Heder åt Gusums ungdommar !!!

God morgon !!
 
Skulle vilja ge en stor eloge till de ungdomar som genomförde en skallgång igår och sökte efter allas vår "Lollo" som är försvunnen . Heder åt att medmänsklighet fortfarande finns hos våra ungdomar ! Av de 60 som gick var det just ungdomarna som dominerade. Härligt !
 
Det verkar vara ett lågprioriterat fall för polisen. De hade igår inte följt upp spåret att han synt i Söderköping efter den 5e då de tror att han försvann. En är säker på att hon såg honom på Hagatorget den 14e och en är säker på att han såg honom i Söderköping den 15e eller 18e .
Jag själv är säker på att jag såg honom utanför affären efter den 5e men kan inte riktigt säga vilken dag. Jag hörde honom och tittade ut och där gick han med 2 likasinnade . Han hade heller inte någon rullator vid tillfället.
Jag trodde det var hans bror han var i lag med ....men strax efter så cyklade hans bror förbi åt samma håll.
 
Har de kollat hans konto om det är rört något ?  Han fick sina pengar den 18e och där borde man direkt kunna se om han finns vid liv eller om något har hänt .
 
Man kan ju undra lite om likhet inför lagen mot om någon annan försvunnit som inte varit i samhällets utkant ?
 
 
 
Här har vi smått hektiskt nu . Det ska inventeras och Anton ska flyttas . Allt på en gång .
 
Imorgon torsdag mellan 18-20 så har vi lite mingelkväll inne på Trolltyg. Alla välkomna dit och kolla på alla våra fina kläder som kommit in !! Lite att äta och dricka och kanske har du lust att prova vårt Fiskspa ?? Gratis under kvällen !! :) Brukar vara trevliga kvällar och högt i tak ! Varmt välkomna !!
 
Så har då Statistiska Centralbyrån konstaterat att det är männen som styr i Kommunen. Något som vi redan visste . Ju tyngre uppdrag desto mer andel män. Och dessutom så är det ju så att vissa kvinnor är bara ditsatta som statistikhöjare och har inget inflytande . Det är i sej ett större problem tycker jag och väldigt svårt att göra något åt . På hur många ställen sitter det en from liten kvinna på en plats som hon inte har något att säga till om själv ? På ganska många tror jag ! Skulle man dessutom kolla kompisskapet mellan dessa som sitter och håller på makten så tror jag Viken skulle sitta väldigt illa till . Det är hämmande för en kommun att ha det som vi har det där en "klan" styr alla viktiga organ. Att sedan inte kompetensen finns heller gör ju inte saken bättre.
 
 
Nu dyker jag in i inventering och papper ett tag så det blir en kort blogg idag . Nu går vi in i maj då den riktiga vårvärmen kommer !!
 
Sköna Maj välkommen !!!!
 
Kram på er
 
 

Öppna möten ?

Ja man kan ju undra ibland vad de menar med saker och ting .
 
Går in på Sossarnas sida och läser om att de ska ha möten om boendeutredningen. Öppna möten står det .
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Valdemarsvik/Aktuellt/
 
Men både i Gryt och i Gusum så fick några reda på att de inte var välkomna . De var visserligen politiker ....men också skattebetalare och boende på de ställen som mötet hölls.
 
 
Erland vidhöll att de inte skulle vara där utan att mötet var för sossar och de som delade de socialdemokratiska värderingarna. Märkligt när även hans fan-club går ut på sociala medel och säger att det är öppna möten för ALLA .
Fruktansvärt oförskämt tycker jag !
 
Nu var det inte bara ett möte om boendeutredningen utan också ett värvningsmöte till sossarna . Kanske något som de skulle talat om innan mötet så att alla vet vad för slags möte man går på ?
 
Till råga på allt så var det i Gryt inte heller de som bjöd in ...utan Sockenföreningen som på ett möte tagit upp detta. Det resulterade i att Helene skulle komma ut till Gryt och berätta för dom det de ville veta .
Men när de som bäst höll på att planera mötet så hade sossarna helt plötsligt bokat plats och dag och då blev det på något sätt deras möte ?  Demokrati när den är som bäst ?
 
