Regnet det bara öser ner .................

God morgon
 
Har ni börjat er semester nu ? Tycker det är tråkigt att det regnar varje dag , det ger inte riktigt sommarkänslan :(
 
Ännu mer synd tycker jag om arrangörerna till Nisse Cuppen där det fullkomligt vräkte ner i lördags med 13 grader på termometern. Men vi får hoppas det gick bra ändå , de är tappra alla ungdomar som kämpar !!
 
Roligt att se alla politiker också som profilerar sej i allehanda ideella uppdrag i år när det är valår ( har nog aldrig sett de så engagerade  och jag hoppas det är lika viktigt nästa år , för ALLA föreningar behöver verkligen ren arbetskraft för att kunna dra runt sina evenemang. 
 
 
Kan inte låta bli att visa hur en diskussion inne på Valdemarsvik i Utveckling kan se ut :

En kvinna lade ut följande text ...Kommentarer i parentes är mina tillagda :

 

 

Sveriges bästa kommuner supermiljobloggen.se MILJÖKOMMUNER. Miljöaktuellt har listat Sveriges bästa miljökommuner.  Valdemarsvik har klättrat 52 placeringar sedan förra årets ranking!!!

 

 

( Många gillade detta och det är ju en positiv nyhet , kan väl inte finnas någon som inte tycker det .....men vissa lyckas med konstycket att förstöra denna nyhet till något helt annat !!! ? Tycker synd om kvinnan som skrev  )
 
 
 •  
 •  
  Göran SegergrenBravo! Resultatet från de senaste årens ansvarstagande kommunledning.
 •  
  Bror-Tommy SturkMiljöpartiet har ju varit en del av majoriteten och i de kommuner det är så, där prioriteras oftast miljöfrågorna. :-)
   
 •  
  Göran SegergrenSka bli intressant hur (M)issnöjesmaffian greppar denna positiva utveckling!
   
  ( Vad kan ( M) stå för undrar man ju ?? )
   
 •  
  Lina KemleDet är väl jätte bra. Tycker du börjar bli lite löjlig nu Göran att S genom dig ska försöka provocera fram saker hela tiden... Och så hänger gänget efter och
  "gillar" lite högre nivå borde det kunna vara om man ska "driva Politik" genom facebook. Är du så pass debattsugen, ja ställ upp i nästa debatt då men sluta nu att försöka skapa negativitet istället....
   
  ( Lina är den enda Moderaten i gruppen som är med och skriver och går därför in och kommenterar  )
   
 •  
  Bror-Tommy Sturk(M)issnöjesmaffian tål inte någon positiv utveckling Göran Segergren. De vill bara se allt nattsvart.
   
 •  
  Lina KemleJag vet bror Tommy att du vill ha uppmärksamhet hela tiden. Men tycker du inte att det är dax att sluta förlöjliga alla andra som tycker olika. Jag tycker inte att det passar in i "valdemarsvik i utveckling" du skriver och säger gång på gång att alla måste samarbeta men jag tycker inte det är så inbjudande när man ger andra öknamn hela tiden.
   
 •  
 •  
  Hans A AnderssonVi som betraktas som missnöjesmaffian  skulle inget högre önska , än att få en offentlig debatt inför våra kommuninnevånare , för att påvisa felaktigheter i argumenten i det , viket kommunen kallar miljöprojekt , som i verkligheten är entreprenader . Hoppas ni slutar tala om "missnöjesmaffian" , eftersom ni inte har sakliga grunder för ert påstående .
   
 •  
  Göran SegergrenBror-Tommy, trodde du att några så här offentligt skulle vilja framstå som representanter för (M)issnöjesmaffian? Tala om nivå!
   
 •  
  Lina KemleHur tänker du nu? Vart vill du komma?
   
