Vår bästa tid är nu !

God morgon
 
För er som missar 5.00 promenaden runt Herrgården i Gusum , kan jag ge er den här bilden !
Det var så enastående vackert att ögonen tårades .
 
 
 
 
Tur man får en boozt av sådant ibland när det finns för mycket av det fula.
 
 
 
Lina blev rånad i sin butik i måndags , precis på samma sätt som i Viken och Wångströms  .
 
En man går in i butiken och svänger till höger ner mot djurfodret och står och dividerar lite på sin språk och på engelska . Hon blir givetvis misstänksam , men håller ett getöga in mot butiken och ser ingen mer. De fortsätter diskutera foder, och då hör hon svagt att mannen har en öronsnäcka och att någon säger något i den. Hon tar då upp sin mobil . Hon har nämligen en övervakningskamera som är kopplad till en app i mobilen . Hon ser då en man til vid kassanl ....och hon skriker till honom och frågar vad faan han håller på med !!
Nu gör hon det man INTE ska göra.....nämligen springer fram till dörren och försöker stänga in dom ....de är tyvärr starkare och knuffar undan henne och de rusar iväg . Hon blir ju vansinnigt galen ....rusar efter mot torget ...där står hennes "franskund" och väntar på henne då detta var vid stängningsdags och hon skulle fortsätta jobba på Trolltyg och med fransar. Hon skriker på kunden när hon springer förbi ......JAG KOMMER SNART .....fortsätter springa ...möter en unge med cykel ....som hon frågar om hon får låna då rånarna är snabbare än henne . Men ungen fattar noll ....och lånar inte ut den ;-)   En kille tar upp jakten på rånarna och ser att de hoppar in i en svart bil vid andra torget . Så var de borta , men Lina blev inte av med så mycket pengar , det är väl känslan av att de bara går in och tar vad de vill ha som gör en så omåttligt arg .
Nu ska det upp en kamera på Trolltyg också , nu har det varit 4 rån i Söderköping i vanliga butiker på de här tre åren vi varit där . En med pistol , en med kniv ....och två av det här slaget . Vi har en sorglig utveckling i Sverige !!
 
Annars händer inte så mycket ...varken här eller i politiken . Jonas i Vänsterpartiet skrev i sin blogg angående att de INTE haft tur under dessa år de regerat med pengar . Men Jonas ....du kan väl också plus och minus ?
Om du tar bort alla pengar ni fått från staten och kollar på ekonomin .....och det inte blir ett stort plusresultat då  ( räkna också med att det har varit århundradets högkonjunktur ) så är det faktiskt så att ni har haft JÄTTETUR .
Men däremot har han rätt i EN sak ....alliansen är nöjda med den ekonomi som råder då de inte har lagt en egen budget ....frågan är väl kanske vad de vill egentligen ?
 
Allt har verkligen tystnat i Valdemarsvik och det är inte nyttigt på något sätt !! Att vi inte alls ligger bra till visar alla siffror och rankingar men ändå hörs det ingenting från någon ! Alla i topparna är glada och nöjda och det är en VI KÄNSLA oavsett vem man pratar med . För att inte säga i tidningen så prånglar man bara ut små positiva notiser hela tiden .....men i mindre grupper i samhället så pratar man på helt annat sätt .
 
Vad det beror på ? Jo jag vet och det har jag påpekat många gånger ....dessa kompisgrupper och jävsituationer som vi har i Viken . Förr i tiden så gick man ur från föreningen när man fick en uppsatt plats i Kommunen ...nu är det tvärt om ....man lägger beslag på föreningen ....eller tar plats så man kan påverka sitt jobb eller företag.
Ingen reagerar på det .
 
De föreningar som skulle kunna reagera och påverka är också beslagtagna och tidningen är helt majoritetsstyrd och nyheterna är helt från S
 
Ta en sådan artikel som var om det nya Medborgarkontoret . Där fick Företagarna tala om sin mening i tidningen om vad de tyckte om det . Jodå .....de höjde ju detta till skyarna . Men snälla någon ....de är ju samma personer som sitter i Nybyggarna som kläckt iden till medborgarkontor som sitter i Företagarna .
Och så är det hela tiden och det gäller både Allians som Majoritet .
 
Nybyggarnas lista kan man nästan föra över till WIFs styrelse . Wif är den största bidragstagaren och får mest av kommunen när det gäller pengar . Så man ger med ena handen och tar emot med andra .
 
Samma sak med GIF ....sitter även på S - listan
 
Nybyggarna sitter även i Företagarna och även om man inte sitter i toppen så placerar man sej längre ner ...eller helt bredvid för att inte synas ....men man bestämmer ändå . Företagarna driver numer med andra ord inte något MOT kommunen längre utan är tysta och snälla och gör ingenting . En annars en fin gammal förening som hade mycket att säga till om .
 
Radio Wix ...borde vara en neutral radiokanal ......men icke ! Där är nybyggarna och även Centern inblandad . Inte speciellt nyttigt och Radio Wix har ju heller inte så stort förtroende när det gäller objektivitet . Radio Wix hade ju faktiskt kunnat vara en stor källa till information annars när det gäller politiker och de olika partierna .
 
