Ankeborg

Denna helt otroliga om Grännäs går vidare. Och man undrar ju hur i hela friden det står till i huvudet på de stryrande.
 
På Nybyggarpartiets hemstida står följande att läsa :
 

Redan 2008 visste man att Carlaplanerna skulle försvinna så 2009 tog tekniska fram förslaget på placering av ersättningsplan, detta på samma plats man nu påbörjat arbetet.

  På grund av politisk oförmåga och handlingsförlamning har det dröjt ända tills nu med att få igång arbetet.

  Beslutet är väl inte 100 % igt demokratiskt tagit, det finns inte något klubbat beslut, men inte ett enda parti anser väl att Grännäs IP inte ska ersättas med en plan efter att Carlaplan och träningsplanen bredvid försvinner i och med deponiplaceringen??

  Finansieringen sker med 1.5 miljon från projektet och resterande tas fram ur investeringsbudgeten. Här borde det finnas utrymme för sponsring från företag, föreningar och medborgare, stora som små bidrag för att finansiera den nya planen.

  Kostnaden för en temporär lösning under 2013 blev alldeles för dyr så man tryckte på knappen och påbörjade arbetet. Utan denna start hade ingen plan funnits till Nils Leidholm Cup 2013.

  Viktigt att nämna är också att planen inte byggs enkom för en cup på tre dagar utan för de hundratals barn o ungdomar som tränar, både från Valdemarsvik och Gusum.

  För Nybyggarpartiet känns det bra att beslutet togs, vi har hela tiden jobbat för detta.   

Tycker bäst om raden ...pga politisk oförmåga och handlingsförlaming har det dröjt ända till nu med att få igång arbetet .

Att man sätter igång arbetet exakt samma månad som förslaget kom  är ju inte så konstigt , men det riktigt dråpliga att just Nybyggarpartiet suttit i makten sedan 2010 och just Bertil Eklund har BARA drivit denna fråga, och i snart 2 år har denna konstelation suttit helt ensamma och jag kan inte annat än hålla med skribenten , det är ta mej fan helt hållet politiks oförmåga och handlingförlaming att ni de senaste två åren med en tjänst som kostar skattebetalarna över 300.000 kr , som BARA jobbar med detta , inte tidigare kunnat se till att ta detta genom kommunen istället för att låta alla politiker läsa om det i tidningen. Och tjänstemännen fick uppdraget i slutet av januari ....men HALLÅ !!!!

Det var ett FÖRSLAG de tog fram 2009 , inget mer !!! 

Och sedan dessutom skriva som ni gör när det är ni själva som är orsaken ..... ni är verkligen inte de vassaste knivarna i lådan  !!!!! ;-)

 

Och håller med om att det inte gått rätt till , håller ni också med om , tycker ni verkligen att det här är försvarbart??? Och NÄSTA månada kommer våra folkvalda politiker att sitta i KF och bestämma över det ni redan nu dragit igång med ......snacka om slöseri med skattepengar !!!!!!!!!!!!!!

 

Igår fick också opposition och vanligt folk reda på ....2 månader innan de ska öppna , att kommunen själva ska driva campingen. Och restaurangen ska de hyra ut.

Har detta gått till som det ska , när det gäller kommunen så att det gått ut offentligt ?? Jag hoppas det , och att det inte har gått till som jag har hört , att Bertil för länge, länge sedan redan tillfrågat en av sina stammställen.

Man undar ju då vad de betalar i hyra , om olika personer fått komma med olika bud , eller om detta skänks bort ???

Kanske är gratis öl som ges tillbaka i motprestation?

Ankeborg är ett väldigt passande namn på detta spektakel !!!!! Och vem som skulle få namnet "Knasen" är jag helt på det klara med !!!!!!

Lasse har bloggat lite också. http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5383478 om kvinnors löner bl.a, och som allt annat så handar det också om att män ska se kvinnor som likvärdar. Och jag tror inte Lasse alls ska yttra sej i den frågan, för han kan ju börja med sej själv innan han försöker ändra världen !!!

Och Lasse tycker tydligen det är HELT normalt att kasta ut 8 miljoner på en klubb, samtidigt som hemtjänsten går på knäna och har fått ytterligare besparingskrav. Samma i skolan där de personliga assistenterna för de elever som har svårast dras in.....nog tusan låter det som det blåser helt nya vindar i den Socialdemokratiska politiken !!!!!

