Partiet före landets bästa !

Godmorgon 
 
I år har jag verkligen försökt vara öppensinnad för att ens hitta ett parti att rösta på i de olika valen .
Två partier har jag inte något gemensamt med och förstår inte alls hur de tänker , så de är bortrensande och inte ens tänkbara , Nåväl , så måste det vara i ett demokratiskt land .
 
Men de andra har haft något som varit värt att tänka till om . En del fördjupar sej i skolan , en del i sjukvården eller något annat . Min grej är ju liksom samhällsekonomin i stort och företagande i synnerhet så jag har försökt vidga mina skygglappar lite .
 
Men sossarnas löfte om " Familjevecka" var droppen som fick bägaren att rinna över och detta skrev jag igår som ett facebookinlägg . 
 
Detta extremt dyra löfte enbart för att få de sista avgörande rösterna för att vinna valet . Innan jul gjordes det en egen utredning om föräldraledigheten och redan då så var den för dyr för Sverige , ändå väljer sossarna att ge ut 5 dagar till per vuxen . En lyxvecka utan dess like när det finns tusen andra hål att fylla igen . 
Och vad dom enbart räknar på är kostnaderna per person för dessa dagar . 
När medelsvensson går hem för att leka med barnen så kostar fortfarande lokalhyran och den aställdes rum , tjänstebil, verktyg , maskiner , el , bredband och kontorsmöbler.....men visst , det betalar ni väl ut också ??? 
 
 
 

"Familjevecka" för alla vuxna med barn .....kan dom inte lika gärna slå till den redan liggande mamman eller pappan med barn med assistansbehov i ansiktet direkt än att hitta på något så kostsamt som ytterligare en veckas ledighet för vissa ? När föräldrarna med barn med assistansbehov tvingas lämna bort sina barn till barnhem (som på 1800talet) så pratar majoiteten om jämlikhet ? Jämlikhet för vem ? Är det småföretagaren (som de flesta företag är ) som ska täcka upp för den förlusten i arbetskraft och produktionsbortfall?

Vi har en högst generös föräldraledighet och vi har semester på 5-7 veckor redan , räcker inte det ?
Frågade om finansieringen igår men Sverige är i så jättebra skick så det behövdes inte , det rymdes i budgeten så dom . Ok.....men redan i April hade en hel del vallöften för ca 30 miljarder kronor givits , och redan då sa Magalena att 2019 kanske blir kärvt , men det rymdes i budget . Konjunkturinstitutets chef var av annan mening och sa att Magadena glömt en liten detalj , nämligen demografin som väntades kosta ytterligare 20 miljarder de närmaste åren .
Nu har de lovat för ytterligare 5,4 miljarder ...men trots det behöver de inte bestraffa någon annan för att bekosta det ?? Hur får de ekonomin att gå ihop ...jag vill också ha en sådan plånbok !!!!
Speciellt när Svensk Näringslivs chef säger att det inte alls kostar 5,4 miljarder utan det kostar samhället dryg 30 miljarder med produktionsbortfall och personalbortfall ( nästan halva försvarsbudgeten för 1 veckas ledighet för vissa )

Jag betalar gärna till välfärden ! Men vi har tusen saker som är viktigare och som behöver ses över omgående . Sjukförsäkringssystemet där de sjukskrivs av specialistläkare och friskskrivs av försäkringkassans läkare . Vårdköer . Brist på poliser ! Assistansbehovet ! osv osv

Jämlikhet för mej är att ALLA ska få sina grundläggande behov ombesörjda . Klarar jag det inte själv ska jag få hjälp av samhällets skyddsnät . Vård och läkare när jag är sjuk . Få den hjälp i skolan jag behöver ! Rätten att få känna mej trygg . Och blir jag utsatt för brott så borde det vara fokus på offrets bästa istället för förövraren !

Allt detta i symbios med näringslivet så att företagen orkar med .....för det är trots allt därifrån pengarna kommer som ska orka med att betala allt ! "

 

 

Detta extremt dyra löfte enbart för att få de sista avgörande rösterna för att vinna valet . Innan jul gjordes det en egen utredning om föräldraledigheten och redan då så var den för dyr för Sverige , ändå väljer sossarna att ge ut 5 dagar till per vuxen . En lyxvecka utan dess like när det finns tusen andra hål att fylla igen . 

