Gusum Orosmoln brukar man tala om när något främmande och skrämmande analkas vid horisonten, men nu för tiden fylls medierna med artiklar och reportage som bidrar till att måla orosmoln över en sommarhimmel med stackmoln. (Är det någon som skissat på ett terrorsäkert hem!?)

Jag begriper inte detta behov av att skrämma upp folk med ensidiga reportage, som ska ge sken av att gälla samhället i stort. Vad är det för mekanismer som triggas hos redaktörer och programansvariga? Säljer "bad news" så mycket bättre än positiva inslag? Får man verkligen fler tittare genom att gotta sig i andras olycka eller blir polisen och rättsväsendets resultat bättre med tv program som ska klara upp olösta fall? Varför är reportagen om lyckade sociala insatser och samhälligt gemensamt arbete så få?

I Valdemarsvik och regionen i stort sjunker brottsligheten, och gjort så i flera år. Våra unga brukar mindre alkohol än vad min generation gjorde när vi var i den åldern. Och när det gäller alkohol så är den, den största boven när det gäller brottsutövande.

Med tanke på hur vår unga generation gör för val nu i ung ålder och hur de ser på jämlikhet och miljön, så är inte jag orolig. De som oroar mig mest är högerfolk med rysskräck och islamofobi. De är den stora gruppen som hivar fram mörkblå nyanser till medias palett.

Kan man få bidra med en klar himmel med en röd solnedgång? Gör ett reportage om kommunens eminenta fritidsledare och deras arbete, de om några har verklighetsbilden om TRYGGA Valdemarsvik.

Jo Jonas , så här är det i den här kommunen och i Sverige i övrigt ! Det som är bra fungerar ju och då är det inte mycket att orda om ....men det som är negativt fungerar inte ...eller finns olika sätt att tackla det på så därför lyfts det upp för debatt . Tycker du verkligen det är konstigt så kanske politiker inte just är ditt kall ?

Tyvärr har vår tidning NT ballat ur . Bloggarna är mer information från oppositionen nu så det är ju inte varken så kul eller deras uppgift som opposition ....och marjoritetens bloggar eller när de yttrar sej stämmer helt enkelt inte . Att "lista" upp er förträfflighet har blivit en vana de senaste åren och det kommer hela tiden ut saker som ni helt enkelt ibland ljuger eller förvränger till er fördel . Och reportagen är småsöta men en blandning av kritiskt granskande och söta artiklar vore önskvärt .

Allt är så himla tryggt i kommunen skriver Jonas . Igår  i tidningen står det att Valdemarsvik ligger i topp med dieselstölder ...i en annan ranking låg Valdemarsvik i topp när det gällde narkotika i avsloppsvattnet , och Jonas borde kanske förstå att det inte spolats över från någon annan kommun ?  Polisen är här mer än förut säger du ....är det inte så att du menar de polistäta aktionerna mot fortkörare ? Antalet timmar är säkert fler .....men det är kanske inte det folk menar med att känna sej säkra på kvällar och nätter ?

Vi vet också att folk anmäler i mindre utsträckning nu än tidigare .....det gör inte heller Valdemarsvik tryggare än förut utan tvärtom .

I er iver att bara prongla ut bra saker hela tiden så tar ni till fulknep och tar åt er äran åt sådant som ni inte ska ta åt er äran åt .....och då tror man inte på något ni säger ...precis som jag inte tror på din blogg här ovan. Det är riktigt stökigt i Viken har jag hört om kvällar och nätter . Och frånvaro av polis gör att man kan stöka ganska ostört. Tror inte heller Jonas har koll på att kvinnor blir antastade på våra bussar . Men ....statistiken säger ju inte det för det är ingen som anmäler , det är olagligt men något som vi kvinnor nuförtiden måste acceptera , eller hur ?

Och vad beträffar jämställdhet så kanske Jonas BORDE ha läst de negativa artiklarna i tidningarna och sett på nyheterna de senaste åren .  Om inte Jonas är rädd över jämstäldheten så är jag livrädd . Sexuella trakasserier , våldtäckter och gruppvåldtäckter är vardagsmat i Sverige idag. Där flickor behöver tänka på vad de ska ha på sej innan de går ut , och som i tv igår . Segregerade bussar ....flickor som blir trackasserade för att de klär sej på visst sätt, för de bor ensamma , för de går ut ensamma .  Min syriske vän som kom till Sverige för länge sedan vittnar om hur förorterna förändrats , hur hon  nu inte kan gå fritt och se ut som hon vill längre för dessa "poliser" som sätter reglerna nu om hur kvinnor ska se ut och bete sej ...och då är hon en väldigt lågmäld och ej extremt klädd kvinna.

 

I sociala medier sker just nu i vår kommun kränkningar , mobbningar och direkta hot ....men olagligt eller ej så är det ingen som gör något . Och tyvärr är det just politiker med DIN syn på livet som gör detta möjligt  för hjärnorna på politiker och lagstiftningen hinner inte med den verklighet som råder ....fakta är att vi inte kan skydda våra barn längre. I Sverige är det inte tillåtet med förtal och kränkningar . Det är inte tillåtet att behandla kvinnor och män olika ! Det är inte tillåtet med sexuella trakasserier ....men NI ser en blå himmel och en röd soluppgång ?!

Så Jonas !! De negativa sakerna lyfts för att DU som politiker ska se dom så att du kan göra något åt dom !!

Alla säger ....och alla undersökningar säger att vi i Viken har kört fast ! De som bestämmer och sitter på makten hävdar envist att allt är fantastiskt här .....medans folket inte tycker det och inte känner att de kan påverka någonting och därmed så pratas det heller inte gott om viken . Fundera på det där ett tag vad det får för konsekvenser ! Får man inte lyfta problem så kan man självklart inte lösa dom !

 

Kram och ha en fin dag !