad de ska göra, ifrågasätta  odemokratiska tilltag, och se till våra skattepengar. Och det glädjer mej mycket, för det har jag klagat på mycket. Tack för det !
 
Men två saker gör mej fruktansvärt upprörd.
 
1 Igår stod att läsa av en kvinna på nätet , nära anhängare till sossarna, att det var oppositionen som fördyrat och ville ha dessa extra KF. Jag frågade om det verkligen stämde och hon svarde -Japp så är det !
Att sprida lögner är det värsta jag vet, och när jag tagit reda på fakta så var det naturligtvis inte så . Lågt att göra så , då det har spridning på FB .
 
2 Det absolut mest skrämmande i det hela var när Anna Nilsson ställde en direkt fråga till Kommunfullmäktiges ordförande . Hon fick svårt att svar men  gjorde sina försök. Men när hon tittade på Erland, gjorde han tecken till henne....tydliga tecken ,  att sluta prata, vilket hon också gjorde , genom att säga att hon inte tänkte svara mer.
 
Ska Kommunstyrelsens ordförande ge order til Kommunfullmäktiges ordförande när hon ska vara tyst?
Ska inte en Kommunfullmäktiges ordförande vara helt opolitisk och självständig?
Är vi inte  inne på riktigt farliga banor nu ?
 
Jag har sagt det förr, och säger det igen. Vi har ett totalt totalitärt styre i Valdemarsvik nu. En person bestämmer helt hur kommunen ska se ut. Är det så vi vill ha det ?
 
Att socialdemokraterna skulle bedriva politik på det här sättet , efter 28 år i minoritet , är för mej helt obegripligt.
Helt obegripligt !!!!
 
 

Demokratin satt ur spel

Det finns en anledning till att man måste ha ett Kommunstyrelsemöte innan ett KF. Oppositionen måste få ta till sej och söka efter fakta mellan dessa KF.
Genom att sätta 2 Kommunfullmäktige  dagen efter varandra  , med ett KS på morgonen efter det första , har man helt satt demokratin ur spel.  Detta är riktigt otäckt !!! http://radiowix.se/
På FB igår kom genast (från sossarnas närmaste krets) ett inlägg på hur dumma de var som stälde frågor . Att ALLA borde fatta vad det handlar om. Men hur ska man veta det när man inte svarar på frågorna , inte ens vad som händer i nästa vecka????
 
Hur mycket av det som svarades på igårkväll på KF , tror ni att de i oppositionen har hunnit kolla tills idag ??
Inte ett skit!!!
 
Är det en sådan kommun vi vill ha ? Där vi frångår alla normala sätt att bedriva kommunpolitik , där man inte gör allt för att hålla information från sina motståndare och köra sitt egna race? Jag finner detta högst motbjudande och vädigt skrämmande.
 
För redan nästa vecka så är det ny drift på Grännäs , när de sittande har röstat igenom sitt förslag.
Frågorna från oppositionen har fortfaranden inte fått sina svar. Ingen vet vad som är tänkt för Grännäs i nästa vecka, ingen vet vad som är tänkt för Grännäs i framtiden .
Tjänstemännen i kommunen har uppdrag att jobba för ett driftsbolag, men detta trots att det inte finns något politiskt beslut på det.
Ingen får veta hur många miljoner detta kommer att kosta Kommunen i framtiden.
 
De resterade pengarna till köpet av Grännäs , ligger i nästa års budget....MEN arbetet med nästa års budget har inte ens börjat, ingen budget har ens arbetats fram eller diskuterats . Är inte det skrämmande och väldigt märkligt.
Sossarna av alla partier som härjat om insynen i Kommunen i alla år , kör så det stänker om det , och gör allt för att mörka.
För mej är det INTE vad socialdemokraterna står för !!!!
 
Vi får inte veta någonting. Är det så vi vill att politik ska bedrivas i vår kommun !!
 
Jag vill inte det , och det diktatoriska styre , och de tre enväldiga herrarna i Pittsburg som leker med våra pengar som om det vore kaffekassan, vill jag ha bort. Respekt för demokrati och för "våra" pengar måste finnas.
Det är grundläggande för en kommun.