Inte en besparing ??

God morgon
 
En helt fantastiskt rolig helg på alla sätt. Älskar ju att det är full fart , och det kan man säga att det har varit.
 
Lördag och spelning i Tjällmo, så vid två startade resan dit för att vi skulle vara upplockade till 19 då  maten var.
Klockan nio började själva dansen och som vanligt var det lite småsegt i början , men sedan satte det fart och det blev till en riktigt rolig spelning , med mycket beröm och feed back på vår musik. Skitskoj !!
 
Hemma igen vid halv fem på morgonen och sov några timmar .
Upp klockan 8 och fixa hemma . Tyvärr är det ingen som städar och tvättar åt mej när jag inte har tid :( Utan det var bara att bita ihop och styra och ställa .
 
Hämta upp tjejerna och sedan bege sej till Ringarum och sjunga upp hos vår körledare Gunilla i Prästgården.
Och sedan sjunga för de gamla i Ringarum först , för att åka till Gusum och sjunga sedan .
Tror det var  uppskattat.  
 Jag är så enormt stolt över vår kör , Kör XL , för att vi är så duktigta.
Detta var trots allt ett projekt från början , där folk som inte alls hade någon sångvana skulle ståla samman för gemensamhet och inte så mycket mer. Nu står vi och sjunger med full kraft och det låter skitbra , på ren svenska.
Och inte nog med det. Den sångglädje som strålar från den här kören , ser du inte hos många körer.
 
Hem i ett huj , och så var det dags för lite kalas för Anton som fyllde 21. Närmsta släkten utan min Lina som tillbringat , dagar och nätter på Borgen i Norrköping och tatueringsmässsan, och har haft minst lika fullt som jag i helgen.
 
Men sedan tog tröttheten ut sin rätt. Efter att sovit 7 timmar på två nätter , slog hjärtat tjollahoppsaslag i bröstkorgen , och det blev tidig sänggång.
 
Läser sedan  in NT vad signaturen Gullvivan skriver .
 

 

"Intressant satsning på barn var nu den är!? Samtidigt har man beslutat att tvinga 13 elevassistenter att gå ned från heltid till 50%. Detta för att spara 6,5 tjänster som om jag har förstått det hela rätt ska ersättas med två pedagoger. Alltså minus 4,5 tjänster. Hur kan du kalla detta en satsning Erland Olausson?"

Är det här sant ??? Är det så här de tänker göra ??

Här har vi fått den ena efter den andra försäkran om att det här inte är en besparing utan att utredningar ska göras först. Eller hur !!!

Är det här sant så visar detta att det är en ren och skär besparing. Och satsningen på på utanförskap , ger en fadd smak i munnen .

13 assistenter tvingas gå ner till 50% är allvarligt , men allvarligare är att 13 elever som har rätt till assistenter , inte får assistans till 100 % . Eller har de funktionsnedsättningar som försvinner frampå dagen ???

Hade utredning gjorts och vissa elever hade fått ny utredning gjord som visat att de på något sätt växt till sej , blivit självständigare eller på annat sätt fått ordnat sin tillvaro , hade jag inte sagt så mycket .

Men att göra som här , rakt över dra ner på deras lagstadgade rätt till hjälp , är ett slag i ansiktet.

Sedan kan jag hålla med om att pedagoger kan behövas för att vi ligger lågt i resultat som också är en allvarlig sak. Men som jag sagt , assistenter och pedagoger har ju inte samma jobb, de har inget med varandra att göra , så detta blev inget annat än en neddragning och en riktigt ful sådan också !!!!

Att då satsa miljontals kronor på utanförskap , när man drar ner deras rätt till assistens ??? Förklara logiken.

 

Finns det någon lärare som läser det här som vill uttala sej här, jag skulle vilja höra vad ni säger som lever och jobbar i den verklighet som politikernas beslut träffar.

Kan vi inte se till det mest elementära för dessa barn , men satsa pengar på utveckling av Grännäs för flera miljoner , ge 100,000 tusen till varje kommundel,  ha en konsult anställd och ett kommunalråd anställt som extra resurs till ingenting , då vet i fan vart vi är på väg !!!

 

Jag skäms !!!

 

Ikväll Byalagsmöte och sedan är det Valborg som också betyder bokslut för mej . Så det blir jobb och papper för hela slanten .

 

Ha en bra dag !!

 

Kram

 
 

Från det ena till det andra :)

Godmorgon
 
Trevlig kväll igår med först Bankstämma och sedan Musikquiz nere på Davidsson med vänner !!
 
Jäkligt imponerad av Banken faktiskt, hur de på några år fått hela Banken gå från ett ganska högtravande och stelt institut till en gemytlig , nära bank !! Både på hemsidan , i banken , men också ett sådan sak som bankstämma brukar vara en ganska stel tillställning,  har dom fått trevlig till gränsen till mysig.
För några år sedan , så kände man sej fullkomligt borta när man var där, för det var så uppe i det blå.
 
En eloge till banken som har förstått att vår "litenhet" är vår styrka , något som hela Kommunen borde annama.
 
Från bankstämma till Musikquiz där Jerry Rolf höll i lite lätt underhållning och frågesport. Nu var jag inte med på själva Quizet , men mitt lag vann, och jag var liksom  lagkapten , så nog är det min förtjänst, tycker jag allt !!! ;-)
Trevligt när det är så där enkelt att bara glida in några timmar och ta sen en öl eller vad man vill ha.
 