 •  
  Göran SegergrenMålet är att Valdemarsvik i Utveckling ska få vara "Lokal grupp för alla oss som bor i Valdemarsviks kommun och tror på en gemensam ljus framtid för hela vår kommun". Från vissa håll hörs bara missnöje eller hakar man bara på missnöjesyttringar. Man håller tyst när det händer något positivt eller vinklar till det i negativ riktning. Det är inte utvecklande och konstruktivt för vår kommun och vår framtid. I vår lilla kommun borde vi kunna komma mer till samförstånd och samverkan och inte söka motsättningar. Min provocerande fråga speglar hur trött jag tillsammans många andra är på denna negativism i fb. Med hopp om gladare och positivare samtal framdeles.
   
  ( snacka om helomvändning )
   
 •  
  Lina KemleOch genom att provocera så ökar man samförstånd och samverkan i kommunen och får gladare och positivare samtal? Intressant. Hoppas det fungerar!
   
 •  
  Göran SegergrenJa, ställer du upp på samförstånd, samverkan, gladare och positivare samtal, så har vi kommit en bra bit på väg.
   
 •  
  Lina KemleHaha ja fast nu var det ju du som drog in mig eftersom jag är den enda moderaten här och jag har varken varit positiv eller negativ..så du ska kunna slänga ur dig öknamn och förlöjliga andra och jag ska svara med en positiv inställning? Man får nog se till sig själv först vad man bidrar med innan man ställer krav på andra.. Sen är det faktiskt så fast det är svårt att tro att det finns en värld utanför Facebook där det diskuteras desto mer om Vad som händer i kommunen... Du får gärna komma upp på en kaffe nästa vecka och diskutera inställningar,utveckling och för eller emot så slipper det hållas på och larvas så här....
   
 •  
  Göran SegergrenJag har inte dragit in någon i diskussion. Du anmälde dig denna alldeles på egen hand. Kunde väl ana att det är svårt att vara positiv.
   
  ( Nej du har ju inte dragit in någon ...du råkade få ett  M inom parentes och förstod inte innebörden ??? )
   
 •  
  Lina KemleDå får vi nog gilla läget att vi har helt olika tolkningar av vad positivt innebär. Men lycka till och hoppas att S sätt att öka samförstånd och positivitet fungerar. Alla sätt är bra....
   
 •  
  Göran SegergrenMen bästa Lina Kemle, nu har du hamnat fel igen. Visserligen är jag socialdemokrat och en stolt sådan för bl a allt det ”städarbete” som genomförts i Valdemarsvik efter den förra majoriteten. På facebook agerar jag dock helt som privatperson och inte som representant för något parti och dess politik. Jag har varken erhållit eller skaffat mig ett sådant mandat. De inlägg och åsikter jag framför är högst personliga.
   
  ( Står på socialdemokraternas lista ...diskuterar politik och kastar skit på moderaterna några månader innan val .....men politiker är han minsann inte !! )
   
 •  
  Lina KemleTänk om det vore så enkelt att vara privatperson ena stunden och politiker andra. Står inte du med på kommande lista som blivit offentlig?
   
 •  
  Lina KemleHur som helst Göran så står erbjudandet kvar att komma upp och diskutera politik över en kaffe. Så kanske du får en bredare kunskap om varför vi tycker olika ibland samt så slipper du kasta ur dig egna antaganden som inte stämmer om partier. Det driver varken kommunen  eller partier framåt genom att hålla på på Facebookgrupper.. Ha en trevlig kväll!
   
 •  
  Göran SegergrenEnkelt är det inte, men absolut nödvändigt för envar att kunna skilja på de roller man kan ha i livet - privatperson, politiker och yrkesman......
  Tack så hjärtligt för inbjudan till kafferepet, men jag avböjer.
  Ha en trevlig kväll du också och drick bara inte för mycket kaffe. Det försurar :-) magen
   
 • ( under ett annat inlägg som också spårar ut så sätter Erland O ner foten. Superbra och oväntat skriver han )
   
  Erland OlausonI en diskussion måste det vara tillåtet att ha olika åsikter i sak. Men reglerna för denna facebookgrupp är att personliga påhopp inte platsar här. Jag tycker ni alla ska tänka på det i fortsättningen.
   
