Nyårslöfte Nr 1 .....Check !!

God morgon
 
Känner ni hur energin kommer mer och mer för varje dag nu när solen kommer tillbaka ?
Inspirationen kommer tillbaka och livslusten ökar för varje dag.
 
Nu börjar allt hända på en och samma gång . Planerna i huset börjar verkställas och vår hall som stått orörd i ett par år nu börjar ta form. Ska bli underbart att få en helt ny ingång med större plats och som är mycket mer funktionell !! Bilder kommer när den är färdig .
 
Förra året var mitt återhämtningsår ....väldigt välbehövligt och det nyårslöftet höll jag hela vägen ut. Ta det lugnt, tänka och känna efter vart jag vill , vart jag ska och på vilket sätt . Detta års tema för mina nyårslöften är " Ego" .
Och jag har 6 punkter som jag vill genomföra eller lyckas med . Och nu är jag snart i land med nr 1 . -10 kg på vågen.  Har aldrig lyckats förut , men nu tog jag till en viktminskningsmetod som faktiskt i mitt fall fungerade nämligen 5:2 . Innebär kortfattat att man äter mindre än 500 kalorier 2 dagar i veckan och man äter som vanligt de resterande 5 . Och helt plötsligt så kan jag ta upp stora mängder kläder som jag hade för 15 år sedan . Mina favvokläder från förr höll på att kastas i soporna förra året ....men tack och lov så ångrade jag mej och mycket av det är högst aktuellt idag .
 
Hoppas jag kan presentera nyårslöfte nr 2 inom de närmaste veckorna ;-)
 
Imorgon den 1e Mars är du varmt välkommen på Vip-kväll på Trolltyg i Söderköping . Det brukar vara en jättetrevlig kväll med lite mingel och mycket kläder. 20 % i hela butiken .
 

Alla är hjärtligt välkomna ...även om du bara är nyfiken på butiken.
 
Bland våra märken hittar du Monrow, Sisters Point , Blend She , Soya Concept och Trofe´ . Vi har storlekar från XS  till XXL så det finns något för alla  .
 
I slutet av Mars kommer jag förhoppningsvis kunna presentera ett nytt stort märke som jag jagat sedan vi började. Ett märke som är lite ut över det vanliga och som jag tror på stenhårt  i sommar.
 
**********************************************************************************************************************
 
150.000 tusen av 2 statliga miljoner har används till integration och det är ju inte bra säger Monika Hallberg på Valdemarsviks kommun. Informationen har inte gått fram tror hon . Men det tror jag med tanke på att det varit i tidningen tidigare och informerats till föreningar . Grejen är kanske att de helt enkelt inte vill ....och vad gör ni då ?
 
*************************************************************************************************************************
 
NT stänger ner bloggarna på NT . Och visste jag inte bättre så skulle jag jämföra NT med hur Valdemarsviks Kommun styrs . Först stängde de ner kommentarerna på bloggarna . Tekniskt fel fick de som frågade till svar.
Till bloggarna sa de att det berodde på nättrollen men först i efterhand . Nu hör ju till saken att de hade filter och granskade varje blogginlägg så nättroll kan knappast varit ett problem.
Efter det så försvann givetvis läsarna . En blogg är en kommunikation mellan bloggaren och läsaren och utan kommentarer så är det inte någon blogg. Dessutom är det ju extremt farligt att en politiker utan att bli emot sagd kan hitta på vad som helst i bloggen. Fegt tycker jag !!
 
Nu ....ett år efter minst så ska de istället försöka tvinga bloggarna att skriva mer och då en blogg minst varannan vecka . Nu finns det flera som skriver alldeles för sällan . Bertil Eklund skrev till förra valet 2014 och så skrev han en nu . Samma med Erland ....
Men en rimlig dos av bloggar om året kan man väl kräva ? Säg minst 4 om året .
 
Lägg till att det vi har är fritidspolitiker som blir uppdaterade på kommunpolitiken inte ens en gång i månaden och däremellan så händer det faktiskt inte så mycket .
Följden blir då att det blir en massa blaha , blaha bloggar om allt och ingenting ...och jag är iaf inte intresserad av det . Det kommer inte hjälpa ett dugg med dessa nya  bestämmelser .
 