Sedan har vi alla andra egenintressen ...lärare som är politiker som även sitter högst upp i skolutskottet där de får arvode . Besluta om sin egen arbetsplats är ju inte så bra .
 
Politiker som sitter högt upp i Byggnadsnämnden som även har egen firma som berörs av dess beslut .
 
Poltiker som sitter i högst i Nybyggarna ...sitter även i WIF ...har även ett hotell och allt hör ihop .
 
Till det vill jag bara säga att vi hade en intressent som var villig att sats stora pengar och bygga upp en RIKTIG verklsamhet i Valdemarsvik med folk från hela världen . Han hade kontakter överallt , men han motarbetades i kommunen av princip alla ....och när alla utvägar var tömda så drog han vidare till andra ställen och kör nu för fullt med sina hockeylägren och turneringar . Varför ??? Fråga politikerna ....de hade egna intressen i varför han inte skulle vara här och Viken gick miste om något som verkligen skulle kunna vara nytta för oss alla ....och dessutom ge tillbaka lite pengar från Ishallen som är en gigantiskt kostnad för oss skattebetalare .
 
Vi har även andra politiker som sitter arvoderade i andra institutioners styrelser , vars slogan går stick i stäv med hennes politiska uppdrag .
 
Dessa jävsituationer vill jag ändra på ! Jag tänker lägga ett medborgarförslag på det till kommunen . Inte för att jag tror att någon är intresserad av att ta upp den och behandla den , men jag kan få folk medveten om vilken soppa det är .
 
Jag vet också vad de säger .....det är inte lätt att få folk att engagera sej ...men jo...jag vet att bara "rättt" folk släpps in i dessa föreningar , inte vem som kan göra nytta för föreningen .
 
'****************************************************************************************************************
 
Ett litet ord om Hans Stigsson som skrev ledare ( igen ) om Stefan med rubriken Kallabalik a la Kemle .
 
Andra gången han skriver ner Stefan så mycket han kan , vilket är ganska underligt med tanke om vilka "stora" saker han brukar skriva annars och att han ens bryr sej om en sådan som Stefan .
Nu är det väl så att hans chef heter Olausson i efternamn .....så det är nog förklaringen på det .
 
Men sedan är han ju helt knäpp . Å ena sidan håller han med Stefan om att man bör ha en egen budget ....å andra sidan tycker han att man kan ha det så i små kommuner för man måste ha breda lösningar .
Absolut !! Men breda lösningar och överenskommelser gäller ju typ skolor som ska byggas osv ......budget är en helt annan sak . Är de överens om den finns det ingen anledning till flera partier .
 
Sedan överskriften .....KALLABALIK A LA KEMLE
 
Men snälla Hans ....Stefan avgick ju helt i tysthet ....sedan ringde NI på NT och frågade och Stefan svarade . Men artikeln i sej väckte ju intet rabalder alls ....inte förrän Stigsson själv skapade rubriker som inte stämde så reagerade folk . NT verkar vara i stort behov av sensationsmakeri .
Även att hoppa av valet nu tyckte Stigsson var fel ....men när skulle han ha gjort det då ?
När man blir folkvald som politiker som Stefan blev så sitter man väl mandatperioden ut när man inte lyckats åstadkomma det man vill ?  Så tycker tydligen inte Stigsson ....och han tyckte heller inte om att han var ärlig och sa anledningen till avhoppet . Nej Stefan var inte bra för någon enligt honom ;-)
 
Men hur Herr Stigsson än försöker skriva ner honom så kan han inte ta ifrån honom en sak . Förutom att han blev kryssad som folkvald två gånger så är det ju även så att när han gick ur Nybyggarna så sjönk de 3 mandat ....och när han gick med i Moderaterna så steg de 1 mandat och gjorde sitt bästa val någonsin och blev också större än Centern för första gången .....tror de sjunker tillbaka i detta val , men det får vi se
 
Annars är allt otroligt bra just nu ! Anton har precis fått jobb på Sveriges största vaktbolag och jag är otroligt glad för att han har hittat sin plats i livet . Att efter den skolgången som han hade ....äntligen fått upprättelse och självkänsla gör en mamma glad i hjärtat .
 
Lina har mycket på gång och har fått spännande erbjudande så jag väntar med spänning på vad hon tar sej för .
 
Stefan släpper äntligen politiken och går in för sina intressen tll 100 % , vilket kommer att göra honom gladare och det betyder också att vi på ett sätt är "fria" att göra vad vi vill .
 
Jag har släppt precis ALLT under de senaste 2 åren ....och jag kommer till 150 % satsa på mej själv framöver ....och det som gör mej  glad .
 
Så om ett par veckor så far jag på min fösta riktiga semester NÅGONSIN ......helt underbart !!!
 
Så nu önskar jag er en helt underbar vår och hoppas ni njuter av livet lika mycket som jag gör just nu !!

Kram