  •  
   Bror-Tommy Sturk(M)issnöjesmaffian är en bra beskrivning på ett flertal personer med en viss anknytning till ett särskilt parti. Inget personligt påhopp enligt reglerna. Möjligen då ett riktat påhopp mot företrädare för ett särskilt parti. Men visst... Vill domaren visa ut mig så har jag säkert förtjänat det. :-) Lite kul mellan raderna måste man ju också få ha.
    
   ( Ja du framstår verkligen som en kulig person BeTe!! ;-)  )
    
  •  
   Göran SegergrenVet inte om det ska betraktas som personligt påhopp att använda ordet rättshaverist. En rättshaverist är en person som enligt Svenska Akademiens ordlista påstridigt hävdar sin rätt. I sin ursprungliga, vidare  bemärkelse betecknar ordet en person som har ett begär att alltid ha rätt (jämför besserwisser). I dag används ordet emellertid ofta om personer som envetet hävdar sin rätt, i juridisk bemärkelse.
   Vill domaren visa ut mig så har jag säkert förtjänat det. :-)
    
   ( Och givet så hejar bästa kompisarna på varandras kommentarer också ...som man lärt sej att man ska på fejjan )
    
  •  
   Lina KemleBra Erland att du ställer det kravet på fbgruppen.  Det uppskattas. Det har gått till sandlådenivå många gånger. Hoppas att alla kan hålla en bra nivå nu...
    
   ( Men vissa slutar inte , utan måste under det första inlägget )
   
  Göran SegergrenApropå Kafferepspolitik och dess företrädare
  Vid röjning bland gamla böcker idag hittade jag som av en händelse Hylands ABC-bok från 1966, där humoristen Falstaff, fakir på bokstaven K skaldade följande om kafferep: ”KAFFEREPET ÄR EN LINA, DÄR MAN HÄNGER NÄSTOR SINA”
  I Valdemarsviksperspektiv får sentensen en extra krydda.
   
   
   
   
  Visst har vi hög kvalitet på våra makthavare ???
  En liten inblick i hur det är i Valdemarsvikspolitiken då två gubbar ger sej på en 24 åring eller vad säger ni ??  Undrar varför det inte är fler ungdomar i politiken...vad tror ni ?
  Lina har nog under dessa 4 år lärt sej mer om världen egentligen fungerar än vad som är nyttigt .
  Men jag tycker hon klarar det bra och sakligt
  Antagligen är det för att hon , trots sin unga  ålder har vana från sena nätter på danspalatset Borgen ....eller allt jobb på dagis ....de kan nog vara på samma nivå båda dessa ställen .
  I hjärtat tycker jag det är beklagligt och väldigt sorgligt !
   
   
  Nu önskar jag er alla en superdag trots att det regnar lite idag med . Men på onsdag säger dom att det ska slå om , så vi hoppas på det och ser fram emot en härlig helg då Karnebåtsfestivalen går igång.
   
  Kram på er !!
 
 
 
 
 

Vilken vinst !

Fredagsmorgon och jag går ut i morgonljuset strax efter fem .
På skogsstigarna strimlas ljuset ner på backen och hela skogen sjuder av liv.
Nu mår jag som bäst ! Inget kan mäta sej med det lugn man får att gå stilla och tyst i en skog där man känner varje sten.  Där hackspetten sitter på trädet bredvid och där man ser smådjur springa framför en på stigen.
 

Man är fruktansvärt bortskämd att ha det så här utanför dörren <3
 
Nisse Kuppen har satt igång och det är fullt ös nere i Viken. Jag ska inte se någon match men nog ska jag ner en sväng och känna på pulsen i Viken. Alla sådana här jippon gör folk i allmänhet på bättre humör och ger otrolig energi åt ett samhälle. Man blir glad helt enkelt .
Stefan hjälper till ett pass där uppe på lördag. Undrar hur många funktionärer det går åt till en sådan här tillställning , det är nog väldigt många.
 
