God fortsättning !!

Hej på er och god fortsättning på Julen !!
 
Hoppas ni har haft det bra!
Här har det gått lugnt tillväga när väl Julen kom.
Uppesittarkvällen  2 dagar innan Julafton gick som på räls och vi i Kör XL gjorde bra ifrån oss.
Det finns nog så småningom att beskåda på www.radioowix.se . Rätt häftigt att den här lilla kommunen har egen radio och tv team.
 
Det var rätt mycket som hade ordnats också för just denna kväll och jag hörde att (förutom de i studion) så var det även 500 på webbtvn. Och hur många som lyssnade på radion , vet jag inte.
Häftigt är ordet !!!
 
 

Genrepet där de fejka våra två bankchefer som sedan kom på besök i studion och fick förutom att prata om sina verksamheter även bygga pepparkakshus.
 
Julafton löpte lugnt och stilla trots alla nära och kära hemma och 8 hundar ;-)
Inga slagsmål inga förstörda saker , bara en massa skratt och mat .
 
Nyheten är väl att Göran Thrysberg blir Näringslivssamordnare. Vet att många skulle vilja se nya friska fläktar.....men jag kan tycka att det trots allt är bra.
Vi har en katastroftid bakom oss då det inte hänt något här i flera år, och Göran har redan mycket av kontakterna i Kommunen, och kan snabbt sätta sej in i arbetet.
Ända orosmomentet är att han är inkörd på Turism och inte ser skillnaden att vara en nätverkare i Näringslivet.
Turism och besöksnäring är en helt annan sak.
Men jag hejjar på och önskar honom lycka till . Se till att knyt ihop HELA kommunen nu . Du har tyvärr din egen ledning som redan förstört för dej ......men förhoppningsvis blir det personer som förstår Näringsliv där efter valet.
 
Han är ju trots allt den enda som under det här året besökt vårat företag  och dessutom peppat på när vi fick in artikeln i DN
 
Det anmärkningsvärda ....eller rättare sagt inte så förvånande längre är att oppositionen inte fått någon som helst informations om detta i KSAU ....vilket de så klart borde fått .
Men nu hinner han nog inte klämma in några mer "Erlands" mer ...om jag får tippa ;-)
 
Sedan ska de anställa en kommunikatör och marknadsförare . Och detta är ju lite intressant .
Kunde de inte istället anställt 2 kommunalråd som kan prata ....borde inte detta vara deras funktion eller vad ska de göra ?
 
Ja jag förstår det inte ....bortkastade pengar är vad det är !!
 
Nu tänker jag slappa lite till och det blir nog en tur någonstans idag så man får se lite folk .
 
Ha en superhärlig fortsättning !!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

God Jul

Sista dagen innan ett långt skönt uppehåll. Jag ser fram emot julen nu och att ha ungarna hemma och få pyssla och greja . Slå in julklappar och få göra lite rim.
 
Traditionsenligt görs all mat dagen innan ...och då inte av mej utan Stefan och kanske om några ungar är hemma.
Hundarna sitter runt omkring hela dagen och konstigt är att de inte får nackspärr när de psykar stekpannan och hoppas att några köttbullar ska hoppa ur.
 
På julafton kommer också mor och far, min bror med tjej och ett av hans barn. Ska bli skoj!!
 
Stadstur igår bland alla andra tomtar som hittat dit , och sedan hem igen och direkt till mötet som handlade om deponin och Toverum
 
Det  var verkligen fullt med folk och känslorna var upprörda. Så mycket folk att de var tvungna att dela upp oss i två omgångar för att se informationen för att sedan ha gemensam diskussion.
 
Det var folk från Länsstyrelsen, berörda tjänstemän och Erland .
 
Våra kommunalråd Bertil och Lars , var där ....tittade på bildspelet (som de tidigare sett) och avvek innan diskussionen utan att ha sagt ett ord.
 
Erland ledde det hela och tog på sej direkt att missen med informationen var deras fel .
 
