Garveritet

Liket  .....Gryts skola har inte ens kallnat , och då kommer nästa smäll
 
GARVERIET
 
Undomarnas lokal som under flera år byggts upp till plats att vara stolt över.
Både organisationsmässigt och för barnens insatser så har den platsen en viktig plats i kommunen.
 
Nej det är inte av besparingkrav säger Helen , men svarar heller inte på av vilken anledning som det görs . Skatehallen ska också vara kvar , men det som blir kvar ska vara i Vammarskolan på kvällstid.
 
Som vanligt så får oppositionen läsa om det på facebook , detta är inget de tagit upp i det beredande organet KSAU , och som vanligt har INGEN konsekvensanalys gjorts .
 
Vad håller de på med ?
 
Garveritet har blivit ett begrepp . Det är en plats för ALLA ungdomar , där de själva kan påverka sin fritid, där de själva varit med om att bygga upp verksamheten.
Samtidigt så har de ledare som har kunskapen och förmågan att ta tag i de problem som kommer upp. De ser de ungdomar som är på glid att hamna snett , även om denna plats inte känns som myndighetsövervakning som det faktiskt är . Skolan skulle helt och hållet skrämma bort de elever som verkligen behöver den tillsynen .
 
Och gudarna ska veta att varje ungdom som kan ledas rätt när den hamnat snett är gigantiska summor pengar för samhället. Det finns statistik som säger att brottsrelaterade kostnader begås av en liten skara , men med stora summor per person.
 
Det ger också helt fel signaler till barnen som byggt upp detta hus....vi skiter fullkomligt i erat jobb ni har lagt ner.
 
I visionen står ( som hela kommunen ska jobba utifrån)

För ungdomarna finns stora möjligheter till en utvecklande fritid .

Varför inte lägga till : Om man spelar fotboll eller hockey ....i WIF  ....för annars så skiter vi i er .

Garveritet är ju till och med namngivet i Visionen ....ska man säga 2025 att vi började med att lägga ner det ??

 

Herregud så illa saker sköts .....hur kan man skryta med att så eller så många människor har gjort denna fina pappersprodukt .....när de själva inte jobbar efter den utan fullkomligt struntar  i vad människorna tycker .

Strategin är glasklar. De kommer att göra exakt som i Gryt när de först lade ner matsalen och bedyrade att skolan skulle vara kvar..

Här flyttar de bort lite av verksamheten , och när vi har tjutit klart så bankar de igen resten.

LÅGT är bara förnamnet !

 

********************************************************************************************************************

Märkbart irriterad , arg och besviken över detta inkompetenta styre , så är jag ändå inne i en hektiskt , men otroligt rolig period.

Nu håller jag som bäst på att bokar möten med klädföretag . En djungel att hålla reda på också. Vissa ligger man flera säsonger i förväg på , vissa beställer man av på modemässan, vissa kommer ut till en. Olika många gånger på ett år och sedan ska man hålla reda på det sedan också ...herregud ..klarar jag det här ??? ;-)

 

Renovering ska ske ....hur gör man det utan att ställa till för mycket , för att lyfta det unika och ändå få en positiv nyhetsbehagskänsla . Snabbt måste det gå också ! Jodå , det ska nog ordna sej på något sätt .

Kul är det iaf .

 

Nu ner till revisorn om en stund och skriva på årets bokslut .....det bästa genom åren om jag får skryta . Sedan kommer det in en väntad leverans , som måste iväg snabbt, för att sedan bege sej till Radiowix och göra en tv intervju . Hem igen och vinka av Barbro Ängman med husse som beger sej till Länskampen och tävlar imorgon.

Och avslutningsvis blir det julsånger med koren och tillhörande kör-kaka .

Det gäller att inte sitta fast och flytta på sej lite haha

 

Önskar er en härlig dag !!

 

Kram

 

 
 
 
 
 

Lögner !

God morgon
 
Jaha då var det klart . Gryts skola läggs ner !
 
För att behålla 6,5 lärartjänster i resten av kommunen ....upprepar de som ett mantra .
 
Men så kan det ju inte vara det är en ren lögn! Nettobesparingen kan omöjligt sträcka sej över 2 miljoner ...1,5 miljoner är det rimliga .
6,5 tjänst är i runda slängar 3 mille i kostnad med sociala avgifter . Detta då med antagande att inget annat påverkas i Gryt . För någon konsekvensanalys har inte gjorts .
Man får anta att ingen flyttar , att barnfamiljer fortfarande med jämna mellanrum sätter bo därute , fast det är inte troligt längre , eller hur ? Man får också förmoda att turismen fortsätter i samma takt även om vi inte får någon föryngring av de som står för turistunderhållet och innehållet i servicen , som restauranger och alla de som har aktiviteter och uthyrning där ute . För jag tror inte att pensionärerna sköter om detta när barnfamiljerna flyr , eller vad tror ni ?
 
En rektorstjänst kostar 700.000 om året , och rektorn är där en dag i veckan.
Känns som jag har fel yrke . Rektorn får tydligen 13,461 kr om dagen ....sanslöst bra betalt !!! Detta förutsatt att hon eller han inte tar semester för då här han/hon uppe på  15,555 !!
 
De tänker på kvaliten i skolan ....men samtidigt så stöttar de en friskola.....hmm tycker det är lite motsägelsefull!!
Och samtidigt VET de att Gryts barn klarar sej bättre än andra i skolan....hur kan de säga något sådant då ?
 
