Näringslivet ...ett litet steg framåt ! Hejja !!

Det gick inte bra för Annie Lööf . Det går inte bra för vår kommun heller ! 
 
Det är en makaber sandlådenivå både lokalt och på riksnivå . Centern och Moderaterna har gått på val på en gemensam allianspolitik och nu sonderar Centern med Sossarna . 
På lokal nivå så betyder det att en röst på Centern eller Moderaterna så länge samma personer är i toppen är helt bortkastad . Rösta på Sossarna direkt eller på SD . De kommer inte komma överens nu och de kommer inte komma överns vid nästa val heller om de inte byts ut . Vad jag undrar mest över är att det är fler personer än toppnamnen i partierna ....varför tar ingen ansvar ???? 
Jag lär inte få reda på det tyvärr . Vi har en förmåga att inte våga säga vad vi egentligen tycker och tänker i denna kommun om det inte är vid köksbordet . Fegt tycker jag och mycket skulle kunna lösas om man vågade säga rakt ut vad man tycker . Man har ju trots allt ansvar inför alla som lagt sin röst på dom . Och när sanningen kommer ut om det här är det stor risk att inte bara de uppe i toppen som träter råkar illa ut ....utan även de som sitter under och jamsar .
 
Näringslivet har tagit ett litet steg till i rätt riktining . Besök i Lekeberg om hur och vad de har gjort för att få upp näringslivsrankingen . 
Och som sagt , jag har hört både Ted , Erland och Lasse pratat nedsättande om företagens åsikt om kommunen ....dvs näringslivsrankingen . Men ser man just på Lekeberg som ett gott exempel så ser man just det som våra befattningshavare i näringslivsrådet inte förstår . 
 
"Lekeberg har gjort en resa i näringlsivsrankingen , men givetvis är det inte det viktiga utan det viktiga är att Lekeberg .....EFTER att de fått till gott näringslivsklimat fått det som ÄR viktigt ....nämligen tillväxt i form av vinstdrivande företag, nyanställningar mm mm "
 
OCH DET ÄR DET HÄR DET HANDLAR OM !!! 
 
Grattis Lekeberg till gott jobb . 
 
På samma lista ligger Valdemarsvik på plats 10 av 13 i Östergötland . Inte så bra med andra ord , och det handlar om lönsamma aktiebolag i Sverige .  I Östergötland handlar det om 
19,708 företag .  Jag själv ligger ( förra året ) på 558e plats i hela Östergötland på solventa företag och än bättre i år , så jag vet att jag drar upp statistiken . Så våra företag i kommunen  mår inte så bra . 
Ett bättre företagsklimat och öppna diskussioner skulle lätt kunna ändra på det .  
Den enda vägen att gå är att lösa upp näringslivsgruppen och släppa in näringslivet . Ta bort politiken från gruppen och låt Malin jobba ostört !! 
Men som sagt ....jag känner att några har förstått vilken väg man ska ta , så jag hoppas att de trycker på
 
Hos oss är det full fart som vanligt . I helgen hade vi en helt underbar konsert i Hörsalen i Norrköping . Otroligt härlig var den och det var fullsatt i salen .
 
Team Ullis / Team Putte som jag sjungit med i höst är en underbar kör med mycket värme . Välkomna att vara med till hösten på måndagar i Norrköping.
 
Vi gästades av Marcus Cristobal Berglund som hade " Gatans Kör " i SVT och jag fick också äran att sjunga med honom . Superskoj!! En  lite lagon stor utamaning för en som jag  !!
 
 
 
Nu blir det mer musik i helgen då Just 4 Fun får ett litet återfall i Sporthallen i Söderköping ...ska bli så himla kul .
 
Men efter vår lyckosamma modevisning för ett par veckor sedan så har vi laddat om . I morgon Black Friday och nästa helg så är det stor Julmarknad i Söderköping .
 
Den 11 December sjunger jag och Stefan på PROs årsmöte ...och jag vet i tusan nu när jag har ångan uppe så kanske jag ställer mej nere på Birgerssons någon dag och sjunger .....bara för att jag har lust !!
 
Så det där med att ta det lite lugnare får nog vänta ett litet tag till ....nästa år kanske ;-)
 
Vi har ju på Trolltyg strategiskt gått mot att nischa oss ....förutom våra lite udda kläder så har ju Lina ...eller Franslina som hon kallar sej , fransförlängning bakom kulisserna . Det går som tåget, men ännu bättre går plasmapen ...rynkreducering i realtid . Kolla in detta !!
 
Fantastiskt va ?? 
 
 
 
Nu har "vi" en ny grej på gång . Och jag lovar ....jag står som första testperson !! Så håll ögonen öppna !!
 
Så nu är det bara att köra hårt ett tag till !!

Hoppas vi hörs eller syns !!
 
Kram   

Kommentera inlägget här :