Vart ska det sluta ?

 Nu börjar jag på  allvar bli orolig för vår kommun !! 
 
Får nuvarande majoritet sitta i 4 år så vet i tusan hur det går .
 
MEDBORGARKONTORET :

Först och främst så är det INGEN som vill ha detta mer än nybyggarna som inte ens sitter med . ALLA sossar jag pratat med vill INTE ha det och Centern ville absolut inte ha det innan valet . 
 
Och hur tänker de ?????
 
Först avsätts 500.000 till en utredning om medborgarkontoret . En utredning som ( om jag förstått rätt) görs av den person som ska bli chef över verksamheten .
 
 
De byter namn på eländet då Medborgarkontor har så negativ klang. De tror med andra ord att folk är totalt pantade och inte förstår att Medborgarservice är precis samma sak .
 
De har inga pengar till det utan andra avdelningar som redan har sparkrav ska stå för fiolerna .
 
 
4 personer ska jobba där ....och fortfarande ska två jobba kvar i kommunhuset ? Eller ? 
 
Nu när allt är bestämt ...ska en ny utredning till för att bestämma vad de ska göra ? 
Men snälla ni .....bestämmer man inte syftet först ??? 
 
Ja man baxnar över detta !!!
 
Sedan får man klia sej i huvudet när man läser nästa artikel i tidningen om Ringgården 
 
Ted Starkås säger att vi inte kunde komma undan billigare . Hur tänker han där ?? 
Först och främst har man inte frågat någon annan så det kan han omöjjligt veta !!!!
För det andra så blir detta en total makeover för Ringgården och det var inte ens nödvändigt !!!!
För det tredje så står Kommunen som borgenär , så kommer inte intäkterna in till detta så är det kommunen som får betala , men Riksbyggen äger det fortfarande . 
För det fjärde är 94.000,000 för 33 platser EXTREMT dyrt !! Det blir ett rum för 2.850.000 .I min värld får man en finare villa för det .
För det femte så blir det en hyreshöjning på 2000 från nu till 6700 kr . Vilken pensionär klarar av den hyran ? Och om inte pensionären klarar av hyran ....vem betalar då ? 
 
Och INGEN reagerar inte ens i oppositionen  !!! ??? Finns det ingen kvar i kommunen som kan tänka och som kan räkna ?  Vad jag förstår så är det Anders i C och Erland i S som knappt är i kommunhuset som ska stå för tänkeinsatsen för dessa två ungdommar som nu styr .....vet ni ....ni får nog bosätta er där nere om ni ska hinna stoppa dessa två .
Och borde det inte vara så att man inte behöver några åldermän som sitter vid köksbordet och tänker . Borde det inte vara så att man med den lönen ska klara det själv ....eller inte sitta på posten ??? 
Vart ska det här sluta ? 
 
Nu vankas det ensamhelg för mej då Stefan som vanligt åker till Svenska Rallyt . Rätt skönt att få rå sej själv ibland .
 
Det har varit en tuff vinter . Riktigt tuff !! I januari briserade en bomb i Norrköping mot en ordningsvakts lägenhet . Det var vår Anton . Så vägen tillbaka i normalt läge kommer dröja ...om det ens kommer . En massa restriktioner om hur man ska leva tills man vet vart hotet kommer ifrån . :( 
Så om humöret inte är på topp så är det orsaken .
 
Men denna helg ska jag vara med vänner som ger mej energi och livsluft så orken kommer tillbaka .
 
Ha en alldeles förträfflig alla hjärtans dag och ta hand om varandra 
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Benita Nilsson

Ja du Cizzie! Man tar sig för panna! Det är nog för långt gånget nu för att kunna backa. Det var väl därför det var så bråttom att skriva med Riksbyggen innan valet. Man får väl se om även privata företag i kommunen får en kommunal borgen om de tänker bygga nytt? Jag skulle inte tro det. Medborgarkontoret verkar vara en soppa som man som innevånare i kommunen tror att det är ett skämt. Inget klart med lokaler eller vad de ska ha för arbetsuppgifter ? Helt galet!! Vi känner nog snart att det kan vara dags att röra på sig. Man skäms över hur saker och ting bestämd
Så fruktansvärt otäckt och tragiskt med din son. Förstår att ni har och haft en mardröm. Det gjorde ont i mammahjärtat. Vart är vi på väg ?Stor styrkekram till er!

Svar: Ja det är helt galet så inkompetent det sköts och vilken ordning de tar det i.
När det gäller kommunal borgen så undrar man ju om de kan säga nej till kommunens företag i fortsättningen ? Det är ju i lag förbjudet att särbehandla företag .

Tack snälla Benita , ja det är fruktansvärt så det är i samhället nu , och inget kan man göra :( Kram tillbaka

Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :