Svenskt Näringsliv på besök !

God morgon
 
Så himla roligt det var att få prata näringsliv i Valdemarsvik med någon . Saken blev ju heller inte sämre av att killen tog med sej en chokladkaka med vit choklad , blåbär och krisp !! Det kanske går under mutor .....men va faan...det var det värt !!!
 
När man fyller i den där blanketten om näringslivsklimatet i kommunen , så är det väldigt mycket frågor om väldigt mycket saker . Men det är fyra saker som man ser går hand i hand med hur resultatet blir
 
* DIALOG
* Attityder hos tjänstemän
* Attityder hos politiker
* Service hos kommunen.
 
Om det nu är så ...vilket vi måste tro ...hur svårt kan det då vara att få till?
 
Men när det nu är ingen som vill ....hur tusan gör man då ?
Jag vet faktiskt inte . Jag fick många frågor ? Har vi en stark opposition som ifrågasätter ? Nej det har vi inte . De har ett stort ansvar att ge varje skattekrona en annan vinkel än vad majoriteten säger .
Banken ...är de drivande ? Ja ..på sätt o vis ...de gör mycket själva , men har inte sett så mycket av dom annars.
Där finns många exempel på andra orter där banken är starkt drivande till starkt näringsliv.
 
Hur agerar politikerna i majoritet ? Ja inte alls skulle jag säga . De har gjort en vision om att hamna högst upp på listan ,men sedan inte mer .
Svar man får är att det är företagarorganisationernas uppdrag att sprida vad som sägs i näringslivsgruppen ....gör dom inte det ...nähä ....vad kan vi göra åt det.
De säger också att näringslivsorganisationerna vill inte göra något för näringslivsklimatet ....de vill inte göra något alls som kräver något av dom ....så då rinner det ut i sanden också mer eller mindre.
Men så är det ju inte !!
 
Det är snarare synd om kommunen att inte ha hjälp av organisationerna för då måste de göra allt själva ....för trots allt är det Kommunen som är plattformen för om vi ska få till ett starkt näringsliv . Ställ krav ...alternativt så ta med folk som verkligen vill något i gruppen, och sedan sprid det i nyhetsbreven istället till alla företag.
Det som stått i de nyhetsbrev som vi fått , är bara blaha , blaha .
Jag sa också ...tro det eller ej ...att Erland är den perfekte ledaren för detta arbete ....men han måste använda sin pondus rätt isf .
 
Ja det är verkligen synd att det inte finns någon alls i denna kommun , som har något att säga till om , som är intresserad . Jättesynd !!
 
En annan sak som de också konstaterat är att resultatet från Näringslivsrankingen går hand i hand med hur resten av Kommunen sköts . Och där har vi något som är verkligen skrämmande . Så är man intresserad av själva näringslivet , så förstå då istället vilket läge vi har på hela kommunen !!
 
En annan intressant stapel såg jag . Hur vi företagare anser att vårt eget engagemang har varit under åren .
Vi vet att Näringslivsrankingen har stupat brant sedan 2007 ...men detta diagram visade att vi själva tyckte att vi gjorde lite så att diagramet steg fram till 2010 . Där kom en tvärvändning och har sedan dess stupat . Kan det bero på den uteblivna dialogen och kontakten med kommunen ....eller finns det någon annan förklaring ?
 
Men det finns något positivt i allt detta också ! Vi kan lätt göra något för att det ska bli bättre....jag frågar igen ....vem tar taktpinnen ? Erland ? Anna ? Banken ? Företagarna ?
 
En konkret plan på HUR vi ska nå visionen måste fram !!
 
Valborg och så trevligt att de även har i Valdemarsvik i år . Gusum har alltid och det brukar alltid vara välbesökt . Jag ska dock inte dit , Stefan åker iväg till Gotland imorgon och jag har en hel helg för mej själv .
Ska inte säga högt att det är  väldigt skönt !! ;-)
 
Det ska pysslas för hela slanten . Har hyrt in Anton i butiken på lördag , så fredag och lördag är jag hemma . Men det är o andra sidan inventering här då , så det blir lite jobb iaf .
Sedan söndag så är det Ramundermarknad och då jobbar jag och håller affären öppen så länge det är folk på gatorna . Det ska bli roligt och en chans att visa upp sej för folk som vanligvis inte kommer till Söderköping och handlar .
 
