Välkommen vår !!!

Godmorgon!!
 
Sista Februari ...äntligen !! Februari kommer att gå till historien som den värsta skitmånaden någonsin sedan vi köpte företaget . På alla plan både privat och arbetsmässigt !!
Nejdå ...lönsamheten är fortfarande bra , men med två skadade är det inte lätt ...speciellt inte när man har jobb för 3 personer !!
 
Värst är nog iaf att våra två älskade hundar ...vanligtvis underbart snälla och har inte visat någon ilska mot någon tidigare, plötsligt inte tål att se varandra . Varför detta har hänt har vi inte en aning om. De flyger ihop så fort de får chansen och inget hjälper . Givetvis kontaktat hundpsykologer, uppfödare och alla som kan ha en kunskap om detta....men än så länge ingen förändring. Linas hundar som också brukar vara här, är inte med i detta drama och båda går ihop med dom. Riktigt jobbigt !!
 
Men imorgon är det Mars ....första vårmånaden och allting kan bara bli bättre !!
Ny projekt är på gång , och en ny roll också framöver . Ser fram emot nya utmaningar !!!
 
Man behöver ju inte skriva så mycket om politiken nu , för det fixar de själva med sina uttalanden på sociala medier;-)
http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5383478&entry=9573216
 
Och svar på det får han ju också !!!
 
Vad jag inte kan förstå är däremot hur man kan vända om så mycket i tankesätt . Är verkligen makt så berusande ? Nu hade han 2 år att visa på vilken ledare han är ....... så sumpar han chansen så !
Det är rätt märkligt att någon som har varit den ständiga tvåan, och som halkar in på ett bananskal som etta , bär sej åt som han gör och säger som han gör . Det behövs verkligen inga oppositionspolitiker ;-)
 
 
Inga mer flyktingar i Kommunen !! Så bra ! Och satsa på att de ska få det bättre istället , låter ju suveränt .
 
Bror-Tommy står ju givetvis också bakom detta beslut och återigen så undrar man ju . När vi sa samma sak för två år sedan , så var vi rasister ....nu säger majoriteten det , är dom rasister nu ????
 
Ja det kan man ju verkligen undra !! ;-)
 
Igår var jag i stan och hjälpte till med det sista i Antons och Bellas nya lägenhet , och idag blir det en vårtur för min egen del . Och det är dags att plocka bort mysbyxor och raggsockar och införskaffa ljusa slitna jeans , och sneakers , korta kjolar och högklackat igen !!
 
Leve våren ......den leve !!!
 
Hurra , hurra , hurra hurra !!! ;-)
 
Nu avrundar vi skitmånaden med en bra låt ....drar upp tempot lite ....och sätter fart med oss själva och våren !!
http://www.youtube.com/watch?v=H_pRyMShJ0k
 
Kram och ha en fin helg !!
 
 
 
 

Härskarteknik

En olycka kommer sällan ensam!! Det blev jag varse igår när jag slet av lillfingrets sena när jag skulle sära på två hundar. Till vårdcentral i Norrköping som skickade vidare till akuten .
Upp till röntgen och tillbaka till akuten för omplåstring . Det blir skena i 6 veckor som inte får tas bort , säger de som vet . Vi får väl se .....det går inte så värst bra att jobba med det här på fingret , så jag kommer nog bli vansinnig!!
 
Att våra makthavare ...tidigare Erland , använder maktspråk/härskarteknik  har jag sagt tidigare. Det finns 1000 tips  och tricks att göra det på och jag blir lite full i skratt faktiskt när Lars , som inte har samma skälvklara ledarförmåga , göra detsamma.
 
Maktspråk innebär att sätta sej högst i pyramiden och få oliktänkare längst ner och helst under .Och det är oftast kvinnor som får detta mot sej , så det är rätt roligt när det är en hel grupp nya människor som får detta mot sej
 
Det gör man bäst genom att beskriva sej själv som självsäker ....ha den rätta fakta och de rätta åsikterna som är baserade på fakta  . Att man är så självsäker så man kan se till det övergripande bästa för alla människor...även de som säger NEJ
 De som säger emot däremot , beskrivs i ( ofta i sinnelag som tillskansas kvinnor ) som känslomässiga , gnälliga eller "de som skriker högst"  ...deras åsikter byggs på känslor och skrämsel inte alls på logisk  fakta och slutledningsförmåga eller allra minst kunskap
Så vad har vi då i Toverumsfrågan.
 
