Första kommunfullmäktige

God morgon
 
" Krita" min salige svärfär , borta sedan många år , var en härlig prick.
Vi skojar ofta om honom och hans bestämda sätt mot framför allt Lina och vår dåvarande hund Napoleon , kallad Nappe .
 
Lina älskade att åka bil ...och varje gång så sa han suckande :
 
- Bara en LITEN sväng då och INTE till grisarna !!! ( grisarna fanns bortom Hannäs och tog lång tid att komma till )
Varje gång de kom hem igen så frågade jag Lina vart de varit .
 
-Hos grisarna !!
 
Innan vi byggde företaget så fanns där bara sly och våtmark  på den platsen där företaget ligger . Varje dag så ställde sej Nappe vid dörren när han kom ...och Krita sa suckande:
 
- Bara en liten sväng då ....och nu håller du dej på  vägen !!!!!
 
 
Varje gång så helt plötsligt kunde man höra Krita komma genom träskmarken ....rätt ilskna utrop hördes mellan slyträden som vajjade frisk när de stormade fram .
 
- MEN NAPPE !! Sa han - VI skulle ju inte gå här ....vad ska du göra här inne ????
 
Varför jag kom att tänka på det här är för att jag ser hur generna går igen till Stefan som också har så bestämd ton till barn och hundar ....men de lindar honom alltid runt lillfingret hur lätt som helst ! Ingen motstånds kraft alls och det visade sej idag när Barbro tjatade  !! ;-) Mej försöker hon inte ens övertala ;-)
 
 
Första Kommunfullmärktige  med den nya bildningen igår.
 
Och nu borde alla se hur illa ställt det egentligen är , fast vi fått höra att det är det bästa 3 års perioden någonsin.
 
Konstgräsplanen som budgeteras till 2700 och stod som 4800 i utfallet undrade jag över och det fick sin förklaring igår .....eller ?
Det var projektpengarna som låg med i den siffran sa dom . Men jag undrar fortfarande :
Varför står då projektpengar som en minuspost och varför står de i investeringsbudgeten ????
Verkar inte vettigt på något sätt , eller ?
 
Nu länsas också varje buffertkassa som finns i kommunen + resultatutjämningsfonden .
Något som bara får göras under speciella förhållanden och det är absolut inte bra för då blir kommunkassann verkligen tom.
 
Erland påstod ju att underskottet berodde på en felräkning och att det skulle ordnas till så att underskottet inte skulle bli så mycket . Men det har vi inte sett något av än , varken på papper eller att  revisorerna fått någon vettig förklaring.
 
För några år sedan så var det alliansen som inte fick ansvarsfrihet för att de inte skötte ekonomin. Rätt tycker jag ...men läget då var inte hälften så allvarligt som det är nu . Varför sätter inte revisorerna ner foten?
Varför frågar inte  NT om detta ?
 
Det begås också regelrätta fel med gott samvete. Vi har dyrast vattentaxa i denna kommun i Östergötland.
Kommuner FÅR inte tjäna pengar på vatten och sopor .
Trots att det genererade vinst och låg högst i taxa så höjde de yterliggare. De får fonderas och gå tillbaka till den verksamheten ...typ ett vattenreningsverk , men här går de in i vanliga ordinarie verksamheten istället så lånar vi till investeringar av den typen istället .
 
Den dyra och ologiska hanteringen av dagvatten är en annan sak som slår hårt mot bl.a företagare här i kommunen och som borde ses över med förtur. Den slår hårt mot de som har stora tak och det är ju fabrikslokaler och ladugårdar . Även om man har ett flerfamiljshus får man betala dubbelt upp. Man undrar ju om det regnar dubbelt så mycket om det bor 2 familjer i ett hus ????
 
Leader Kustlandet kommer hit på möte den 5 November . De vill satsa på utveckling i kommunen. Bra projekt som tar oss framåt .....vad kan det vara för något ? Tror jag ska gå dit och lyssna , när näringslivet stått still i flera år och inget finns på kartan framöver så skulle vi företagare behöva ta tag i det , eller hur ?
 
Måste bara ge Helena von Schantz en eloge för det så väl skrivna blogginlägget ang Fairtrade .
Läs och begrunda . Jag har ställt mej frågorna hon har lyckats få ner på ett föredömligt sätt på papper (eller i dator) Är det verkligen något som vi bett att kommunens pengar ska gå till ? Vad kostar det att marknadsföra kommunen som en Fairtrade kommun...och vad ger det i slutändan till de som tjänar på det ?
Vem har granskat Fairtrade organissationen objektivt ? http://www.nt.se/bloggar/helena-von-schantz-fp/hur-blev-fairtrade-en-politisk-fraga/?blog=6214027&entry=10305882
 
 
Allt är inte jobb utan imorgon är vi ...Stefan och jag inbjudna att sjunga på Karbasen på deras korvafton .
Skoj och ett roligt " brake" i vardagen och det behöver jag emellanåt ! :)
 
Men först är det Hilma tisdag !!!
 
 
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljumma vindar över bygden

God morgon
 
Vilka härliga vindar det är ute idag . Ljumma som en augustikväll <3
 
En härlig helg har jag haft . Men kompismys i stan på lördagen och träning med bandet igår som gick så himla bra . Fast det var jättelänge sedan vi både spelade och tränade så satt allt som en smäck !!
 
