Svammel

Det är ju den där förbaskade tidsomställningen som gör att jag är uppe i ottan fast jag inte vill.
Och det är samma sak varje år att kroppen inte ställer om sej fast man vill .
 
Och vad gör man då ....ja inte kan man sätta igång att storstäda , utan kolla nätet , läsa tidning, promenera och blogga är väl det som funkar. Jobba också så klart , men jag har inte lust att jobba 16 timmar om dagen.
 
KF igår blev en riktigt kul tillställning, kolla på den !!   http://www.radiowix.se/wixtv
 
Fredrik Törngren pratade om drogpolicyn i kommunen och den nya alkoholhanteraren och hur de jobbar.
Intressant och de gör ett bra jobb i det stora hela tycker jag . Att vara på plats och hjälpa , köra hem överförfriskade mm är bra , det känns tryggt.
 
Sedan vet jag med säkerhet att inte kontrollen är samma över hela kommunen som han säger.
Medans kollen var sekundsnabb i Ringarum , med bara en fråga om det var ok, så tillbringades hela kvällen i Gusum , där det bråkades om petistesser som dessutom var helt fel ....så mycket irritation uppstod.
Det är synd!
 
Knutgubben var en specialpunkt som det , om jag hade förstått avsatts 75,000 kr till för att vara med att " Lyfta och göra till en trevlig tillställning"
 
Alltså .......förra årets bevakning med poliser som smög i buskarna , poliser ,vakter och totalhårda regler så var det nog spiken i kistan för Knutgubben.
 
Ledsen att säga det , men hur man än vänder och vrider på det , så är Knutgubbe ...gå i huset , få något att dricka och bli full.......och skjut nu inte budbäraren , det är inte jag som hittat på det.
 
Och vad som hände förra året var att ingen kom och tittade , ingen ville öppna i husen , och ingen kom på dansen av en andledning och det berodde på att att hela Gusum kryllade av poliser och det var polishögkvarter och grejer .
 
Att ha några fler ordningsmän är helt ok, att drogteam är här är också helt ok ....men totalkoll dödar, så lätt är det.
Man öppnar inte sina hus när man vet att polisen lurar buskarna , och då försvinner traditionen.
Traditionen är inte vacker...och syftet med Knutgubbe är kanske förlegat ....men det är förbaskat kul !!
Så kanske.....om vi ska ha traditionen kvar ...samhället se genom fingrarna här lite grann.
 
 
 
Anna Nilsson gick upp angående sin motion om "medborgardialog" och hade en helt suverän ide om en Kommunapp där man skulle kunna skriva in sina funderingar och förslag om saker.
 
Lasse Beckman svarade att det finns information för " svensson" i Valdemarsviksbladet och på hemsidan , så mer behövdes inte . Tror Lasse behöver ta sej en titt i boken och se vad DIALOG betyder.
 
Tillägg kl 8,15 eftersom Lasse la ut ett blogginlägg http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5383478
 
Det Lasse nämner är information ...inget annat. Och dialog verkar för Lasse vara rätt läskig. Jag tycker inte det , utan jag tror man kan få in många sunda ideer och uppgifter på det sättet.
Hur mycket folk som var med i Visionsarbetet är ju fullkomligt ointressant  av den anledningen att det är ju bara uppdiktat och inget som har hänt och kanske aldrig händer , det vet vi ju inte nu. Fick de däremot vara med och sätta ut riktlinjer och beslut för att komma dit så var det en annan sak. Det finns ingen människa i denna kommun som inte vill att alla ska vara friska , starka ha bäst näringsliv och miljömedvetna ...eller ??
Facebook...kommunens sida som inte säger något i princip ...inga dialoger förs . Sedan har du facebooksidan Valdemarsvik i utveckling med Erland som admin , där saker skrivs ut ...men inte alla släpps in , utan det är bara vissa ....så , så demokratiskt är det ....och ändå sägs det att det är för alla i kommunen som vill ha en positiv utveckling...de glömde visst att skriva att det bara gällde de som tycker som Erland .
Så sund dialog finns inte och det är INTE samma sak som information...och han tycker ju ..precis som faktiskt förra majoriteten sa , att de är satta till att styra och behöver inte släppa in andra .
Det var fel av förra majoriteten att tycka så och det är lika fel av nuvarande ....man borde se kommuninnevånarna som resurser istället för jobbiga .
Oppositionen har nu nytt folk som försespråkar dialog...hoppas att den nuvarande majoriteten får det också !!!
 
