Den blomstertid nu kommer

God morgon
Nu börjar sommaren kännas i varje nerv del i kroppen . Dofterna , intrycken ....att känna smaken av solvarma jordgubbar. De ljusa mornarna och lika ljusa kvällarna . Jag älskar det !!
 
Pulsen på Trolltyg som stiger för varje dag. "Musik på gator och torg" i helgen och det var en strid ström av folk mest hela dagen.
Riktigt roligt var det att "dansare" från Norrköping var nere och tävlingsdansade och uppvisningsdansade och det blev bestämt efter deras önskan att vi skulle göra en spening i Augusti eller September ...här på hemmaplan och de skulle komma ner . Detta blev spritt på hela torget så förhoppningsvis så får vi ihop till en kul kväll .
 
Igår var det ledigt och vi tog och åkte ut med vår (för oss) nya båt och åt lunch . Underbart och det var redan 20 grader i vattnet . Det blåste rätt friskt men vad gjorde det när det var så varmt .
 
Hem och hämtade Hilma ...in till Söderköping och glassbaren vid kanalen . Älskar att sitta och titta på folk .
 
 
 
Nu en kort vecka igen och sedan är det midsommar och jag tänkte göra ett sommaruppehåll på bloggen som inte har varit allt för aktiv i år .
 
Det händer o andra sidan inte så mycket .
Det ska göras i ordning runt ån här i Gusum . En paddelbana har jag hört och ett multiaktivitetsfält vad det nu innebär .
 
Jag säger att gör bara gräsmattor .....vi har genom hela Gusum områden som är kommunens och INGET är skött . Ån växer igen ...Bandyplanen växer igen . Högt gräs överallt och blomplanteringar där blommorna inte går att hitta . Snälla ....gör det enklaste möjligaste .....och SKÖT det!
 
Kanske är det också så att de har bytt entreprenör som ska sköta det . Lillen som hade det innan var mer noggrann tror jag . Nu har etreprenaden gått till någon utanför kommunen har jag hört ryktats ...och det var för några småkronor de var billigare.
Min fråga är ....tjänar kommunen verkligen mer i slutändand när företaget ligger i annan kommun ....och kanske några anställda får gå i Lillens företag.
Jag tror att vår kommun borde värna lite mer om den lokala företagaren !
Därmed inte sagt att det inte kanske finns fler företagare i kommunen som vill vara med och slåss .
 
Ett sorgligt besked såg vi i tidningen i förra veckan . Mats Nahlbom slutar. Och han är bara toppen på ett isberg över de lärare som lämnar p.g.a att det senaste årens utveckling . Vad gör vi ?
Ingenting faktiskt ....vi (läs kommunen) tycker att det är rätt skönt att de "icke förändringsbenägna" och framför allt Mats som förde lärarnas talan sticker härifrån . Jag tycker däremot att det är oerhört tragiskt att vi inte har en ledning som vet hur kommunen ska behandla sina anställda .
Dessutom så höjs prislappen för lärarna varje gång vi får "köpa in" en ny lärare till kommunen nu när det är sådan lärarbrist . Har vi råd med det ? Både ekonomiskt och kvalitetsmässigt så får vi en sämre skola.
Jag skäms över kommunen ....och jag skäms över både Erlands och Helens tafatta kommentarer i tidningen !
Vi har bara en fördel i denna kommun gentemot andra kommuner . Vi är små och vi är nära varandra ...hur svårt kan det vara att föra en saklig dialog om vilka förändringar i skolan som är genomförbara ?
 
 
Men det finns glada nyheter också . Margot på Möbelkompaniet fick pris för sitt engagemang i "Kullin cup" . Till hennes bror Mats minne. Älskar den cuppen ....inte för jag tycker om ishockey ....men för att barn får vara barn ...ingen kommer etta .....men man kan vinna fairplaypris . Ishockey är annars en tuff sport där barn gallras väldigt friskt och konkurrensen är hård  och barn rensas ut ur lagen i unga år . Finns det något  som riksidrottsförbundet borde kämpa mot så är det elitsatsningar för barn . Idrott ska vara roligt och bra för hälsan . Så heja Margot !!
 
Nu är det också bara några veckor till Liedholm cup och Karnebåtfestival ......och det är superkul att även Vikens gator fylls med folk  och för inte att säga Allsångskvällarna med Titanix och gästartister . Jättekul !!
Först ut är Nanne och jag kommer garanterat att vara där .
 
Så vad säger ni ? Ska vi säga "Leve sommaren"  och gå ut och njuta den här korta men intensiva tiden ?
 
Jag säger iaf det och vill samtidigt önska er en helt fantastisk , underbar sommar !!
 
Och nästa helg ....närmare bestämt på lördag vid 8 tiden på morgonen .....så tittar de små första kantarellerna upp ur gräset . Och om ni då smyger ut ....tysta ....i gula stövlar så kan ni få tag på några .
Traditionen säger ....oavsett hur mycket du får tag på , så räcker de bara till EN smörgås !!! ;-)
 
Och mej hittar ni lediga stunder i mitt eget paradis ....ofta med en kopp kaffe i handen spanandes på råbocken Åke eller älgen Lisa ... välkomna hit alla glada om ni har vägarna förbi  !! :)
 
Kram och ha en underbar sommar !!
 
