Gott och blandat

Ja då har vi kommit fram till sista Juli och nästa vecka börjar vi med ny glöd att jobba !!
 
Eller ??
 
Nej kanske inte , men nog kan jag säga att denna semestermånad har varit härlig på många sätt. Kanske är jag lite , lite trött på sol och bad , men det har varit en helt underbart härlig semester iaf , med mycket skojsigheter.
 
Nu pilas det för fullt för Viks 8 an och imorgon får nog jag hjälpa till att lägga ner alla grejer i kuvär  till förarna . På lördag blir det heldag nere i hamburgergrillen . Skoj när saker händer !!
 
Debatterna fortsätter om icas bygge , både för och emot . Tycker diskussionen är givande men än har ingen övertygat mej varför det är bra. Pratade med en insatt i en annan större stad som också tryckte på att man inte gör stora komplex inne i samhället. Det lilla , unika får stryka på foten då oavsett vad man tror .
Jag hoppas de tar sitt förnuft till fånga ....tänker till och gör en unik ¨häftig lösning för Ica så de kan utveckla mot posten . Posten kan säkert flytta på sej till lämpligare lokaler , för de är inte så bra för dom heller .
 
Det ska heller inte bli något nytt flyktingboende i Hotellet säger Erland ....men ryktet säger att de anpassar som bäst för att det ska bli av.
 
Bra tycker BeTe att det finns kommuner som tar emot , som Valdemarsvik , och det får han gärna tycka , men löfte finns fortfarande från majoritet ( som han själv tillhör ) på att vi har bra nivå just nu och inte ska ha mer.
Han påpekade också att kommunen inte kan säga emot utan att det är riksnivå som förhandlar, och det stämmer .
Men däremot så har Mats , chefen på migrationsverket lokalt sagt att han gör som vår kommun bestämmer , så då är det bara att dra ner antalet där ...samt antalet kvotflyktningar och en del av de ensamkommande flyktingbarnen . Då tror jag de lyssnar på oss !
 
Vi ska ha en generös flyktingpolitik på alla sätt , och det måste ta hänsyn till alla andra som blir drabbade , som affärer, sjukvård och skola .
 
Nu VIks 8an på lördag och jag hoppas på bra väder och mycket folk !!
 
På välidigt stapplande ben spelades också mitt sommarprogram i veckan .
Och för er som inte hörde mitt sommarprogram så går det i repris på söndag kl 13.00 på Radiowix , och i slutet av nästa vecka ligger det på www.radiowix .se
På måndag är det Fredrik " Gurka" s tur och jag ska försöka lyssna
kl 10.00
 
Önskar er alla en härlig helg !!
 
Kram
 
 
 
 

Jaha ...hur tänker ni göra nu då ?

Vilka helt fantastiska dagar vi har haft . 25 grader i Yxningen och Stefan och jag tog flotten ut en dag och bara puttrade runt . Stannade och tog oss ett dopp eller åt lite grillad kyckling och fortsatte och åkte efter .
 
 
 
Hemma har vi slöat annars varje eftermiddag  och ett sent kvällsdopp för att kyla ner innan läggdax
 
Igår hamnade vi på Bajadagen som brukligt nu , och det var skitskoj som vanligt . Underbara människor och Lotta Källström och Stefan Wikström är ju så himla duktiga .
 
 
 
 
 
Fantastisk kväll !! ( men som vanligt såg jag dåligt med droghanterare och team däruppe ) men det fanns säkert ;-)
 
 
Var även där uppe en sväng på dagen, men det gick inte att gå på grund av hettan . Jag hoppas de som gjort allt arbete var nöjda ändå , för många tappra fanns det .
 
 
Nu står Erland framför ett riktigt problem !
Igår la en kille ut ett påstående i facebookgruppen " Valdemarsvik i Utveckling " som säger att Hotell Viken ska bli asylboende . Killen åkte ur gruppen av den orsaken .
Ja det har jag också hört .....MEN ....nu har ju också Erland lovat att det inte ska bli mer. Hur ska han göra då ?
Nu tippar ju jag på att dessa platser är upphandlade centralt , vilket gör att inte Kommunen kan göra något .
Men å andra sidan så har migrationsverkets chef i Östergötland sagt att han gör som kommunen säger , så med andra ord kan Erland dra ner antalet i Gusum om hans ord ska vara värda något .
Lite spännande faktiskt !!!
 
Nej nu har jobbat några timmar och nu ger jag mej ut på nya äventyr.
 
Mitt sommarprogram i Radiowix sänds imorgon........ nervös ...för jag hade inte lätt att läsa texten på ett normalt sätt ...men det får man på köpet !
 
Kram
 

Lögn och förtal ?

God morgon
 
Vilket väder va ? Jag njuter för fulla muggar och nu har jag också fått mej ett par lediga eftermiddagar.
Lika ska det bli idag när goda vänner kommer på besök.
 
Jag gör så lite jag kan och mycket handlar om lilla Hilma , det gäller att njuta så mycket man kan , och i förrgår hade jag det första "snacket" öga mot öga med henne
 
 
Underbara unge !! <3
 
Försöker också mej på att göra sådant jag aldrig hinner annars , ta småturer ...koppla av och ha det bra ...fika med kompisar , och bada och sola .
 
 
 
Lasse Svensson , gick ut i debattartikel i NT ang Stefans publicering av det brev som flera politiker fått om RadioWix / Kommun / Företagarnas röriga affärer.
 
Att RadioWix är en tillgång i Valdemarsvik är det nog ingen som har några synpunkter på , vad det hela handlar om är två stycken personer som sitter med i alla grupperingar och som sedan drar nytta av det i sina olika uppdrag och att det hela blir väldigt konstigt .
 
John och Markus är i mitt tycke de bästa att driva förening ...jag har suttit i samma styrelse som dom , och de är verkligen både drivna och påhittiga . Superduktiga skulle jag vilja säja . Men det blir konstigt när man drar egna fördelar av det , och det blir konstigt när man sitter på många stolar , för man har sitt hjärta på ett ställe och inte på alla dessa stolar.
 
Sedan vet jag inte hur Lasse Svensson har fått ihop det . Det är ett brev som publiceras , inget annat . Det är inte moderaterna som säger så . Han har heller inte anklagat radiowix för svartaffärer eller haft åsikter om fas 3 arbetare .
 
Det som Lars Svensson påstår i sin debattartickel , är helt enkelt lögn ....och det är ju bara att läsa det inantill så ser alla och envar det . Det är dåligt att skriva ut direkta lögner som lätt går att bevisas, och gör definitivt inte Radio Wix någon nytta.
 
Det handlar inte om Radio Wix på så sätt , det handlar om att sitta på så många stolar inte är bra ....och det är varken Stefan eller Moderaterna som skrivit brevet , utan någon annan , men det är många som tycker det.
 
En man jag pratade med härom dagen sa att han skulle gå ur Företagarna för att de satt i knät på Kommunen och därför inte drev några frågor . Det är synd att folk tycker så för Företagarna är en oerhört viktig organissation och som borde vara mycket mer aktiv ...jag följer ju arbetet för flera andra kommuner och Företagarna i Valdemarsvik är jämförelsevis helt döda .
Är det inte bättre då att hoppa av en sådan förening och lämna platsen till en som vill driva frågor i Valdemarsvik för företagens räkning .....för det kan ju ibland betyda kritik eller olika syn på samhället än vad Kommunen har ?
 
Så Lars ....om du läser en gång till så är det du som far med osanning och förtal , och då borde kanske du gå ut med en dementi av vad du skrivit ...om det är nu är du som gjort det .
 
Radio Wix behövs men blanda inte ihop korten ...de som ska driva Radio Wix , ska inte sitta i politiken och ge sej själv förmåner .
 
Nu ska jag jobba lite innan jag tar vara på solen igen
 
Ha det så bra i semestersverige !!
 
Kram