KRIS !!!!!!

Så har då Svenskt Näringsliv kommit med sin Näringslivsranking och man blir inte alls förvånad att Valdemarsvik behåller sin bottennotering på 239e plats bland 290 kommuner i Sverige.Näst sämst i Östergötland
Kris kallar jag det , men jag hör ingen annan som ropar.
 
Svenskt Näringslivs Marianne Jansson säger om Åtvidaberg som hamnar på 21e plats.
 
" Framgången bygger på öppenhet och kommunikation. Åtvidaberg är en bra storlek på Kommun. De enskilda företagarna känner att de betyder något och att näringslivet är mycket viktigt. Företagarna har mycket åsikter, tycker mycket om förbättringar och utveckling. De får gehör för det. Det är viktigt att bibehålla en en bra placering och hålla dialogen vid liv "
 
Handen på hjärtat !! Hur ser det ut i vår kommun, Valdemarsvik? Vi har noll dialog, vi har noll kommunikation.
 
Samrådsmöten mellan kommun och företagarföreningar är inte dialog utan information. Vi har inga företagsbesök vi har inga aktiva företagarföreningar, eller företagarföreningar som kräver åtgärder.  Vi slussar ut nyföretagandet ur kommunen så nya företag underifrån lär inte komma , eller iaf inte i den takt vi vill ha dom.
 
Utflytten ur kommunen är markant och kommer att fortsätta , då inte nya företag och nyetableringar görs.
Och just nu har vi inte ens en näringslivschef, och trots att det var snart ett halvår sedan vår förra sa att han skulle sluta har kommunen inte ens tänkt klart på hur deras organsiation ska se ut .
 
Det ÄR kris !!!
 
Jag vet att jag står utanför alla organisationer och inte har någon som helst rätt att lägga mej i någonting enligt de etablerade makthavarna , men jag vill :
 
 
ATT VI SÄTTER IHOP EN WORKSHOP !!!
 
I slutet av mars början på april hur vi kan ändra på läget och attityderna !!!
 
Är det någon som är villig att hjälpa till ?? Och då menar jag verkligen att jag behöver hjälp av vem som helst som kan påverka . Vilken politiker som helst från vilket parti, i majoritet eller opposition ( och skit i vad ni tycker om mej, för det är för Kommunen och inget annat)  ? Tjänstemän inom vilket område inom Kommunen. Bank ? Personer från företagarföreningar  som förstår vilken sits vi sitter i och åt vilket håll det barkar. Företagare inom vilken gren och geografisk plats i Kommunen. Kvinna eller Man ?
(det visade sej att det var mycket svagt deltagande i undersökningen och att 80 % var män som svarade på den)
 
Vad kräver vi av våra politiker ? Bank ? Oss företagare? Företagarföreningar ?
Hur kan vi sträva åt samma håll ? Vad är det som fattas ? Tjänstemännens roll ? Bemötande ?
 
Det finns hundratals frågeställningar, men som vanligt när man kommer fram med smarta ideer och vill något , som både Kommun och Näringsliv gjort tidigare .....så handlar det om uppföljning och se till att det blir gjort.
 
 
Någon som vill hjälpa till ... vi måste försöka göra något ????
 
 
Röda Korset med Ulla Torstensson i spetsen har gjort ett jättejobb och samlat ihop pengar till 2 Hjärtstartare. Så från och med imorgon kommer det också att finnas i Gusum och Ringarum .
Inga Eriksson är den som kom på idén, så det inte blir några missförstånd.
 
Kl 11 är det liten invigning i Ringarums Värdshus och kl 14 ör det i Gusum på ICA Birgersson.
Det följs av en liten demonstration, så gå gärna ner och kolla så att många kan det. Det kan spara liv !!!
 
Detta blir min fredagsblogg , imorgon ska jag hjälpa att flytta ligare ett ungt par från denna Kommun :(
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Var har vi marknadsföringen ???