 
Nybyggarpartiet har jobbat stenhårt tillsammans med Gryt och det var även de som såg till att det blev en frist .
Vad har de aktivt gjort ? Vem har de jobbat med ? Ingen av grytsborna vet vad Bertil Eklund pratar om Jörgen Malmström som fram till nu varit andra namn i skolan kanske kan förklarar vad de aktivt gjort för Gryt och vem de jobbat med ?
 
Vi har inte lovat något säger Miljöpartisten i talarstolen . Men i tidningen stod ju klart och tydligt .
 
VI VILL HA GRYTS SKOLA KVAR !  Om inte det är ett löfte ...vad är då ett löfte ?
 
Vi vill inte ha driftskostnader på en toalett säger de. Men snälla någon ...toaletten är väl till besökande ?
Det ligger väl i kommunens åtagande att ha en offentlig toalett i kommunens turisttätaste samhälle ?
Men samtidigt under året så har man dragit på sej driftskostnader för en fotbollsplan , flera cykelvägar , ett folketshus , en camping ( som man driver i förlust) mm mm . Vad generar vart och ett av dessa investeringar i för intäkter ??
Vad vi har just nu är en samling skolpojkar som sitter och styr , och de har fått tag på mammas kreditkort och gör det som känns ballt......det är ingen tanke på alls att det är andras pengar de leker med och att deras lek i slutändandan snabbar på utvecklingen åt fel håll.
 
Vi har lagt miljontalskronor på en Vision som ska ta oss framåt ( det blir så mycket om vi räknar ihop alla arbetstimmar) men budgeten andas inte en fingervisning om hur de ska ta sej dit .
Dessa måluppfyllnadsanalyser är rent sagt löjeveckande, och visionen kommer att bli en hyllvärmare och en gigantisk kostnad i slutändan .
 
Ni ska inte tro att nedmonteringen av kommunen stannar här . Vad som beslutades i går var även budget för flera år . Gusums simhall ska inte lagas än ....den ska utredas . Och sedan ska den utredningen tala om ifall den ska vara kvar ....eller om det ska bli en nybyggnation . Vart undrar man ju genast ????
Ja vad tror ni ? I Gusum eller ska den kanske hamna intill ishallen i Viken ?????
 
En övergripande strategi hur det är tänkt skulle jag vilja se eller verklig arbetsbeskrivning på hur ni på kort och lång sikt ska jobba. Jag ser inte ett spår av utveckling i era budgetdokument , inte en vilja och heller inte någon förståelse för hur inkomster och utgifter hänger ihop.
 
Jag ser inget samarbete med kommuninnevånarna , företagen  eller heller ingen dialog .
 
Hur i helskotta ska ni lyckas nå er vision ?? För det är eran ....oss har ni glömt bort !!
 
 
Till alla grytsbor vill jag ge en kram , för er glöd för er vilja och för er kamp ! Känner på mej att sista ordet inte är sagt än !
 
 
 
 
 
 

Idag dör en bit av kommunen!

Ja det är en sorgens dag idag.
 
När alla våra politiker sätter sej på KF ikväll ska de har klart för sej att de skär bort hjärtat och tror att de andra delarna ska fungera lika bra för det.
 
Alla mastodontutskick med budskapet om vår "levande skärgård" är lögn och förbannad dikt. Den stora påkostade visionsarbetet gjort av jag vet inte hur många människor och föreningar tar man och stampar på.
 
Politikerföraktet skjuter i taket ....och några politiker säger ....- inte konstigt att ingen vill bli politiker när de får så hårda ord av befolkningen .
 
Jag skulle vilja säga  tvärt om.....Hur fasiken kan politiker i skrift och tal säga en sak ...verkligen trycka på vissa budskap ...och samtidigt göra precis tvärt om bara för att få sina betalda platser i Kommunhuset ??
 
För det handlar inte om något annat!!!
 
Miljöpartiet var så  himla för Gryts skola och hade såååå många idéer en vecka innan valet . Idag sitter de och röstar tvärt emot vad de sa ...bara för att få vara med de styrande.
 
 
Nybyggarpartiet , vars hela manifest från början gick ut på att alla kommundelar ska leva ...att det koncentrerade sej för mycket på Valdemarsvik. De som slog sej för bröstet och skrev att det var DE som gav Gryts skola chansen att visa att de vände trenden för att de sedan TILLSAMMANS skulle hjälpas åt att få snurr på Gryt.
 
De gjorde ingenting .....eller rättare sagt ...fast de skrev så innan valet så hade de redan i våras tagit bort Gryts skola ifrån budgeten, så allt var bara en fasad . Hur kan dom ??? Hur kan alla andra Nybyggarna stå bakom detta ?
 
Det här är början till nedmonteringen till hela kommunen. Sakta men säkert så kommer företag och barnfamiljer fly Gryt ...och därmed turistströmmen , och allt kommer drabba oss också . Storgatan ....som hänger på kanten redan nu . Gusum där de svänger in och gör sina inköp .
 
Vi står nu med en fot i två kommuner .....Söderköping och Valdemarsvik.
I Söderköping blir man sedd som en tillgång ...man blir uppvaktad ...blir sedd som en del av näringslivet med en gång .
I Valdemarsvik så är man jobbig och kräsen som företagare ....man har ingen kontakt ...man får sköta sej själv och man blir inte lyssnad på .
 
Vad ska man välja ?
 
Idag är jag klädd i svart  i solidaritet till Gryt !