En kvinna från Länsstyrelsen sa att de blev lite tagna på sängen av reaktionerna , då detta var det bästa av ekonomiska skäl och miljömässiga.
 
Jag hade många frågor , men insåg snabbt att här var det inte jag som skulle fråga utan de berörda som bodde där som bara hade denna lilla frågestund .
 
Men när jag lyssnar på alltihopa så är bara känslan hela tiden att de pratar förbi varandra ...de kom inte ett dugg närmre varandra igår kväll ....snarare tvärtom.
 
När Erland pratar om att de skulle informerat tidigare ....pratade folket om DIALOG . Men ordet dialog fanns inte med i Erlands tänk.
 
Jo han satte till det här mötet på 2 dagars varsel. Bra tycker jag .....men överklagan kom in i förra veckan och det hindrade inte att det börjades köra massor nu i veckan och nu har de kört hela veckan ca 80-90 lastbilar ....detta trots överklagan.
 
Nu är det stopp till 7 januari .....men inte för att markägaren vill utan för att de har julledigt .
 
Länsstyrelsen säger att det här ekonomiskt bäst......men markägaren som ska ha marken i resten av sitt liv ....vill ju inte ha massorna där. Borde inte hans ord väga tyngst ?
 
Hans A Andersson sa vad vi alla tänkte och tyckte . Att här kör Kommunen över oss , igen och igen och igen....och ordet dialog finns inte med på kartan.
 
Tror att det här verkligen var droppen för många utav 2 års "häskande" av Socialdemokraterna och detta sades också öppet till dom ....och när jag lyssnade runt så var det just sättet att bedriva politik ...att köra över, som diskuterades och inte om massorna var bra eller dåligt , eller varför de gjorde som de gjorde.
 
Utan att de kör över folket , andra politiker , hymlar och man kan inte lita på dom för det som sägs kommer när det redan är försent . Och det var inte bara här utan i samtliga kommunala saker gick det till så nu.
Ett översitteri utan dess like!!!
 
Samtidigt kunde jag inte låta bli att tänka när jag hörde på Erland. Vilken kraft vi skulle kunna ha i Erland om han använde sin kunskap och aktoritet (som han har) rätt.
Han är verbal...vilket inte våra kommunalråd är , han är tydlig.
 
Problemet från början är att han är så strategisk på att lyckas med genomförandet, så hur han gör för att lyckas blir inte viktig.
Men förtroende är viktigare än mål när man håller på med politik. För dessa 100 röster som var där igår , kommer inte att rösta på Socialdemokraterna och inte deras närmaste heller.
 
När ska Socialdemokraterna lära sej att information och dialog inte är samma sak ?????
 
En annan sak jag reagera på och har gjort flera gånger är Erlands sätt att skylla på tjänstemännen .
De jobbar helt på order uppifrån ...det är helt politikens fel att inte beslutsordningen är den rätta .
 
******************************************************************************************************************
 
Nu tänker jag ta långledigt ...nästan ....men jag tänker slå av hjärnan och vara JAG ett tag . Umgås med mina nära och kära...kompisar ...familj ..hundar.
 
Glöm inte att lyssna på Radiowix uppesittarkväll  Kör XL sjunger , Philip Tapper, Stefan Lindberg och även jag sjunger lite :)
 
Klockan 17-19 den 22e (på söndag)
 
Med denna bild på Barbro Ängman och Maja Ohlsson så önskar jag er en riktigt lugn härlig helg och en riktigt God Jul !!
 
Kram
 
 
  

Julefrid....ähh glöm det !! ( redigerat )

Trodde nog att det skulle lugna ner sej lite så här inför juletiden ....men som det är nu så händer det saker i alla ändar så det är bara att fortsätta att förmedla
 
Jo de har ju precis kommit på att de ska placera den giftiga deponin från Gusum på Toverum
Vad som händer när det läggs där vet i tusan...rimligtvis borde det uppgrävda materialet läcka mer än vad det fast bundet i flera decennier har gjort i Gusum.
Det hindrar ju inte detta styre.....och innan de boende i området ens kommit in med en överklagan , så har lassen redan börjat gå, och det är alltså lönlöst att göra protester , vilket rimligtris i demokratins namn borde vara väldigt rimligt att man får göra....eller vad tycker ni ?
 