Måndag och tisdag har kantas av jobb och ett litet möte med Korpen. Trevliga människor måste jag säga och brinner för sina uppdrag. Skojiga är de också , och en blandning av skojande och allvar hela tiden , precis som en styrelse ska vara.
 Konstigt nog känner jag mej inte varken kompetent eller som att jag ger den styrelsen något , som jag skulle vilja . De andra är för säkra och duktiga, och det är ju egentligen jättebra. De brinner för sina vandringsleder och vandringar och har skitbra ideér !! Visste ni att man kan ta sej från Ringarum -Gusum- Valdemarsvik ända ut till Gryt och ytterligare ut på de stora öarna för 35-40 kronor ? Det sprudlade av tankar och och vad man kan göra.
Det hade inte jag en aning på och faktiskt kan man lösa dygnskort ända från Norrköping för ca 150 spänn och komma ut till vår skärgård. Varför vet man inte det ????? Och varför marknasförs det inte ???
 
Krogersbo och getosten i TV på bästa sändningstid och i ett program med väldigt mycket tittare . Yes !!!!
Det vet vi ju sedan Titanix vilken genomslagskraft TV har , eller hur ???
Ett perfekt tilfälle att marknadsföra kommunen med att ta fråm pärmen från "Matresan" och ha Krogersbo som frontfigur , eller hur ???
Men, men på tavlan vid stora vägen står det säkert fortfarande Förförd , eller vad det kan vara. Helt anonymt och ingen som ser. En totalt meningslös skylt som inte fyller någon funktion, för det är ingen som lägger märke till den fast den är så stor.
 
Och var är MARKNADSFÖRINGEN när det händer något ??? Vi har dragkraft av TV och vi sitter med armarna i kors och gör NADA . Så synd !! Just  "Matresan" kan man fortsätta och bygga på och det ligger i tiden, vi har gott om företag som vi kan göra ett varumärke av , eller som redan är ett varumärke rättare sagt.
 
Dra sedan in Viksrätten och alla krogarna så har du ett helt kluster av företag. Men, men , men ...här i Valdemarsvik ska vi ju BARA marknadsföra VIKEN i VIKEN , så var det med det ,  och vi får räkna med att vi får ha det så i ca 15 år till för sedan har alla i proppen som sitter nu. Om vi inte gör något drastiskt så klart , för då kan det gå fortare ;-)
 
Lionas blogginlägg blev inte indragen pga censur  utan av någon som kände sej utpekad. Men att censur förekommer och att de inte släpper in alla kommentarer vet vi med säkerhet. På Stefans blogg vet vi med säkerhet att det är så , för flera har hört av sej. Jag själv har skrivit in till NT när jag inte kommit in med mina inlägg, och fick då svar av en Olausson , tror han hette Daniel , och hans svar förstod jag mej inte på alls.
Tråkigt att man inte kan lita på dom (heller)
 
Nu haglar kritiken om socialtjänsten också . Lionas blogginlägg först , och nu har socialstyrelsen smällt socialtjänsten på fingrarna om fel de begått.  Det var inte länge sedan de fick påbackning om de tre farbröderna som flyttades, och vi kan nog se en markant ökning av dessa felbedömningar, de senaste åren.
Ganska garanterat hänger det ihop med sparkrav och krav på att hålla budget. Enda sättet att göra det när antalet fall i behov av stöd , ökar hela tiden. Alldesles tydligt så går man ifrån de normer och regler som finns för att hålla nere kostnaderna. Hemsk utveckling och vi har nog inte sett slutet av det heller. Mörkertalet av felbehandlingar är säkert enormt också då detta är en riktigt utsatt grupp som sällan protesterar.
 
Nu blir det indragningar i skolan också, och där finns det nog fler föräldrar som har en annan ork att kämpa . Så jag hoppas ni läser på lagen ordentligt och racar om ni inte får den hjälp och det stöd som just era barn har rätt att få. Min starka övertygelse är att ni kan ta hjälp av lärarna på skolan också för att diskutera vad era barn har rätt till. och vilka behov era barn har, för de vill göra ett bra jobb, så ta hjälp av dom.
De kanske inte kan stå bakom offentligt , men de kan hjälpa er ändå !!!
 
