Gör om ....gör rätt !!!

Sol, sol, sol hela helgen och alla människor man möter bara ler.
 
Tänk så mycket vädret påverkar oss ...och så hel man känner sej bara lite värme och vackert väder visar sej.
 
Det blev att grilla två dagar och i fredags var barn med respektive hemma på middag. Inte ofta vi får tid att samlas då alla har fullt omkring sej .
Lite utepyssel och många promenader , det var i stort sätt vad jag tog mej för och inte ett dugg mer än vad jag behövde . Förkylingen är långt ifrån bra , men alla verkar gå omkring med "smetor" i kroppen.
 
Nu går vi in i April och då sätter ett tuffare tempo igång , så det är bara att vila sej i form !!
 
Äntligen ett positivt besked .....som jag tjatat !!! Valdemarsvik har bestämt sej för att ge Ekubator uppdraget att sköta nyföretagande för det blev visst en skvätt pengar över i budgeten i näringslivet.
 
Jättebra , för just nu så söker sej alla nya företag till Nörrköping och på så sätt kör vi iväg all tillväxt i vår kommun och det är ju oerhört korkat.
 
MEN säger jag bara ....vadå 50.000 ??? Sedan då ??? Man måste väl för i herrans namn göra det här långsiktigt . Allt annat är ju elakt !! Man kan ju knappast säga att nu är pengarna slut så nu får ni inte mer hjälp ???!!!
 
Och vadå 50,000 över i budget. Vi har ju inte haft någon Näringslivschef i ett år ...och det var det ju budgeterat för ....borde det inte då finnas en cirka 700,000 till över ? Vart har dessa tagit vägen ???
 
Gör om ....gör rätt !!
 
Har ni märkt att det är mycket som händer i kommunen nu i tidningen. Slagsmål , våld inbrott , stölder mordbrand ....listan kan göras lång och det står hela tiden nya saker .
 
Är det en slump eller är det en trend vi ser? Någon med insyn som kollar upp och ser om det finns någon röd tråd ?? Hoppas det och att saker som kan stoppas , stoppas i tid !!
 
Nu jobb !!

Kram

Fredagsmys

God morgon!
 
Fredag = Malinmys och idag antar jag att jag blir kompenserad för de geischakarameller jag blev snuvad på förra gången . Det blev ju lite dålig stämning då !! ;-)
 
Barnen och respektive hem på middag också , så det blir riktigt fredagsmys <3
 
Tänker för övrigt bara kurera mej i helgen , inga strapatser alls utan lulla där hemma för att kunna vara fit för fight i nästa vecka igen. Den här förkylningen gör mej galen !!!
 
Nybyggarna hade årsmöte igår och jag skulle dött för att vara en liten fluga på väggen .:)
 
Hur ser deras nya lista ut .....har de fått tag på någon tjej som vill ställa sej på den ? Hur ser deras verksamhetsberättelse ut ?????
 
Så här kanske ?
 
Vi glömde våra starka valmanifest som HEEEELA kommunen och koncentrerade oss på Valdemarsvik .....ehhh kanske inte riktigt HELA Valdemarsvik men iaf Grännäskullen !
Vi struntade förövrigt också i att jobba över blockgränserna och istället så  valde vi att säga JA till allt vad sossarna sa och ville göra.
Det där med "Portalen" och en väg in ....njäääeee ...vi tog bort den enda tjänst som företagen kunde prata med och murade igen dörren istället ....det blev enklare så !!
Fördubbla antalet innevånare var inte heller så bra ide....vi slår igen skolor...fast faan ...de protesterade  , tar bort de personliga assistenterna i skolan så att vi blir av med några till ....och drar på de olika kommunala avdelningarnas budgetar.
 
Mycket mer kan de väl inte skriva om de inte tar med sin föreningsaktivitet också .
För då kan de ju även skriva att de fixade lokalhyra åt RadioWix där Nybyggarna sitter , på dryga 3000 för en sjurummare , inklusive ALLT , värme , sopor ,, vatten , el ...jo ja tackar ja .
 
Sedan fixade de en tjänst för 600,000 till en Nybyggare på ett halvår ....och i denna kommun så är ett halvår ...ända fram till Påska ...eller till nästa val !! Och där missade de den offentliga upphandlingen på vaktmästartjänst också .
 
Sedan sitter man som Kommunalråd och säger .....- Vill WIF ha det här ????
Men sedan får han svida om och springa bort till föreningslokalen och sätta sej i Kassörstolen och säga
-Ja tack det vill jag gärna !!! 
Och ingen verkar tycka att dessa två poster på Bertil Eklund är konstiga , för jag ser inget om det alls!!!????
 
Lite undrande är jag också om de inte har en annan merit att lägga till handlingarna när jag läser protokollet för Vård och läser följande :
 
Anna Nilsson ställer en fråga . Hon har hört från flera håll att en av majoritetens politiker gått in o lagt sej i ett biståndsbeslut . Denna politiker ska ha påverkat biståndshandläggaren så att brukaren fick en korttidsplats trots att det inte var befogat.
Bertil Eklund svarar att han fick ett samtal från en man som önskade plats på korttidsboende. Bertil Eklund bad mannen till kommunens växel och fråga efter ansvarig chef. Bertil Eklund följde efter en vecka upp att kontakt etablerats . Sektorchef Marie Schmid informerar om att det förhöll sej som Bertil Eklund sagt.
Inga kontakter har funnits mellan biståndshandläggaren och Bertil Eklund. Ärendet är hanterat enligt gällande rutiner och riktlinjer. Det konstaterades att det inte fanns  ytterligare frågor eller synpunkter i ärendet.
 