 
 
Sedan började frågorna hagla runt huvudet på Erland och jag har nog aldrig hört honom svamla så mycket.
Vad ingår i den nya tjänsten som kostar kommunen 38,000 kr i månaden? Arbetsbeskrivning?
Vem har den tjänsten?
Hur mycket ska Folketshus föreningen betala för att visa bio , då ingenting står i kontraktet?
Hur ska de kunna visa bio när Kommunen äger utrustningen?
Hur är det tänkt för Grännäs , när det hittills har kostat Kommunen 4 miljoner i år och 250.000 tusen i underskott i driften?
Under 500.000 får beslutas om utan att gå den långa vägen i kommunen ......men om man lägger 475.000 för huset och sedan lägger invenarierna som en bilaga i samma köpekontrakt ...då är vi uppe i 539.000 kr och det överstiger då de 500.000 ...har kommunen då gått emot sina egna beslut.
 
John och Markus i sitt öppna brev att det låg på oppsitionens ansvar att ta reda på fakta ....men det är ju alldeles tydligt att ingen fakta finns. Och man undrar ju om det rätta sättet är att ställa dessa frågor i KF ...ska inte politikerna ha dessa fakta redan i KSAU eller KS ???
 
Nästa månad ska budgeten vara lagd , och vi står inför ett riktigt allvarligt läge ...och jag menar att det är RIKTIGT allvarligt. Och sanningen är också att kompetensen bland de sittande är noll .
Hade jag fått bestämma , så hade tvångsförvaltning varit det ända riktiga .
 
Roligt däremot var det att få besök från Kommunen och en liten pratstund igår ....jag blev riktigt glad och det första jag sett av kommunen på flera år !!!
Att som företagare få vara en del av kommunen är väldigt viktigt och något jag klagat på i flera år , så det gav en liten kick i rätt riktning.
 
 
 

Äntligen några ego-veckor

God morgon ,
 
Då kör vi igång igen och nu känner jag mej rätt nöjd med de senaste veckorna då allt som jag lovat upp mej på, förutom jobb och mej själv , är avklarat för några veckor fram igenom.
Så nu kan jag koncentrera mej på det som rör mej själv ett tag, företag, musik , mässor, ända till mitten av November då det är dags att förbereda för Kör XL framträdande igen och få fram några som kan sjunga på Adventständningen , sista November, och det måste också friläggas tid för.
Det riktigt roliga är att skolan gör oss sällskap då , så det lär nog bli fullt med folk. Alla lampor och allt måste också kollas då och vi måste klä och fixa till vår fina adventsljusstake för att sedan hänga ut den över vår å.
Kanske kan vi fixa pengar till att sätta lamporna under , som lyser upp vattnet ...men det vet vi inte än.
Mycket pyssel är det med allt , och svårast är att hitta tiden.
 
 
Sångstunden på Karbasen var en riktigt trevlig stund och jag tror vi fick till det bra med blandningen på låtar.
Sedan ska man inte vara för lugn och försiktig såg jag , för där det såg gladast ut bland pensionärerna var när vi drog på med den uppspeedade versionen av Ring, ring ...så lite fullt ös vill även dom ha :)
Underbart skoj var det iaf, och jag tror vi får komma igen :)
 
Söndag morgon och jag hade hand om Tipspromenaden i Viken. Hade ingen som helst koll på hur det gick till , men med 75 kom ihåg lappar redde det ut sej så de 32 som kom och gick i strålande sol hade både fika och frågor .
 
KF ikväll då  , och jag skulle vilja vara nere och kolla . Får se om jag hinner , men det var länge sedan nu och jag hoppas det blir intressant . Men det blir att kolla via webben annars och det går ju lika bra.
Lasse B börjar varje blogg med " ni som inte tycker det händer något i kommunen"
Jag vet inte vart han hör det någonstans , jag för min del hör att folk tycker det händer FÖR mycket i kommunen, saker de inte har kontroll över.
 
Folket Hus och Markus Rosenberg och John Furenbäck i NT , och John har halkat ner på min personliga 10 i topp lista tyvärr, i helgen och det har inte med Folkets Hus att göra.
 
Skojigast var Markus uttalande om att NB dubblar antalet mandat  i  nästa val och jag antar utmaningen. Tippar på max 1 mandat för de närmaste släktingarna måste de väl ändå få med sej.
Annars är NB som 10 små negerpojkar och så mycket duktigt folk som John och Markus påstår finns i partiet , tror jag inte det finns. Tror de har problem med att fylla platserna redan nu .
 
