Ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År

Då är det som vanligt dags att summera året .
 
Visst har det hänt mycket ....men ändå inte !
 
Politiskt har det varit ett riktigt lugn i kommunen . Skönt tycker många . Ett borttappat år tycker jag .
 
Det var mycket vi behövde komma tillrätta med , inte minst inom kommunens 4 väggar  , men det var inte mycket hände .
 
Oppositionen skulle varit just opposition , och opponerat sej mot allt som man vet och tycker är fel . Jag har skummat bloggar och hört vad som sagts men inte är det mycket till opposition . Det som skrivs är fakta som alla vet som är intresserade av politik . Det som skulle ha sagts , det om äldrevården , företagsklimatet eller skolan ...har inte på något sätt kommit upp till ytan och jag kan bara tyda det som att de är rörande överens ?
 
Nu ska inte majoriteten sitta och skratta åt det för ni har inte varit ett dugg bättre. Förutom en skolenkät så har den ena efter den andra undersökningen placerat Valdemarsvik i botten . Vad har gjorts ? Inte ett dugg skulle jag vilja påstå . Jag är ledsen , men jag anser inte möten på banken med Youtubers och cellokonserter på Kommunhuset gör det hela något bättre ....det är för de närmst sörjande och otroligt naivt tänkt . Vi behöver ett proffs på näringsliv och företagsamhet och inte en bunt amatörer som sitter och fantiserar .
 
Och visst ....det byggs och grejas överallt men med tanke på vilka lån vi dragit på oss under de sista åren så tycker jag inte det är speciellt smart heller . Politik är ju framför allt hushållning med pengar .
Och att känna att man vlll upprätta stora "monument" efter sej att det tarvar så enormt med pengar i förhållande till storlek på kommun .....ser jag som penisförlängare , och det gäller kanske inte bara kommunen.
Återhållsamhet är en dygd i många fall .
 
Sedan kommer vi under nästa år få se listorna på vad de gjort , som vi alltid får . Erland listar allt från asfaltering  ( som vägverket gjort) till ställplatserna vid Valdemarsviken ( som kommunen inte alls ville ha först när husbilsägarna själva valde den platsen ) men man får sålla så gott det går .
 
Själv har jag varit väldigt lugn i år ( också ) för det är andra året som jag känt att jag inte är på hugget och är tillbakadragen . Ett mycket medvetet val och nödvändigt .
Jag vill inte säga att jag mått dåligt , tvärtom , det har varit ett härligt eftertänksamt år där jag ransakat mej själv , vem jag är , vad jag vill och vart jag ska . Och jag har nog kommit ur dessa två år ganska så förändrad .
 
Jag har kört med öppna armar innan . Välkommen du som vill ungefär . Men jag har blivit erfarenheter rikare och så är det inte längre .  Jag har blivit restriktiv och kanske lite för misstänksam mot folk .
 
Samtidigt så är det som vanligt ....lite motgångar gör dej starkare och du får mer erfarenhet , så jag ser ingen anledning att försöka glömma dessa år , tvärtom :)
 
En annan sak vill jag också säga . Genom åren har jag varit rätt tuff mot politiker och deras sätt att agera . Även tjänstemän . Jag har fått mothugg och motargument , de har blivit rent ut sagt förbannade (officiellt) på mej .
 
Men när de sedan slutat sin tjänst ....så har de kommit och pratat och i många fall sökt sej själva till mej . Det tackar jag för ! Både för att de förstår att jag gör det jag tyckte var bäst . Och för att de fortfarande har respekten för mej . För hur det än är så har jag aldrig ljugit på bloggen , och det vet de . Däremot skulle jag kunna rada hundratals lögner jag sett makthavare i kommunen skrivit eller sagt .
 
Lite tungt blogginlägg , men det är det inte !!! :) 2017 har varit ett härligt år , men 2018 är jag säker på blir ännu bättre .
 
Så håll i er nu så åker vi !!
 
Lyckades också med mina nyårslöften så bra förra året 5 av 5 så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på i år .
 
Men en rolig sak har jag som jag tyvärr inte kan delge någon än , för då snor någon iden . Men kan jag förverkliga den så lär det snart märkas ;-)
 
Men så länge önskar jag er allt gott för 2018 och jag hoppas ni får det ni önskar !!

Kram på er
 
 

Lucia

God morgon
 
Är det inte lite mysigt när snön har kommit så här innan jul ? Jo jag vet att det är lite tidigt men jag tycker om att det blivit lite julstämning . Inne i huset har vi däremot inte en gnutta julstämning . Så här lagom till jul rev vi upp hela golvet ner till spånet och tog tag i renovering . Lägg där till jobb och julklappar och allt annat som ska fixas . Så det går rätt hårt nu .
 
Idag tänkte vi dock ta oss lite ledigt en timme ikväll för att titta på lilla Hilmas luciatåg på dagiset . Gullunge !!
Det ska bli så mysigt !
 