 

Skoj iaf att Håkan Eriksson på Valdemarsviks Sparbank går ut med sina tokiga ideer. Det är nog många som har ideer i sina byrålådor . Tänk om man kunde ta fram dom och damma av dom och gå ner till Banken och spåna lite .

Jag blir ju lite sugen på att ta fram mitt suveräna bord som jag fortfarande skulle vilja göra i verkligheten .......hmmmm får nog fundera på det !!!!! :)

 

 

 

Framgång föder framgång

Godmorgon !!
 
Full fart i helgen som vanligt. I lördags hade SMK Valdemarsvik kurs i vårt företag för andra gången , och snart har väldigt mycket folk funktionärsutbildning i klubben , som gör att de kan åka runt till andra klubbar också och hjälpa till. Det är en riktigt duktig klubb , som är framåt med många saker, som ungdomssatningar , event, och är säkerligen en av de klubbar i kommunen , som har mest besökande och drar folk ute i från.
Undrar hur det går med Toverumstippen som skulle återställas , och där SMK kunde bygga ut sin verksamhet.......men det är klart ........de har väl inget folk i Nybyggarpartiet , som kan hjälpa till och trycka på.
Ej heller hjälp i nämderna , som gör att de kan får göra lite som de vill, och kringgå alla regler.
 
Skoj däremot att Holmbo satsar !!!! Hejja , hejja !!! Framgång föder framgång och fler inspirieras och gör lika dant. De är duktiga på Holmbo och har alltid hållt sej i framkant och det här kanske en säkerhet , de svänger ju rätt friskt i deras område , när det blir konjungtursvängningar. Hoppas det i alla fall
 
Söndag och vi tränade hela dagen. Alltid lika skoj , men sjukdom hos oss har ställt till det lite, de senaste veckorna. Det är också därför det blir en ovanligt kort blogg idag. Måste försöka komma ifatt på jobbet lite.
 
Önskar er därför  en bra vecka .......föresten ......såg ni Army of Lovers???? Den låten satte spår i kroppen , som det känns aldrig kommer att suddas ut....herregud vilken dålig låt, med typ EN textrad. Vet i tusan om jag inte blir tvungen att ta till terapi för att komma över den !!!!!! ;-)
 
 
Kram
 
 

1+1= 3,5 + Uppdatering

Sportlovsvecka och det märks  på jobbet också , som alltid. Folk tar ledigt och umgås med barnen och det märks tydligare och tydligare för varje år. Det ger även vi som småföretagare lite mer andrum och tid för utflykter.

Jag har  varit i både Norrköping och Linköping under veckan , och verkligen hittat fynd för en gång skull.
Spelklänning klar och riktigt tuffa spelskor också ......men det bästa som hände under veckan var när jag kom in på Bikbok i stan, och precis när jag står där och kollar in alla bling-bling smycken , så tränger sej en anställd framför mej , och ändrar alla smyckena till 20 kr st !!! Det var sista timmarna i den butiken innan de skulle slå igen i den lokalen och var tvungna att bli av med allt. LYCKA !!!! Jag fick världens snyggaste halsband, av bling-bling tillverkarsnas bästa märke , Dybern Kern. Smycken för motsvarande 1500 kr , köpte jag för strax över hundralappen, och jag som aldrig har tur annars :-D Så lite gör mej lycklig !!
 
Glad är jag också att NT tar upp frågan om näringslivet som jag bett om så många gånger. Tack !!!!
 
-Vi hoppas på ett trendbrott , säger vår Kommunchef .
-Vi har sett hur det dök 2009 säger vår turistchef
 
Och jag får inte ihop det !!!
 
Varför tror hon att trenden skulle vända, när det inte har gjorts något åt det? Varför har de inte gjort något åt det om de såg hur det störtdök 2009 , för vår turistchef är ju faktiskt en av de delvis ansvariga.  Varför har inte den frågan PRIO 1, när all kommunal verksamhet hänger på att det finns välmående företag i Kommunen ? Jag förstår verkligen inte kommunens oförmåga att ta tag i frågan.
Tror inte alls det är svårt att vända det här, för det handlar om att kommunicera och bemöta. Och det är ju inte svårt.
 