Ja man blir ju inte förvånad längre att de kör över allt och alla ....och man kan ju verkligen förstå att de boende vill ha det prövat vad som händer , när det lakas ur gifter ner i grundvattnet. Är materialet för giftigt för Gusum så borde det rimligtvis vara lika giftigt på Toverum ....och är det inte det ....varför flyttar man det för då ?
 
Miljöpartiet borde ju protestera ....men han vill ju bli sosse och har inte vågat gå i mot i någon fråga över huvudtaget .....han är bara så glad att han får sitta på rätt sida .
 
Mer häpnadsväckande blir det ju när till och med handar om ÄGARNA till marken som inte tillåtet deponi till och med. De glömde den detaljen .
Och hur man sedan kan vända sej 360 grader ....för missminner jag inte mej så var det verkligt stora  krav vid upphandlingen att man kunde hantera miljöfarligt avfall ...så därför klarade inte någon LOKAL grävare kraven . Men någonstans mellan Gusum och Toverum förvandlas deponin till marktäckningsjord ...och hur farligt är det på en skala .
Och de som äger marken blir totalt överkörda och får inte sin överklagan prövad ens....jag kallar det här KONFISKERING och det var väl vad kommuniststaterna håller på med .....och Valdemarsviks Kommun så klart !!
 
Jonas Andersson (V) borde kanske också opponera sej ....och det gör han också ....men inte om det.
 
Nej han protesterar mot den nya lönesättningen som kommer ge ökade klyftor bland de kommunanställda.
Personliga insatser ska premieras säger de ....och vad som menas med det kan man ju bara gissa.
Att det hela går stick i stäv (även det ) med socialdemokratiska grundvärderingar kan man ju bara säga ....men det gör det mesta som hänt de sista två åren....så ytterligare en grej gör väl varken till eller ifrån ?
 
Med den princip de haft hittills att knyta ja-sägare till sej , så är det antagligen de som inte protesterar och bråkar som får löneförhöjning eller vad är tänkt ?
 
Att detta kommer kosta ytterligare på en ansträngd ekonomi ....där alla har fått besparingskrav ...kan ju bara lösas med mer avskedande .
För har man X antal kronor i budet ....måste dra ner med 3 % samtidigt som de anställda ska ha sina lönelyft samt ett antal ska få ytterligare lönelyft , så finns det inte så mycket annat att göra .
 
Ni ser ju effekten av deras politik på sociala och vårdsektorn som går back nästan 3 miljoner.
Anledningen är ju ganska självklar.kostnaderna går ju inte ner bara för de säger att de ska dra ner budgeten med 3 % ......man måste ju göra något konkret i verkligheten också . Plocka bort folk ....sluta göra kostsamma placeringar .
 
Kanske skulle de styrande vara med ute i verkligheten och se hur det fungerar. Att skriva att man ska dra ner är ju inte samma sak som att verkligen lyckas dra ner ...för då krävs ganska drastiska åtgärder.
 
Men det finns solskenshistorier också ! I Ringarum kom de till förskolan och upptäckte att alla barnens juldekorationer var sönderslagna av vandaler . Barn , fröknar och föräldrar var ledsna , men detta skrevs ut på våra sociala medier.....och vipps så ställde föräldrar och barn upp med pengar....och det gjorde även Radio Wix som skänkte 1200 kronor , så nu kan de köpa nytt . Härligt med sådan aktion tycker jag , att på mindre en ett dygn få ihop till nya grejer och slippa ta barnen pengar som det ska köpas leksaker för .
 
Men jag hoppas de får tag på de ungdomar som härjar i Ringarum , för det har varit rätt stökigt där ett tag. Tråkigt när det vandaliseras och när folk försöker göra snyggt och fint .
 
Så kolla era barn vart de var i helgen !
 
Kram och ha en bra dag ....jag laddar för smörgåstårta och avslutning med Kör XL :)