Gott Nytt År och välkommen år 2017

God fortsättning !!
 
Hoppas ni haft en lugnt fin jul , för det har jag haft . Bara ungarna och barnbarn och det har varit precis så som jag vill ha det . Traditionsenligt och lugnt och fint .
Julklappar fick jag också så lite snäll måste jag varit under året ;-)
 
Trodde det skulle bli lugnt mellan jul och nyår , men det kastades in så mycket order dagarna innan jul så det är bara att bita ihop och jobba
 
Om några dagar har vi faktiskt ett jubileum här på företaget. Det är 20 år som egen företagare och på något sätt ska vi fira lite extra.
 
Det var körigt när det begav sej
 
Barnen var relativt små och företaget gick minus så pappa ville sälja . Jag tvekade inte ....men visst var jag orolig för hur det skulle gå .
Först och främst så skulle företaget köpas för dyra pengar .....sedan var vi tvungna att bygga till huset för att få plats med det ....också för dyra pengar.
 
Först byggde han ett stort garage då vårt andra garage låg i huset och var tvungen att gå till företaget . Sedan byggdes huset ut med 120 kvadrat så att företaget fick plats . Allt detta medans Stefan jobbade 5 skift och jag jobbade .
 
Det gick ....och vi flyttade alltihop mellan jul och nyår 1996
 
Jag var ensam i början innan Stefan sa upp sej och började jobba . Och jag kan säga att jag var bra nervös att jag inte skulle klara det . Det var gubbigt värre i mina kretsar och jag kände mej tvingad att vara på ett visst sätt för att bli accepterad . Ett sätt som absolut inte var jag ...utan ett affärsmässigt , superproffsigt sätt som jag nästan inte kunde leva upp till .
För hur det var ...det var väldigt B att ha företaget hemma och det ÄR och kommer att vara lång tid framöver väldigt B att vara "kvinnlig företagare" ....för vi har lång väg kvar tills att vi är "företagare" bland andra företagare .
 
Men jag kommer ihåg den händelsen som gjorde att jag bestämde mej för att vara "jag" och inte försöka vara något som jag inte är .
 
20 år sedan och man hade väggfasta telefoner. Vi hade företaget i källaren men vi hade en extra linje uppe i köket så vi kunde gå emellan.
 
Anton .....5 år vid tillfället hade kompisar hemma och ville ha mat . Och är man företagare och mamma så går man upp och gör mat även om telefonerna kan ringa. Precis när jag vispat klart pannkaksmeten så ringer telefonen . Jag svarar så klart och märker inte att Anton kommer in i köket . Precis när jag ser honom så välter han ( för att se ) bunken som står på bänken . 1,5 liter pannkaksmet slår över honom ....i ansiktet och ner emellan i snickarbyxan.
 
Proffsig som jag försökte vara inför kunden i telefonen så hinner jag tänka att jag inte får kladda ner högerhanden som jag skriver med .....kniper fast telefonen mellan axel och öra ...greppar Anton med vänsterhanden ...lägger varsamt en hand över Antons mun och visar ....skrik nu för guds skull inte .....allt medans pannkaksmeten sipprar ut på golvet i köket från byxbenet samtidigt som jag lika proffsigt pratar med kunden i telefonen .
 
Som om nu inte detta skulle vara nog så kommer vår dåvarande valp farandes in i köket ...jagandes en fluga och skulle ta hörnet i en nittiogradersvinkel ....men ack ....där var det pannkaksmet ....varpå hunden gör en praktvurpa och hamnar med hela bredsidan i smeten ....och åker kana in i elementet under bänken .
 
Smått kallsvettig men fortfarande lika proffsig ....kniper jag fast Anton mellan benen ....lyfter upp hunden med vänster hand ...vill forfarande inte bli kladdig om höger ....frågar kunden om den ville ha något mer, med telefonen som sitter fast mellan axel och öra  ...allt medans Anton inte kan se genom smeten och hunden droppar smet så det stänker över hela köket .
 
Ja det var "droppen" i verklig mening ....det var då jag bestämde mej för att alltid vara jag ....och ska vi se i backspegeln så var det också då det började gå bra .
 
Jag har många gånger skrytit om vårat företag , men det är något som jag faktiskt är stolt över . Efter mycket hårt arbete och många val i livet så har jag också all rätt att vara det .
Vi har haft samma driv både Stefan och jag att föra det framåt ...vi är väldigt olika men det är också ett vinnande koncept med två olika kompetenser .
 
Vi har varit trippel A i 11 år av dessa 20 och dubbel A de flesta andra och det är ca 1100 företag i Sverige som klarat det av ca en halv miljoner företag .
 
I år var det bara 2,8 % av Sveriges företag som klarade trippel A .
 