Och vad dom enbart räknar på är kostnaderna per person för dessa dagar . 

 

När medelsvensson går hem för att leka med barnen så kostar fortfarande lokalhyran och den aställdes rum , tjänstebil, verktyg , maskiner , el , bredband och kontorsmöbler.....men visst , det betalar ni väl ut också ??? 
 
Vi jobbar högst 8 timmar , vi sover högst 8 så vi har 8 timmar fri tid och två dygn ledigt i veckan . Jo vissa jobbar skift ( oftast då mindre än 8 timmar ) . Men vi har också minst 5 veckors semester och några helgdagar . Så fritid har vi så det räcker och blir över . Det går på inget sätt någon nöd på oss eller barnen . 
Det handlar helt om prioritering vad man ska göra . Föräldrar stånkar på gymmen när de istället kan gå ut och leka med barnen på gården . Vi lägger pengar och tid på allt möjligt som vi anser vara jättenödvändigt i dagens samhälle ....men är det det ? 
 
Jag hoppas folk ser och reagerar på hur extremt valet har blivit i år....att ni tänker till och att ni röstar för Sveriges bästa ....ett Sverige i balans !! 
 
Kram 

 

 

Vart tänker ni ta pengarna ifån ?

Godmorgon 
 
Nu önskar jag snart att valet är över . Alla flöden svämmar över med löften , skitsnack och angrepp på olika personer och partier . Rent bullshit och fakta i en ström som man inte klarar av att hålla isär själv . Man vet inte längre vad som är sant och vad som är falskt . Försöker fråga saker hela tiden till olika politiker men jag vet inte om jag blir klokare för det . 
 
Min fråga till samtliga partier är följande på riksnivå och på lokalnivå .
 
Vad är era vallöften ? Vad beräknas det kosta och var ska pengarna tas ifrån ? 
 
Lite svårt att få grepp om och man kan inte lita på svaret heller .
 
Ta det här med Sossarnas förslag om ny "familjevecka" . Det gynnar ca 900.000 hushåll i Sverige . Det beräknas kosta 5,4 miljarder kronor enl sossarna själva . Den samhällsekonomiska kostnaden är drygt 30 miljarder säger sv. Näringsliv som beräknat detta på samma sätt som man beräknade en eventuell arbetstidsförkortning för några år sedan . 
I April i år så hade sossarna redan givit en massa vallöften som redan då var uppe i 34 miljarder kronor . Konjunkturistitutets chef menade redan då att budgeten inte höll för man hade inte räknat med domgrafin ( vetenskapen om en befolknings fördelning, storlek och sammansättning.) som ytterligare kommer kosta 20 miljarder de närmaste åren . Magdalena höll väl inte med om det , men erkände att 2019 kommer vara kärv . 
 
Nu alltså en ny "familjevecka" och ytterligare 5,4 miljarder . 
Personligen tycker jag det är horibelt att dra bort assistansrätten för föräldrar som behöver hjälp med det grundläggande i barnets andning och sondmatning ena dagen .....för att ge föräldrar en gratisvecka till utöver våra ganska priviligierade förädraledigheter och semestrar . 
Nu ser vi också konsekvenserna av indragningarna av assistensrätten då föräldrar tvingas lämna ifrån sej sina barn och låta dom flytta till nya hem där kommunerna tar hand om dom . Självklart blir det så ....föräldrar måste sova och dessa barn behöver hjälp dygnet om .
 
Men tillbaka till vallöftena ....vart kommer pengarna ifrån ?? Har frågat ( i denna fråga ) sossar lokalt och får till svar att det är så exemplarisk ekonomi att det rymms inom budget .....fast det vet jag att det inte gör . Har frågat direkt till Socialdemokraterna i kontaktformular ...inget svar . 
Men det gäller som sagt alla partier .......inget vallöfte är över huvud taget intressant förän man vet vart man drabbas på minussidan och vart de lägger på extra istället .
 
Mitt uppe i allt detta så figurerar det en siffra i svensk ekonomi ....nämligen 200 miljarder som ingen pratar om men som alla vet . 200 miljarder är den siffran som fattas år 2030 bara för att behålla den personaltäthet vi har just NU i den svenska välfärden . Ändå lovas det vitt och brett från alla håll och kanter .
Hur tänker de där ??????
 
