Gästabudet

Hej på er
 
Hektiska tider så jag hinner inte skriva så mycket tyvärr .
 
Nu stundar den största av jippon i Söderköping för imorgon drar Gästabudet igång . Det är så fantastiskt roligt . Inte bara att hela staden lever upp med musik, hästar , riddare och jungfrur . Det pågår aktiviteter i varje hörn och massor att titta på . Du kan till och med äta på medeltidavis om du vill . Ett  helt fantastisk arrangemang !!
Och det är ett helt fantastiskt samarbete mellan alla företagare , kommunen , och hela Söderköpings befolkning ,
För i Söderköping går människorna in för att hjälpa till att få till stämningen genom att de går tidsenligt klädda.
http://www.gastabud.se/
 
 
På Trolltyg kör vi 20 % på hela utbudet och alla härliga höstkläder hela helgen så välkommen in och fynda !!
 
Kl 12-13 idag är jag gäst i Radio Wix " Gäst hos Hasse" ....vi får väl se vad han hittar på den lilla filuren man kan ju inte riktigt lita på honom ;-)
 
Sedan blir det att dra in till Söderköping och ta ett pass där och där kommer jag också att vara resten av helgen.
 
 
Det läggs ner ännu mer i Gryt . Jag blir så himla ledsen för deras skull ...och för våran skull också .
Vi marknadsför Gryt och Kommunen för turismen som en pärla , men gör tvärtom,
Undrar om politikerna förstår vad de gör ? Förstår de vidden av det ?
 
Allt hänger ihop ! De fastboende i skärgården ser till att öar är öppna och att det finns viss aktivitet året runt . Går det inte längre att på där så kommer turismen snart att minska . Minskar turismen så kommer även företag som lever på turism i hela kommunen att drabbas av det . Affärerna i Valdemarsvik ligger redan nu på marginalen när det gäller lönsamhet . Även vi i Gusum har en strid ström av turister som kör genom samhället för att handla . Det  är katastrof vad vi håller på med .
Gå ihop istället och hjälp till med hur vi kan hålla Gryt levande . Vi vehöver Gryt och turismen !!
 
Kram och ha en riktigt härlig dag och välkomna till Söderköping !!
 
 

Allsångsmåndagar med Titanix

 
 
 
 
Vilka helt fantastiska måndagskvällar vi har haft i Valdemarsvik när Titanix bjudit upp till Allsång.
 
Har bara missat en av dom och i måndags när jag direkt ifrån Trolltyg stack ner så tänkte jag att idag är det säkert inte så mycket folk när folk har börjat arbeta.
 
Så fel jag hade ( Passa på nu för det är inte ofta jag erkänner det !!!) men döm av min förvåning då det var publikrekord. Någonstans 1700-2000 personer var där i snålblåsten.
 
Helsida i NT http://nt.se/nyheter/valdemarsvik/allsangsfinalen-slog-publikrekord-om4243904.aspx och givetvis så spelar det ingen roll vart jag sätter mej i publiken , utan mikrofonen kommer till mej iaf som synes på en av bilderna. Ganska stolt att de skriver mej som sångerska iof ;-)
 
 
 
 
 
 
Det har varit en superbra blandning på proffs och amatörer , lagom avslappnat och med roliga inslag som man inte förväntat sej . Jawas återkomst var väl ett av de roligaste för oss som känner igen dom. Lente och Benny är ju annars ganska välkända figurer med deras andra band Night Train Band och Benny är också en gammal Gusumprofil .
 
Tror få saker har lyft Viken så mycket som detta de senaste åren . Och lite sorgligt är det att Karnebåtsfestivalen, Baljadagen och Gusumdagarna tappat ganska mycket besökare . Detta enligt hörsägen för jag var inte på någon av tillställningarna i år . Men nytt tänk och nya inslag måste nog till och det är livsfarligt att gå i samma hjulspår år efter år .
 
Magnus Carlsson , vilken superartist . Vilken taktkänsla i kroppen och vilken röst. Är inget superfan av hans låtar ....men vilken artist !!!
 
Erica Sjöström och Maria Rolfs duett  som Jerry Rolf skrivit texten till tycker jag däremot om . Tycker det är konstigt att den inte kom med i Mello , för den är långt bättre än flera av de som är med .
 
 Snygga va ? Älskar tjejernas skor !!
 
Och saken blir ju inte sämre av att de bär klänningar från Sisters Point .
Maria har vid alla tillfällen som jag har sett burit kläder från affären och det gläder mej enormt att ha henne som levande reklampelare . Bättre förebild får man leta efter , och jag längtar tills hon kommer tillbaka till affären i höst och vi får snacka ikapp lite efter hektisk sommar :)
 
Nu ska jag själv åka iväg till jobb 2 och nu har det lugnat sej lite där och nu väntar vi på Medeltidaveckorna i slutet av Augusti .....skriv upp det !!
 
Kram
 
 
 
 

Nu kör vi !!

God morgon
 
Nu är det fullfartsvecka igen och visst kan vi summera sommar 2016 som helt underbar ?
 
Inte mycket ledigt för min del för både Gripband och Trolltyg har haft toppmånader och vi har nog fördubblat försäljningen på Trolltyg i Juli . Gripband är inte mycket sämre utan som en helt vanlig fullfartsmånad.
 
Men i vår familj går allt detta ihop med jobb, barn och hundar . Anton är också inblandad i det hela och efter ett arbetspass på Trolltyg under " Prideveckan" så bidrog han med detta
 
 
 
Men trots allt jobb  så är jag ovanligt avslappnad och känner mej tillfreds. Jag har inte så mycket krav på min semester utan att ta dagen lite mer som den kommer . Det går hur bra som helst att turista i vår egen kommun, och vi har nog varit på de flesta matställen här omkring och i våra grannkommuner .
 
En ny altan har Stefan dock fått till och den blev helt underbart bra och det är på något sätt mycket godare att äta där än inne på den glasade altanen ;-)
 
 
 
Allsångskvällar , Hilma och några ganska tröstlösa försök att hitta svamp har det också blivit . Musik och sommar hör ihop , men själv har jag inte sjungit en ton . Just 4 Fun ligger nere för tillfället för efter min hjärtoperation i vintras så visste vi ju inte hur jag skulle må . Jag vet att det tagit både ett och två år att komma igen för många som gjort det av de som jag känner . Nu hade jag ju sådan tur att jag blev bra direkt nästan . Och jag mår verkligen så inåt skogen bra just nu så det är nästan oförskämt .
 
Osocial har jag däremot varit i sommar känner jag , men det är nog en reaktion på det som varit . Har haft ett behov att vara själv (mina barn och lilla Hilma så klart) men annars......
 
 
 
Nu ser jag fram emot en hektisk höst och jag hoppas det händer spännande nya utmaningar på något sätt ( känns som jag för en gångs skulle inte står inför några tyvärr ) så vad ska jag hitta på tro ?
 
Vi får se vad som händer , men något nya utmaningar måste till med jämna mellanrum för att livet ska vara värt att leva  :)
 
Men de flesta tankar kommer till på mina underbara morgonpromenader och idag var det ovanligt stilla och vackert ute , så tid för tankar finns !!
 

Så nu mina vänner så kör vi !!
 
Kram på er !