Handen i kaklet

Och så händer det som inte fick hända . Mats Nahlbom slutar på Vammarskolan . Mats som är frontfigur för Pulsprojektet och som vi stolt skickar fram när besökare kommer och vill ta del i våra framgångar ....men som vi stampar på när han pratar för sina kolleger och försöker sparka så ingen vågar påskina de brister som finns i skolan.  Jag skäms !! Jag skäms för kommunen och jag skäms för alla de partier som inte ställer sej upp och skriker . Mest av allt skäms jag för Nybyggarpartiet och dess politiker som gick ut med en åsikt att huvuden skulle rulla och de skulle fixa till skolan ...och sedan bytte det mot is på sommaren i ishallen så att frontfiguren Bertil kan hyra ut sitt hotell . Usch !! Och ni nickedockor som sitter under på listan ni är inte bättre ni . Vad gör man i politiken om man inte vågar säga varken BÄ eller BU ?
 
Ännu sorgligare är det att ett  helt koppel av våra mest erfarna och kompetenta lärare som på ett eller annat sätt har slutat på grund av denna konflikt.
Vi behöver våra lärare , speciellt nu när det är brist på dom i hela Sverige . Vi behöver speciellt de "gamla" lärarna som en stabil stomme i vår skola när nya lärare kommer in.
Att rycka på axlarna och säga att " de var inte förändringsbenägna" visar ett otroligt låg förståelse för vilka problem vi står inför idag. Era förändringar var och är inte genomförbara .....men bara genom dialog kan man lösa sådana problem . Att bestämma saker över huvudet och sedan skicka ut lappar om hur de ska ändra har aldrig varit en fungerande ledarstil . Och ytterst ansvarig för detta klantiga sätt att sköta skolan ....eller rättare sagt att INTE sköta skolan är politikerna .
 
Nästa tråkiga sak är att vi återigen hamnar sist på företagsrankingen . Ställde frågan återigen i facebookgruppen  "Valdemarsviks kommun i Utveckling
"Återigen så fick vi "reklam" i Östnytt om att Valdemarsvik ligger sist i företagsrankingen. Tror det är 7e året jag ställer frågan här på forumet där jag vet att det både finns en massa politiker från både majoritet och opposition samt företagarsorganissationerna , men trots det ....och trots att ni var med och gjorde vår "vision" där vi skulle ligga i övre halvan 2025 så har ingen kommit med några förslag eller velat diskutera saken . Så åter igen ....VAD GÖR VI ?"
 
Har ställt samma fråga 7 år innan så jag förväntar mej inget svar i år heller av några politiker från något parti . Gå på möten som inte ger något eller fyller någon funktion ....eller göra Visioner som inte betyder något eller som man vill jobba mot verkar vara det man håller på med . Vi kan väl rycka på axlarna åt det med ....varför lägga energi på sådant ?
Det är som det är med det också , vi låg långt i överkant med företagande i genomsnitt för Sverige i den här kommunen för 10 år sedan . Nu ser vi en tydlig trend neråt och det är samma sak som döden i en sådan här kommun. För i samma takt som jobben och egenförsörjningen försvinner ....så försvinner också skatteintäkterna. Erlands stolta kommentarer om att vi växer , betyder i praktiken att nysvenskar inte hittar bostad i Norrköping så de flyttar hit temporärt . Det tar i genomsnitt 9 år nu att komma in på arbetsmarknaden och kunna försörja sej själv . Och med tanke på att vi ökar med så mycket inflyttningar .....så betyder det också att de som flyttar ut från kommunen är de som bidrar med skatteintäkter . Räkna på den ekvationen om ni kan .
 
Nu drar sommaren igång även i den här Kommunen . Dans på Grännäs i helgen! Birgitta och Fredrik från Ringarum har efter förra årets succé givit sej på att göra 3 danskvällar på Grännäs. Grännäs är verkligen en av Sveriges vackraste Folkparker och det vore otroligt roligt att få den att leva upp igen!!  Jag önskar dom all lycka till och hoppas de får fullt ös hela kvällen !!
 
Vammardagen på fredag också . Företagen på vammar är verkligen duktiga på att marknadsföra sej ....hoppas också de får fullt ös hela dagen . Tyvärr jobbar jag så jag kan inte komma dit :(
 
Däremot ser jag fram att jobba i helgen , för även om det inte är något jippo hos oss i helgen så vet jag på förhand att det blir mycket folk . Det är redan nu en helt annan nivå på folkströmmarna . Jag älskar det !! Och vi har så otroligt mycket fint i butiken nu
 
 
 
Men denna helg är en mycket speciell helg för mej ....handen in i kaklet kan man säga och ett avslut ....eller kanske en ny början . Utan att säga något så är Nyårslöfte Nr 4 i hamn och hittills är 4 av 4 uppfyllda . Några till finns det ;-)
 
Så det blir " bubbel" i helgen och firas ska med mina nära och kära .
 
Känner mej otroligt stark för tillfället . Ingenting kan stoppa mej nu ...ungefär . Ett alldeles för högt blodtryck har jag fått ner till ett undertryck . Jag når mina mål med större lätthet än tidigare för att jag orkar hålla fokus vilket jag inte orkade innan .
 
Så jag önskar er en underbar helg vad än ni ska göra för i helgen finns det många möjligheter !! Och vill ni inte göra någonting så sätt er ner och njut !!
 
 
Livet är otroligt vackert just nu !! Har du öga att se det ? 
 
Kramar
 
 
 
 
 
 

Vår bästa tid är nu .....

God morgon
 
Ett stilla regn över oss idag , men vad gör det ? Det behövs verkligen och helst mycket mer !! Vi vill väl ha kantareller till midsommar ?
 
 
 
På hemmafronten ska man ge körkort till nyanlända . Inte hela vägen till körkort men teorilektioner och körningar.
Och på frågan om inte våra egna ungdomar får så svarade Erland att det gällde alla som står långt från arbetsmarknaden. Hur vet man det när det gäller ungdomar ...att de står långt från arbetsmarknaden ? Det borde väl i rimlighetens namn ta ett antal år för att kunna konstatera det ?
Och jag vet inte hur de tänker ...är det sådana som har handikapp som också ska få det eller är det sådana med fattiga föräldrar? De är ju trots allt 18 år när de tar körkort så föräldrarnas inkomst kan väl knappast spela någon roll . Jag förstår deras tanke ....MEN ....i Sverige är det förbjudet att behandla folk olika pga ursprung , kön , sexuell läggning eller någon annan anledning , så det där borde klockrent strida mot våra grundlagar.
 
Anton och hans Black Knight fortsätter sin segersvit i Am Fotboll . De har nu gått obesegrade och gjort utklassningsmacher i 5 raka matcher . Innan serien drog igång så var de rankade 12e bästa lag i Europa . Nu har de bara sverigebästa Karlstad kvar ....kan de slå dom ? Vid förra matchen blev Anton påhoppad efter signal och for med huvudet ner i marken då han gick avslappnad och hamnade mycket olyckligt med huvudet först. Det blev halskrage direkt och ambulans till Örebros sjukhus där man dock kunde konstatera att inget farligt hade hänt .
 
Men på lördag är det sagt att det kan bli upp till 23 grader varmt . Äntligen !!! Och det är ju helt perfekt för oss i Söderköping som kör nästa evenemang då , Barnens dag . Då är det helfullt med aktiviteter i byn och det är en riktig höjdpunkt i sommarprogrammet . Peter Johansson gästar oss då också , och han är ju så himla bra . Missa inte detta . På Trolltyg är det fullsmockat med kläder så välkommen in och titta !
 
Morgonen idag var helt ljuvlig . Regnet som föll igår gjorde allt trolskt när ångan sakta lättade från marken . Vår bästa tid är nu ....glöm bort den snö som kanske föll i fjol . Jag bara njuter på mina morgonpromenader och får en energi som jag nog aldrig haft innan. Stanna tiden !!
 
 
Det svåra i livet är att hinna med allt man vill göra . Bl.a min trollunge Hilma . Men några minuter här och där smyger vi till oss och i helgen fick hon sova över. Det blev en riktig myskväll och "Noffar" som annars är favoriten var på rally så vi pysslade själva här hemma .
 
Man förundras så här i efterhand om vilken koll hon har på vad som händer . 3 år i sommar och kan inte prata riktigt rent än men helt och fullt så att vi förstår vad hon säger .
När vi sitter i soffan så ringer Stefan . Hilma hör ju inte honom , men väl mej när jag pratar med honom . Han berättar att han brytit och att bilen inte gick bra ....jag kommenterade och vi diskuterade lite om bilen . Hilma satt bredvid och lekte med sina gosedjur så hon såg inte ut att tänka på vad vi sa .
 
Dagen efter så åkte jag och lämna tillbaka min gullunge varpå Pappa Patrik frågade Hilma
- Gick det bra för "Noffar" när han körde rally ?
- Näeee.....säger Hilma ....han krockade . Hon tystnade och ändrade sej igen . - Näeee han krockade inte ......lallybilen tick inte toppa !!!  ( Rallybilen fick inte soppa ) ...vilket var exakt vad som hänt ;-)
 
Lika smart som sin mormor !!!
 

 
Och på tal om motorsport så planeras nu en stor motordag den 12e Augusti i Valdemarsvik på Toverum då klubben beviljats stöd av Kustlandet för ett stort evenemang . Riktigt skoj och jag hoppas det kommer massor med folk !!
Jag skall iaf testa att köra folkracebilar ....vågar du ?
 
Kram och ha en underbar dag !!!
 
 
 
 

(H)ärliga Valdemarsvik !

Godmorgon
 
Återigen ett inlägg om att folk ska sprida det positiva budskapet i Valdemarsvik .
 
Det står " Flera enkäter och artiklar har på senaste tiden visat att vi är dåliga på att sprida det positiva budskapet i Valdemarsvik"
 
Snälla , snälla , snälla !! Sluta med att tala om för folk vad de ska säga , det får helt motsatt effekt !!! Folk är inte dumma i huvudet . Man kan tysta folk genom att föra ut sådant och hacka ner på folk som säger något negativt på typ nätet .....men det förändrar inte folks sätt att tänka och alla enkäter är ett bevis på det . Ärlighet varar längst och kommer alltid att göra .
 
Genast lade makteliten ut denna artikel på facebook i olika omgångar och sedan gick de in och gillade varandras inlägg ...men det "vanliga" folket uteblev . Man kunde direkt koppla dessa personer till den makt som vi har i Valdemarsvik idag ...ishallsfolk...och de politiska parti som styr samt de föreningar bl.a.
 
De enkäter och artiklar som är gjorda är inte gjorda för att sprida positivt budskap . De artiklar och enkäter är ett utslag på vad folk egentligen tycker . En stor skillnad ! 
 
Det sprids mycket fint också om Valdemarsvik men det är så mycket negativt de senaste åren att det hörs mest och ger utslag i dessa mätningar .
 
Det står också " För att en dialog ska vara framgångsrik så behövs positivitet , delaktighet och en vilja till samtalsarena "  Jo ....det stämmer till viss del , men det är just dialogen som har försvunnit och då finns det ens inte en chans till samtalsarena eller delaktighet.
 
Och det är just hos makteliten som förändringen måste börja om vi ska få en attitydsförändring i kommunen. Och efter att de förstört det trots allt öppna samtalsklimat vi hade för 10 år sedan så är det lång väg tillbaka . Så ni som sitter på makten idag , det är NI som har ansvaret för att det positiva kommer tillbaka . Och det är ganska lätt . Släpp in folk helt enkelt i er täta bubbla ....och åk ut i verkligheten och ta till er vad folk tycker .
 
Förr tyckte folk olika ....och det var inte värre än att vi just tyckte olika . Det har nuförtiden blivit att man ska trycka till de som har annan åsikt genom att kalla dom negativa och bakåtsträvare . Sådana metoder har aldrig tagit ett företag eller en kommun framåt .
 
Vi har en underbart vacker kommun , ett aktivt föreningsliv och härliga evenemang precis som Moen skriver ...men hela Sverige är så fantastiskt så det är inte speciellt unikt . Givetvis prisar vi det ändå , när vi bor så fantastiskt . Men det vi har ....som gör oss unika ...eller kunde göra oss unika är just att vi är så liten kommun. Har sagt det många gånger förr ....se till att vi är nära varandra och skapa dialoger så  att vi känner att vi hör till kommunen som innevånare , företagare eller vad det är ....då har vi kommit en bit på väg .
 
Släpp på maktfullkomligheten , se och utnyttja de otroligt duktiga (fast oliktänkande ) personer vi har  i kommunen , bjud in till dialog och förstå att folket i kommunen har mycket mer hjärnor och kompetens än vad ni tror ....då är vi på rätt spår . Problemet är att jag inte tror att de "där uppe " ens förstår att det är de som är problemet och inte folket .
 
Men samtidigt så ser jag faktiskt ett ljus i tunneln ...kanske det första på många , många år .
 
För ett år sedan tänkte majoriteten köra över lärare , föräldrar och opposition när det gällde förskolan och bygga nytt och de tänkte göra det direkt så ingen hann protestera.
 
Nu är det lagt på is och flera alternativ ska ses igenom och då får alla vara med och tycka . Skitbra !!!
Ingen blir lyckligare än jag och då kommer också resultatet bli mycket bättre .
 
Tyvärr tror jag inte det är en ny eftertänksammare om omtänksammare ledarstil av majoriteten , utan snarare så att inga byggfirmor fanns att tillgå då de tänkte bygga direkt . Och nu ett år senare har förutsättningarna och barnkullarna förändrats så om de skulle bygga som var tänkt så hade det inte blivit bra nu ....och då gör man så här istället och räddar ansiktet .
 
Men vad jag hoppas på är att resultatet av denna ofrivilliga generösa gest till samarbete leder till att det blir en "nystart" ...en ny syn på Erland och hans sätt att regera i kommunen . Att folk tror att det nu kommer bli förändring och samarbete och att de förstår att alla vinner på det här och då kommer det bli mer av dialoger och diskussioner och fler och fler blir inbjudna . Jag hoppas också att övriga maktelit ser resultatet och följer efter och att då har vi en verklig vändning på gång . För det här är enda vägen att gå när man ska lösa våra "problem" med våra attityder . Vill NI att JAG ska vara med på banan ...men isf se till att jag är delaktig och betyder något för denna kommun !!! Tala inte om för mej vad jag ska säga utåt för det rår ni aldrig på ...och inte någon annan heller .
 
Och på en dryg vecka så kom allt igång på Trolltyg . Så skojiga dagar jag har haft med köer in i provhytten . Det nya märket Chica London blev just den succe för affären som jag trodde och några plagg sålde slut samma dag de kom in . Kläder som gör dej glad ....så kan man beskriva stilen .
 
 

Och visst blir man glad ? !
 
Så jag ser fram emot helgen och på söndag är det Ramundermarken ...ni är så välkomna in till oss i Söderköping då det är fullt pådrag överallt .
 
Så nu kör vi för fullt från morgon till kväll alla dagar i veckan och återkommer upp över ytan i höst ....men skoj är det hela tiden !!
 
Kram