Alla hjärtans dag

Tänk om man kunde utöka dygnet med några fler timmar !!!
 
Länge sedan jag skrev nu , men som vanligt så är det lite fullt . Man ska vara karborrearbetare , klädinköpare , klädförsäljare och världens bästa mormor i en salig röra . Sedan ska man hinna uppdatera sej inom det kommunala och hinna bilda sej en åsikt i vad som händer och varför . Inte lätt alla gånger .
 
Inköpen av kläder är väl det som är både lättast och roligast ( näst efter att vara mormor)
 
Vi for till storstaden Stockholm förra veckan och besökte våra leverantörer och köpte in för våren och också i en del fall för hösten. Så skoj och det är det som ger inspiration och man får lite nya ögon för hur trenderna går . Är man riktigt slipad kan man också göra bra övergångar mellan vår- sommar- höst så att det går att kombinera .
 
Många tydliga trender för våren . Den blommiga trenden håller i sej , men vi ser också en trend där de klarar enfärgade plaggen gör entré. Knallgult , rött är stora färger ....men även syren . Vida byxor som slutar 7/8 . Inte snyggt men häftigt !! Puffärmar är rätt nytt , men trumpetärmarna består . Rätt härligt och fritt mode om jag får tycka till ! Välkomna och följ modet på facebook : Trolltyg Boutique ......där uppdaterar vi flera gånger i veckan och visar vad som kommer in .
 

Det finns så mycket snyggt och tufft i år som passar alla färger och former .
*********************************************************************************************************************************
 
Denna vecka är det Stefans tur att smita från jobbet . Det är rally i Värmlandsskogarna och han är som vanligt där med ett gäng likasinnade . Hörde att de pratade om att de skulle ta med sej en DUNK till rallyt .....man kan ju undra vad som ska vara i den dunken ;-)
Men det var inte så farligt som jag trodde . En dunk pannkakssmet skulle med , för de släpar med sej ved, stekjärn och karotter för att laga mat och denna gång skulle det bli fläskpannkaka ! Mums !!
 Lika skönt kommer det bli för mej som blir ensam hemma . Visst ...då får jag dubbelarbeta lite ...inte bara göra bådas jobb på Gripband ....jag har Trolltyg också ....och inte att förglömma 3 ostyriga hundar ;-)
Lovar att det blir att ha  TVn på EN kanal hela helgen och det kommer inte vara där OS är !! Inget zappande här inte !! ;-)
 
************************************************************************************************************************
 
Sista KF i Januari och både Ted och Bertil gnällde att de inte var överens över ett sådant stort beslut som en skola . Jag säger JÄKLA LARV ! OM man nu vill att man ska vara överens ....vilket jag också tycker ...så ser man till att lägga förslaget i tid . Det är inte oppositionens fel att det dragit ut på tiden.
Första gången detta ( samma beslut)  klubbades igenom var det utan oppositionen ens var tillfrågad för två år sedan . Men då kom majoriteten själva på att det var en urkorkad ide som de själva kommit på . Det fanns tack och lov ingen som kunde bygga då de ville , direkt efter sommaren , så förslaget rann ut i sanden.
Och nu gör de samma sak igen . Lägger förslag som inte partierna hinner gå igenom ....dessutom är det så undermåliga kalkyler så de ryms på en post-it-lapp . Och detta sitter de och bankar igenom . Vi har så extremt låg kvalitet på våra folkvalda idag , som inte har en aning om vad de röstar på så jag blir mörkrädd . Jag skulle gjort bättre och mer informationsrika kalkyler på vilken som helst av investering som jag gjort själv ...typ bil ...badtunna eller liknande .
 
************************************************************************************************************************
 
Det blev fullsatt på sparbankslunchen med elever och youtubare . ( vet inte om det var frivilligt eller inte )
Det är iaf nyttigt att elever kommer i samröre med näringsliv på något sätt .....det finns inget av det annars.
Att Företagara är med på en sådan satsning är kanon ....de har i princip inte gjort så mycket i den föreningen innan mer än haft julfester så jag tycker det är super   !
Vad jag däremot inte vill är att det ska beblandas med vårt näringslivsklimat och kommunens ansvar över det .
När det gäller Youtubers så är jag jättekluven . Visst ....det är ett nytt spännande "yrke" , men som sagt 50-100 i hela Sverige som kan leva på det är det kanske inte ett framtidsyrke för de unga . Och jag tror heller inte de som sysslar med sådant har lust att slå sej ner i skärgården utan de flesta vill nog till Stockholm för att bli  kända "på riktigt " -
Vi blir också pådyvlade av våra leverantörer att använda kända bloggare och youtubers  . Vi vet att vissa saker säljer väldigt mycket mer genom att någon sådan kändis pratar väl om den . Nästan samtliga bloggare och youtubers lever inte bara på pengar kanalen ger utan på att de sponsrade av företag på i stort sett allt de lägger ett ord för . Pernilla Wahlgren är ju ett exempel . Hon har till och med ett varumärke med sitt eget namn som hon faktiskt  inte äger . Och bland hennes kända kompisar i tv så ser man ofta "hennes" plagg . Tippar på att hon tjänar grova pengar på det .
Det finns i princip två kategorier youtubers . Perfekta tjejer som pratar om smink , kläder och livsstil . Eller skojarkillar som gör pranks , sketcher eller utmaningar ( typ äter 1,5 kg seg råtta eller 2 kg hamburgare )
När vi var på mässan och hamnade hos en leverantör för underkläder , fick vi veta att han sponsrade en hög med bloggare och yourtubers med en gummistjärt ....ja ni såg rätt ....dessa trådsmala supersnygga  flickor har ju givetvis inte de rätta formerna ....så silikon fram och påklistat gummistjärt eller trosor med gummi bak ....för att få till det . Lägg där till lösögonfransar , löshår , botox och fillers till ankläppar och kindben   ( även på väldigt unga ) och givetvis lösnaglar.
Känner att jag är lite för gammal för dessa påhitt och kanske har vi något att lära oss om detta .....men magkänslan säger att jag ska låta bli, så då gör jag det  ! Fransar är det jag själv kan använda ...men syftet är att kunna vara osminkad .
 
************************************************************************************************************************
 
Alla hjärtans dag ! Och jag önskar er en kärleksfull dag där ni tar hand om er själva och andra .
 
 
Kram