Det händer inte så mycket inom politiken . Och ännu värre ......det kommer inte hända så mycket heller . De är ju i princip sams om budgeten så det finns ju inte så mycket att orda om ? I princip så tycker de lika så vad du än röstar på så får du samma sak ? Ingen sticker ut och ingen diskuterar något .
Sedan lägger NT ner våra kommunsidor efter nyår så även om det finns saker så kommer vi inte att få veta något. Det är nästan farligt . Radio Wix skulle kunna ta över som nyhetsförmedlare , men de sitter i knät på politiken så det är inget tyvärr . .
 
Så hur gör vi här i kommunen . Det är ju nästan farligt att vi inte kommer att få ut nyheter som berör oss .
Skulle önska att någon gör en opartisk egen tidning som man kan prenumerera på . NT som jag precis har betalalat och efter nyår inte vill ha längre ....hur gör man med det ? De ger ju mej en helt annan vara efter nyår , måste jag ta det eller kan jag kräva pengarna tillbaka ?
 
Vi kör hårt inne på Trolltyg nu . Vi har haft en strålande höst och vi känner att vi har medvind trots näthandel och den hårda konkurrens inom vår nisch . Vi står ganska solida nu på våra många ben och vi har bästa personalen som går att få .
 
Har därför utökat med en liten blogg för att kunna i framtiden inspirera och prata om trender och nytt . Hur vi tänker och varför det blir som det blir . Välkomna in om ni är intresserade av mode , kläder och allt annat vi håller på med
 
www.trolltygboutique.blogg.se
 
Nu önskar jag er en underbar Lucia och jag hoppas att ni får se något Luciafirande någonstans .
 
Jag har laddat med öronproppar till ikväll för på lucianatten kan djuren prata och jag tippar på att Barbro Ängman , SIg-Britt Isaksson och Maja Ohlsson kommer tjattra i mun på varandra . Hujeda mej !!!!
 
Kram
 

Härliga Valdemarsvik !

God morgon
 
Ja men då kör vi väl igång en ny vecka då ? Hoppas den blir lika rolig som förra .
 
Trolltyg hade en liten AW i torsdags kväll . Underbart !! En kväll på Eklundens Spa & Relax ute i Toverum utanför Valdemarsvik .
Det var ansiktsbehandlingar och massage , och sedan sitta i ett varmt bubblande bad utomhus medans snöblandat regn föll på oss . Ja det var verkligen en toppkväll och roligt att vi alla får träffas någon gång då vi går omlott hela tiden.
 
Sedan julmarknad i Söderköping och vi hade som vanligt fullt från morgon till kväll och många snygga outfitar hittade nya ägare. Dessa dagar är de roligaste dagarna att jobba . Men jag som inte hade tänkt beställa mer kläder i år får nog tänka om ....det är liksom rätt slut och lite mer julhandel lär det väl bli.
 
 
Intressant artikel i NT . Fyrudden ska byggas ut . Jo men det är väl bra att det satsas lite där tycker jag . Och det är ju ett projekt som hållit på i många år där skisser och tankar förts ner på papper . Nu har ju även Fyrudden fått nya ägare som satsar stort och det måste väl kommunen tycka om och stötta ????
Ägarna har bl.a¨målat om huset till grått . Bara det kostar ju en hel förmögenhet nu för tiden , men man måste ju .
Ägarna visste dock inte att man måste söka bygglov . Och ärligt talat hade jag inte en aning om det heller .
Om man googlar på liknande fall där folk har målat om utan bygglov så ser man tydligt att det inte är ett jättebrott utan kommunerna försöker lösa detta om det inte är ett extrem förändring på huset .
 
Men Valdemarsvik är inte som andra kommuner utan här fick de söka bygglov till kostnad av 5.000 kr och till det fick de böter på 60.000 . Det är verkligen smidighet !!  Precis vad man behöver när man startar upp ett nytt stort affärsprojekt !!!
Lägg därtill att nu ska man göra verkstad av de ritningar som kommunen hållit på med i flertalet år ....och kan ni gissa vad kommunen tycker att det PRIVATÄGDA huset ska ha för färg ????

Nämen .....vill de ha det GRÅTT ???? " Härliga Valdemarsvik " ;-)
 
 
Nu får ni väl ändå ge er ?! Fel har gjorts av fler än dessa ...även vi har målat om huset och jag skulle tippa 20 procent av husägarna i Kommunen . Hur många har fått böter ? Jag förstår att man måste ha lagar och regler , men när inget allvarligt har hänt och det går i direkt hand i hand med era egna ritningar , då måste man väl i herrans namn göra saker smidigt .
 
Nu läser vi också att det ska byggas växthus . Ok...är det också finansierat av länsstyrelsen . De ska lära sej att odla jorden och olika växtsätt .
15-20 man ska jobba där ....hur i herre jösses stora växthus ska de bygga  ???? Och vad ska de göra med det de odlar ?? Konkurrera med lokala odlare kanske ? Gratis frukost ska de ha ....varför då ? Minst en  lärare måste det ju också vara ? Vem betalar för detta kalas och hur är det tänkt att drivas ? Tanken är god , men ställer mej frågande till kostnaden .
 
Nej nu laddar vi och kör en ny hektiskt vecka . Det går snabbt fram till jul nu och det är mycket som ska göras .
 
Kram på er