 

Kommunicera

God morgon
 
Oj vilket långt hopp det blev i bloggandet . Förlåt , men det har varit 80 timmarsveckor för mej ett tag då arbetsintensiva jätteordrar måste ha sin tid och Trolltyg börjar gå för fullt . Nu har det värsta varit och jag hoppas vi ligger skapligt i fas även om den här tiden fram till semestern som vanligt är mer kaos än övriga året då alla kastar in sina order innan semestern .
 
Nu har vi ett event kvar i Söderköping innan semestern och det är " Musik på gator och torg" den 17e Juni . Och det är precis som det låter .....musik överallt !
 
Går allt som det ska har vi ett eget event inne på Trolltyg med sång även där !! Jag jobbar ju tyvärr så jag kan inte sjunga ......Maria Rolf jobbar inte lördagar så hon kan inte heller sjunga ....så vem i tusan sjunger då ?
 
Jo jag hade tänkt att DU skulle sjunga !!
En karaokeanläggning står uppställd och sång belönas med 10 % rabatt på nästa inköp !! Jag tycker iden är smått genialisk ....tycker inte du det ?
 
Vi har så himla mycket snygga kläder inne så jag är så supernöjd med affären just för tillfället !!
 
 
 
 
Släpper just nu det mesta av politiken men kan inte riktigt släppa det dåliga företagsklimatet i Valdemarsviks kommun . Läser sista dokumentet från det kritiserade näringslivsrådet och får nästan hicka !!
Jag läser :
 
Huvudinriktningen på diskussionen handlade om kommunikation. Vad, Hur och Var

vill vi kommunicera? Diskussionen handlade också om att bryta mönster och invanda kontaktvägar. Synpunkten att externt kommunicera "Visionen – Valdemarsvik 2025" på ett tydligare och bättre sätt påtalades också.

Mötet utsåg en grupp bestående av kommunen, banken och Företagarna att utifrån dagens diskussion presentera ett embryo för gemensam kommunikation för Valdemarsvik och för detta ta hjälp av lämplig kommunikativ expertis.

 
Men nu har de väl på riktigt slagit i huvudet allihopa ?

Juni 2016 och vi återigen i ett möte med bl.a kommun och svenskt näringsliv ( efter att placeras sist i näringslivsrankingen ) påtalar bristen på kommunikation i kommunen . Ingen lyssnar - ingen håller med .

Hösten 2016 : Kommunen tar till experter som säger samma sak ....ingen kommunikation i kommunen ....och då är det en annan sak .......

Februari 2017 Kommunen tar upp det i Näringslivsrådet att just ingen kommunikation finns i kommunen så alla ska ta med sej ideer till nästa möte i maj .

Maj 2017:  Ideerna var att nu ska man ta till en konsult som ska lära dom kommunicera och de ska göra en grupp som ska göra ett embryo till gemensam kommunikation i kommunen . Och detta embyro ska precenteras i september 2017.

Snälla , snälla ni ....ni MÅSTE börja lyssna nu !!!!

 

1. När man säger att det inte finns kommunikation i kommunen .....menar man att det är en stor mur mellan tjäntemän, politiker , näringslivsfolk  och själva näringslivet . En liten grupp har tagit patentet på näringslivet och släpper in någon annan .

2 Det handlar INTE om vad ni ska kommunicera ut ....det handlar om att KOMMUNICERA .

3. Vison 2025 ska INTE kommuniceras ut ....Vision 2025 är ERT arbetsdokument som NI ska jobba emot . Vi i näringslivet har egna visioner som vi jobbar mot . Ni ska ta fram delmål och arbetssätt som leder till att ni lyckas nå ER vision.

Och eftersom ni inte gjort något de första 5 åren så är det rätt bråttom nu .

Det handlar om att riva dessa murar som NI byggt upp . Det handlar om att börja prata med ALLA och envar och inte bara likatyckare som ingår i det översta gräddhylleskiktet .

Ringa till Oskar Pettersson som precis ska starta upp företag och bara hälsa och prata runt . Precis som man ska önska Asta Larsson när hon lägger ner sitt företag efter 30 år lycka till

Åka upp till Ringarum för en liten lätt träff med ett företag bara för att man kan eller någon gång hitta några gemensamma nämnare för en grupp företag och prata om det . Hitta de små informella plattformarna att mötas under .

Skulle alla i näringslivsgruppen ta telefonen och ringa ETT samtal i månaden skulle näringslivsrankingen skjuta i höjden bara av det . För som det är nu så känner vi oss varken sedda eller önskade här i kommunen, och speciellt inte av er som sitter i den här gruppen av den anledningen att ni håller en liten aggressiv ton till de som inte håller med er .......och det gör vi ju inte och det är därför som näringslivsrankingen ser ut som den gör .....eller hur ?

 

Nu kör vi igång igen !

 

Kram och ha en under bar dag