DIALOG

 Lite feminist har man väl tyckt att man är ....men sedan FI klev in på banan så tar jag helt avstånd från det ordet.
 
Jo jag vill ha samma möjlighet i samhället , samma lön som män , samma rättigheter . Men jag hatar dom inte på något sätt och vill inte sudda ut skillnaderna.
 
Jag ser det inte som ett straff att få vara hemma med mina barn, vilket jag vet att inte Stefan tycker heller. Däremot så borde pensionspoäng delas lika när en av föräldrarna är hemma.
Jag tycker inte jag tar bort barnens "rätt" till deras far om just JAG skulle välja att vara hemma .
Läs denna artikel så förstår ni hur sjukt det hela är !!
http://www.svt.se/opinion/feministiskt-initiativ-slipper-kritisk-granskning
 
Allt detta utan en tanke på hur det ska finansieras !!
 
 
Nu ska kommunen ta hand om näringslivsrankingen . Jag protesterade högt när de sa att Arbetmarknadsrådet skulle ta hand om det ...men politikerna tyckte att det var det rätta stället och att de gör så mycket ...men det tycker inte jag utan bara att de klarar av att informera varandra om sina verksamheter ....och det når inte ut mer än så .
Anledningen till att det inte kommer att lösa några problem är följande:
 
1 Personerna som sitter i rådet är
 
Erland Olausson
Bertil Eklund
Monika Hallberg
Anders Carlsson
Per Hollertz
Göran Trysberg
Dessa första sex personer är ju dom kritiken gäller som har skött det hela de senaste åren.
John Furenbäck ( sitter för Företagarna men är djupt inne i politiken och har dessutom lite väl förmånliga avtal med kommunen genom sina föreningar som han också  är djupt involverad i .
Victor Dahlberg (köpmanna)
Joahan  Olofsson  ( Fastighetsägarna)
Dessa två sitter för sin egen nisch och inte för hela näringslivet .
Christer Hultgren Industriföretagen  Vad är det för organisation ? Är själv ett industriföretag men har aldrig hört talas om detta . Vilka är med där ?
Håkan Eriksson  Banken
Örjan Kasselstrand Arbetsförmedlingen
 
Så elva av dessa kommer fortsättningsvis lösa detta med näringslivsrankingen och representera hela Valdemarsviks näringsliv ??????
 
Jag saknar yngre ( Victor är borta till nästa gång) Jag saknar kvinnor och fördelning över hela  Kommunen  men framför allt så saknar jag FÖRETAGARE som vet varför näringslivsrankingen är som den är !!!!
 
Man ser ju också på vad de kom fram till att de inte förstår det här ett dugg .
 
En känsla av närhet ....ska de skapa med ett nyhetsbrev! ? 
 
Månadsmöte finns med Näringslivet menar de och hänvisar till mötet på lilla Blå kl 8,30 varje månad.
Vilka kommer dit undrar jag ...och vilka har fram till idag varit inbjudna . Handlarna på storgatan och inte ens där har alla blivit inbjudna . Annars jobbar de flesta företagare så dags och kan inte komma .
 
De menar att Hemsidan och Valdemarsviksbladet är givna kanaler för Kommunens information .
Javisst hörni ni visst är det det ...MEN information är EN sak och det ska ni givetvis komma med ....det är DIALOGEN som saknas.
 
Det som hänt de senaste åren är att organisationer har försvunnit som tidigare var lätta att gå till.
Mindre ...som Qvinnliga och Företagarna om man inte var nischad och större som Framtid <Valdemarsvik dit man kunde gå direkt . Dessa var också utåtriktade och bjöd in till diskussioner och de framförde också kritik och höll dialog med Kommunen . Inget av detta görs idag.
Det fanns också en klar linje i Kommunen att hålla en bra dialog med näringslivet och hålla kontakten. De ringde ...både politiker och tjänstemän emellanåt för att höra vad man tyckte och det ger en känsla av att man är betydelsefull som företagare ...det ger också en känsla av att det är lätt att ringa upp själv när man behöver ha information om något eller framföra andra saker . Inget av detta finns idag .
 
Vi har ett kommunalråd som inte tycker  det är hans sak för de har annat att göra i Kommunen.
Vi har en miljöpartist som tycker att företagarna är gnälliga och kräsna också därför ser rankingen ut som den gör .
Vi har en KS ordförande som slänger ut folk på löpande band från sin FBsida Valdemarsvik i utveckling ,,,,senast för att en ny företagare ville komma i kontakt med kommunen om projekt .
Vårt andra kommunalråd som drev Näringslivsportal som förstefråga innan valet och fick 6 mandat på det ....har efter valet varit helt tyst i samtliga frågor ???
Det är ni som personer som ska till ett närmre samarbete med företagen, hålla kontakt ( iaf till viss del och hålla en god ton framför allt ) se till att få en närmre känsla ( inte genom flygblad )
 
Nej jag tror inte alls ni är kapabla att göra något åt näringslivsrankingen ....och ingen är mer ledsen än jag !
 
 
Det har också framkommit en hel del kritik mot gång och cykelvägen till mossebo . Vem ska använda den ? Det är ingen som går ut till Mossebo med resväskor och det är långresenärer som går på bussarna där .
Erland försvar det med att vägverket betalar 60 procent . Ok.....och hur mycket ska betalas ?
100 % kanske ??? Då är det ju 1,6 mille som kommunen får betala iaf på något som inte behövs.
 
Ja det där med ekonomi är inte så lätt .
Och jag är väl kanske kommunens lataste person , men om jag kommer från Vammar och ska upp och ser att cykelbanans vägbana är flera meter under ordinarie väg ....och i överkant av backen så är den flera meter ovanför vägens höjd ....så lutningen på cykelvägen är bra mycket brantare än vägen ......skulle ni ta cykelvägen då ????
 
