Sköna Maj välkommen

 
Godmorgon 
I veckan ramlade det nya märket Chica London in i butiken och det blev den succé som jag trodde på . Vilken superhelg vi har haft i butiken !!! 
Och med ens blir jag påmind om att allt dubbelarbete är värt allt besvär 😍
Flera av de nyinkomna kläderna sålde slut med en gång och jag sitter nu och beställer upp mer . Lycklig !!! 
Samtidigt börjar tiden för klänningar som är vår specialitet så jag känner på mej  att det här blir en riktigt kul sommar .
 
 
 
Lina kör för fullt med sina fransförlängningar ( på Facebook "FransLina" så ofta är vi två i butiken vilket är superskoj. ..o dessutom ger det mer till butiken när det kommer Viksbor,  Norrköpingsbor och Linköpingsbor dit för att förlänga fransarna.  
Inom en snar framtid så ökar kanske Lina på med en ny populär utbildning inom skönhetstemat ....och med  andra kontakter vi har på andra behandlingar så skulle det kunna bli ett helt koncept på tjejhelger i Söderköping . 
Boka behandlingar som fotvård, massage, ansiktbehandlingar , manikyr, fransförlängningar , nagelförlängningar . Få klädaffären för er själva under några timmar med vin o tilltugg . Ät gott på stan och övernatta på Brunn där ni kan bada "bubbel" 
Kom hem "ny" från topp till tå !! 
Jag tror på idén ....fortfarande kan jag ju säga för jag lade samma idé i Viken för Qvinnliga och Framtid Valdemarsvik att gå ihop alla affärer , Frissor och andra som kör skönhetsvård men ingen var intresserad . 
Att skönhetsindustrin växer och är en av de största nu vet vi och också att den fortsätter att öka oavsett konjunktur.  
 
Roligt är också att fler och fler "hemifrån" hittar in till vår lilla butik ! 
Nästa söndag är det marknad och då kommer som alltid mycket folk . Hoppas det är lite varmare bara så folk går man ur huse .
 
Idag och imorgon jobbar jag med men inga fasta tider .  Det är inventering på Trolltyg och Gripband varvat med lite Hilma.  Sedan kör jag fullt varje dag Lördag som Söndag fram till slutet av maj . Så det blir en tuff men rolig månad . 
 
Anton och hans " Black Knight" körde sin 4e match med storvinst igår .  De har fortfarande inte mött det bästa laget som tog SM guld förra året och året innan det , men Black Knight är bättre än någonsin så chans finns .
Vi var på plats förra helgen i Örebro och tittade på matchen .
 
Så nu kör vi igång dagen med lite jobb ...planerande ....inventering och lite lek med Hilma.  
Jag önskar er en riktigt fin Valborg....och sedan är skön Maj mer än  hjärtligt välkommen ....och DU med om du har vägarna förbi ! 
 
 
 

Då var vi där igen ....bokslutsvecka !

God morgon
 
Då är vi här igen då .....bokslutsveckan har kommit och nu går jag under jorden ett tag.
 
Det är ju inte bara bokslut utan allt händer på en gång . Det är födelsedagar, inventering , mycket som händer i Söderköping , Antons serie börjar ....och allt händer just precis nu .
Söndag ...min lediga dag och vi var i Örebro och kollade matchen mellan Tyrisö ( 4e bäst i Sverige) och Antons Black Knight . Det blev rena rama utklassningen med 68-0 och Anton blev inkallad och presenterad i första grupp som VIP spelare. Det är inte utan att man är lite stolt <3
 

Nu börjar det också hända saker i butiken . Lönevecka och nästa helg öppnar smultonstället och det ger med en gång mer puls  . Redan nu har vi märkt ökad aktivitet i Söderköping med folk som gör dagsutflykter. Sedan den 7e är det Ramundermarken och då blir det jobb både lördag och söndag . Sedan en lugnare helg och efter det så kommer Barnens dag. Så 20e maj så känner man att man lever.
Men det är också nu  som det är som roligast ! Vår och sommarkläder är bra mycket roligare än höst och just nu bara väller det in härliga kläder ! Glada färger och mönster och i Söderköping finns de udda märkena . Inte bara vi på Trolltyg utan det är 5 boutiquer där och vi tillsammans ger ett helt annat utbud än vad både Norrköping och Linköping kan erbjuda ! Lägg till Söderköpings unika miljö ...2 härliga skobutiker , inredningsaffärer och en radda med restauranger och två mer än utsökta caféer var av en ( Habiba) är med i White guide . Jag lovar , det är värt ett besök !!
 
