Sparkrav ...nej inte Viken heller !!

Fick mej en hel del ledigt denna helt underbara Påskhelg . Vilket gudomligt väder . 
 
Det blev middag med goda vänner . Barnen på grillning och påskäggsjakt . Välbehövligt energitillskott nu när vi går in i bokslutstider och full fart på alla fronter .
 
På söndag så har vi i kören Team Putte konsert i Hörsalen kl 19.00 . Det blir allt från rock till visor och vår gästartist är Robban Haglund från The fantastic four. Tror det blir jättebra ! 
 
Stefan och company drar till Gotland på Rally som vanligt denna helg så det blir också välbehövlig ensamtid , något jag tycker är fantastiskt skönt ibland . Det brukar bli att göra något projekt som jag gått och funderat på . Denna gång har jag dock inte bestämt riktigt vad , för det finns så mycket som släpat efter de sista åren .....men något blir det.
 
Sedan är det som vanligt alla födelsedagar , och för inte tala om alla  event i Söderköping och allt annat som sätter igång nu på sommaren . Först ut är Fixdagarna nu i helgen, något som drog mycket folk förra året , och det är ju inte så konstigt då Fix var en sådan dominant fabrik då det begav sej , med många anställda och mycket historia .  Missa inte det ! Sedan är det   markanden den 5e maj . Sedan fylls det på med en dag för barnen . Sång på gator och torg .  
Vi går in i en riktigt hektiskt men kul tid . Det första som händer är att Smultronstället öppnar och helt plötsligt så är det annat liv i hela Söderköping . Många företagare är avundsjuka på dom när de får redaktionell text i t.ex reklambroschyrer , men jag förstår inte riktigt det . De är värda att höjas upp till skyarna , och de gör väldigt gott för oss andra i Söderköping . 
 
Men jag klagar inte för det har varit en fantastisk vår för oss och vädret har varit till stor hjälp . 
Det finns vårar som haft snö långt fram i April så detta soliga väder har varit underbart och gynsamt för Trolltyg .
 
Värre verkar det gå för ekonomin i Valdemarsviks Kommun  ( som jag sagt i många år ) men det verkar inte bekymra de styrande ett dugg.  Vi beräknas ligga 18 miljoner back i år och 11 miljoner back nästa år redan nu .....ser vi några besparningar ??? Nej då ...det blir sommar-is ...vi ska bygga om centrum ...vi ska öppna medborgarkontor ....vi ska höja lönerna för lärarna så vi blir mer attraktiva som kommun mm mm mm. Helt horiblet !!! 
Ekonomi är uppenbart inte de styrandes starka sida ....och inte så mycket oppositionens heller eftersom ingen skriker just nu !! 
 
Men jag bryr mej faktiskt inte ...nu kör jag gärnet själv istället och jag har åter satt upp mål för min verksamhet . Som jag sagt tidigare ...jag tänker INTE betala skatt till de som missbrukar mina skattepengar , det har jag bestämt mej för . 
De har varit så  inåt skogen korkade att de kört in alla extramiljoner de fått från staten in i budgeten och använt till att täcka upp förluster och till driften ....så det är ju ganska självklart att det blir så här när de inte får in oanonserade miljoner i samma utsträckning längre . 
Men fortstätta slösa kan de ändå konstigt nog ! 
 
När det gäller våra äldreboenden som Jenny Ek efter valet sa så stolt att hon räddat så visar INGET att det verkligen är så . Tvärtom ...även ledande chefer på Kommunen bekräftar att Boutredningen är det de kör efter ...och då är det Ringgården och Vammarhöjden som gäller . 
Och fast opposition blev överkörda i beslutet om Ringgården så förstår de inte att de håller på att bli överkörda igen och igen och igen . 
Som jag sagt innan ....kompetensen hos politiker idag jämfört med för 10 år sedan är skrämmande ! 
 
Nu ska jag går jag in i bokslutsdimman ett tag !! Men jag tänker ta alla chanser jag får att njuta av det fina vädret ändå i helgen .
 
Kram på er ! 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :