Sparkrav ...nej inte Viken heller !!

Fick mej en hel del ledigt denna helt underbara Påskhelg . Vilket gudomligt väder . 
 
Det blev middag med goda vänner . Barnen på grillning och påskäggsjakt . Välbehövligt energitillskott nu när vi går in i bokslutstider och full fart på alla fronter .
 
På söndag så har vi i kören Team Putte konsert i Hörsalen kl 19.00 . Det blir allt från rock till visor och vår gästartist är Robban Haglund från The fantastic four. Tror det blir jättebra ! 
 
Stefan och company drar till Gotland på Rally som vanligt denna helg så det blir också välbehövlig ensamtid , något jag tycker är fantastiskt skönt ibland . Det brukar bli att göra något projekt som jag gått och funderat på . Denna gång har jag dock inte bestämt riktigt vad , för det finns så mycket som släpat efter de sista åren .....men något blir det.
 
Sedan är det som vanligt alla födelsedagar , och för inte tala om alla  event i Söderköping och allt annat som sätter igång nu på sommaren . Först ut är Fixdagarna nu i helgen, något som drog mycket folk förra året , och det är ju inte så konstigt då Fix var en sådan dominant fabrik då det begav sej , med många anställda och mycket historia .  Missa inte det ! Sedan är det   markanden den 5e maj . Sedan fylls det på med en dag för barnen . Sång på gator och torg .  
Vi går in i en riktigt hektiskt men kul tid . Det första som händer är att Smultronstället öppnar och helt plötsligt så är det annat liv i hela Söderköping . Många företagare är avundsjuka på dom när de får redaktionell text i t.ex reklambroschyrer , men jag förstår inte riktigt det . De är värda att höjas upp till skyarna , och de gör väldigt gott för oss andra i Söderköping . 
 
Men jag klagar inte för det har varit en fantastisk vår för oss och vädret har varit till stor hjälp . 
Det finns vårar som haft snö långt fram i April så detta soliga väder har varit underbart och gynsamt för Trolltyg .
 
Värre verkar det gå för ekonomin i Valdemarsviks Kommun  ( som jag sagt i många år ) men det verkar inte bekymra de styrande ett dugg.  Vi beräknas ligga 18 miljoner back i år och 11 miljoner back nästa år redan nu .....ser vi några besparningar ??? Nej då ...det blir sommar-is ...vi ska bygga om centrum ...vi ska öppna medborgarkontor ....vi ska höja lönerna för lärarna så vi blir mer attraktiva som kommun mm mm mm. Helt horiblet !!! 
Ekonomi är uppenbart inte de styrandes starka sida ....och inte så mycket oppositionens heller eftersom ingen skriker just nu !! 
 
Men jag bryr mej faktiskt inte ...nu kör jag gärnet själv istället och jag har åter satt upp mål för min verksamhet . Som jag sagt tidigare ...jag tänker INTE betala skatt till de som missbrukar mina skattepengar , det har jag bestämt mej för . 
De har varit så  inåt skogen korkade att de kört in alla extramiljoner de fått från staten in i budgeten och använt till att täcka upp förluster och till driften ....så det är ju ganska självklart att det blir så här när de inte får in oanonserade miljoner i samma utsträckning längre . 
Men fortstätta slösa kan de ändå konstigt nog ! 
 
När det gäller våra äldreboenden som Jenny Ek efter valet sa så stolt att hon räddat så visar INGET att det verkligen är så . Tvärtom ...även ledande chefer på Kommunen bekräftar att Boutredningen är det de kör efter ...och då är det Ringgården och Vammarhöjden som gäller . 
Och fast opposition blev överkörda i beslutet om Ringgården så förstår de inte att de håller på att bli överkörda igen och igen och igen . 
Som jag sagt innan ....kompetensen hos politiker idag jämfört med för 10 år sedan är skrämmande ! 
 
Nu ska jag går jag in i bokslutsdimman ett tag !! Men jag tänker ta alla chanser jag får att njuta av det fina vädret ändå i helgen .
 
Kram på er ! 
 
 
 
 
 

Hur tänkte ni nu ?

 
 
 Godmorgon 
 
Nu kan vi summera mars också och säga att den var en ovanligt härlig månad på alla sätt . Varmt och skönt och på något sätt  har inte denna vinter varit så lång som andra vintrar . Underbart ! 
 
Det märks om inte på klädsidan där vårkläderna har gått igång snabbare än vanligt . Synd är dock den förbenade blåsten som jag tycker blir värre och värre för varje år . Men man kan väl inte få allt.  
 
Intressant artikel skriven av anonym lärare idag. Tystnadskulturen som råder idag i kommunen är allmänt utbredd i alla sektorer kom upp till ytan och det är exakt det jag pratat om alla år som socialdemokraterna suttit vid makten. 
Förr då C och Torvald var i ledning så fick man faktiskt prata om problem utan att någon reagerade . Man hade med andra ord möjlighet att lösa problemen . 
Nu är det helt annorlunda ....det är en policy att kväva åsikter och det är tydligt att NYA Centern håller med om att detta är bra också . 
 
Hur många gånger har vi inte hört Erland säga att de alltid har + i resultatet så det kan inte vara tur att det blir så ??? Lika många gånger har jag sagt att JOOO det är verkligen tur för man har fått miljoner i skatteväxling , för invandring mm mm och allt har gått in och täkt upp minusposter i bokslutet och gått till driften . 
 
Nu står vi där med en ENORM tjänstemannaorganisation som svällt över allt bredder utan att några politiker har regareat . Vi har ju liksom inte blivit så många fler i kommunen , så varför klävs det så många fler i Strömsvik ? 
 
Sossarna har ju hela tiden varit såååå glada att det flyttat in folk i kommunen . Jag har hela tiden hävdat att det är helt ointressant egentligen om inte de som flyttar in för med sej skatteintäkter , och med tanke på att vi tagit emot så många nyandlända så är det troliga att skatteintäkterna istället har minskat ? 
 
Nu står vi här och ALLA sektorer måste spara . Trots detta så handlar Ted och Jenny för fulla muggar !! 
Äldreomsorgen är inget undantag utan måste spara ....men det hindrar inte att 4-5 mille till ska läggas på obudgeterat när Ringarum ska flytta in tillfälligt . 
 
Lärarlönerna ska upp ....men samtidigt ska man spara på resurspersonalen som faktiskt behövs i skolan med bort . Allt för att hålla budget ! 
 
Vi ska bygga om Ringgården för 100 mille .....utan att titta på andra alternativ .
Vad säger magkänslan ? Blir det billigare för kommunen att ge bort Ringgården låta Riksbyggen stå för allt som bygge och drift än att bygga i egen regi och så lite som möjligt då inte allt är utklassat ? Tror ni Riksbyggen är en välgörenhetsorganissation eller tror ni att de vill ha vinst på alla fronter ? 
 
Kommunhuset är sprängfyllt !! Kommunens ekonomi i botten , vad gör vi då ? Jo då gör vi en enhet till i sjöhuset med nya platser i form av Medborgarkontoret ...nejvisst ...folk hade ju så negativ uppfattning om det ordet så vi bytte visst till något annat så  folk inte förstår att det är precis samma sak . Helkorkat !! 
 
Näringslivet är i botten och kommunen anställer en ny näringslivsresurs . Asbra !! Hon hade samma åsikter som oss när hon kom .....vad hände ? 
 
Vi satt på möte och alla åsikter kom fram och som jag såg det var vi alla rätt eniga om hur det skulle se ut . Men hittills har absolut inget hänt . Och Jenni har gjort klart för oss att hon ska sitta i gruppen som bestämmer om näringlsivet även om HON tycker att de gjort om i gruppen och gjort den mindre så är det precis exakt samma folk som förut . De gör små mingelträffar istället med exakt samma folk som tidigare .  
 
Ska vi få ett bra näringslivklimat så måste ord och handling gå ihop .....och det är det fösta problemet i Valdemarsvik . Det fungerar inte ett dugg med Youtubers på banken eller mingelträffar på något föetag. Ni får dit samma folk hela tiden och det hjälper inte näringslivet .
 
Ska ni hjälpa näringlsivet så måste vi diskutera och lösa problem ....möten ska vara till nytta och inte till nöje . Samarbeta kring projekt ! Kommun ska hålla ett nära samarbete och tänka "egna näringslivet" i varje projekt de tar sej för . 
 
Att köra "mingelträffar" med ena handen och köra över näringlslivet med andra fungerar inte och kommer inte att fungera !!! 
 
Vi står inför gigantiskt stora problem !!! 
 
Och som grädde på moset så har ju faktiskt oppositionen gått med på denna budget och dessa gigantiska satsningar som vilken dåre som helst förstår inte går ihop sej , när de sa ja till budgeten . Så vad ska dom göra ?
 
 
 
Hur som helst har jag fullt upp denna vecka . Imorgon kör vi en modevisning i Söderköping ihop med Lions . Så skoj !! Så idag ska alla manikänger komma och prova kläder .
 
Så nu kör vi i hundra igen !! 

Kram