2 veckor kvar till valet , men inte tusan har jag blivit något klokare för det ! 
 
 
Kram 
 
 

Äldreboende ....men hur ?

Godmorgon 
 
Två debatter går av stapeln . Ett i Ringarum där alla partier blivit inbjudna och ett som Företagarna gör i Valdemarsvik , och jag missar båda . Mycket diskussioner har det varit om Företagarnas där Sossarna tagit två platser . Tycker det är märkligt att de ens får det . Förstår anledningen .....men står då än mer som ett frågetecken om HUR det ska gå efter valet om de vinner ??? 
 
Men det är mycket som är skrämmande i år . Läser allas vallöften och det är så extremt tunnt med ideer . 
 
Vad som skiljer partierna åt är i princip äldreboendena . Men trots det så undrar jag över detta  .
 
Alla partier är väl överens om att det ska vara ett på Vammarhöjden och ett på Ringgården ! 
 
Det har gjort EN utredning som går ut på att det BARA ska vara där ....ändå säger sossarna att de inte bestämt något ....och det kommer de heller inte göra före valet .
 
Där har vi en konstig grej .....borde man inte göra fler alternativ . Ska äldreboendet i Viken verkligen vara på Vammarhöjden ? Är det verkligen den bästa platsen . 
 
Ringgården är till viss del nergången och behöver rustas upp om platserna ska öka .  Det är ju ok .....men då tycker alla partier att man ska göra en jättestor ombyggnad och låta Riksbyggen göra den och sedan hyr man av dom och förbinder sej i X antal år . 
 
Det fina i kråksången tycker partierna är att de slipper låna upp !!! Superbra tänkt !! ;-) 
 
Jag vet inte .....men vad tror ni är billigast ? Att göra en mindre upprustning och låna och betala på ....eller låta Riksbyggen göra en omfattande ombyggnat ...låna pengar till det .....lägga på sin vinst ....och låta kommunen binda sej för de år det tar för att Riksbyggen ska få tillbaka sin investering samt sin vinst ? Jag vet vad jag tror .
 
Sedan vill Alliansen att det ska finnas kvar i Gusum och Gryt också ....men jag har inte riktigt förstått om det handlar om Privat regi eller i Kommunal ....för de kan ju inte bestämma över vem som ska investera . 
 
Näringslivet är det som jag tycker är viktigast just nu . Företagen behöver tas om hand om , de behöver få känna sej som en del av Kommunen och de är de som kan skapa de riktiga jobben . Men där är det ingen som har något vettigt att säga . Vi har en del information men vi har ingen kommunikation . NÄR ska politikerna ta till sej det ?? Det räcker inte med att de ändrar så de åker ut i kommundelarna någon gång ibland . Vi måste skapa en nära relation mellan kommun och företag . Inte för företagens skull utan för kommunens .
 
Ett tillägg idag . Helena von Schantz svar på Erlands inlägg i NT den 23e augusti 
Äntligen säger jag !! Det första konkreta och faktabaserade som visar skillnaden . 2,5 tjänst har blivit 5 under mandatperioden . Och vad menar de med att lärarnas tjänsteledigheter "drogs in" . Jag har hört hur de stolt säger att de kom tillbaka .....men var det för att de inte hade något val ? Blev de beviljade tjänsteledighet som de sedan återtog så de tvingades tillbaka innan de bestämt sej ?  En sak att komma tillbaka till !! 
 
 
 
Vi fortsätter med vårt bygge på Trolltyg och till helgen ska allt vara klart . Tror vi kanske har en spekulant till andra delen av stora lokalen så det kanske blir riktigt bra det här !! Barnkläder drar till sej en massa nytt folk som redan varit inne och handlat och tittat . Samtidigt ser man hur affärer läggs ner i Söderköping ....hoppas att nya vågar satsa där för vi behöver varje affär och det är så tråkigt att gå i en stad med butiksfönster tomma 
 
Nu är det bäst att ta tag i dagen ! 
 
Vill också tacka att det är så många kvar och läser fast jag gjort så många och långa uppehåll . Lägg gärna en kommentar , diskutera och tyck till . Spelar ingen roll om det är positiv eller negativ ...allas åsikter tas tacksamt emot ! 

Kram 
 
Cizzie