Söndag och vi tränar med bandet och det är ju lika roligt som alltid . Lite nytt vill vi ha till den 9 autusti då vi spelar på Kommunens vackraste dansbana på Hembygdsberget i Ringarum.
Jag kanske sa samma om Grännäs , men de är båda otroligt vackra och ger riktigt stämning.
 
Mark och miljödomstolen dömer till Kommunens fördel och det skriver de ut som vinst på nätet.
Att slå sej för bröstet i en sådan fråga är skamligt och tråkigt .
Kommunen lånar mark till en deponi och lämnar tillbaka den med att täcka över den med farligt avfall . Ägarna protesterar men möts med stenhårt tillvägagångssätt. Inget som helst utrymme för kompromiss och benhård attityd.Kommunen missade sin SKYLDIGHET till dialog hela vägen.
Tvisten kunde avhjälps på ett lätt, enkelt och smidigt sätt om man ville ha det så ....men icke .
 
Nu sitter de som bor där ute med otjänligt vatten i sina brunnar. Vattenprover tagna i Maj ...hänsvisas till ett "sannorlikhetsbeslut "  gjort i April  att det inte kan vara deponin. Ljudband finns att Erland säger att han ska vara behjölplig vid sådant fall att det blir otjänligt vatten  , men på KS säger han, när Stefan ber att de ska lösa det , säger de  att de inte vill hjälpa för det vore som att ge dom rätt ........
 
Vilken vinst !! Sover de bra om natten ? Något de verkligen kan vara stolta över !!
Stackars människor säger jag bara ! :(
 
Och sosseanhängarna går dagligdax ut i sociala medier och säger att folk ska sluta gnälla ....
 
Tänk så mycket mindre hetsk stämning vi skulle få ifall de som styrde nu lärde sej DIALOG. Att lyssna och bemöta folket rätt. Jag säger inte att de ska göra allt vad folk vill ...men bemötandet .
 
Går Lasse ut och säger något  så börjar han varje gång med att säga att man inte begriper något . Tror han sagt det 20 gånger nu .
Går Bror-Tommy ut så säger han bara något dumt ...och tillför debatten absolut ingenting och enda syftet är att förnedra ....typ " Är gnällspikarna igång igen" . och sedan säger han inget mer.
Skönt att han är borta till hösten.
 
 
På jobbet kämpar vi på nu när vi går in i de riktiga semestertiderna...vi har bara drygt 20,000 förpackningar kvar att göra som ska vikas och märkas och sedan fyllas med 75.000 meter band som ska mätas och klippas .
Nejdå det är är inte långtråkigt alls....får ju byta färg om några tusen förpackningar ;-)
Och det garanterat det säkraste solskyddsfaktorn och man slipper UV-ljus !! ;-)
 
Nu är det iaf fredag och jag ska göra Viken imorgon. Kolla kläder och köpa glass ...vad behöver man mer ...jag behöver inte mer än så iaf för att må bra....jo lite kantareller så klart med  :)
 
Önskar er alla en underbar dag och sol på näsan
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar , sol och ogräs !

God morgon
 
 
Ser att ni varit inne igår , men tiden medgav inte att skriva . Det kommer också att bli mindre nu framöver.
 
Mindre "Gnäll" som vissa politiker upprepar, upprepar och upprepar !
 
Men gnäll är vad jag kallar åsikter....att "gnälla" som de gör , på de som gnäller , är inte heller mindre gnäll utan dessutom ouppfostrat . Att ha åsikter om den politik som drivs är en rättighet ...och det är väldigt märkligt att det är just vänstersidan som inte tål det ?? Vad kan det bero på?
Gubbarna som är politiker i ledande ställning just nu har väldigt  svårt för att ta andras åsikter ....något de borde jobba på, om vi inte ska gå över till diktatur .
 