För vårt bästa i kommunen så borde det bli ett facebookgrupp där våra kommunpolitiker kan lägga upp sina privatbloggar . En öppen grupp . Politikerna själva får granska sina egna kommentarer och se till att det sköts snyggt . Vi vill verkligen veta hur våra politiker tänker inför valet och vad man får om man röstar på dom.
Men jag skulle vilja redan nu ge tips till de som bloggar. Kan ni inte sluta informera och skriva mer personligt om era egna åsikter . Det kan väl ändå inte vara så att ni är överens i allt ....isf finns det ingen anledning att byta majoritet .
 
Stefans privata blogg hittar ni på stefankemle.blogg.se
Vet ni om några fler privata bloggar utav kommunens politiker får ni mer än gärna tipsa mej här :)
 
Nu kör vi igång dagen på riktigt !! Först några timmar Gripband och sedan kör vi Trolltyg där nya kläder kommer in idag ! Tänk er att ha julafton var och varannan dag ....är ni inte avundsjuka ? ;-)
 
Kram och ha en härlig dag !!
 
 
 
 
 

Sportlov

 
Det har varit några tråkiga år nu när barnen blivit stora och sportlovet har farit obemärkt förbi . Tyckte om den tiden då barnen var små och man fick ta med sej korv och varm choklad ut i pulkabacken och få rödrosiga barn med sej hem . Skridskor vid någon sjö eller bada i vårt eget och andras badhus.
Ser fram emot att Hilma blir större och kan bara hoppas att jag håller mej pigg så vi kan hitta på nya äventyr .
 
Tänkte börja med det mest elementära sportlovsaktivitet till helgen ....gå på BIO . Undrar vad hon tycker om att se Bamse på storduk ....äta popcorn och dricka festis . Det hör till ...så har det alltid varit och så måste hon läras upp . Bio är en upplevelse som ska kännas gott i hela kroppen :)
Hon kanske är lite för liten för att göra en "busvisselmogäng" av biobiljetten ....men jag kan ju iaf visa hur det går till ;-)
 
 
 
************************************************************************************************************************
 
Vad händer annars i Kommunen då ?
 
Handlarna på Storgatan och även på Vammarområdet grupperar sej och tar tag i den ganska svåra sitsen de sitter i . Bra där !!  Det är ett hårt jobb att marknadsföra sej och nå ut till kunder , men kanske kan de med gemensamma krafter göra det . Varför inte happyhour några timmar innan bilbingo och kanske allsångskvällar på alla restauranger ? Gör något erbjudande som gäller över hela Viken så kanske de kommer några timmar innan och äter , dricker och shoppar ?
 
Vi stretar allt vi kan inne i Söderköping också och det är viktigt att hela tiden påminna folk om att vi finns och att vi har dubbelt så roliga märken och man får därtill hjälp när de kommer till vår butik . Vi har också sett över våra dagar under året och försöker hitta på saker . Närmast har vi en Vip-kväll på onsdag i nästa vecka och sedan senare i Mars kommer en handlardag med extraöppet i Mars . Det brukar komma mycket folk då :)
 
********************************************************************************************************************
 
Nybyggarna ÄR och kommer alltid vara mina favoriter när det gäller politiklogik i denna kommun !!
 
Vi såg ju under uppseglingen av bråket i Vammarskolan att det inte blev någon reaktion från dom . Sedan kom de ut med att de ville ha en verklig bild av vad som hänt innan de sa något . ( Och med två arbetande i skolan samt att de själva satt på vice ordförande posten .....så borde inte bilden ta ett halvår att ta fram när läget var akut )
 
Jodå ....de fick till sin bild och efter ett möte så hade de bestämt sej .....i NT med stora ord var att det var tvungen att rulla lite huvuden i skolledningen .
 
Ja sedan hände ingenting ......mer verkstad än en artikel blev det inte ...den vice ordföranden hoppade av med ord om att de övriga inte vågade göra någonting utan bara följde sossarna . Fler skulle hoppa av .....men inte då
 
Sedan ...ny blogg av Bertil Eklund ....vår egen lilla Trump . Nu minsann så skulle de börja med EGEN politik .....efter 6 års tystnad . Jodå ...ett Medborgarkontor ville de ha , precis som var en av grejerna när de började . MEN.....eftersom flera andra partier från andra sidan också velat ha medborgarkontor ...så har de kunnat få det hela tiden så varför har de inte ens försökt ?
 