 
 
NT stänger webben för de som inte betalar 100 kr i månaden . Vet inte riktigt hur de tänker faktiskt . Ska jag först betala abonnemang för tidningen för 2-3 tusen eller vad det kostar och sedan yterliggare betala 1200 kr för att kunna läsa bloggarna på nätet. Nej nu går de för långt och jag tycker också att NT och vikssidan blivit rent skit och dessutom så är nuvarande reporter inte partisk . Sist efter KF så lyfte han bara små obetydliga saker och inget annat . Det står mest bara nonsenartiklar i tidningen om det står något alls . För det har hänt vid flera tillfällen att vi inte ens haft en egen sida . Nej nu får det vara bra med NT de har spelat ut sin roll och fyller ingen funktion längre. Jag vill ha tillbaka Anne-Marie , Hanna och Bosse annars kan det lika gärna kvitta.
 
Idag skriver de om att våra låga placeringar i rankingar och det tuggas på i samma anda som vanligt . Samrådsgruppen ....frukostmöten på Lilla Blå ....men snälla ni ...börja tänk någon gång ! Mer företagsbesök är bra ....men samrådsgruppen är just den anledningen till att det ser ut som det gör . Ändå så ska just samrådsgruppen se över situationen och komma med förslag ......men det är ju just det ...ni som sitter där förstår
ju inte vad som är fel så snälla överlämna det åt några nya förmågor. I studien stod det tydligt och klart 2 saker som jag ideligen har sagt i bloggen . Dialog och möten .....behandla alla lika . Lilla Blå med ( om man har tur) tre företagare från storgatan är inte optimalt . Samrådsgruppen med lika många företagare och nästan inget om företagande är så fel som det kan bli ....dessutom är det just det som syftas på när man säger att man ska behandla alla lika . Det ska INTE vara en innegrupp som inte tillför näringslivet något. Och väldigt bestämt säger jag att det INTE är den gruppen som ska slå sina huvuden ihop för att komma fram till hur vi ska klättra ....för har de inte tillfört något under alla dessa år, eller protesterat i gruppen , så klarar de inte av göra något åt eländet nu . Så ny grupp med nya företagare , Plocka bort alla från kommunen förutom Thrysberg och Erland som ska vara med och diskutera ....inte informera ....bank får gärna vara med ...men bara om de ställer sej bakom företagen som det var från början och med kommunen . Sedan kan diskussionen börja om hur vi ska nå visionen !!
 
Bokslutsvecka men just idag tänker jag bara jobba på ett jobb. Sedan blir det en tripp till stan . En sista liten egostund innan jag kastar mej in i bokslutet.och alla andra saker . En mille upp sedan förra året ungefär och ett väldigt bra resultat räknar jag med .
 
Det känns ovanligt bra just nu ....riktigt , riktigt bra och jag ser fram emot en smällfylld sommar , med jobb , trevliga möten , båtturer och sommarkantareller .
 
Kram och ha en fin dag !
 
 
 
 
 
 

Grattis på 7 års dagen !!

Godmorgon 
Det är en speciell dag idag !! Bloggen fyller 7 år och det firar vi hela helgen med 4 dagars ledighet ! 
7 år ....det känns som en livstid sedan och så mycket har förändrats . Inte bara i mej utan vi lever i en så annorlunda värld . Det var 1,5 år sedan jag hade så många dagar i följd ...när jag var sjukskriven.
 