 Nu är det ju så att om detta är sant så har vi ju iaf ett problem.....då har vi flera stycken som sitter i denna kedja som har insyn i detta som ljuger och det är ju faktiskt allvarligt ??? !!!
Dessa sitter dessutom utspridda på olika ställen och på något sätt vill de Bertil Eklund illa ???
För dessa säger dessutom att det är en vän till Bertil Eklund ...och de säger också att brukaren själv skröt om dess nära relation och hur han kom in ....
 
Och är det inte sant så är det lika illa det ...för då sitter hela majoriteten och håller Bertil Eklund om ryggen och ljuger oppositionen rakt i ansiktet ....så vad tror ni är rätt ???
 
 
Några timmars jobb till och sedan är det grillpremiär med ungarna !! Gud så skönt !!
 
Jag har också tagit belslutet att sluta blogga om samhälle och politik (om jag kan) efter valet , för jag kommer att fokus på något annat då ....något mycket viktigare !!
Det har ju blivit lite av terapi att skriva av mej här så jag vet inte hur jag lyckas ....men ett försök ska göras .
 
Men fram till dess , ska jag göra allt för att få bort de personer .....inte partier ...som förstör detta samhälle.
Och lyckas inte PLAN A .....så finns det ytterligare 27 bokstäver att ta till !!!
 
 
Kram och ha en trevlig helg !!!
 
 
 
 
  
 

Förkylningstider

God dag !
 
Sen som vanligt nu för tiden , men jag har än inte fått igång datorn i köket där tvn på väggen är monitor .
Knepigt det där med teknik ...och dessutom är jag dunderförkyld och hängig ;-)
 
Lite synd om mej är det allt !! :)
 
Finspång ska få sin första konstgräsplan. Detta är en kommun med nästan 3 gånger så mycket invånare . 20.900 st. De har en helt annan befolkningsfördelning med mycket yngre och gigantiskt stora företag som gör att kommunen växer.
Frågar bara ....vem ska vi bygga för ?
 
Och kan heller inte släppa faktum att här har nybyggarna i 4 år bara drivit en fråga ...mer pengar till WIF ...och nu är svart på vitt , de ingår i WIFs styrelse. Om inte det är jäv ...så vet jag inte vad det är .
Vi pratar heller inte om småsummor ...utan totalkostanden med Grännäsköp , restaureringar och att driva camping slutar på mångmiljonbelopp . Men som sagt ....det är hemliga klubben som driver denna kommun och det går igen i samtliga viktiga föreningar.
 
Ett halvår skulle den mycket attraktiva vaktmästartjänsten som gick till Nybyggaren som även sitter i Radiowix vara. Sedan skulle det göras om .
 
Har ni hört något , fast mer än ett halvår har gått ....nej , det tickar och går och jag är avundsjuk att jag inte är vaktmästare ...och så är det väl så att det inte är lagligt heller ...det skulle gått ut offentligt ????
 
Men det ska vi väl vara tysta om ....för som någon sa till mej .
Jag ska vara tyst och låta de som bestämmer bestämma och sedan ska vi rätta oss efter och inte sprida negativitet .
 
Sossarnas lista ute och Erland högst upp . Bra !! Där ska han vara och Helen och Lasse som toppat listan så länge är nedputtade vilket de också ska vara.
Det dåliga är att de fortfarande kör varannan damernas vilket är löjligt när det inte gäller i verkligheten utan bara är order uppe ifrån. Annars en tvärsäker lista för lojalitet och inga spännande namn . Ser en ung man som kan bli något för framtiden . Annars säkra kort från Folkets Hus klanen och ingen med nytänk . Det var synd ...och vad jag hoppas på är att Britt Olausson som är är en politiker som jag ser upp till och har en perfekt blandning av socialdemokratisk tänk .....blandat med företagande och lägg där till LITE föreningsliv av BLANDAD karaktär , får bestämma helt själv ......men jag får inte igenom min vilja där va ?  Synd ...för det hade varit bäst !
 
Lite extra tillägg då flera redan kommenterat listan vid sidan av :
 
Det är en tunn lista , 13 namn mindre och en koncentration med Folkets Hus folk ...eller i den samlingen .
Man blir ju väldigt nyfiken på vad som har hänt och varför alla andra hoppat av !
Hoppas vi får lite svar på det . Som det jag tolkar det kan det bero på två saker. Folk tycker inte om den politik som förs eller att de bara vill ha ja sägare.
 
 
Inget häpnadsveckande i deras program. Alla barn ska vara godkända .
Och nu under vintern har det ju visat sej att ett barn som är i behov av assistent (som de tog bort) uppmanas flytta till Söderköping . Det är ju också ett sätt att nå målen , att ta bort de som behöver hjälp .
 
Borta är frågan om Nattis i barnomsorgen ....sanningen är att till och med dagbarnvårdarna kommer att tas bort ...så fråga om valfrihet kommer inte att finnas .
 
Näringslivet ...jo det nämns ...men det har de ju stuntat i helt så jag tror inte på det .
 
Vi får väl se hur det blir med det !!
 
Nu jobb !!
 
Kram !