Först med det senaste !!!

2 dagars ledighet gjorde susen !! Vi for ner till Göteborg och gick på Liseberg, tittade på Universeum och gick på stan lite. Härligt att få komma ut lite och se lite annat den här sommaren som enkom har handlat om jobb.
 
Väl tillbaka läser jag om våra stackars fotbollsplaner som blivit förstörda av bilar som har åkt sönder dom i Ringaum , Gusum och Kvarnvik och sedan en inflammerad debatt där några tycker det är motorintresserade som gjort det. Bilburna kan jag hålla med om , men motorintresserade ???
 
Nu tror jag inte att man kan dra just motorintresserade över den kammen , eller hur får man till det ? Jag tror det är ligister som har körkort och körkort har vi väl mer eller mindre alla . Men kör inte sönder folks egendom för det.
 
Lite mycket har hänt den här sommaren för att säga att det är enstaka händelser. Det är stölder , bränder mm mm och jag ser en koppling mellan Ringarum, Gusum och Åtvidaberg . Kan det vara så svårt att lista ut vilka ungdomar som rör sej i de trakterna??? En skvallerscentral skulle kanske vara på sin plats där man kan lägga in anonyma tips ??? Facebook är ett bra verktyg . Låt någon .....varför inte polisen lägga pusslet eller någon (som bryr sej) på socialen ???
 
Miljöpartiet har precis skapat en ny styrelse och då hoppar Liona av . Ändrade livssituation i arbetet som flyttas till en annan kommun, anges som anledning. Sååååå synd och sååå oväntat !!  Och detta i olämpligaste tidpunkt då vi går in i valåret !!
Nu måste det till snabba ryck för att få till en ny jäkligt stark ordförande , så inte Bror-Tommy ensam leder ett helt parti igen, för det är det värsta som kan hända. För mej borde alla ordförandeposter i partier besittas av en god portion sunt förnuft, en dos ekonomikunnighet och långsiktigt tänkande och vetskapen om att det är andras pengar man handskas med.  Vart finns hon eller han som har det , för det är verkligen en bristvara !!???
Har ni några namnförslag så fram med det bara !!!
 
 
Imorgon kommer en artikel om jungfrun ut i NT , hoppas många tycker till , hur ni än tycker. Vad ska vi ha skylten till , vad får det kosta , vad ska förmedlas . Säg vad ni tycker så det blir lite debatt , det är alltid roligt !
 
Vammardagen den 17 / 8 , det kunde det till exempel ha stått på skylten !!! Hade det lockat mer tursiter än en jungfru ? Vad vet jag , men jag hoppas det kommer fram synpunkter på tavlan som många talar om just nu .
 
 
Till byalaget har kommit en frågan om vi ska samla pengar till att laga vägarna i Gusum . Vi har rent av livsfarliga vägar med stora hål som snart orsakar en olycka . 200 kg kallasfalt kostar runt 2000 kr och jag är mycket kluven i frågan.
 
Vi vet ju att pengar till vägarna har gått till Grännäs , det är samma kassa för tekniska har dragit in vägarbeten istället.
Det är ju egentligen inte alls vår sak . Det är en basal kommunal sak att se till vårat vägnät.....men kan vi stå och vänta på att en synskadad faller ner i groparna eller en cyklist kör i ???
 
Mycket att tänka på , men förhoppningsvis så får det en lösning också¨!!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Investeringar - avkastning

Så är semestern över för många igen då. Förstår inte hur vintern kan sega sej fram så, medans sommaren går så fruktansvärt fort ??
 
Baljadagen igår , hemvändardagen för många Ringarum , och många var vi som tog tillfället i akt att besöka Ringarum då. De är duktiga , full fart på handeln och kanske lite annorlunda markandsstånd  än vad det är  både Gusum och Valdemarsvik. Mycket trevligt !!
 
På kvällen åkte vi upp ett gäng på dansen. Det var otroligt skojigt , och jag pratade och kramade så mycket människor , både som jag känner och som jag inte känner. Det är en mycket varm känsla i Ringarum, inte alls som Viken faktiskt . Gusum är nog närmre i stämning där. Alla är välkomna , alla åldrar är med , och det blir en gemytlig hemtrevlig känsla.
 
Nu sitter ju inte dessa "skyltar" ( som är i ropet just nu ) i var sida om kommungränserna, men visst vore det bra om vi kunde använda dom till sådana här evenemang ?
Skyltarna diskuterades även i Ringarum igår ;-)
 
Det var från början Företagarna som ville sätta upp skyltarna vid E22 . Nu betalade dom inte så mycket som dom skulle , men de ville då att de skulle användas till marknadsföring av evenemang.
Jag satt själv i Framtid Valdemarsviks styrelse när detta dök upp. Kommunen undersökte , och kom fram till att de inte fick användas till det utan skulle utrustas med andra bilder. Resultatet blev vackra , men intetsägande bilder som inte har något mer syfte än att vara vackra.
 
Jag tycker att alla investeringar måste ha ett syfte när det gäller Kommunens pengar. Skyltar ska ha syfte att informera eller marknadsföra Kommunen. Parker , rondeller , eller andra grönområden ska vara vackra , men skyltar är en annan sak.
 
Anledningen till Kommunens nej var att de hade svårt att prissätta arbetet med att sätta upp nya skyltar sa dom. Det var också problem med tiden på hur länge de fick sitta uppe om det var fler evenemang , typ Nissecupen och Karnebåtsfestivalen som kommer nästan på varandra.
 
Jag kunde inte då förstå och kan ändå inte förstå hur det kan vara ett problem . Åtmistonde så borde väl all marknadsföring vara bättre än ingen alls ???
Man kan ta betalt för arbetet , så hiskligt mycket är det inte frågan om. Vepan är en kostnad i sej, men det är ju också bara en engångskostnad.
Sedan är ju frågan.....vi har ju haft gratis kommunal arbetskraft på Grännäs ...skulle det vara så svårt att få dom till en skylt på E22 ???
Nej det tror jag inte är något problem och syftet gynnar ju också alla i Kommunen. Att dra ner bilarna till Valdemarsvik, få mer handel . Man kan också dela på tavlan mellan flera aktörer. Inte kan det vara så svårt att få till. ( hade skyltarna stått i början och slutet av kommungränsen så hade det funnits ännu bättre möjligheter )
 
Tydligen så fick man plötsligt göra reklam , när det gällde kommunala saker, och då muddringsprojekten.
Jag tycker det är jättebra!! Är inte alls säker på att muddringsprojektet är så smart över huvud taget , men nu gör dom det och då är det bra att de vill marknadsföra det. Och när de då äntligen gör det , så blir det så fel (igen)
 
Så jag hoppas att dessa skyltar återigen tas upp i samrådsmötena i Kommunhuset.
 
Alt 1 är ju att de fortsättningsvis görs av reklambyråer (kostnad) och inte säger något , inte får någon effekt , inte ger någon mervärde.
 
Alt 2 att föreningar står för kostnaderna för veporna, och att man faktiskt tar betalt för jobbet (inkomst) och att det ger något i form av turism i Valdemarsvik (mervärde) .
Vill sedan företag i döda perioder göra reklam för sitt företag , så skulle det väl gå med , med en viss granskning av Kommunen. Men som sagt .....TA BETALT
 
Vad säger ert sunda förnuft är bäst ????
 
Fler reaktioner på jungfruskylten såg jag  igår i tidningen, sett ur en annan synvinkel ,
http://www.nt.se/kultur/artikel.aspx?articleid=8694647
Och jag är ganska säker på att vi kommer att få läsa mer om de , och jag hoppas på diskussion . Jag hoppas rättare sagt på diskussion och förändring.
 
Nu lämnar jag kommunen för ett par dagar . Åker till Göteborg och kollar läget. Och jag lovar att jag ska kolla varenda skylt efter vägen och se hur andra kommuner gör ;-)
 
 
 
Kram och ha det bra
 
 
 

Hur tänkte de nu ???

Nej det blev ingen riktig semester för oss i år , och med det menar jag att få åka iväg ett par dagar och få bo på hotell och få slippa telefonen bara för två dagar då Lina brukar ställa upp och vara hund och företagsvakt.
 
Men i år brann det inne då ytterligare ett stort jobb dök in som det var panik med.
 
Men , det är ju inte första året så då får man göra det näst bästa ...åka runt på små korta semesterturer ofta i vår egen Kommun och någon gång utanför.
Vädret är ju helt underbart så man behöver ju inte så mycket mer än vatten och handduk för att må riktigt bra, men ibland så sätter vi oss i bilen och far ut någonstans.
 
Gissa om jag satt i halsen när jag åkte förbi den första skylten på stora vägen , när jag kom söder ifrån.
Det kan inte vara sant sa jag till Stefan , har de satt upp en halvnaken sjöjungfru för att symbolisera muddringen???
-Neeeej , sa han och skrattade  , det kan de väl inte ha gjort !!!
 
När nästa skylt kom så vände vi båda på huvudet för att titta , och mycket riktigt , som symbol för rent vatten och ett stort muddringsprojekt , så har de fokuserat på en ung , söt , tjej , som ser halvnaken ut och med stor peruk .
Halvsuddigt bakom ser man de muddringsmaskiner , som ska göra jobbet .
 
Men säg mej HUUUUR tänkte dom här ??? Vad har en sjöjungfru med muddring att göra?
Falsk marknadsförning kan man ju börja med...vi har inga sådana i den här kommunen !!
 
Bild på alla pråmar hade varit ok, av arbetande vid muddringen, en bild på en ren härlig vik likaså, men det här ???  Och återskapar ?? Vilket år fanns det sjöjungfruar i Valdemarsviken, det måste varit före min tid ??
 
Jag suckar bara , för jag tror inte någon vill kommentera den bakomvarande tanken , för jag tror att den är så enkel som att en ung snygg tjej som ser halvnaken ut , tror de som bestämmer säljer ?? Kan det vara så ??
 
Det säger ju också vilken syn de har på våra besökande som far förbi på vägen ??
 
Det är återigen ett verk av ett gubbigt styre och någon gång måste väl någon sund människa säga STOP vi  är inne på 2000 talet nu !!! Är det verkligen så här vi vill bli sedda år 2013 av alla som far förbi på E22
Och nu säger jag inte att alla män har sån här syn på kvinnor , utan se bara till att det finns fler normala män med sunda tankar med och bestämmer som kan säga ifrån om sådant här .
 
Jag har bara ett ord för det och det är PINSAMT !!!
 
Men å andra sidan så ser jag ju fram när vårat projekt i Gusum sätter igång för vi kan ju nästan nu räkna ut vad som kommer att vara på  skylten ....ELLER ??????
 
Och med texten : NU ÅTERSKAPAR VI GUSUMÅN !!!
 
 
Tycker ni det här är en bra ide ??? Nej jag tror inte det heller !!!

Så årets suck går till Valdemarsviks Kommun och finns någon ej semestrande tjänsteman eller politiker på plats så föreslår jag att den tas ner imorgon bitti !! Vänd på skiten och låt ett dagis måla en härlig målning med sjö, fåglar och en levande skärgård , tror nog det är mer lockande för våra turister !!!
 
 
Kram och ha en fin kväll !!