Vi har fått utrymme i  reportageform i flera fina tidningar där bland annat Dagens Industri är ett av de tyngsta . Jag har bloggat i Veckans Affärer och nu i dagarna kom det en notis på Telias sida " Trender och Nytta " https://www.telia.se/foretag/trender-och-nytta/2016/December/kan-man-salja-vad-som-helst
 
Vi försöker göra det bästa för att satsa framåt . Ibland med gamla beprövade sätt ...ibland lägga in något nytt  för att inte luta oss tillbaka fast det går bra .
 
För 2017 har vi nya satsningar då vi kommer att satsa på Norge ett land som under flera år har växt . Så i januari så skickar vi iväg Stefan till Stavanger och en industrimässa där . Det ska bli intressant och se vad det ger.
 
Jag som alltid ger mej själv nyårslöften tänker för 2017 fortsätta med de jag lovade mej själv efter operationen förra året och det är att satsa på mej själv ....vilket jag har gjort framgångsrikt under 2016 och det kommer jag bli än bättre på under 2017 , det är jag säker på .
 
Hoppas ni gör det också för livet är för kort för att inte ta vara på det .
 
Nu önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År och välkommen år 2017 ....så kul vi ska ha !! ;-)
 
Kram
 
 
 
 

2016 ....året som gått !

Godmorgon
 
Jag har ett litet jubileum denna vecka . Den 15e är det ett år sedan mitt klaffbyte . Det ska jag och min hjärte-vän som gjorde operationen samtidigt som mej fira med en middag!
 
Jag hade ofantlig tur ( när man jämför med de andra) att vara på benen så snabbt . Trots lunginflammation och blodbrist så att inte lungorna vecklade ut sej efter respiratorn så tog det mej 6 dagar att komma hem från sjukhus . Och efter 14 dagar så var jag så gott som återställd . Läkarna trodde mej nästan inte och de andra som gjorde samma operation gick det absolut inte så fort för.
 
 
 
Det är inte bara tur så klart . Det är ren tjurighet också . Jag vet att jag blir extremt inåtvänd och fokuserad på att sätta upp mål som jag ska klara . Så fokuserad att jag inte bryr mej om alla andra runt omkring . Inte mycket att prata med med andra ord då jag är i min egna bubbla och vill inte prata alls ....inte ens med mina nära och kära. Precis ALLT handlade om att ta sej upp och att klara mer och mer för varje dag. Jag vet att jag inte var rolig att tas med den veckan, men i långa loppet så hjälper det att vara så .
 
Året som gått har jag nog inte heller varit som vanligt . Man får liksom en tankeställare på vad som är viktigt här i livet. Har funderat mycket ....på livet ....på vad jag vill och vad jag tycker . Trots allt har vi bara ett liv som måste tas om hand om och det kommer närmare efter en sådan grej som man gått och varit rätt för . Inte rädd för operationen , men rädd för att inte komma på benen tillräckligt snabbt .
 
Jo jobbet ÄR viktigt . Det är en del av mej och fungerar inte det så fungerar inte jag . Sedan familjen så klart ...ännu viktigare och att vara nära dom i alla samanhang . Inte minst min lilla Hilma . Min tid med henne är nog det mest energigivande som finns . 2 år och så otroligt smart unge med humor och glimten i ögat . Hon kommer bli knivskarp !!
 
Så jag har varit mycket ensam också  detta året och det har jag behövt . En välbehövlig paus .Klart jag har jobbat som vanligt med dubbla jobb , men jag har ändå gallrat bort en massa och det finns anledningar till det också varför man sållar som man gör , men anledningen har inte så stor betydelse. Jag känner inget tvång att förklara något .
 
2017 kommer att bli ett lika dant år . Fokusera på det viktiga och ta bort det onödiga. Lev livet och var bara med de som ger energi . När man väl bestämt sej är det ganska lätt att förhålla sej till det ....iaf när man är lika tjurig tant som jag är ;-)
 
Men det finns fortfarande spännande saker att göra och lite nyheter och utmaningar har vi planerat in under 2017 .
 
Imorgon gör jag en intervju för Telia som kommer som artikel så småningom . Och i Januari gör vi en offensiv mot Norge och är med på en industrimässa där i några dagar . Det är Stefan som får åka dit .
 
Så livet fortsätter .....jag är nog bara mer tacksam nu att det blivit som det blivit . Att man orkar vara med och att man har förmånen att få bestämma över sej själv.
 
2016 har varit det bästa året på riktigt länge ....jag ser med spänning fram emot 2017 .
 
Nu tänker jag ta lite julledigt . Önskar er en riktigt GOD JUL !!!
 
 
 
 

#bignonoåhléns

En söt liten mörkhyad pojke med luciakrona .
 
Vips så fyllde nätet med hat ....sedan tog det några dagar så fylldes nätet med kärlek och hat mot dom som hatade först .  Lite bättre .....men ............
 
Va fasiken är det med folk ....ser ni inte ???
 
Åhlens visste exakt vilka knappar de tryckte på när de lade ut den där bilden !! Hur i helvete kan man utnyttja en liten pojke på detta sätt ??
Jag försvarar inte på något sätt rasisterna som skrev om pojken ....må ni dö en stilla död ...det finns å andra sidan lika många på andra sidan som är lika fanatiska åt andra hållet och i inlägg efter inlägg lägger ut hur fantastiskt allt är i Sverige . Jag tycker ni är lika jobbiga allihop men tack och lov är ni inte så många som ser allt i nattsvart eller rosenrött utan ser det som det är , tack o lov. Men syftet var att trigga igång dessa grupper som tyvärr har tagit över sociala medier med sina inlägg och vips har vi fått en superannons på någon annans lidandes bekostnad . Avskyvärt !!
 
Hade det varit en mörkhyad tjej på denna bild så hade nog ingen reagerat....men bilden var verkligen gjord för att trigga igång dessa grupper och få ett riktigt uppmärksammad annons . Julen är den mest traditionsbundna högtiden i Sverige . När Arne Weise togs bort så blev det ramaskri ....ta bort Piff och Puff och SVT skulle bli mailbombad!!
 
Att sudda ut gränserna på Lucia är samma sak , det förstår ju ett barn . Jultomten är fortfarande en gubbe med skägg eller hur ?
 
Så fy på sej Åhlens !! Från mej blir det köpstopp på Åhlens från lucia till lucia och ett stort #bignonoåhléns
 
Man utnyttjar inte barn på något sätt någon gång under några omständigheter  !!
 
***************************************************************************************************************
 
Jögga Malmström fick inte med sej de andra i Nybyggarpartiet i att försöka reda upp i Vammarskolan så de övriga partierna fick ingen hjälp därifrån . Och deras väldigt fumliga debattartikel i tidningen var bara tomma ord och de vågade inte göra mer än så . Fegt som tusan !!
Att Bertil Eklund inte vill göra något alls förstår jag .....men det finns ytterligare personer i NB som jag verkligen skulle vilja veta hur de tänker .
 
Intressant är också att Jögga säger EXAKT som jag säger om NB ....de åker bara med Sossarna och gör inte någonting . Han säger också EXAKT det jag säger om KSBUU .....att det utskottet inte fyller någon funktion , och det gör det inte heller . När Helen basade över det så hade de fortfarande beslut , men när Göran Segergren tog över så togs alla beslut bort . Är inte förvånad , Göran har inte den kompetensen .
Och fast den största krisen i skolans värld härjar i Kommunen, så ställde han in månadens möte i brist på ärenden ....snacka om konstig !!
 
*************************************************************************************************************************
 
Visionen säger att vi ska bli en riktig hälsokommun ....men verkligheten säger att vi är sämst i Östergötland så nu anställer vi en hälsocoach ihop med länsstyrelsen . Och jag bara undrar vad den ska göra . Samla ihop fakta om oss ....och sedan ge råd ??
Tycker att ni kan ge uppdraget till Kommunens Personalchef som redan börjat att bestämma hur vi ska leva och vara . Inga mer vinlotterier i kommunen vad nu personalchefen har med det att göra .
Vad blir det nästa gång ? Lagstadgade promenader och böter vid rökning ?
Tanken förstår jag men vissa saker ska inte kommunen lägga sej i
Man undrar ju också hur många anställda de ska ha ......en som ska tala om hur de ska bli en bra arbetsgivare ( istället för att anställa chefer som vet hur man gör ) En som ska tala om hur vi ska leva ( istället för att ha chefer som inspirerar och uppmuntrar friskvård och se till de kommunala arbetsplatserna att de är som de ska ...eller en kommun som marknadsför våra vandringsleder och andra kommunala friskvårdsställen) En anställd som ska se över krisen i Vammarskolan ( istället för att låta dessa chefer , politiker och skolordföranden ta det ansvar och reda upp den härva de ställt till)
 
Återigen ....det är ledarskapet i Kommunen som är fel ....någon som talar om vilket ansvar de under har och vad man kan kräva av dom .
 
**************************************************************************************************************************
Dagens roliga nyhet är att Gripband AB återigen har fått trippel A . En kreditvärdighetsmätning som tar hänsyn till jättemånga nyckeltal + min egen privatekonomi . Skoj och jag blir lika stolt varje gång för det är den enda klapp på axeln jag får på hela året .
 
I år var det bara 2,8 % som nådde upp till den nivån ( vanligtvis mellan 3-4 % ) av landets 414.000 aktiebolag .
En extra klapp på axeln var att Gripband AB är en av enbart ca drygt 1100 företag som fått det 10 gånger . Det är superbetyg med andra ord .
Så jag är stolt och lycklig och idag får VDn ett wienerbröd !!
 
Nu till dagens jobb och kanske om lusten infinner sej en sväng till stan
 
Kram