Och tyvärr har de ingen alls som kan tänka , och som är kapabel till varken strategi eller logisk planering
 
Värst av allt är iaf att de lägger allt på Örnberg som gjort avtalet. Och menar på att oppositionen ger sej på honom. Så är det ju givetvis inte , utan det är DE som hänger ut honom.
Örnberg gör som politikerna säger till honom , han jobbar ju på uppdrag av dem. Det är också politikerna som beslutar om de ska verkställa det han säger , och i det fallet så har de ju verkställt en tjänst på 38.000 kr som de visste inte kostade mer än 2-3 tusen innan . Man undrar varför , men jag är helt säker på att vi kommer få svar på det snart.
 
Det sista är långt ifrån färdigdiskuterat .
 
Jag har mycket på G som inte kommit ut än , jag hoppas att få lite klarhet om saker och ting under veckan.
 
Nu kör vi igång ..klockan är snart sex och jag ska ut och gå och hoppas jag inte hamnar i hålen idag igen.
 
 
Kram
 
 
 
 

Praktvurpa !

God morgon
 
Morgonpromenaden igår slutade med en praktvurpa på Gusums största promenadstråk och mest trafikerade väg ...nämligen Albogavägen , där vägen ser ut som en grovpipig ost. Stora hål överallt och det dunkar till varje dag i bilarna som inte vet om vägens skick.
Det slutade tack och lov med sönderslagna händer och en stukad fot och värst av allt , en sprucken telefon , men jag vet fler som har ramat och snart händer något allvarligt , då det är tät trafik med både folk som promenerar och cyklar ...som sagt ...bara en tidsfråga innan något allvarligt händer !!!
 
Samtidigt hör jag en som var fly förbannad över en broschyr som Sossarna vad jag förstår lagt i brevlådan över allt de åstadkommit ...där det bl.a står " all asfaltering och underhåll i Gusum ....bla Bruksgatan.
 
Det är inte sant ...det HAR inte asfalterats i Gusum ... Bruksgatan ...jo ....men det är Vägverket som har hand om den och det är absolut inte Sossarnas förtjänst ...Sossarna har däremot tagit bort pengarna som Örnberg lagt på underhåll på vägarna . Tack för det televerket !!
 
MEN det är sossarna som ordnar inspirationskväll för andra eller tredje gången...och ...tack o lov så är det tillbakavänt till just företagande . Av gubbsjukan syns inget och de töntiga priserna " årets kvinnliga företag" är borta.
Ett nytt pris ...årets ambassadör är satt av Tursistbyrån var ett kul inslag om det är vad jag hoppas och tror.
Någon som har varit en god ambassadör för kommunen. Och i efterskott....tycker fortfarande det är synd att de utser ambassadörer för kommunen i förskott innan man vet om de är värdiga det ....som det varit i några fall innan.
Årets unga företag är ju jätteroligt att uppmärksamma och årets tjänsteman....ja jag vet inte...nog är de värda beröm , men de får ju betalt för att göra jobbet. Men det är skit det samma ...lika väl som att jag vill ha en kvitto på att jag är bra ...så behöver dom det också !! :)
 
Föreläsaren tror jag är bra också ....ung , duktig och ogubbig vilket verkligen behövs !
 
Nytt för i år ...mingel och räkmacka ...gott !! Men det är inte nytt , för så var det menat från början , och vitsen med det hela .....så det är ju bra att de tänkt om och tagit åt sej av kritiken som varit under de senaste åren .
 
Det blir nog en rolig kväll för de som går .
 
Idag är det sång på Karbasen för mej  och Stefan. Andra  gången som vi får äran att sjunga för dom.
Har nog varit på nästan alla ställen för vård och äldreomsorg i Kommunen och ser vilken fantastisk  personal vi har i omsorgen . Det ligger inte högt på Kommunen prio lista , då antalet vårdtagare blir mer och mer ...men pengarna mindre ...vilket är tragiskt . För de gör verkligen mer än vad de har resurser till i sitt jobb .
All heder åt dom -....och önska oss lycka till ikväll så vi gör ett bra jobb.
Låtlistan för ikväll är : Håll mitt hjärta ....Ring Ring ....Stad i ljus....Emty room ...Du är den enda ...Egen måne...Gabriellas sång bl.a
 
I övrigt så önskar jag er en superdag för det tänker jag ha
 
Kram på er !!