Måndag ja ....hmm....det kommer nog inget blogginlägg då är jag rädd ....inte tisdag heller ...tisdagskväll måste jag vara pigg igen , för då  är det bankstämma och i år är det förlagt till Gusum . Mycket trevligt !!
 
Har även ett förslag på ändring av vägskylt ....det kan ju vara bra om de stämmer med verkligheten tycker jag ....eller vad säger ni ?
 
 En notis om Musikskolan också ....där inte mindre än 70 % av eleverna går i Viken . Vilka siffror !!
 
Men musik /kulturskolan i Viken är enastående !!
Jag tränade med Rolle Engdahl härrom dagen och vi båda höjde upp musikskolan i Viken som fantastisk redan när vi gick där ....men de är tydligen fortfarande lika fantastiska om inte bättre !!
DET borde vara vår skyltfönster utåt , mer elever där än både i WIF och GIF skulle jag kunna tänka mej !! ;-)
 
Så jag önskar er en underbar valborg ...1 Maj och helg , hoppas vi syns någon stans i vimlet :)
 
Kram
 

Jubileum

God morgon
 
Ja det är många jubileum i år och inte bara bloggen som fyller fem.
 
Bandet fyller 10 år på Gusumdagarna och ärligt ska jag säga att det är något av det roligaste jag har gjort.
Under dessa 10 år har vi spelat på de flesta konstiga ställen. Vi har stått i lador , kobås och i stall . Spelat på MC-fester , 50 års kalas och bröllop
 
Det största jobbet var utan tvekan när vi spelade i Kisa folkets park när Kenneth and the knutters hade sin sista spelning. Det var 3000 personer då i parken.
 
Men att spela med de gamla uvarna i Svenne Rubin var inte fy skam heller , de var helt underbara och pratsjuka Och efter det så bara älskar jag deras låtar ....för de var lika härligt skruvade som låtarna är :)
 
Lennie Norman har vi fått jobba med två gånger och jag vill gärna att det blir en tredje ....han är fullblodsproffs verkligen !!
 

Så himla snabb i huvudet så man blir mörkrädd. Men inför hans stand-up show så laddade han som värsta idrottsmannen , för att få upp snabbheten i kropp och hjärna . Jag blev imponerad !!
 
Ja mycket har hänt och förhoppningsvis så slutar vi inte än , även om tiden inte räcker till riktigt just nu .
 
Idag får jag Svenskt Näringsliv på besök för att diskutera näringslivsklimatet i kommunen. Det jag tjatat mest på i bloggen i många år.
Hur bör man göra ....vad gör man inte . Vad får man för mottagande som företagare i kommunen. Vad har man för kontakter .
Kommunens mål att ligga högst upp på listan enligt vision 2025...hur jobbar man med det ?
Hur kommer det sej att kommunen sätter "pil uppåt" när det gäller resultatet på hur näringslivet utvecklas i kommunen ? Frågorna är många ....men jag tror jag har svar på varför det är som det är , efter att följt på nära håll så länge.
 
Vi får se ...men skoj ämne att prata om !!
 
Nu kör vi så det ryker ....Gripband > Möte> Trolltyg !!!
 
Kram och ha en enastående dag !!
 
( PS glöm nu inte bort att visa er lite mer...." gilla" inlägget ....eller kanske kommentera ? DS  )
 
 
 

5 års jubileum

God morgon
 
Lite ny design på bloggen , som förövrigt fyllde 5 år den 7 April . Tänk vad tiden går när man har roligt !!! ;-)
Den är lite mer up to date nu med "gilla" knapp , den går också  att dela lättare och den är nu mobilanpassad.
Förhoppningsvis så slipper ni reklamen  . Det finns också en länk att följa mej på Instagram ...heter förövrigt Cizziekemle där vilket inte är så otippat ...men ni kan också följa Trolltyg på både facebook och Instagram , då som Trolltyg_boutique.
 
Så ge er gärna tillkänna emellanåt , både med ris och ros , det är så mycket roligare då, för när jag skriver mina bloggar så har jag en hel del statestik att tillgå. Unika besökare , återbesökare ...vart och när ni går in på bloggen . Vart på ett ungefär ni kommer ifrån .
 
Den första bloggenjag skrev  handlade om att jag försökte sätta igång en kör ...och tänk er att  i höst fyller Kör XL 5 år också .
Jag ville i första bloggen låna kyrkan en timme för att spela ensam ....det har jag fortfarande kvar att göra och det är en tanke och önskan jag inte släppt än .
 
Från början var nog bloggen mer blandad , tror jag ....men samhälle , politik och näringsliv har alltid ingått. Tanken var också att få mer folk att bli intresserade och informerade om vad som hände . Det var ju inte så mycket som kom ut innan jag började skriva .
 
Mycket har hänt sedan dess och inte trodde jag i min vildaste fantasi att jag skulle få så mycket läsare . Och givetvis är det hur kul som helst , men många gånger skrämmande också, när man inte vet riktigt varför.
Det har varit ris och ros åt både höger och väster , men svårast har jag att acceptera överkörningar , mygel , eget vinnande och dessa kompisklaner som håller ihop , och det har helt klart blivit mycket , mycket värre under dessa 5 år . Sedan är det faktiskt mycket roligt som händer i vår kommun just nu också . En del står kommunen för och det är skoj ....men jag tycker inte om när kommunen antyder att det är de som står för alla möjliga saker som de inte på något sätt har med att göra. Rätt ska vara rätt !
 
Jag vet heller inte riktigt åt vilket håll som bloggen ska gå i fortsättningen . Att bråka med gubbarna i denna kommun , tär på tiden som jag inte har längre . Inget gör heller någon skillnad, så vi får fundera på vad som komma skall i fortsättningen :)
 
 I går var jag på kören för första gången på länge . Riktigt skoj !! Är med på två övningar inför ett musikquiz den 10 maj i Vídarlokalen i Söderköping . Det är Kör XL som gör ett quis ihop med Roland Engdahl och Åsa Sjöberg . Förköp i Söderköpings Bokhandel . Jag tänkte också sjunga en stump då ....hoppas ni kommer :)
 
I tidningen idag så berättar de att Valdemarsvik är väldigt skuldsatt. Det kan jag bekräfta då jag har veckobrev från UC . Det är sorgligt att gemene man har det så , och det är ju inte så mycket man kan göra åt det .
Men det stör mej väldigt när politiker som beslutar om miljontals kronor i kommunkassan....inte klarar av sin egen ekonomi ens en gång. Speciellt i Socialdemokraterna så är var och varannan med på UCs svarta lista eller har varit med det senaste året . Det är riktigt illavarslande .
Att inte kunna ta hand om sin egen eller sitt företags ekonomi är helt ok ....om man inte är fortroendevald och ska ta hand om kommunpengarna .
 
Hanna på NT berättar varför och hur hon går ut i sociala medier. Trevligt tycker jag att följa henne och jäkligt roligt att folk kan påverka . Ett lätt och bra sätt att få direktkontakt med sina läsare och få feedback på sina artiklar. Även att jaga annorlunda uppslag att skriva om .
Något som även politiker borde anamma , att var närvarnade i sin officiella roll även på facebook. Ja de finns som privatpersoner givetvis ....men de ska givetvis ha en privat och en officiell sida . Typ Anna Andersson ....och Anna Andersson Kommunalråd . Vore inte det bra? Valdemarsvik i utveckling är ju bara en nickedockasida där man bara får heja på , om någon ifrågasätter något så klubbas de ner direkt av sådana som kallar allt för gnäll.
Det ger ju inte ett smack och det är i pricip bara sossefansen som skriver och gillar där ....och då bara sina egna inlägg .
 
Fredag igen och jag kör halvdag här och resten inne på Trolltyg idag och heldag på Tt imorgon .
Det  är roligt nu när det det sätter igång och vi har så mycket snygga kläder inne . Responsen på butiquen är otroligt positiv och jag ser fram emot en fartfylld sommar .