Lapplisor och skyltar

Godmorgon
 
Oj så länge sedan jag var här. Kan säga att det gått hårt ett tag. Så här års är det mycket att göra på företgaget när alla kastar in sina order för sommaren. Som om inte det räckte blev min kära medarbetare på Trolltyg sjuk i några veckor så det blev till att dubbeljobba ett tag. Så upp lite friskt vid 4 på morgonen . Gripband fram till 11 och sedan kasta sej in till Söderköping fram till kl 18. Men samtidigt är det nu som det roliga börjar inne i Sörping så det ger tillbaka så mycket energi.
 
Kommunens agerande skrämmer mej mer och mer. På grund av det dåliga Näringlivsresultatet så utvecklar man nu en strategi . En ny handbok med vackra ord hur bra och fint allt ska bli . Nu har Näringslivsrankingen tagit ett skutt uppåt i år . Men svaren lämnades i februari och det beror enkom på Malins framfart i Valdemarsvik . Bara att vi får en att prata med är ju positivt . Men vi kan redan konstatera att skillnaden absolut inte blivit bättre.  Ett krav från näringslivets sida är att näringslivsgruppen splittras . Alla i gruppen fick erbjudandet att lämna gruppen .........ingen ville lämna gruppen så den är i princip som förut . Lite mindre politiker bara. Å andra sidan så har Jenny Ek blivit lovad ordförandeskap ....och att gruppen är politiksk är just det som INTE näringlivet vill . Så same, same but different . Och att man skriver fina ord ...som Vision 2025 som man gjorde för 6 år sedan och sedan jobbar tvärt om är ju inte så smart. Se Ringgården ....se när man lägger ut plogningen utanför kommunen ( som inte blev billigare) se när man ger EN egen företagare ( som man är kompis med ) alla uppdrag som ska göras i kommunen.
 
I måndags var det KF och man baxnar ju lite ....med tanke på 18 miljoner minus vad de diskuterar på KF . Jo man diskuterar skärpt lagstiftning om skyltningar och banderoller. Har det varit ens ett problem ?  Lägg därpå att vi får lapp-lisor i Valdemarsvik.
 
När det gäller skyltningen så skriver dom i NT att skylten inte får avleda uppmärksamheten från trafiken ????? Vad är meningen med en skylt ? Vad är meningen med Kommunens egna skylt ute vid E22 ? Ska man sätta den i skogen då så ingen ser den . Det kan ju inte vara speciellt mycket gångtrafikanter där i alla fall? 
När det gäller lapplisan så säger dom att de ska "hjälpa" folk att parkera. Det är  den bästa omskrivningen någonsin ( vi tänker ju positivt i denna kommun) för att tala om att man letar efter de dom kan bötfälla. Jag undrar först och främst om kommunen tar pengarna själva. Då är det iof ett sätt att få in pengar på och det behöver dom ju. Men det troliga är att de gör som i Söderköping och anlitar ett företag. Gör dom det så måste jag  tyvärr upplysa Kommunen om att detta företag gör det för att tjäna pengar. Ju mer felparkerare destu bättre !!
 
Men tänker man lite längre , och det ska man ju göra , vad beträffar dessa två saker , skyltning och parkeringsvakter så är det nog så att vi på kommunen har en alldeles onödig nytillsatt tjänst som man borde se över varför man tillsatt .....trafiksamordningstjänsten.  Varför i herregud har man tillsatt en sådan ? Gissar skarpt på att denna tjänst kostar oss dryga miljonenom året ...det kunde lätt tjänas in.
 
När det gäller den nya strategin så ger jag tusan i alla möten nu . Jag var i höstas ...jag trodde på framtiden, men nu har lågan slocknat igen. De får hålla på själva.  Att bygga upp Näringlivsstrategin på ett så löjligt upphöjt sätt när man som poltiker skärmar sej från folket som de gäller , kommer inte att fungera . Och tyvärr är det kommunens förlust ....inte företagarnas.
 
I lördags klarade vi av "En dag för barnen" i Söderköping. Så himla kul ! Vi hade fullt i affären hela dagen . Lina hade fixat en Sluschmaskin som stod utanför så vi hade idel kö med sugna barn . En något trött Cizzie slog igen butiken kl 16 och då hade jag knappt fått rast på hela dagen. Snabbt in till Norrköping och genrepet inför Orange Day där vi sjöng på knuttarnas kväll i parken . Förutom oss så sjöng också Debbie och Lasse , Jon-Henrik och Kicken . Trevligt och lugnt var det . Det var en dag för alla som blir misshandlade i nära relationer , så det var en viktig sak.
 
Nu har jag faktiskt 4 hela dagar ledigt ....tror det hände förra året i maj sist. Jag ska (försöka)att inte gå ut och sätta mej med papper (så mycket)
 
Nu börjar alla event hemikring också , men jag vet inte riktigt hur de har fått ihop det i år . Gusumdagarna är ALLTID första helgen i Juni ....nu gick de in på maj och då krockar det med  Vammardagen som alltid är fredag  i Krisihimmelfärdshelgen . Och på lördag kväll är det också grillafton i Ringarum ....jodå i år är det rörigt .
Mej hittar ni nog nere på Vammardagen där jag tänkte sjunga utanför Möbelkompaniet . Inte 100 spikat än men troligtvis .
 
Och jag hoppas för alla företag och föreningar som ordnar med detta att det blir fint väder .
 
Ha en riktigt fin helg
 
Kram