Vill ni veta en hemlighet?

Idag är det exakt 13 år sedan jag vann bloggtävlingen i Dagens Industri och som startade upp den här bloggen.  Fram till 2018 hade jag extremt mycket läsare av samhällsintresserade och politiker och tjänstemän. Flera av dessa blev senare vänner, diskussionspartner vid sidan om bloggen. Några försökte stoppa bloggen några gånger. Och ibland så var de arga. men lika många gånger så skvallrade de på varandra och det är jag är tacksam för då fanns det alltid något att skriva om. 

Men jag har hållit på en hemlighet sedan i höstas och det är dax att släppa ut den nu då jag ser vad som skrivs på diverse facebooksidor. 

 Så här är det. Jag har vänner långt upp i politiken i olika partier och i höstas efter valet så hade Socialdemokraterna i Valdemarsvik ett efter-vals-möte. På det mötet gavs order att nu jäklar skulle det jävlas så mycket som möjligt för den nya majoriteten. För Kommunens bästa? Nej inte alls utan för att just jävlas och förstöra! Alla förstår ju att dessa inlägg som andas rena lögner, halvsanningar och förvridningar är resultatet av detta. Men man förstår ju också att det är därför som det bråkas om vartenda möte, krävs voteringar för minsta smågrej också beror på det. Då tar mötena mer tid och kostar mer pengar. De snor också andras idéer. Bockgårds ide om att förlägga kommunhuset i Sjöhuset. Och nu senast Jonas (V) ide om att ge skolbarnen busskort på sommaren. Men till skillnad till Jonas så driver de inte detta i mötena där de verkligen kan påverka och diskutera ….nejdå allt för populism och då lägger man motioner eller går till tidningen. Eller som i KF , antyder att KFO har selektiva ögon när man en gång råkar missa en uppsträckt hand. Riktigt dålig stil!

 Ta bara detta med kärnkraft. Läser man inlägg eller lyssnar på KF så låter det som om det ska byggas ett kärnkraftverk imorgon i Kommunen. Allt som hänt är att de svarat på en fråga om att de kan kolla om Valdemarsviks Kommun är lämplig för det. Alla vet att för det första är troligtvis inte kommunen lämplig, för det andra så måste lagar ändras och för det tredje så kanske inte ens Sverige är lämpligt för vi har ju trots allt röstat bort det en gång. Sanslöst löjligt när det är som Anders Carlsson säger .....en Ickefråga !! 

 Vi har en snäll ordning i Kommunen där oppositionen får sitta med och argumentera ända från Beredning-  i KSAU -  till beredning för KS -  till att det eventuellt går till KF. Men jag anser det är rent farligt när oppositionsrådet nu springer till tidningen redan vid beredningen när han hör två stavelser och inte ett färdigberett förslag. Så har vi aldrig haft det tidigare utan man väntar till det är färdigt. Måste man verkligen ha med en sådan på dessa möten?

 Nu till en annan fråga som jag blev rätt förbannad på. Socialdemokraternas motion om Ringgården på KF nu i veckan.  Se nedan.

 Dom påstår att majoriteten motsatte sej privat regi. Riksbyggen är visserligen ett AB men det är LO ägt (sossarnas högborg) och de motsatte sej kooperativ där de boende(sjuka och dementa) skulle ha medbestämmande rätt till viss del. De motsatte sej att byggnaden skulle skänkas bort. Och kostnaden 7 miljoners ökning vet jag inte hur de fått fram. Riksbyggen skulle göra en utredning som OM inte Riksbyggen själva skulle göra det, skulle gå att användas till annan samarbetspart. Men det gjorde dom inte utan man fick köpa till nya handlingar som kostade 4 miljoner. När de sedan lade ut det igen så hade de samma siffror som tidigare och även samma kostsamma beräkningar så det kom in ett svar (tror jag) och givetvis på maxpriset. 

 Lögn nr 2 är att det står att nu ska majoriteten lägga ut det på entreprenad. Nej de ska kolla skillnaden och jämföra kostnader och givetvis se vad det blir för konsekvenser, för och nackdelar. Just att jämföra flera alternativ är väl just det Sossarna aldrig har gjort. Deras idéer är huggna i sten och alternativ finns inte. Givetvis ställs detta mot fortsatt kommunal regi, vem har sagt något annat? Men som vanligt vill de få det att låta som om det kommer ske imorgon och bara hittapå!

 Lögn nr 3 är att majoriteten nedvärderar personalen. Nu spelar de på känslor rejält! Givetvis är det tvärtom. Den nya majoriteten är väl just dom som sagt att pengar ska gå till de verkligt kommunala sakerna som skola, vård, omsorg och vägar? Det är väl dom som rasat mot kottar, valfläsk i form av en halv miljon i föreningsbidrag och framför allt oigenomtänkta husaffärer som vi fått sett de senaste åren.

 Men ska man bråka och jävlas så kan man ju sprida sådant som rör om. Hoppas bara att Socialdemokraterna förstår att det finns rätt mycket som i verkligheten är sant att ta upp bloggmässigt som deras interna bråk de senaste åren och fulspel mot varandra, ej regelrätta kontraktsskrivningar (köp av röster innan val enl mej) eller anmälningar som inte så mycket kommit upp på bordet.. Så fortsätt ni, jag vet rätt mycket!!  

 Välkomna att diskutera på sidan , men under riktigt namn alternativt skriver ni till mej på facebook och talar om vilket alias ni skriver under ( bara så jag vet vem du är).

 I övrigt önskar jag er en härlig helg!

 

Kram

 
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Var det inte din man som hoppade ifrån moderaterna för att han inte fick stå etta på valsedeln i förra valet?
Han har väl iof företrätt varenda parti vid det här laget, så inbördes bråk och fulspel har ni väl erfarenhet av!

skriven
#2: Cizzie

Svar till Anonym

Vilken liten mes du är som svarar anonymt. Sååååå fegt att inte stå för vad man tycker ;-) Men du har fel i ett fall. Han brydde sej inte om vart han stod på listan. Han stod varken på första , andra eller tredje plats utan på 4e. Men däremot så fick han personkryss så han hamnade på 2a plats , men i partiet fick han inte platser efter det och då kunde han inte påverka och då var det ju lite meningslöst. Han drev ju bl.a mot Ringgården och Riksbyggen , vilket inte de andra i Moderaterna gjorde vid tillfället. Men det var inget fulspel och inget bråk så där ljög du lite Däremot så var det riktigt fulspel när han sparkades från Nybyggarpartiet . Sossarna krävde att han skulle bort från partiet om NB skulle få plats i majoriteten. Allt för att han förde Gusums talan när det var problem med det stora antal invandrare som man placerade här. Men så gick det ju som det gick med NB också därefter. Men skriv inte "NI" för jag har aldrig varit med i något parti och som du förstår inte fulspelat någon heller.
Och till alla som läser . Ni får gärna vara kritiska , arga eller påstå vad ni vill ....men var inte så ynkryggiga som mesen ovan utan står för vad ni tycker !

skriven

Kommentera inlägget här :