Har jag lagt min röst på Sossarna !!???

Valdemarsvik den enda i  Östergötland som inte har bestämt politikst styre än. Det är inte bara svagt det är förskräckligt !! Har jag förstått det rätt beror det här inte på SD utan på rent maktbegär och att förhandlarna inte kommer överens . 
Och om jag förstår rätt så är det Torvald och Anna som inte kommer överens ? 
Hur svårt ska det vara ...byt förhandlare och kom överens !  Övriga partimedlemmar sitter tysta och vet i princip ingenting vilket tyder på totalitärt styre i båda dessa partier. 
 
Ni gick i val på en allians ....ni har varit emot sossarnas förslag i 9 år . Alliansen kom till för att byta styre . Det är just vad väljarna har röstat på och inte att ni för maktens skull ska gå ihop med sossarna . Vilket jäkla svek mot dom som röstade på er ! 
Nu får det vara slut på sandlådan . Stå upp för er politik istället för att titta på privata maktpositioner och löner . 
Att i tv uttala sej om att det handlar om vad som kan hålla bäst i 4 år är löjja . Givetvis är Alliansens gemensamma poltik det ni ska genomföra eftersom ni gick till val på det . Klarar sedan personerna i toppen av att samsas om positionerna så byt ut dom !!! Svårare än så är det inte !! 
 
************************************************************************************************
 
I torsdags hade vi också en inspirationskväll ....fast då på vår gata i Söderköping . Så mysigt och det gick sååååå över förväntningarna . Helt fantastiskt vilken uppslutning och hur bra det gick . Nu planeras det stort på nästa evenemang och vad vi ska hitta på då .
Mina kolleger på gatan var helt lyriska och vi hade dessutom fruktansvärt kul när vi spånade inför kvällen . Och det ska man inte underskatta heller . Sjukt nöjd är jag !! 
 
************************************************************************************************
 
Ted Starkås uttalar sej i tv om politiken i Viken . Det säger jag inte mycket om , det var sakligt och bra . Men när sedan reportern tar upp vårt dåliga näringslivsklimat och frågar sej hur smickrande det är att vinna " årets företagare" i en kommun med sämsta rankingen så ....utan att säga ....visar Ted sitt förakt över rankingen . 
Helt sjukt !! 
Just hans parti har samtidigt gjort en stor Vision där det som mål står att vi ska upp i övre halvan av Näringslivsrankingen . 
Här kämpar Malin ( vår nya näringslivsresurs) för att förbättra kontaker och nätverkar i näringlsivet samtidigt som Ted raserar det som näringslivet tydligt uttrycker genom näringslivsrankingen . Hur tänker han ?????
 Näringslivsrankingen är näringslivets samlade röst om samarbetet och känslan av tillhörighet i kommunen . 70 företag (olika företag) om året . Ratar man Näringslivsrankingen på det sätt Ted gjorde så ratar man kommunens företag . HUR ska stackars Malin kunna jobba när hon inte har kommunens stöd och samtidigt inte företagarna har förtroende för politikerna ??????
*********************************************************************************************
 
Företagarna 
För 10 år sedan var organisationen företagarna en tung organisation med tunga namn . De gjorde rätt mycket , både mot och med kommunen för att förbättra närinslivsklimat och förutsättningar för företagen i kommunen . Att få utmärkelsen "årets företagare" var ärosamt och tungt . 
Nu är det inget alls kvar av det . Dels har förutsättningarna förändrats när det gäller kriterierna för att få priset som detta exempel 
 
"Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald." 
 
Vad har det med ett lyckat företag att göra ....förr var det goda siffror och en en följd av bra år . men det är uppenbart inte vad som gäller nu ???
 
"Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher."
 
 
Jag var förrut väldigt stolt att jag fått utmärkelsen årets företagare ....men känner att mina värderingar för god insats inte längre stämmer med organisationen Företagarna .
 Jag tycker det är otroligt sorgligt att vår enda tunga företagsorganisation har blivit så urholkad och mer är festfixare än att slåss för bra näringsliv . Otroligt tråkigt !! Vi behöver det .
***************************************************************************
 
I morgon en tur till Underleverantörsmässan i Jonköping som vi för andra året inte är med på efter en svit på 12 år ihop med Finspångs företag . Men nästa år är vi troligtvis tillbaka igen i ny skepnad ....vi får väl se i vilken ;-) 
Kul ska det i alla fall bli att få åka ner en sväng och kolla läget och prata med folk .
 
Nu en ny dag i kardborreland 
 
Kram 
 
 

Kommentera inlägget här :