Det är i dag 7 år sedan jag vann blogg-tävlingen i Veckans Affärer efter 6 veckors bloggande om småföretagande . En riktig utmaning och efter en jordskredsseger så startade jag upp denna blogg som först låg på annan plats . 
Jag var hungrig då på förändring och att vi skulle få ett modernt framåtgående samhälle  ...jag är inte hungrig nu utan rätt mätt på det ryggdunkargäng som låser alla stolar och håller oliktänkande utanför . 
I siffror och statistik ser vi hur bra det går !!
 
Jag sköter mitt egna och i siffror och statistik ser vi att det går mycket bättre !! 
 
Världen har förändrats också och det är inte till det bättre . Världen mot IS ...IS mot regimen i Syrien....regimen mot det egna folket ....vem är fiende och vem är vän ...jag vet inte . Det som för 7 år sedan var svart och vitt , är nu 50 nyanser på grått . 
 Och nog funderar man lite innan man gör saker i vår otrygga värld? Bryssel som var våran stad förut känns inte längre lika lockande .
 
Men mycket har också blivit bättre  På dessa 7 år har barnen flyttat hemifrån och lilla Hilma kommit till världen .
Anton jobbar och trivs på sitt gym i stan . Förra veckan satte hans matcher i Am.Fotboll igång och visades i tv på Tv4 sport eller Cmore. Han gjorde den bästa matchen någonsin och fick mycket speltid. De vann överlägset . Nästa match den 23e är jag på plats i Örebro och Berhns arena .
 
Lina har totalt fullt i sin Fransstudio och butiken går också kanon och idag plockar hon fram sin VOCare så då blir det rally på Himmelstalund. ..och jag är givetvis på plats . 
Så fast ungarna är stora och utflugna så är jag nog närmre dom än vad jag någonsin varit . Allt har sin tid ...och vår bästa tid är nu 💖
 
I måndags fick vi finbesök på Gripband.  Kommunstyrelsen gjorde företagsbesök och det var riktigt trevligt att få visa upp sitt livsverk som företaget faktiskt är . Inga känsliga frågor tog vi upp utan det var ett ofarligt samtal . Torvald och Erland höll i taktpinnen och Trysberg, Leif, Nela och Malin var också med . 
Ett bra initiativ och jag hopas de söker sej utåt på fler sätt så vi blir den "nära" kommun som vi faktiskt borde vara . Det finns fler " grupper" som borde se över sin organisation och fråga sej om de verkligen är så nära sina kunder/ medlemmars som de borde vara .
 
I tisdags fick vi det märke som vi jagat i ett par år nu . Caramell/ Chica London !! De har inte tagit in fler butiker på ett tag och vi stod nog inte först i kö , men vi tog hem det och i nästa vecka så droppar det första in . Glada härliga kläder som kommer passa perfekt för butiken . 
 
 
Så nu har vi en rolig start på sommaren ! Och nu börjar allt vakna till liv i affären så nu börjar det roliga !!  Ser fram emot dessa härliga , roliga somrar i butiken.
 
Men från moderiktiga chicka kläder ska jag nu ta på mej jeans, kängor, täckjacka och keps och bli den rallymorsa som dagen kräver !! 😀 
Det kommer bli åtskilliga varmkorv innan 
 
Och mina egna doggs får titta på lämpligt tv-program på tv under tiden . 
 
 
 Mowgli och Djungelboken är alltid spännande !!! 
 
Så grattis "Cizzieensam" på födelsedagen och till er alla som fortfarande följer bloggen fast den blivit tröttare  så tackar jag innerligt för det stöd och hejjarop som jag alltid fått . Jag tackar också alla er som tar er tid och berättar saker för mej så det ibland väcks upp lite kämpaglöd och jag önskar att ni som jag alltid hackar på ...börjar förstå vad jag säger....börjar tänka till och att ni vågar mötas i ett öppet givande samtal så vi någon gång börjar vända siffrorna . Vad säger ni ?
 
Kram och ha en härlig Påsk !!
 
 
 
Kram