Diskriminering ?

God morgon
 
Vilken strålande helg vi haft. Jag bara njuter !! Lördagen invigde jag min Lilla Hilma i fika i skogen ! Kollade kottar och småsjöng när vi gick. Givetvis bjöds det på hemmagjord äppelkaka vilket är traditionsenligt skogsfika ! ;-)
Lina var och körde rally och Anton fick sälja damkläder . Vi  missade den där lektionen om typiskt manligt och kvinnligt i vår familj .
 
Fortsätter ni följa denna blogg framöver så kommer nog mycket handla om hjärtoperationen  , eftersom det är terapi för mej att skriva av mej det som jag tänker på och det är det som är mest rör sej i huvudet nu.
 
Nu har läkarkvartetten som jag har, haft konferens om mej och allt är klart . De hade bestämt mekanisk klaff så jag fick argumentera hårt för animalisk klaff . Skillnaden är att jag kan leva vanligt med animalisk medans jag med mekanisk måste äta Varan vilket är en riktigt giftig medicin . Men den mekaniska klaffen räcker hela livet  ...medans den animaliska går sönder efter ca 10 år . Då  kan de göra en lagning genom att trä på en klaff till över den andra klaffen genom att gå in i sidan med sedan ....efter ytterliggare 10 år så måste jag göra om en hel stor hjärtoperation.
 
Läget just nu för mej är följande : Tänk er aorta som en vattenslang . Trycket på blodet som kommer ut i ändan ska vara 1,3 . Klämmer man ihop slangen så ökar trycket och vid ett tryck på 4,3 vill man operera . Den siffran är rätt högt satt , men anledningen är att många 80 åringar får den siffran också , och för att inte tvingas op. alla dessa så måste man vänta så länge. Jag passerade den siffran för flera år sedan. En nära släkting op för samma åkomma akut för några år sedan. Hon hade då ett tryck på 5,0 . Jag har i dags dato ett tryck på 5,3 vilket ger minimalt med syre när pulsen ökar och jag är ( nu kan jag erkänna det) väldigt trött .
Så nu ser jag fram emot operationsdatumet i december ( om inget händer innan dess , vilket det finns risk för) och jag har inga stora mål efter det . Jag ska bli frisk på kortast tänkbara tid.
Jag är inte rädd för operationen , men jag är rädd för tiden efter. Jag vill inte vara 2 veckor på sjukhus . Hjärt- Lungmaskinen gör en dum i huvudet ( läkarens ordval) då den skapar ett tryck i hjärnan så den blir svullen och denna svullnad sitter i någon månad och man får inte köra bil på 2 månader. DET är jag rädd för !!
3 månaders sjukskrivning måste kortas till absolut högst 1 månad , om de inte är tvungna att ta mej under hösten för då måste jag igång mycket fortare. Vi får se hur detta löser sej , men det är inte lätt att vara sjuk och företagare.
Och hur som helst så finns inte riktigt orken att bry sej för tillfället och som jag sagt tidigare ...man spelar ingen roll varken som människa eller som företagare i denna kommun , så vad som händer framöver är inte hugget i sten. Klart är iaf att jag tänka mej förändringar i framtiden på ett eller annat sätt, det är bara inte rätt läge det närmaste halvåret -året .
 
Erland , Helen i tidningen med generaldirektören för Arbetsförmedlingen . De vill att företagen ska öppna för invandrare . O ena sidan så säger de att de kan skräddarsy praktikplatser , de har en stor verktygslåda för invandrare och att företagen får ersättning och inte behöver förbinda sej för speciellt lång tid ......o andra sidan säger de att invandrare ska ha samma regler som andra sökande . Det där får jag inte ihop !! Är de särbehandlade eller inte . Och begår jag ett brott om jag tar en invandrare framför annan sökande som kanske är mer lämpad för jobbet ? Diskriminering är inte tillåtet vad jag vet.
 
För min del så tycker jag det är viktigare att vi ger ungdomar jobb, det är väl ändå dom som vi vill ska stanna kvar i kommunen och ta över efter oss . Brist på arbetskraft tror jag inte det kommer att bli som Erland säger , det finns för många arbetslösa här .
 
 
 
Och här är det iaf fullt med jobb , så det är bäst jag sätter igång !
 
Ha en fin dag
 
Kram
 
 

Budget

God morgon
 
Ja så kom då budgeten för Sverige ut igår . 6 av 10 får skattehöjningar när det gäller privatpersoner. Klar försämring för företagare . En klassisk vänsterbudjet med satsningar i välfärden som arbetslöshet och försäkringskassa men också på byggande och infrastruktur .
 
Målet är att ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020 ett mål som experter säger att vi inte kommer att nå .
Igår sa även vår finansminister att målet var svårt att nå pga alla nyanlända som kommit in . Sveriges befolkning börjar nu närma sej 10.000.000.
 
Jag tror inte alls på det här . Nu kommer sjukskrivningarna att öka igen . Byggsektorn lider inte på något sätt av arbetslöshet så att den får Sveriges arbetslöshetsstatistik att minska är helt befängt. Redan nu så hyrs det in arbetskraft där ifrån våra grannländer , speciellt baltstaterna och Polen. Så vinsterna kommer att hamna där .
 
