Jag har inte lust........

God morgon
 
Ja då har jag fått vila upp lite i helgen . Myst med min Hilma och faktiskt varit i stan en sväng och fick med mej ett par skor hem som ropade efter mej när jag gick förbi ;-)
 
Annars får jag lite ångest varje gång jag är "otrogen" och köper några kläder ;-)
 
Roligt är att min favvoexpedit i stan ...som jag pratat med i massvis med år har fått jobb i Söderköping i sommar så jag ser fram emot långa fikastunder med henne efter jobbet . Gud så kul !!
 
Det blir en hektiskt vecka i Söderköping . Aktiviteter för sommaren planeras och imorgon är det "kick-off" för Extra Bonus och de skulle försöka ta oss först och installera det hos , för vi har VIP kväll på onsdag mellan 18-20
Det kommer bli kanonskoj och det kommer att bli roligt att få tänka till runt det där så man får ut så mycket som möjligt ....både för oss och våra kunder.
 
Är helt imponerad av Söderköpings kommun och deras sätt att sköta näringslivet !! Jag vet inte hur många jag pratat med , sist var det en Bosse som var inne och presenterade sej .
Han skötte bl.a praktik till ungdomar och det har vi ju även här i Viken . Men i Söderköping var det givetvis mer utvecklat .
Även arbetslöshet sköttes på ett helt annat sätt ihop med AF . Där gick man igenom allt som hade med den sökande att göra. Om det handlade om olika problem som hörde personen till som självkänsla , psykisk ohälsa , några kroppsliga problem. Sedan gick man igenom utbildningar ...hjälpte till med kurser ..hjälpte till att ta kontakt med företagare .Hade ett helt lager med företag att jobba mot för att få ut dom på praktik . Ett riktigt teamwork och samtal hela tiden. De kunde även hjälpa till med skuldsanering ...lägenheter ...you name it !!
Tror jag pratade med honom en timme eller något ! Mycket intressant !! Och resultatet var också väldigt positivt om man jämför med andra kommuner.
 
Men här hemma är allt sej likt . Ett medborgarförslag om sommarvärdar i Ringarum ( som har mest genomströmning av alla platser på sommaren) . Jättekul tycker jag !
 
För att det ska kunna bli något av så måste någon lyfta det i KS ....och eftersom det från början var en Nybyggarfråga så tycker man ju att de skulle lyfta förslaget . Men , nu kretsar ju allt om WIF , Radiowix och Grännäskullen för dom så de har nog glömt bort resten av kommunen , så Stefan lyfte frågan och efter nja, njä , nja ....så blev det av.
Och en ide som faktiskt är lite rolig och borde lyftas ordentligt ...speciellt när NT vill göra reklam om den , så svarar vår Näringslivschef :
- Jag har inte lust att säga mer än så ...................
 
Bra där !! Känns ju som en rolig nyhet ...verkligen !!
 
Så allt är sej likt ;-)
 
Nu en tar vi tag in en spännande vecka !!
 
Kram
 
 
 
 

Ge kommunen en kurs i matematik !

Ja de inte kloka !
 
De slår igen skolan i Gryt ...o övriga skolan står för stora neddragningar.
Skolan är för övrigt en katastrof när det gäller satsningen på pedagoger istället för assistenter och vi ligger lågt nere när det gäller barn som går ut med godkända betyg.
Skolans politiska organissation har dragit över ramarna i budgeten så in åt skogen de senaste året.
 
Ändå sprutar det ut pengar till en och samma förening och ett avtal som binder kommunen i flera år , oavsett om vi har pengar eller inte till att pumpa ut pengar till ishallen.
 
800.000 i drift varje år och ytterliggare 600.000 till 100 aktiva åkare ...det blir ett litet snitt på 140.000 / per unge !!
Detta efter att samma förening fått hur mycket som helst till fotboll och konstgräsplan. Och det är också kommunen som sköter allt åt dom i lokaliteterna.
Hästtjejer ...motorklubben ...dansstudion .....är det rättvist ?
 
Hyran vet i tusan hur de fick till i tidningen . 150.000 i hyra står det ...en lögn helt klart !!
I år är hyran 400.000 men de får rabatt på 325.000 och då återstår 75.000 .
Nästa år så är hyran 350.000 och rabatt på 250.000
Först de sista 2 åren så är hyran 150.000  vilket ger WIF en hyra på 475.000 på 4 år .
 