Jag har aldrig sagt vad som är bäst ....men rent logiskt verkar det otroligt korkat att ha ett stort miljöprojekt för att rena marken från miljöfarligt avfall ....skjutsa jorden några meter bort och kalla den för marktäckare.
Det går emot allt sunt förnuft som finns!! Och även om majoriteten antyder ( mer än en gång) att det är några få som tycker så , så har jag inte hört något annat från gemene man än att det är helkorkat.
 
Så vad har vi då i denna fråga?
 
På ena sidan markägare och kringboende som antagligen tidigare drabbats av läckage från tippen genom underjordiska källor och som slutade i förlikning och ersättning till markägare.
Detta stöder det farliga i hanteringen...likaså att de nu fått bakterier i sitt vatten efter att de dumpat  slam på området.
På andra sidan står Kommunen och vårt kommunalråd som manar till besinning och att man inte får skrämmas.
Vem skrämmer Lars ? Som menar att de som låter gör det efter känslor och inte av fakta.
Nu tror jag inte markägarna har enormt stor kunskap om detta men som sagt logik och tidigare erfarenheter har dom faktiskt .
Lars är heller inte den skarpaste kniven i lådan , utan låter Erland ta argumenten ( inte bara här utan i alla ärenden) Erland är däremot expert på vad man FÅR göra ...avtal och sådant är hans starka sida.
De har också Länsstyrelen på sin sida och det är en tung instans både kunskapsmässigt och tidigare erfarenheter.
Mot Kommun och Länsstyrelse talar dock en sak och det är ekonomiska intressen som är ett motiv som väger mycket tungt i alla sammanhang.
 
Markägarna har också experter så att deras åsikter nu bygger på känslor är helt fel . Per Lindqvist som driver ett företag i just denna bransch och har givetvis också ekonomiska intressen i detta. Han och hela branschen följer detta ärende av just den anledningen. Kan man hantera klassat miljöfarligt avfall på detta sätt ...så kan vi skrota denna bransch !
 
Mia Jameson , ett av de tyngsta namnen i Sverige står också på markägarnas sida . Ofta anlitad av saneringsföretag och inte minst som sakkunnig av Länsstyrelsen. Stor kompetens och inte minsta lilla känslomässig i sin rapport utan hon dömer ut hanteringen.
 
Björn Gillberg ...och han ÄR det tyngsta namnet och den med mest erfarenhet . Har förutom lyckats driva många tvister med framgång också den som används som sakkunnig i alla stora byggen och projekt i Sverige men också internationellt . Tror inte heller han vill skrämmas eller har något annat i huvudet än att det är fel med hans erfarenhet och kunskap som stöd för det.
 
Anna skriver ett blogginlägg om medborgarinflytande och lägger motioner om det ....BeTe och Lars tycker att det är de som bestämmer och att folk får enbart rösta när det är val . Det är rätt olika syn på hur ledarskap går till och det är också en tydlig skiljefråga inför valet om hur vi kommuninnevånare tycker det ska vara.
 
Jag som företagsledare, och i företag är det också mer mätbart ,vet att företag med aktiva medarbetardialoger , får inte bara bättre uppslutning, man får också ekonomisk vinning och bättre resultat samt trognare anställda.
Det är också en policy bland många företag nu , och vad de flesta ledarskapsutbildningar förespråkar.....det säger ju kanske lite åt vilket håll vi är på väg !!!
 
 
Nog om härskarteknik och Toverum , mer om jobb nu . Det var lugnt förra veckan vilket jag är ganska glad över så jag kom ifatt igen , men nu de senaste dagarna har det dragit igång med kraft igen .
Sitter som bäst och letar material till en ny produkt till Clas Ohlsson , då vi fått in 2 nya .
 
Vi gjorde kanske 60.000 förpackningar till Clas Ohlsson förra året . På varje förpackning gjordes reklam för oss och för kommunen så klart då också . Detta är bara en , visserligen stor , men ändå en av 2000 kunder vi har .
 
Vi är bara ett pyttelitet företag bland kommunens 700 företag , som alla bidrar med reklam för denna kommun och  för sej själva.
 
Min fråga är : Varför ses vi inte som en tillgång? Vart är dialogen som försvann för 4 år sedan. Varför finns ingen strategi som rör företagande hos denna majoritet. Hur viktiga tycker denna kommun att vi företagare är ?
Och hur visar ni det ?
 