Slopade subventioner på sociala avgifter  för ungdomar när man anställer dom kommer däremot att öka arbetslösheten. Dessutom tar man bort många ungas chans att komma in på arbetsmarknaden.
 
Ökad beskattning på företagen , slopa 3:12 reglerna som nu faktiskt har gjort att egenföretagare tagit ut lön ...kommer leda till att det återigen blir attraktivt med svartjobb istället.
 
Likaså RUT och ROT . I speciellt RUT som drabbas värst är det både svartjobb som kommer att öka men också kvinnor i första hand och med annars.
 
Ökad skatt på  tobak och alkohol leder till ökad smuggling. Gränserna mellan Sverige och Tyskland är ju helt öppna så det är ju bara att bära hem .
 
Och det som återgigen drabbar landsbygden .....ökad skatt på diesel och bensin .
 
Så krasst sett så tillhör jag dom som drabbas mest . Bor på landet , egen företagare och rökare .
 
Jag är också den som inte kan ta del i de satsningar som görs i välfärden , för de gäller inte mej.
 
Det värsta av allt är dock det spel för galleriet som sker. Nu gör alliansen varsin budget MEN de har lovat att släppa igenom sossarnas budget så det är helt onödigt arbete . Helt sjukt tycker jag !!
 
Samma spel verkar pågå i vår kommun. I ICAs seniortidning ses att läsa att det är klart med ICA i Valdemarsvik och det kommer byggas en SALUHALL där .
Och jag hörde redan i våras att ICA var redan klart . Så tydligen är det så att det bara är spel alltihopa och inget påverkar bygget på något sätt för det kommer att klubbas igenom oavsett.
 
Politik nuförtiden är inte logik eller ansvar det är taktik och makt !
 
Men nu en ny dag som jag hoppas blir lika underbar som igår , då jag för en gångs skull hann ut på kvällskvisten. Underbart skönt var det och man börjar se skiftningarna till höstfärger i träden nu .
 
Kanske blir det en till promenad idag <3
 
 
Kram
 
 

Näringslivsranking

God morgon
 
Så kom den då ....näringslivsrankingen , och vi hade klättrat några placeringar men ligger ändå sist i länet.
 
Samtidigt kom en annan undersökning där företagare som verkligen haft kontakt med kommun ska bedöma upplevelsen, och dessa två går stick i stäv med varandra.
 
Jag vet inte alls , men hur skulle du själv svar om du var en av väldigt få som skulle bedöma t.ex alkoholhanterarens arbete ? Du måste ha med honom att göra och du är beroende av att det fungerar?
 
Näringslivsrankingen å andra sidan är inget garanterat att du haft med kommun att göra över huvud taget. Din åsikt kan helt baseras på vad du tror och tycker mer än på fakta eller på vad som verkligen har hänt .
 
Hur det än är med det så är Näringslivsrankingen det viktiga . Inte för att det är sant , utan för hur vi kommunicerar ut till varandra och till yttervärlden hur vi upplever kommunen.
Känslan som vi har när vi jobbar ...känslan som vi har när vi pratar med andra.
 
Och har man då känslan att man inte är sedd , inte betyder något eller är en tillgång för kommunen så är det verkligen inte bra !
Vem satsar i en sådan kommun?
 
Tyvärr är det också så att den viktigaste punkten som påverkar samtliga svar i undersökningen är " Politikers attityd mot företagande"  och den har blivit sämre. Inte konstigt med tanke på de svar man fått på sociala medier de senaste åren.
" Rankingen är låg för att företagare är bortskämda och kräsna "
" Ni är ju så driftiga så det kan ni väl sköta själva"
" Förstod ju inte att NI tyckte det var viktigt att ha personlig kontakt .....nu vet jag att NI tycker det så då får vi väl göra företagsbesök då "
 
Att få politiker som inte är genuint intresserade av företag är ju faktiskt inte så intressant att få hit. Så kanske man borde få någon utomstående föredragshållare att hålla föredrag för politikerna till att börja med ...och tala om för dom varför företagande och nyföretagande är viktig för en kommun ?
 
Att sedan vissa försöker styra upp kommuninnevånarna genom att  propagera  för "positiva Valdemarsvik" tror jag ärligt talat gör det hela väldigt konstigt och löjligt och har motsatt effekt . Vuxna människor tänker liksom själva . Positivt bemötande , får positivt respons ....medans inget bemötande eller ointresse ger negativ respons . Rätt lätt att förhålla sej till .
 
Men kan vi inte lägga denna ranking åt sidan och konstatera att de som bestämmer om våra företag de senaste åren inte har lyckats ?
 
Och det är ju också även så att vi har en vision som säger att vi ska klättra på rankingen och bli bäst .
 
Är det då inte hög tid att sätta ihop en annan grupp som troligtvis kan det här lite bättre ?
 
Och till att börja med så kanske man ska ha en handlingsplan för att nå visionen .
 
10 punkter för ett bättre näringslivsklimat skulle jag vilja se . Och ingen av punkterna ska vara att upprepa "positiva Valdemarsvik " utan tvärtom ........dessa punkter ska vara för att företagen själva ska uppleva Valdemarsvik positivt .
 
Så återigen för sjuhundrafemtiotredje gången ....Vad gör vi ?
 
Önskar er en härlig dag
 
 
Kram