Men när det gäller just SKOLAN där de själva är både verksamma och hade möjlighet att bestämma i genom sin vice-post...........den platsen ger de bort till Vänsterpartiet . Hur tänkte de här ?
 
Jag är säker på att fortsättning följer ....för är inte det här ett Kalle-Anka parti så vet jag inte vad som är det ;-)
 
**************************************************************************************************************************
 
Idag har jag en ledig eftermiddag . Så skönt att få hämta andan lite. Händer inget speciellt , det blir nog en roadtripp någonstans för att se något annat . Sedan jobbas det i helgen så det är min stund för eftertanke och samla energi .
 
Önskar er alla en riktigt fin helg !!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skärp till er tjejer !

God morgon
 
Jag kunde göra det lätt för mej efter förra veckans artikel om Dansakademin och Kommunens numer gratis danslektioner. Så lätt att återigen göra ett blogginlägg om kommunens extremt dåliga attityd till samarbete och näringslivshållning .......men jag tänker inte göra det den här gången .
 
Har inte haft tid att skriva ....men väl tid att tänka och det är så många händelser som hänt nu den senaste tiden ....och kanske de senaste 20 åren så jag måste skriva av mej om ett annat fenomen som jag innerst inne vet är orsaken även den här gången .
 
Bara någon vecka innan den här artikeln kom ut såg jag en uppdatering på facebook . En tjej , känd som välformulerad , stark och med kämparglöd går ut en kväll . Där blir hon verbalt påhoppad av två andra kvinnor. Man kan tro att det handlade om någon åsikt .....men nej ...påhoppet handlade om henne som person.
Reaktionen och facebookstatusen var ledsen och lågmäld inte förbannad som man kan tänka sej , och jag tror de två kvinnorna lyckades i att trycka till henne och få henne att må riktigt dåligt och få riktigt dålig självkänsla . Bra jobbat brudar !!
 
Tillbaka till Carolin och Dansakademin som tidigare var danslärare på den kommunala dansskolan innan hon startade eget. Jag känner henne inte ....men vet att hon är en väldigt driven och duktig danslärare och att barnen älskar henne . En stor förebild för många flickor och kanske just därför en viktig person i kommunen då vi inte har många sådana som kommer i kontakt med barn och tonåringar.
Men precis samma sak där är jag helt övertygad om ligger bakom denna plötsliga gratisdans . Några kvinnor inne på kommunen fick chansen att kasta de berömda knivarna i ryggen...och det var mycket medvetet .
 
Samma sak med tjejen som var ute och partade ....hon vill , hon vågar och hon törs säga vad hon tycker och är en inspirationskälla till oss ......oss vuxna kvinnor .
 
Varför är det så här ?
 
Att män inte frivilligt släpper upp kvinnor i hierarkin är ju allmänt känt men det är ju en del som lyckas av egen kraft ta sej uppåt . Höras och synas och göra sin grej . Mycket kan sägas om mäns sätt till starka kvinnor men de kastar inte knivarna i ryggen i regel .
 
Kvinnor däremot där är det mer regel än undantag att så fort en kvinna kommer uppåt av en eller annan anledning så är det en hög kvinnor som retar sej på det och förr eller senare så kommer första kniven.
Men fråga någon kvinna om hon är så .....så får du alltid ett nekande svar.
 
Det har vid ett flertal tillfällen under de sista 20 åren hänt mej med. Och när det händer så blir inte jag heller arg och förbannad  som man skulle kunna tro ....utan det fungerar tystande på mej också . Jag drar mej undan ...funderar ...är ledsen . Skriver aldrig om det för jag skäms på något sätt och tar på mej någon sorts skuld fast jag inte vet varför . Hela förra året var ett sådant år då jag drog mej tillbaka av en sådan anledning.
 
Anta att det kommer ut en statusuppdatering på facebook från någon tjej som gjort något bra ...eller hoppat upp ett snäpp i världen....lyckats med något eller vad som helst som lyfter en redan lite upplyft kvinna ännu högre .
I min egen rätt stora vänkrets kan jag redan innan förutspå vilka som "gillar" detta och hejar på och vilka som väljer att inte se . Samma sak varje gång och jag brukar sitta och småle för mej själv.
 