Imorgon blir det musikstudio i källaren då jag ska vara musikproducent åt en ny stjärna jag hittat. Skoj och vi ska spela in en låt som hon helt oväntat sjöng på sin sons dop, och släkt och vänner var helt ovetande om att hon kunde sjunga alls. Men sanningen är att hennes mamma slet med henne hit för några veckor sedan ( hon kände inte mej ) och när chocken släppte att få sjunga i mick så har vi tränat här i flera veckor . Suveränt bra och jag hoppas hon fortsätter med sin sång.
 
Nu ska jag gå och stoppa Stefan från att göra något dumt. Han swischade förbi med en godisskål som han hittat på mitt sminkbord , med en massa dumlekola i , men det var också en annan liten förpackning, och jag hörde just att han sa när han gick förbi  - Är det här som nötkräm eller ?????
 
Svarde inte för jag satt ju och skrev.......men jag kom på när han gått förbi att det var en ansiktsmask , som jag fått av en vän.  
 
Men, men  .....det gör nog inget om han blir lite vackrare på insidan också , så jag läser nog NT först innan jag säger till  ;-)
 
Ha det gott !!!

Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis MP !!!

Godmorgon
 
Härlig helg där Kör XL s musikcafé igår var höjdpunkten . Allt gick jättebra , och vi var jätteglada för att det kom så mycket folk. Riktigt roligt , och det hade vi nog inte trott själva. Tror också att vi lyckades med att visa glädjen och skrattet i kören, det som skiljer vår kör från alla andra.  Det var riktigt roligt !!! Och vi fick jättemycket beröm för vårat framträdande :)
 
Grattis Liona !!!! Grattis till att ni nu lyckats få till en styrelse i Miljöpartiet. Något jag gafflat om många gånger om här. Ett parti SKA ha en styrelse !!  EN MAN ska inte kunna sitta själv med ett helt mandat !!!!
 
Och du Liona är perfekt för uppdraget !!!  Tror att det här kommer att bli jättebra det här och att miljöpartiet kommer bli ett parti att räkna med inför valet 2014 .
För jag vet att de redan nu har tydliga tankar om frågor som de vill driva och försöka påverka i . Och bara det känns ju unikt för Valdemarsviks Kommunpolitik !!!
 
 
Men det Lionas blogginlägg handlar om igår , är inte lika roligt http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206849&entry=8284071
 
Socialtjänsten i Vilken. Och tyvärr är de så jag har uppfattat att socialtjänsten fungerar.
Har inte direkt själv haft med den att göra , men vid ett tillfälle hade en mycket nära ung vän till mej kontakt med dom , och jag fick höra för varje kontakt de hade haft , vad dom sa.
 
Och det var inte det som de gjorde eller inte gjorde som gjorde mej mest chockad. För visst har de vissa regler och bestämelser , för hur de kan göra. Utan det var just HUR de SA och använde sin makt på ett helt obegripligt sätt. Hur de nedvärderade och tryckte ner den helt maktlösa personen  verbalt.
För bara behöva  gå in på Socialen vid något tillfälle i sitt liv , är det mest fasanfulla en människa kan göra. Det är inget jag önskar min värsta fiende. Men när vi gör det så ska man vara ett stöd och inget annat. Man kanske inte kan hjälpa alla, och det fungerar kanske inte som vi tror , men stöd kan man alltid vara.
 
Man blir helt chockad av Lionas historia, stackars , stackars flicka !!! Men mitt i all bedrövelse , så var det tur hon hamnade hos henne och att hon hade någon att vända sej till över huvud taget. En vuxen person som hon kan lita på är nog det hon behöver mest av allt.
 
Nu full fart och framåt kvällen ett styrelsemöte i Korpen , ska bli skoj , för det var ett tag sedan
 
Ha en riktigt bra dag !!!

Kram