Nu kör vi !!

Vet ni ? Det har tagit tre år att vända på skutan Trolltyg . I nästan tre år har jag jobbat 12-14 timmar nästan varje dag och även lördagar och söndagar för att hinna med .
Denna vecka var första veckan med mer ledigt . Att sluta klockan 3-4 på dagen är som ett helt nytt liv . Första och andra dagen gick bra ....pyssla lite hemma med sådant jag funderat på . Onsdag ...fick ett litet återfall och fick ta en kort sväng till Trolltyg . Men inte behövdes jag där :( De klarade sej ypperligt utan mej . Suck !!
 Igår och jag var tvungen att åka till stan för att inte få lappnoja !! Jamen rätt så bra iaf ...jag vänjer mej nog så småningom.
 
När vi först köpte Trolltyg så fortsatte vi i samma mönster det första året . Vi målade upp lite ....men annars som vanligt .
 
Nu det sista året har vi varit mer strategiska . Bytt märken som inte håller . Mer bestämda på hur dagarna ska se ut , vilka vi vill nå och varför . Mer handlingskraftiga och bäste man på rätt plats .
 
Combon med fiskspa , fransförlängning och kläder är suverän . Det lockar in kunder till butiken som annars inte visste att vi finns. Vi ser att nya kunder återkommer , vi får goda vitsord och vi vet att vi har gott omdöme när folk pratar om oss . Det känns så himla bra just nu och jag hoppas och ber för att det fortsätter åt rätt håll
 
Nu drar Gästabudet igång idag ! Sååååå kul ! Fullt med folk i staden och härlig stämning ! Sörpingsborna klär upp sej i tidsenlig medeltidaskrud och hela staden förvandlas . Helt underbart är det med eldar och höbalar , hästar och stånd . Har ni inte besökt det så lovar jag er en upplevelse !!
 
Glöm inte att besöka oss för hela affären är full med höstnyheter !! Så stolt över kollektionen vi har inne !!
 
Lite snabbt om äldreboendet i Gusum
 
När jag frågade för andra gången så svarade äntligen Helen . Nej ingen nedläggning är planerad ...de har kö till ställena . De förhandlar för fullt och det var fastighetsägarna som sa upp avtal .
 
Och andra sidan säger fastighetsägaren att de bara fått information i våras och att ingen förhandling pågår .....men kommunen tog kontakt med dom några timmar efter mitt inlägg på facebook .
Kommunen vill också bara förlänga i 1 eller 2 år ....( 5 år i Gryt och den vanligaste formen ) så jag kanske fantiserar , men nog är det konstigt att kontraktet bara skulle gälla till strax efter valet ? Nåväl ....om det inte är en tanke att lägga ner ....och fastighetsägarna måste ha 5 år för att kunna planera och restaurera ...så borde väl inte detta vara något problem ?
Fortsättning följer !
 
Med spänning väntar vi på att få reda på vem som blir kommunalråd . Erland skulle nog helst av allt se Lasse där .....men frågan är om han vill ta tillbaka rodret ?? Min gissning är att han inte vill det .
Britt Olausson är den mest kompetente ....men man kan inte ha frun där också . Annars har hon haft uppdraget och är mer än påläst . Skulle vara mer än bra för uppdraget .
Ulla Wallering Fall . Duktig men samma sak där . Släktmiddag får de nog äta hemma .
Sedan om man kollar listan finns det ingen där som skulle kunna axla manteln . Oavsett vem så skulle det vara politiskt självmord så här innan valet . Någon ny som inte står med ? Jag vet inte ens om man får göra så .
Det är riktigt spännande !!
 
Men nu kör vi Gästabuds helg och hälsar alla glada välkomna till vår butik !!
 
Hoppas vi ses !

Kram
 
 

Äldreboendet i Gusum läggs ner !?

Och hösten startade med besked på alla nivåer ....och jag som trodde det skulle smyga igång .
 
I förrgår  när jag skrev mitt blogginlägg så hade jag inte ens märkt att det varit inbrott i företaget jag satt o skrev i .
Jag tyckte visserligen att det var konstigt att jag glömt släcka ljuset när jag gick ut och rökte på altanen kl 4 när jag gick upp, men det har hänt förtur så jag tänkte inte mycket på det . Tänkte också att det var fasligt kallt på företaget när jag satt mej vid datorn , men eftersom det var strömavbrott dagen innan så trodde jag att luftpumpen stannat . Först när Stefan kom ut och skällde på mej för jag stökat till på hans kontor ...vilket jag inte hade , så upptäckte vi att fönstret var sönderbruten och rutan borttagen . Lådor och skrivbord var genomsökta
Polisen kom faktiskt snabbt och gjorde en ordentlig undersökning.  Tjuvarna hade visserligen handskar på sej så inga fingeravtryck hittades men det var rätt korkade inbrottstjuvar sa polisen ...och de borde ju veta .
Mest arg blev jag på våra jäkla hundar ! Men tänk er ....3 hundar ligger och sover med öppet fönster . Någon bryter sönder ett aluminiumfönster ...plockar ut en blytung ruta som de inte lyckas slå sönder   15 meter från sovrummet mitt i tysta natten  och vad gör hundarna ????  Absolut ingenting!!! Barbro, Maja och Sig-britt  låter ingen störa deras skönhetssömn .
Tycker faktiskt inte de gjort sej förtjänta av märgben på ett tag ....typ ett år eller så ......
 