Men det stora problemet är att politiker och tjänstemän , tror de kommunicerar nu.....men det gör de ju inte , och det förstår de inte.
 
Kan inte någon ta tag i taktpinnen????
 
Bror-Tommy , den lilla spuvren , lämnade ett lite kryptiskt meddelande på bloggen. http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5498630
 
Jag tolkar det som att han går ett steg längre i sin kritik än vad jag gör. De tre vise männen , går inte bara förbi opposition, medborgardialog, KF, KS och Myndighetsnämden , när de sätter igång Grännäsplanen......de går emot BeTe och hans översiktsplan också.
Skriv upp den 21 Februari i almenackan BeTe , för jag håller med dej ;-)  Det här är ju , om jag förstår det hela rätt, mark som egentligen är tänkt att Campingen kan växa med.
 
 
Och får jag be NT ta upp en annan sak som gör mej konfunderad ? Jag har ju hört Nybyggarnas syn på det hela nu, att de bara vill att det ska hända något på Grännäs , och inte vill ha byrakrati. Det har ju då lett till att man gått förbi alla instanser , gått förbi medborgardialoger och kör med ramavtal , för att det ska gå så fort som möjligt och de ska slippa offentlig upphandling.
 
Men  å andra sidan så sitter samma människor i  föreningen , Företagarna , som kritiserar ramavtalen , för de inte låter den lokala företagen vara med och räkna på det hela .
 
Samtidigt så undrar man varför de får så dåliga betyg av kommunens företag.
 
Kan någon förklara vilken stol dessa människor sitter på , och hur de kan skilja på sina uppdrag???
Borde inte Kommunen åtminstonde ge de lokala företagen en CHANS att få några av alla uppdrag?
 
Och mitt i den inflammerade debatten så kastar sej Lasse in och bloggar , och skriver ..............nä , han skev visst ingenting om den eller något annat om den kommunala politiken.
 
Nej , hur jag än räknar så blir 1+1 = 3,5 och det måste väl vara Erlands räknedosa , som han hade under valrörelsen som de använder allihop ???
 
Liona däremot och MP , har bjudit in alla KS ledarmöter på lunch den 4 e Mars. Kanske inte den lunch de är vana vida att få, för den här maten kostar 8,50 per person , och det är vad alla elever har att klara sej på. För en del är detta det enda lagade målet mat de får på dagen.
 
Kanske inte lika flashigt att bry sej om som att bygga skolor, eller bygga fotbollsplaner, men in mitt tycke är det dessa små frågor som alla politiker SKA ägna sej åt. Det här är de viktiga frågorna !! Hejja Liona och MP  som vågar ta i dessa små viktiga frågor !!!
 
Så nu får jag bara önska er en skön helg . Själv får jag kanske vara kaffetant på lördag , och bjuda Valdemarsviks Motorklubb på kaffe , när de lånar företaget för utbildning igen.
 
Och på söndag blir det träning med bandet igen, och det är ju alltid lika roligt .
 
Kramar till er !!!!
 
 
EXTRA
 
För några dagar sedan så stod det i tidningarna hur de styrande sa att de skulle anlägga en ny fotbollsplan men inte en konstgräsplan. De visste INTE hur den skulle finansieras.
 
Nu på måndag ska de ha KS. Och då visar det sej att de SKA göra en konstgräsplan , och pengarna ska de ta från investeringplanen och det som skulle användas till återvinningscentral , samt det som skulle användas till återställning av Toverum . Projektet beräknas kosta 3,700,000 kr vilket inte kommer att räcka ¨på långa vägar.
 
Nu har de väl iaf slagit huvudet i ordentligt.
 
Samtidigt så går skolan på knäna, de får inte ta in vikarier, och hemtjänsten kan knappt ta kafferast.
 
För tusan , ge er nu , alla i kommunen kanske inte vill ge Valdemarsviks idrottsförening mångmiljonbelopp. För det räcker ju inte med det , sedan har vi att kommunen står för all skötsel, och för bara lite sedan fick de700.000 till något annat.
Och hur genomtänkt är det om kommunen ändrar sej från ena dagen till en annan ????????????????????????