Så många gånger har jag suttit i tjejgrupper och skvallrat om folk och fä ( för det gör vi väl alla ? ) och så fort vi kommer till någon kvinna som kommit lite längre än oss andra så finns avundsjukan mellan raderna om de inte sägs rakt ut . Man verkligen försöker hitta fel som oftast inte finns ....eller så gör de gör de helt enkelt ett "fel" utav någonting som är " rätt"
- Nu var Karin i tidningen igen !! sägs med en underton .
 
Ja men så bra då att hon syns och hörs !! Om ingen fattar det så gör hon vägen för oss andra så mycket lättare ...vi andra som också vill komma framåt det vill säga.
 
Jag blir så trött ...och så arg på detta fenomen ! Tittar runt omkring mej på mina närmaste kompisar . De har alla en egenskap eller flera som jag ser upp till och avundas . Jag är inte avundsjuk ...men skulle helt klart vilja ha dom egenskaperna själv . Men för mej är de en inspirationskälla ....varje umgänge med någon av dom ger mej inspiration till att bli lite som dom . Jag snor åt mej lite av deras energi helt enkelt . Och när man är ute med dom och de strålar som alltid .....så kastas lite oförtjänt strålglans på mej också .
 
Det gäller inte bara mina närmaste vänner . Det finns starka avundsvärda kvinnor bland de som jag också ofta kritiserar rent politiskt som jag absolut inte har samma uppfattning som i de flesta frågor som rör kommunen, men som jag följer för de inspirerar mej, beundrar så där lite på avstånd . De
 
Lena Ek , Britt Olausson , Helena von Schantz från politiken är några bra exempel och ingen av dom är knivkastande kvinnor ( vad jag sett eller förstått på andra )
 
Listan på andra som man ofta ser och hör om är ännu längre och det finns många som jag ser upp till och beundrar på avstånd . Ann-Sofie Malmström Zschaeck , Micca Andersson, Anne-Marie Karlsson,  Åsa Carlsson, Maria Rolf, Malin Moen, Margot Kullin , Ingela Jansson och just Caroline  Havenslätt är bara några få namn och jag skulle lätt kunna skriva 10 till . Vissa känner jag ...vissa inte alls , men gemensamt är att de alla har något extra som gör dom intressanta och inspirerande  . Vissa av dom har helt andra åsikter än vad jag har ....det vet jag ...men det spelar inte så stor roll.
Och kontentan är .....att dessa förebilder behövs . De behövs för att andra ska våga ...se att det går . Men grejen är att då får det inte finnas dessa knivkastare som sabbar hela tiden .
 
Skärp till er tjejer ! En lyckad kvinna är inget hot utan en inspiration ! Du kommer själv inte högre upp själv  för att du försöker peta ner någon annan från stegen.
Är det ok att tala om för våra döttrar att de är begåvade , vackra och intelligenta och att de kan bli vad som helst  och gå hur långt som helst .....samtidig som vi inte klarar av att se en kvinna i vår närhet göra karriär ...ha karisma eller vara superduktig utan att vi ska skicka ett gång knivar mot henne så fort vi får en chans ?  Unga vackra tjejer/kvinnor som har DET ....ledsen ....är du gammal som mej kan man inte göra någonting åt dom . Lär dej lev med att de finns  och de kommer bli fler för varje år, thats it !!
 
Om din dag kommer då du kan lyfta dej själv ett snäpp ....vad skulle du säga om någon försökte slå undan benen på dej utan anledning ?
 
Högsta graden av hyckleri !!!
 
 
 
*************************************************************************************************************************
 
Tre slitveckor är över och nu fortsätter det med ett inte lugnt tempo men iaf ett lättare läge. Det strömmar in vackra , snygga vårkläder i butiken och det är så roligt att vara där nu även om det är relativt lugnt än så länge.
 
Gripband har fullt också med jobb och den stora omorganisationen på Alfatex skapar en mängd tidsödande leveransbeskymmer hos oss .
 
Fritid finns knappast inte just nu då jag jobbar 6-18 i veckorna och en skvätt på lördagarna också . Jag har ändå fått ha min Hilma lite då och då och de dråpliga kommentarerna som man kan få av henne kan få en att le veckan lång .:)
 
 
 
 
 
Nu önskar jag er en fortsatt underbar vecka !!

Kram