Nu fortsätter vi att ha ledigt med träning med bandet och frissa
 
Må gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Budgetmiss....eller totalhaveri ?

Godmorgon
 
Rolig läsning när man ser att Valdemarsvik placerar sej på 15 plats av 290 av Sveriges bästa musik och kulturkommuner enligt lärarförbundets ranking. Men det är dock inte så förvånande.
Musikskolan är vida känd här och har varit under 30 talet år . Och kanske en av vår viktigaste export som vi kunde marknadsföra om vi ville . Har skrivit om det flera gånger och hoppas någon mycket snart tar tag i saken.
Våra kända musiker är spridda lite överallt i landet och ¨på kända ställen ....så lyft dom som hemmasöner och hemmadöttrar ....det är dom väl värda.
 
I föreslog det som "give-away" sak i kommunmontern för många år sedan vid Underleverantörsmässan .....och jag fick en konstig blick av alla .....dom valde då en tygpåse istället med bild på Valdemarsviken ...wow så upphetsande .
 
Vi på Gripband körde det istället under parollen " De bästa banden kommer från Valdemarsvik " mitt under programmet "Dansbandskampen" och det var det bästa vi gjort någon gång .
Bara lite om våra egna kardborreband och resten handlade om alla musiker i kommunen.
 
Nej tråk-gubbarna tyckte inte om mina ideer som jag själv tyckte var kanonbra . Till nästa gång vill jag göra ett Gripbands -Survivelkit......innehållande fiskkrok , plåster , kondom och en liten vikt karta över smultronställen i kommunen ....fast allra helst skulle jag vilja att det står " Valdemarsviks Survivelkit på framsidan och Gripband på baksidan ....men vem skulle våga vara med mej i det?? Nej vi  får nog göra det ensamt igen !! :)
 
Budgeten är katastrof! 3 månader in har det förvandlats från 2,2 miljoner plus till 7,1 mille back !! Man blir mörkrädd !! Detta trots 3 års neddragningar på de olika sektorerna och detta trots att investeringarna inte belånats upp till fullo än , för de har haft pengar från projektet . Inte dessa nya investeringars driftkostnader har vi sett än heller . Det är inte ett bra läge ...lindrigt sagt !!
 
Helen är övertygad om att det goda resultatet i EU valet visar hur kommunalvalet kommer att gå .
Det tror jag inte ett ögonblick på !! Först och främst så skiljer man på valen och i Kommunen har de inte på något sätt gjort ett gott jobb .
De har däremot varit fruktansvärt aktiva innan valet och gjort ett gott jobb där . De har marknadsfört och puchat sina väljare att gå till valurnorna och det har de gjort väldigt bra !
Inte bara sitt parti utan också VEM de ska kryssa har de pumpat ut och det visar sej i valet och säkert på kryssningen också !
 
Men nu är det snart helg igen och det är festligheter igen . 50 års kalas för en av mina bästa vänner .....hur nu det är möjligt för jag har inte firat 30 år än ;-)
 
Kram och ha en trevlig helg
 
 
 
 

Full fart mot helg igen ! :)

God morgon
 
Vilken underbar helg. Jag har varit trädgårdsmästare för hela slanten och donat och gjort fint. Vi kommer ju aldrig iväg på semester så hemmamiljön är det absolut viktigaste för mej och få en känsla av lite lyx och spa.
 

Rätt nöjd själv !! :)
 
 
Den stora skrällen i politiken är att  SD fick nästan 15 procent och jag skyller helt och hållet på de etablerade partierna att ett enfrågesparti kan bli så stort. Det går inte skylla på mörka krafter...att folk är oupplysta utan något påverkar dom i vardagen som gör att de sätter upp frågan så högt . Är det konkurrans om jobb ? Boendemiljö? Brott ? Eller är det just det faktum att man inte får prata om det? Nu får ni faktiskt göra er plikt och börja prata om det och se vad det är. Det går inte att stoppa huvudet i sanden längre !
 
Jag har inte en aning om vad det är och skulle aldrig rösta på ett parti som inte driver mer än en fråga . De har inget matnyttigt i de andra frågorna. Så vad det som folk röstar på och varför tar ingen reda på det ?
 
 
Valdemarsvik har bestämt att de ska driva frågan om näringslivsranking i samrådsgruppen och jag blir ledsen och arg på det också att de inte lyssnar !
Vem i samrådsgruppen vågar säga åt politikerna att de har helt fel attityd? Är hela näringslivet representerat ? Sitter de som sitter där för att informera om sin nisch eller sitter de för att föra hela näringslivets talan?
Sätt ihop en grupp med enskilda eldsjälar istället från alla näringslivsgrenar för det är ingen där som kan föra min talan. Man måste våga prata om man ska få till någon ändring. och jag tror inte ens politikerna har fattat det första man bör förstå ....att samrådsgruppen inte är rätt verktyg.....det är bara en informationsutbyte , inget annat !!
I vår kommun förstår inte ens politikerna hur viktig näringslivsrankingen är . De förstår inte hur det är en måttstock på tillväxt och framtidstro. Det är den absolut mest ansedda och diskuterade undersökningen.
Erland brukar skryta med hur många personer som gjort vår vision. Och där står det med om rankingen ...men ändå tar de det inte på allvar.
 
Ska man ha till en förändring i näringslivsrankingen så måste det till folk med brett kunnande och som kan se varför det har fallit som det gjort . Då måste man också våga se de framgångsfaktorer som faktiskt fanns 2008 och vad som fallit bort under åren . Jag ser det ....gör du ???
 
 
Jobb och åter jobb !!
 
Kram