Tycker det är dags att få svar på det nu !!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Det kommer mera .......

God morgon !
 
När det borde vara ¨som kallast gör våren entré en liten stund...så otroligt ljuvligt att vakna upp och himlen ser ut så här

Man blir glad i kropp och själ !!!
Och jag har de senaste helgerna bara tagit hand om mej själv....gjort roliga saker ...njutit riktigt och lyssnat på kroppen.  Vänner och några glas cider i fredags och välbehövliga asgarv !!!
Städa på altanen igår och ta årets första fika ute i min ensamhet....in och laga kantarellgryta med de nästan sista påsarna från hösten som torkade bort . Titta på både femmilen och hockey ....jag som inte ens är intresserad . Men sport och mat har en sak gemensamt ....och det gäller samma för musik. Du behöver inte tänka ....bara känna !! :) Sååå befriande !!  
 
 
 
På något lustigt sätt har jag blivit till tillagd i gruppen " Valdemarsvik i utveckling" igen och där fortsätter diskussionerna för fullt . Majoriteten mot resten är det ungefär !
 
På Valdemarsvikssidan i NT står det ena negativa efter det andra , och till och med jag tycker att hälften är nog.
Nu är det ju inte så att detta är NTs fel....snarare så att det borde inte finnas så jäkla mycket att mata ut ...men tyvärr så finns det mycket att skriva om :(
 
Budgeten ...trots AFA miljoner så går den inte ihop. Nej hade ni väntat er det ? Och det kommer att bli värre och värre och jag är så jäkligt tacksam att jag inte är en politiker som behöver ta hand om det här framöver.
 
Sektorerna har fått minska sina budgetar i två år ....samtidigt som det öses ut pengar på campingplatser , Folkets Hus och Fotbollsplaner. Hur i helskotta tror man att sektorerna ska klara det ?
Ska ni få det att gå ihop så är det bara att börja sparka folk !!
 
Nu sätter vi igång snart att bygga konstgräsplan och om någon tror att det stannar vid det som är budgeterat , så tror de fel. Om någon sedan tror att driftskostnaden stannar vid det kalkylerade , så är de helt blåsta .
Inkomstkalkylen var en bluff från början till slut och det kommer bli stora underskott och dessa måste också ta någon stans ifrån . Vart ???
 
Sedan är det även vad den politikska sektorn kostar...detta med tanke att det borde varit ett oppositionsråd med .
Vi har två två kommunalråd ...Helen är ordförande för skolan där också Jörgen sitter och det går åt extra tid. ( Förut hade Hasse Andersson den platsen men det ingick i hans 50 eller 60 procentiga kommunalrådstjänst.
Sedan har vi även en politiker som är föreståndare för Folkets Hus .....så det är inte lite pengar de tillskansat sej i personlig vinning.
 
Cheferna i de olika sektorerna åkte upp i lön när de plötsligt skulle cirkulera som Kommunchefer....hur blev det med det ? Nej vi fick en kommunchef.....men drog de ner deras löner då ?
 
Konsult anställdes som skulle genomlysa kommunen och uppskattningsvis hitta 1,5 miljoner åt kommunen. Hur blev det med det ?  Tror att Erlands granne snarare kostade kommunen en miljon , men några fel tror jag inte de hittade .
 
Och alla dessa beslut som tagits utan diskusioner mellan politiker emellan. Alla dessa beslut utan underlag för vad det kostar , hur ska det drivas ....hur ska det användas och vad har vi för mål.
 
Men nickedockorna fortsätter och säger att vi ska rätta oss efter och INTE kritisera !!!
Hur kan vi rimligtvis låta bli att kritisera ???
 
Tack och lov att jag är helt självgående och inte har någon som helst anledning att rätta sej efter på något sätt.
Att vi kan gå vår egen väg och inte är beroende av någon egentligen här i kommunen .
 
Lusten att stanna kvar och jobba för kommunen minskar för var dag när jag ser hur den sköts .
Hoppas på att det blir ändring på det , väldigt snart !
 
Naturen har vi alla fall och sååå mycket härligt folk !! Och läs på facebook vilka glada miner det är nu när solen och värmen visar sej !!
 
Och det kan mycket väl bli så idag att jag fuskar och går ut och går mitt på dagen , bara för att jag KAN !!