Att döma av innehållet på mötet där Erland fick på skallen rätt rejält i Gryt och den samlade uppfattningen från flera var att han var väldigt dåligt påläst ....om han ens läst utredningen. Det var ovanligt faktiskt och väldigt oväntat.
Helen och Kettle var också med . Och en privat liten undran är hur länge det kommer att fungera mellan Kettle och Erland ....jag ger det högt ett år ;-)
 
I Viken stod Erland och Kettle färdiga kl18 ...bara det att mötet var kl 19
 
 
 
Attityderna mot saneringen har ändrats sägs det , och detta efter att kommunen informerat så bra . Tvivlar på det , för jag känner ingen som kollat på deras infocenter. Det är snarare så att kritiken och frågor alltid kommer ibörjan , sedan ebbas det ut och glöms bort .
Jag vet fortfarande inte om det var värt 350 miljoner kronor . Har ingen kunskap om det , men att lägga cromet vid sidan av viken känns ju inte så bra . Verkar väldigt instabilt då pelarna inte stod still och dessutom försvinner ju lakvattnet ner i Viken igen så det verkar ogjort arbete.
 
Däremot så fick vi väldigt fint i hamnen .....men var det värt 350 mille ? Nja ...inte så säker men nu är det gjort och fint blev det.
Lika fint ser det ut att bli i Gusum men om det var värt pengarna tror jag inte på där heller. Tror att det släpper iväg mer föroreningar nu när de grävt upp det och det sätter igång och regna . Men som sagt , jag vet inte och det vet inte politikerna heller som bestämde det här .
 
Såg precis nyheterna på tv och hör Gustav Fridolin säga att Miljöpartiet är ett feministiskt parti och att han vetat om  ....MEN han kunde inte förstå att kvinnor kunde uppfatta Yasri Kahns sätt att vägra hälsa på kvinnor som kränkande ???!!! Hallå ....får det inte vara nog med MP skämt nu på bästa sändningstid ....jag får ju träningsvärk i magen av allt skrattande !!! ;-)
 
Nu blir det en jobbig men kul helg . Grabbarna försvinner till Gotland imorgon på årligt rally och Lina och jag blir ensamma med 3 företag , 6 hundar , extrajobb och allt som måste göras. Det blir ett evigt pusslande för att få ihop det och så att inte kunderna blir drabbade . Men det är samtidigt skönt att få en ensamhelg lite då och då . Mitt schema är fullt med gamla kompisar , Hilma-mys och fix hemma .
 
 
 
Anton och hans Örebrogäng Black Knignt vann sin första match mot Stockholm i fredags och i helgen blir det en ny som vi får följa via länk då det bara är 6 matcher från Superserien som visas på tv. Kul och spännande är det men krångliga regler som man förhoppningsvis lär sej ! :) Lycka till !!
 

Stora pojkar det där !! Och jag hörde att lagen i Am. Fotboll skulle bli de första sporten som skulle med RFSLs hjälp bli HBTQ certifierade . Oväntat , men samtidigt härligt att just den sporten är i framkant när det gäller sådant där man kan få för sej att matchokultur råder  :)
 
Kram och ha en fin helg , det tänker jag ha !!
 
 
 
 
 

Julafton

God morgon på er !!
 
Det är full fart nu för tillfället och svårt att hinna med allt som man vill göra .
 
Morgonpromenaderna är heliga och vet ni vad ....jag har faktiskt tagit några springsteg om än väldigt försiktigt . Något jag inte gjort på 30 år . Men hjärtat dunkar så stabilt och luften som äntligen kommer in där den ska är så förförande härlig <3 Nej jag tänker inte göra någon svensk klassiker eller springa maraton ...bara prova att  andas :)
 
Stor vårbudget precenterades igår och det mesta gick i flyktingkrisens tecken.
 