Sedan hann jag med ett fikamöte med en konkurrent också , en trevlig sådan. Det är rätt jobbigt när de är trevliga , för då blir man så snäll själv !! Attans !! Men vi har nog rätt olika marknader fast vi säljer rätt likvärdiga produkter, och han kunde bara bocka och buga och säga att vi var ett respekterat namn på marknaden . Sådant tycker vi om !!
Och samarbete sker med alla konkurrenter i Sverige , det är faktiskt jättebra att hålla en nära relation.
 
Idag Kör XL och sista gentrepet inna turnén på söndag , till Gusums och Ringarums äldreboende. Trevligt och givetvis så undrar man ju vad det blir för KAKA !!! Som nästan är det viktigaste :)
 
13 paceringar i rankingen . Äntligen !!! Fortfarande marginellt och i bottenskrapet , men ändå. Här gäller det att säga hurra till varje uppgång. Tror personligen på att det blev bättre när vår förre Näringslivschef slutade , men vad som händer nu , när vi inte har någon alls, får vi se nästa år. Hoppas givetvis på fortsatt uppgång , och hoppas givetvis på att vi i satelitorterna får någon kontakt med kommunen , vilket vi inte har idag !!
 
2 Nya miljonsatsningar i kommunen. Arbete åt alla och utanförskap . Tycker båda dessa är hedervärda.
 
Dock tror jag inte riktigt på arbete åt alla. Tror inte företag ersätter pensionsavgångar med en ny, utan man tar en ur företaget som arbetat länge . Och de nyanställda får börja i botten av företaget. Men vem vet, det kan vara bortkastade pengar , men det kan också bli en "hit" , det är bara att prova.
 
Motverka utanförskap , är jag helt med på .  Det är många barn som far illa, och det är inte alltid som det syns.
Pengar kan finnas i hemmet , men det kanske missbrukas på sätt som att barnet inte får del i dom alls .
Barn som hela tiden tvingas avstå från ganska självklara saker för de flesta barn ....får ett socialt utanförskap som är riktigt jobbigt och som inte går att dölja .
 
I helgen blir det alltså helfullt . Spela i Finspång i helgen och försöka återhämta sej till Kör XLs miniturne på söndagen.
Vi har  också födelsedagskalas till minstingen Anton som fyller 21 . Hipp, hipp hurra !! Och sedan är det tack och lov ny vecka så vi får vila upp sej .
 
 
Nej då var det visst Byalagsmöte , och där fick vi en liten akut grej .....nämligen att fixa Kryzzet till Gusumdagarna . Så där håller vi på som mest att övertala folk att ställa upp.
 
Alla är också välkommna att gå med i Byalagets facebook grupp "byalaget för alla" för att säga vad dom tycker .
Och jag menar jag ALLA
Försökte själv gå med i gruppen "Valdemarsvik i utveckling" som sägs vara för alla i kommunen som vill ha en en positiv , ljus utveckling....men det var det tydligen inte, de menade nog bara alla som är tysta eller är ja-sägare till deras politik  ;-)
 
Men allt går om man vill, vågar och törs !!!
 
Ha en fin helg !!
 
 
Kram
 
 

Snack eller Verkstad ???? ;-)

Överlag finns det ingen politiker som inte är för jämlikhet!! Eller hur ? Alla politiker från höger till vänster är för jämlikhet !! Alla har lika värde och ingen ska särbehandlas!!
Det finns heller ingen politiker som inte säger att det är jätteviktigt att "folk" engagerar sej i samhällsfrågor att de är FÖR öppenhet , att de älskar dialog mm mm . Är det sant att de vill det ?
Tror just DIALOG var det mest använda ordet förra valupptakten!! Alla ville ha ett öppnare samhälle och just DIALOG. Att det visade sej gå åt andra hållet var ju lite synd .
 
Just därför så blev jag så glad när det lämnades in 2 motioner igår på KF . För nu har ju de politiker som verkligen tycker vad de tidigare har sagt , chansen att göra "verkstad" av deras valfläsk .
 
Motion 1 handlade om att hitta ett system för att fördela föreningsbidragen lika mellan föreningar. Tänk er ....hästar får lika mycket som hockey . Typiskt kvinnligt får lika mycket som typiskt manligt......
Vad tycker politikerna om det här egentligen ????;-)
 
Motion 2 Handlar om att istället för att det beslutas först , läggs fram för opposiotion sedan och talas om för folket sist i KF, som det varit den sista tiden  , och då som först har allmänheten chans att säga eller fråga om det beslut som redan är taget....
Nu är förslaget att en ide tas upp i KF , och alla har chans att säga sitt innan beslut. Allmännheten har också chans att yttra sej innan beslut och alla tankar och ideér tas med innan man beslutar .
Vad tror ni ? Vill politikerna verkligen ha inblandning i sina beslut ???
 
Nu är det upp till bevis tycker jag !!! Snack eller Verkstad ???? ;-)
 
Skoj var att kolla på KF igår också . I Erlands blogg säger Erland att Stefan ljuger om att vår Kommun står bakom flyktingfilmen och resan till Sudan. Han säger att det är migrationsverkerket och inte Kommunen som står bakom
 
 
På mötet i Gusum säger Lasse Beckman att det är Länsstyrelsen som står bakom efter att vi frågat Migrationsverket och de inte vet någonting.
 
Då ändrar sej Erland och säger att det är Migrationsverket OCH Länsstyrelsen.
 
Men tittar man på filmen så står det att det är Valdemarsviks Kommun och Länstyrelsen i samarbete som gjort filmen .
 
Vad tror ni ???
 
Kram