När lapplisan kom till byn

Ja man slutar aldrig att förundras över denna kommun. Vi har totalkraschad ekonomi men det märker man inget av alls då det inte görs ett endaste dugg någonstans utan vi fortsätter att spendera pengar som vi hade hur mycket som helst ! 
 
Senaste är nu parkeringsvakter . 
Har levt med körkort i kommunen i snart 40 år och jag har inte tagit detta som något stort problem . Inte de jag pratade med igår heller . Visst finns det de som parkerar för länge och fel , men är det ett problem som vi just nu måste lägga pengar på ? 
 
Det skapar kanske problem istället när det försvårar för folk att leva och bo i samhället. Kan man åka ut med båten och ställa sin bil där båten är och vara ute några nätter ? Kan man besöka någon och ha sin bil ställd hela dagen i city ? Är problemet felparkerare eller är problemet att antalet bilar har ökat markant de senaste 20 åren så det är det problemet de borde lösa istället ? 
 
Sedan är det helt sjukt att kommunen varnar oss på facebook utan att tala om förhållningsreglerna eller vart man kan läsa om det . Jag skrev till kommunen idag , så nu får vi se om jag får något svar . 
Jag skrev följande :
 
 
 
Hej 
 
Igår gick det ut ett meddelande på facebook som löd :
 
 
PARKERINGSÖVERVAKNING

Kommunstyrelsen har tagit sitt beslut och nu startar parkeringsövervakningen i Valdemarsvik. Vi hälsar parkeringsvakterna välkomna till vår kommun!

Var uppmärksam på var du parkerar och hur länge!

Parkeringsövervakning kommer att ske i Valdemarsvik, Gusum, Ringarum och Gryt/Fyrudden.

Vi önskar dig en trevlig dag och hoppas på ett fortsatt gott samarbete för ett tryggt och trevligt Valdemarsvik för alla.
 
Jag undrar därför följande: 
1 Vart kan man läsa om detta och vad som gäller ? 
2 Vart har denna ide kommit ifrån ? Motion ? Näringslivsgruppen? 
3 Vart är det förbjudet att parkera i t.ex Gusum? Och vad gäller för tider ? 
4 Hur ska tiden kontrolleras ? P-skivor ? 
5 Vad beräknas detta kosta med eventuella p-skivor, skyltar , p-vakter 
6 Hur gör man t.ex vid allsångskvällar eller oktobermarknad när besökande parkerar precis överallt. Har vissa evenemang dispens eller upplyser ni med skyltar att vi numer har parkeringsvakter? 
7 Hur fördelas böterna ni får in som intäkt ? 
 
När man nu går ut och varnar på facebook , hör det kanske till sin sak att man även upplyser om vart man kan läsa om det. Från vilket datum det gäller och på vilket sätt det kommer att ske. 
Och med ett rekordstort underskott i budget....är det verkligen nya kostnader man ska dra på sej , eller är det menat som en intäkt ? 
Jag och de jag pratat med står undrande om det här verkligen är ett problem ? I Gusum kan jag garanterat säga att det inte är det , vi har inga parkeringsförbud . Och även om en bil står 10 timmar på en allmän parkering så är det inget hinder för någon . Möjligtvis kan den nya begränsade parkeringstiden förhindra samåkning, åka ut och övernatta med båtarna eller allmänt försvåra att leva och verka i kommunen.
 
Vore tacksam att få svar på frågorna 
 
MVH 
 
Cizzie Kemle 
070 6654352
 
 
 
Väntar på svar med spänning !!! 
 
 
 
I Söderköping är dessa parkeringsvakter inget bra alls för näringslivet. Begränsningarna är olika på  olika parkeringar , men oftast 2 timmar vilket gör att hinner dom äta så hinner dom inte så mycket mer . Dessutom är parkeringsvaktsbolaget och de som jobbar där riktigt otrevliga att ha att göra med. Jag som näringidkare fick psykbryt på honom när jag lastade ur varor till min butik . Och han lappade mej fast jag stod där och lastade ur bilen. Men det skulle han inte gjort ! Nu lappar han mej inte mer vart jag än ställer mej ...så det kan gå när inte haspen är på ;-) 
 
 
Full fart på Trolltyg nu, och jag kan bara säga att det här är den roligaste tiden på året. Vi har utökat lite till och nu har vi även vaxning på programmet . Anna som har det jobbar även i butiken tre dagar i veckan . Gå in på facebook och sök " Sugerwaxning by Anna" så får du veta mer om det . 
 
 
Även på Gripband är det full fart men jag hoppas orderingången börjar stanna av nu , för nu har det varit för jäkligt ett tag och vi jobbar som dårar. Ska vi få någon som helst semester i år så får det inte komma in något mer alls ....vi får väl se hur det blir .
 
Men den 24e Juli tar jag iaf en halvdag och tillbringar den i Tyreslöt som jag tidigare berättat . Allsång där då kl 19.00 och det ska bli så himla kul ! Ni är hjärtligt välkomna !! Själv tänker jag bara njuta av dagen och få "hänga" med proffsiga Åsa , Clas och Fredrik och husbandet också så klart . 
Hoppas vi ses !! 
 
Nu till förpackningsbordet igen 
 
Må så gott !! 

Kram