Vi är mitt i en högkonjunktur och Magdalena Andersson tog åt sej äran åt den i tv igår . Helt fel !! Det uppsving som Sverige fått beror på 1. Att industrin går bra för tillfället  2 . Alla nyanlända .
Lite motsägelsefullt låter det när jag skriver det då jag klagar på att nyandlända är en kostnad jämt , men så är det faktiskt . Aldrig har Sverige ökat så kraftigt i befolkning och det gör att det skapas nya behov, nya företag och nya jobb för att klarar tillströmningen av folk i landet . Det drar upp konsumtionen och Sverige går för fulla muggar.
 
Sedan är det ju inte så enkelt . När Sverige går för fullt och är in en högkonjunktur så är det egentligen den tiden som vi borde samla på oss i ladorna till sämre tider . Det kan vi inte göra utan det är en extrem situation och Sverige måste trots högkonjunkturen låna pengar för att klara av detta. 51 miljarder till kommunerna och det är verkligen välkommet då kommunerna går på knäna .
 
Erland tycker detta är julafton att vi får 1800 per person och det är verkligen ett välkommet tillskott . Han menar på att det är garanterat under iaf denna regeringen att de får pengar .....men det är väl så att om vi lånar nu i högkonjunktur ....hur ska vi då göra när vi går ner i lågkonjunktur ? Det handlar kanske först och främst att se bortom detta specifika läge.
 
Vi måste ....precis som Erland säger använda dessa pengar väl . Att vi är på 42a plats i lönsamhet som Erland säger är en sanning med väldigt många bottnar . Detta förklarade jag i mitt inlägg den 14 Mars http://cizzieensam.blogg.se/2016/march/plotsligt-hander-det.html
 
Nu borde de sätta sej ner och prata ....alla partier i kommunen . Gärna ta in en stadsvetare för att försöka sia in i framtiden och det troliga scenariot i framtiden i vår kommun. Hur troligt är det att alla dessa stannar kvar i kommunen. Vad händer med jobben? Vart ska pengarna sättas in ? Är det någon mening med att bygga nytt när det gäller skola och dagis eller är detta snabbt övergående . De pengar vi fått och just nu gör vår kommun rik ....hur länge ska de räcka . För det finns en massa fakta att ta till . Att en nyanländ t.ex tar det 8 år eller mer att komma in och bli egenförsörjande i genomsnitt . Här är det brist på jobb, kommunikationer till städer ....hur stor chans är det då att de stannar kvar ?
 
Jag anser att pengarna bör buffras upp och vi bör leva i kommunen som vi har ett underskott , för så är det egentliga läget i kommunen och man gissar sej de närmaste 10 åren .
 
Och kanske är det så att i dessa "kristider" så är det inte ok att göra en personalfest för kommunen för mellan en kvarts och en halv miljon ...bara på skoj så där .
Är det plåster på såren för den dåliga arbetsmiljön i kommunen som tidigare varit på tapeten och som revisorerna undersökt ?
 
De flesta kommunanställda jobbar skift så det kommer att vara många som inte kommer att kunna gå . Kanske hade varit bättre om de olika områdena hade fått hitta på något själva för att svetsa ihop grupperna och då gjort det på det sätt som passar dom bäst .
 
Imorgon fredag kl 18.00 kommer jag sitta klistrad vid tvn. På Tv4 Sport visas då Amerikansk Fotboll och Anton gör sin första match i superserien för Örebros Black Knight  . Örebro kom 2a förra året . En dröm för honom att göra och jag kommer att hålla både tummar och tår . Som ny får han inte spela hela tiden utan kommer in en bit in matchen . Han har nr 58 på ryggen .
 
Nu har också ( antagligen) vår nästa valp kommit till världen. Tiken Susanne nedkom med 4 hanar och 3 tikar .
 
 
Kan någon av dessa bli vår nästa tro ? Och vad ska hon heta ? Greta ? Sig-Britt ? Inte lätt när man inte vet vad efternamnet blir än ;-)
 
Önskar er en riktigt härlig dag !!
 
Kram