Trodde det var lugnt på Trolltyg också efter semestern, men igår  vet i tusan vad som flugit i alla människor . Butiken överfull   och det var som den bästa semesterdag . Det är riktigt kul att jobba då !!  Igår drog vi igång med storrea och vi har ett helt rum fyllt med reakläder för att göra plats för höstnyheterna !! Välkomna in om ni har vägarna förbi . Måndag till fredag 12-18 och lördag 10-14 .
Efter Gästabudet i slutet av Augusti så stänger vi måndagar igen .
 
Cykelväg i Gusum och mer lysen från Syntorp . Äntligen !!! Som vi väntat att denna livsfarliga sträcka får en gångväg. Sedan är det ju riktigt synd att vår busstrafik går ute i Syntorp så inte våra äldre kan utnyttja bussen, för få orkar gå ut till stora vägen.
 
Äldreboendeutredningen drogs igång för några år sedan och de kom fram till att lägga ner Gusum och Gryts äldreboende . Efter kraftiga protester lät det på dom som om de drog tillbaka detta pga kritiken de fick .
 
Kan säga det att de gjorde de inte !!!
 
Kontraktet i Gryt är förlängt i 5 år , men Gusum vill de inte göra det med . Där vill de bara ha ytterligare 1 år .
Med andra ord ....tid att lägga ner det .
 
Kommer bli ett stort hål i Gusum då det är många arbetsplatser som försvinner , och inte faan kommer några närstående till mej hamna på Vammarhöjden i Viken ....näe ....det är Söderköping för både mej och dom då .
 
Vi kan inte låta dom montera ner Gusum ...vad gör vi ???
 
 
 
 
Helen Johansson Kokkonen slutar . Lycka till med nästa steg i livet !!
 
Nu undrar jag bara vem i tusan kan han sätta dit istället ???  Segergren ? Nej skulle inte tro det , mannen är som en krutdurk som kan explodera vid vilket tillfälle som helst .  . Kettle ? När jag hörde att han skulle bli ordförande i Socialdemokraterna så tänkte jag ....det kommer inte att gå !! Erland och Kettle kommer inte att gå ihop ! Inte en chans !! Och fick jag ställa en fråga till Erland i enrum som jag lovade att inte yppa svaret på för någon om han berättade så skulle det vara just det . Vad tycker du om Kettle ?  Har ju egna erfarenheter av den mannen och det vet jag att det är fler företagare i denna kommun som har efter att han satt som ordförande i " Framtid Valdemarsvik "
 
Lasse B så klart , men han går nog inte tillbaka och hans nuvarande uppgift som överförmyndare passar nog honom som hand i handsken .
Ulla Wallering Fall ....borde vara den enda som Erland litar på ....men man kanske inte kan ha släkten i toppen på kommun.
Sedan finns det inte så mycket mer på listan , där de är ditsatta mer för att fylla listan och ibland bara för att det ska vara varannan damernas .
Det kommer iaf bli spännande att följa !!
 
 
Jag önskar er en riktigt härlig dag !!
 
Kram
 
 

Det luktar höst

Godmorgon
 
Så kom vardagen igen till oss. Dax att dra igång hösten . Vi har jobbat hela sommaren , men  de senaste två veckorna har vi haft det något litet lugnare då vår leverantör i Belgien har haft stängt . För mej slumpade det sej så att Anton kunde ta 5 dagar på Trolltyg , så för mej blev det halvledigt i några dagar och helt ledigt i helgen. Så himla skönt att få rå om sin tid ibland !
 
Allt från att få en svägerska med barn på besök till att åka till Motorsportsdagen på Toverum .
Det blev föresten riktigt lyckat och jag tror det var 80-90 personer som testade på folkrace . Hur mycket pengar det inbringade till Barncancerfonden vet jag dock inte . Allt var inte sammanräknat när Stefan kom hem .
Mest spännande tyckte jag det var att få se Brandkåren jobba med att ta bort en skadad person ur en bil. De arbetade så metodiskt med att klippa sönder takstoparna och lyfta bort den "skadade" tjejen . Deras plåtsax knipsade av stolparna som om det vore papper . Man får sej en liten tankeställare om hur det är att vara brandman ...vad de kan få se när de kommer till en olycksplats
 

Tror inte NT var på plats , vilket var synd då det var mycket folk och ett nytt event .
 
På kvällen blev det karaoke och vin på altanen med en hel bunt med tjejer . Så skoj !! Först så var alla lite småblyga ....men snart kom alla igång och det blev sång och musik till morgontimmarna . Vilken tur man inte bor i en stad . Här kan man ställa två skapliga högtalare på altanen och spela för fullt utan att någon bryr sej .
 

Men nu ska jag sätta igång för det är en hektiskt vecka . På fredag åker jag och Lina till Stockholm på mässa för att kolla in hösten och delvis vårens mode . Torsdag kväll blir det Rix FM i Norrköping på Augustifesten och där emellan blir det dubbeljobb på Gripband och Trolltyg där höstkläderna nu börjar ramla in !
Nu är det också bara ett par veckor kvar till Medeltidahelgen  i Söderköping . Den absolut roligaste helgen på hela året . Och vi planerar för fullt för att vi ska få mycket besökare i butiken
 
Även på Gripband är det alltid full planering för att inte stagnera . Just nu har vi beställt en ny maskin för en kvarts miljon för att underlätta och automatisera lite i maskinparken. Förhopningsvis så spar det tid i produktionen så att förpackningsarbetet går lite fortare . Det behövs , för småförpackningar tar mer och mer tid för varje år då  det ökar så mycket .
 
Så vi säger väl full fart på hösten nu va ? Det är mycket spännande på gång och nu har vi vilat upp oss tillräckligt !
 
Kram och ha en bra dag !!