Stallet i Gusum har haft "Spökvandring" i helgen . Något som de har hållit på med i några år . I år hörde jag en siffra på 300 personer som var där och lät sej skrämmas . Fantastiskt bra tycker jag och en helfestlig ide !!
Roligt att så många ställer upp och går . Alla jag pratat med som varit där säger att det är såååå bra anordnat !
Eloge till dom alla som gör det möjligt !!
 
Undrar fortfarande hur det kommer att styras här i Valdemarsvik . En och en halv månad har gått och fortfarande inget konkret , varken från opposition eller majoritet. Hallå !! Sover ni ??
 
Jag vet däremot att spelas för fullt på konstgräsplanen nu . Så bra att det är beläggning på den tänker ni ...då tickar ju pengarna in till kommunen !!
 
Nej det gör det inte ...för de kan inte komma överens vad det ska kosta !
 
Men ....frågade de inte klubbarna det när de gjorde en intäktskalkyl INNAN den byggdes ??
 
Jo .....men det håller inte klubbarna nu , fast de skrev under ett papper ........eller så är det så att kommunen inte talade om alls att det kostade något utan frågade bara hur mycket de ville vara där .
 
Hur som helst så är det så fruktansvärt inkompetent skött ....precis allt från projektering till bygge , då det kostat nästan dubbelt upp mot vad den skulle ...och inte ger en krona i inkomst , så de styrande borde stoppa ner huvudet i det konstgjorda gräset och skämmas !!
 
Men nu ska jag försöka få något gjort här idag .Ser ut att bli en kanonmånad i företaget och över huvud taget ett bra år ! Skoj och man får lite extra energi.....och det kan behövas kan jag tala om.
Nu när jag fått min dom om hjärtat så förstår jag att den trötthet jag känt det senaste året , verkligen är trötthet och inte ålder ....eller slapphet eller vad jag trott.
Har haft svårt att motivera mej att sätta fart vissa dagar...och varit oengagerad på något sätt ...har helt enkelt inte orkat bry mej och haft svårt att sätta fart på mej själv. Lite skönt att få en förklaring .
 
Önskar er alla en härlig dag !
 
Kram

Oktobermarknad med marknadsväder

God morgon
 
Satt här om dagen och funderade på vad som skulle hända nästa år .
När jag fyllde förtio så hände det en himla massa under ett år. Bl a blev jag årets företagare ...bandet Just 4 Fun startade och en massa andra saker hände slag i slag.
 
Kan konstatera redan nu att det kommer hända saker under mitt 50e levnadsår också . Igår blev det klart att värdena var försämrade för hjärtat så under nästa höst beräknar de med att ta mej .
Jag är inte ett dugg rädd för själva operationen fast den är ganska omfattande. Såga upp bröstkorg ...stanna och leda om hjärtat till en maskin osv osv.
Men tiden efteråt ...att inte få jobba ...att inte klara sej själv och få göra vad man vill . 6 veckor att inte helst sitta i en bil pga krockrisken och att revben inte klarar det. 10 dagar på sjukhus ....jag kommer att få krupp och klättra på väggarna !!!! Jag har inte varit ifrån jobbet sedan jag tog kejsarsnitt för 22 år sedan ....vi får väl  se hur det här går ! :/
 
Igår var det oktobermarknad och det var kallt och regnigt . Ändå vågade sej många ut och huttra , och jag tror att många tog sin tillflykt in i affärerna vilket var bra för dom ! :)
 
Titanix släppte skiva igår också och bjöd på konsert nere i Centrum . Gamla goda låtar som jag iaf känner igen ...fast med ny modern tappning.
Nu är de tillbaka till lite " Gråt inga tårar" känsla igen ...då de rockar upp låtarna ...och fast jag är långt ifrån dansbandsnörd så är jag barnsligt förtjust i detta . Perfekta skivan att vråla till i bilen kan jag lova !!
Jag får mitt ex hemskickat idag hoppas jag !!
 
 
 
Stark kritik från revisorerna igen om kommunens sätt att uppfylla de mål som de ska hålla . Det kommer att hållas svarar de tillbaka men anger inte på något sätt hur .
Sanningen är väl att deras åtgärder bara ligger i det teoretiska planet och inte fungerar i praktiken så de kan inte på något sätt redovisa hur det blir .
Det här är väldigt allvarligt ...det visar att de inte på något sätt är byxade att sköta ekonomin.
 
Vet att frågan har lyfts många gånger angående konstgräsplanen ....hur det går och svaret direkt från ansvarig tjänsteman har varit att det går efter budget.
 
Nu borde det komma in pengar för fullt för den då det är omöjligt att spela på gräs efter allt regn . Gör det det ?
 
Det går efter budget säger de ....med det menas , nu när vi vet siffrorna att den är budgeterad för 2.7 miljoner kronor , och den är nu uppe i 4,8 miljoner kronor .
En felräkning så det konstar 80 % mer ...är tydligen fortfarande efter budget
Är det konstigt att det ser ut som det gör ?
 
Om någon  timmer från nu så startar Barbro Ängman i Petit SM . Förutsättningarna är inte de bästa kan jag säga . Hon åkte på en infektion och har fått medicin och givetvis så har hon också precis löpt så det kan gå lite hur som helst ;-)
Men det är ju iaf inte vinna som är det viktiga utan att deltaga .....eller ??
 
Nu ska jag kämpa på ett tag igen ...det är fullt upp och lite till !
 
Kramar och ha en bra dag !