S - SD 1-1

Godmorgon 
 
För några veckor sedan hörde jag Göran Hargestam och Ted Starkås debattera i radion . Där blev det klart 1-0 till SD för Ted var inte påläst och väldigt svävande i sina svar .
 
Igår var det en ny debatt , nu i SVT Öst .  Kurt Ohlsson och Nhela Ali . Kan inte säga att jag blev direkt imponerad av Kurt som politiker . Han var inte insatt ett dugg i frågorna och fast jag brukar vara väldigt tålig så tyckte till och med jag att han var rasistiskt . Ett svar var bland annat att det inte fanns flyktingar i kommunen utan alla var ekonomiska flyktingar . Hur man vänder och vrider på det svaret så är det inte sant . Visst finns det ännu fattigare personer som inte kommer ut från sina länder där det finns krig , men det bortförklarar inte att de senaste åren har varit fler människor än på väldigt länge som måste fly sina länder pga alla krig i världen . Sedan finns det ju även dom som flyr undan fattigdom också men de är inte i majoritet , och man kan ju heller inte klandra dom för att de försöker ? 
 
Nhela Klarade sej helt klart bäst ! Ingen tvekan på det ! Såg inte tv-sändningen men var på plats och såg det hela . Hon var påläst , även om hon målade upp en bättre bild än vad som råder . 
Vad jag däremot tyckte var jättefel och orättvist var att två nyanlända kvinnor satt med och bekräftade vad Nhela sa . Varför ?? Men SVT är som vanligt partiska och man ser hur man försöker vrida på frågan . Dessa kvinnor hade jobb och var ambitiösa och så ser ju inte statestiken ut i verkligheten . Det tar för det mesta 9 år för en människa att få jobb . 
 
Dessa subventionerade jobb kan man ju också diskutera där det dels är riktat till vissa människor och betalas av skatter . Att de tränger undan "riktiga" jobb vet vi också , och i alla fall i min värld så får man inte behandla människor olika på grund av ursprung ? 
 
Antalet folk som har skattesubventionerade jobb ökar i Sverige för varje år , och företag som uteslutande använder sej av " 80%" har ökat kraftigt . Det är ingen bra lösning alls ! 
 
Har hört många gånger som försvar från politiker att det är bra att vi fått så mycket flyktingar för vi kommer att behöva arbetskraften . Det stämmer inte ! Fler nyanlända kräver fler enkla jobb , och vart 4e jobb skapas i småföretagen . Det är ännu ett argument för att ha ett bra företagsklimat . För man vet att i kommuner med bra företagsklimat skapas fler nya jobb på företagena och det är flera som startar företag . 
Sedan kan man höra alla politiker säga att vi ska locka till oss fler företag i kommunen. Det kan ni fetglömma . Finns ingen anledning för ett företag att etablera sej här och det har vi väl också sett under årens lopp . Däremot så lockar ett bra näringslivsklimat med engagerade företagare till sej fler företag ...ännu en anledning alltså !! 
 
******************************************************************************************
 
Igår så slog vi ut en öppning till grannlokalen på Trolltyg . Härligt !! Vi kör i 100 Lina och jag . Bästa teamet när vi är exakt lika dana och tänker lika dant . Nu inleder vi fas 2 och hoppas på att det går lika bra som planeringen innan ;-) 
 
Önskar er en riktigt bra dag 
 
Kram 

Kommentera inlägget här :