Gnället är en oro ....inte för att det utvecklas , utan för att det utvecklas utan plan och utan tanke på budgeten.
- Om det inte vore för alla extra inkomster och utgifter så vore ekonomin den bästa på många år , skriver Lasse ....och det säger allt tycker jag.
 
När någon klagar på Gusumsrondellen så skriver Lasse :
-missat att satsningarna på just Gusum har varit tämligen stora de senaste åren!!
Han tillägger att satsningarna bara börjat men får de leda efter valet så ska det bli bättre
 
Lasse som alltid påpekar att man inget begriper har själv missat faktum att investeringsbudget och driftsbudget är inte samma sak . Jo det har satsats i Gusum och på alla håll i kommunen en del väldigt behövliga men också rent vansinniga saker med tanke på ekonomin .
Folkets Hus ...Nya Kromvallen ....Grännäs .....är exempel på nya investeringar .
Samtliga belastar driftsbudget med sina minusresultat och driftsbudget lär inte få några extra pengar så det kommer bli än mindre till skötsel nästa år, och det borde Lars veta tycker jag.
 
De bygger en cykelväg/ gångväg till Mossebo för över 4 mille . Trafiken där kommer vara just motionärer för någon annan går och cyklar inte där . Som inte det var nog ....så ska de bredda en redan breddad motionsled från Stat Oil ....några hundra meter ifrån alltså sätta upp räcke och belysning . Varför är det så prio 1 ?
Det är redan en relativt säker väg ...det finns en ännu säkrare bredvid .
Vi i Gusum har en livsfarlig led från E22 till Gusum .....och det handlar inte om motion utan en livsnerv till vår kollektivtrafik . Inte breddad alls och på vintern rent livsfarlig med många insidenter.
Snälla ta tag i den biten nu .
Gnäll ...nej en åsikt om att ta tag i rätt saker med de mycket små medel vi har.
 
Överst : En kommunal markbit i centrum av Gusum ....bara att säga till ägaren av fastigheten bredvid
2an : Bandyplanen som jag tjatar om ...kontrakt gick ur i våras ...detta har fått fäste på två år så förra året sköttes det inte bevisligen och kommunen har inte tagit sitt ansvar . Rester av Majbrasa och det kommer att vara omöjligt att lägga is på detta om någon skulle få för sej att göra det frivilligt ....för något kontrakt finns inte längre .
 
3an: Land runt kopparns liv i centrala Gusum . Kanske planterade växter ...eller så är det inte det . Vet i tusan , men folk reagerar på att det ser för j**ligt ut .
 
4 e : Vår rondell som inte fått någon vård alls . Överbelamrat med gräs och någon har missat sitt ansvar ...om det nu finns avsatta timmar i Gusum .
 
Allt detta på vägen in till vårt centrum och det är riktigt pinsamt att visa upp kommunen på detta sätt.
 
Allt är inte negativt trots allt utan föreningarna kämpar tappert med sina event nu .
 
Nisse Cuppen ....sedan Karnebåten med många bra artister .....Viks 8 an i Augusti ...och inte minst Biabedscupen för hundar i slutet av Augusti . Mycket roligt framöver och vi hoppas på lite värme också så man har lust att vistas ute .
 
Midsommar bjöd på kallt väder , men ändå blev det bad för en del tappra .
Min midsommar var den bästa på länge med båda ungar hemma med kompisgäng och så våra egna vänner så klart . Mysigt på alla sätt.
Givetvis var vi på Hembygdsgården en sväng också där Malle och Arne sjöng så fint , som vanligt.
Traditioner ska hållas Jul och midsommar !!!
 
Nu är det bara att sätta fart på att vika askar igen ...några tusen ska märkas och sedan fyllas ;-)
 
Kram