Men å andra sidan så har kommunen förbundit sej att ta över lånen på 187.000 och färdigställa hallen för MINST 600.000 vilket då ger kommunen ett minus på MINST 312.000 kronor bara där .
Sedan driftkostnaderna på 1.200.000 per år att lägga till , och då har WIF all bestämmande rätt över istider och allt som berör ishallen. Kommunen har förbundigt sej att hålla is i 5 år oavsett vad som händer med kommunens ekonomi eller om något går sönder i ishallen.
 
Bra affär grabbar !!! Verkligen !!!
 
Samtidigt så gör de förlustaffär när de återigen hyr ut Grännäs restaurang till underpris . Den täcker inte självkostnaden ens...så de subventionerar EN restaurang i Viken med princip gratis hyra .Davidsson , Lilla blå ....tycker ni det är bra ?
 
80,000 till Radiowix som huvudsponsor . Ett AB och inte en förening ! En lokalradion som inte vi får in alls här där vi bor . Inte i Ringarum heller , så vad får jag för det egentligen. En köpt radio ...som ska få ut information säger dom . Men det är väl egentligen propaganda i mitt tycke . Information behöver vi inte och vi ska inte betala Aktiebolag några pengar alls.
 
180.000 till att köpa filmutrustningen som på något märkligt sätt Radiowix har tillskansat sej från folkets hus föreningen där redan kommunen har betalat ut alla lån genom köpet av Folkets Hus .
 
Som motivation sägs att det är ett samarbete med Gusum , skolan behöver utrustningen och de säger också att det ska vara till konferenser.
Några stora konferenser har det aldrig varit och om så var , så duger Gusum gott . Skolan säger att de inte alls behöver någon utrustning så det är inte sant . Det är heller inte sant att det är samarbete med Gusum .
Däremot så köper kommunen utrustningen ...och ger till en ny förening som ska konkurra med Gusum.
 
Är inte konkurrans bra då säger Erland ??? Jo så klart ....men ska kommunen se till att en ny förening ska konkurrera med Gusum ?
 
Och i det sistnämda fallet så är oppositionen precis lika oansvariga med kommunens pengar .
 
När ska vi få ett stopp på slösa på kommunens pengar , och hur motiverar ni att det här är vettigt på något sätt ?
Jag förstår verkligen inte !!!
 
Det märkliga är att en och samma person är jävig i samtliga dessa ärenden . Bertil Eklund !
Vad har grabbarna i Radio Wix och Wif för band med Erland och Helen  som kan få igenom sådana här affärer hela tiden ??
 
Kom bara inte och säg att vi har dålig ekonomi i framtiden !!
 
Vi fortsätter i Söderköping där nu kick-offen för "Handla lokalt" går av stapeln i nästa vecka på tisdagen. På onsdag så har vi VIP-kväll mellan 18.00-20.00 och därmed förtur på alla nyheterna . Du är hjärtligt välkommen då att titta in !!
Sedan smider vi ytterligare planer framöver som jag ska presentera framöver, det är mycket på G nu .
 
Lina och Annelie har haft en strid ström av kunder sedan öppnandet av Hund och Kattshoppen. Och när de hade gratis kloklippning öppningsdagen så blev det nästan 400 katt och hundklor som blev klippta :)
 
Jag önskar er en trevlig dag !!!
 
 
 

Full fart !!

God morgon
 
Det är lite småkörigt just nu men det ska nog lösa sej så småningom .
 
Idag slår Lina och Annelie upp portarna för Hund och kattshoppen i Söderköping så nu kommer varje vecka vara en utmaning att få ihop. Läget blir ju inte bättre av att vår medhjälpare just nu ...Maria ...ska ta ett jobb i Stockholm.
 
Men jag har en ny , väldigt intressant person på G som hjälp i affären och vi får se om några dagar om jag kan presentera ett nytt, väldigt intressant  namn för er ;-)
 
Det stora denna helg är kanske att " Fifty shades of gray" gick upp på biografen och givetvis så står det moralpredikningar i varje tidning. Man ska inte romantisera våld och tvång och det är synd om de kvinnor som blivit utsatt för våld och tvång att en sådan här film görs.
 
Jo visst har de rätt att det är synd om dom , men är det inte lika fel att romatisera terrordåd , mord , våldtäkter i alla andra actionfilmer som görs och som det inte sägs ett ljud om . Är det inte lika synd om de familjer som ...inte minst just nu ....är utsatta för terrordåd , våld och förföljelser ?
 
Men nu råkar det vara kvinnor som ser denna film och läser dessa böcker och då är det inte lika självklart att vi klarar av att skilja verklighet från fiction.
Att det helt enkelt kan vara en svindlande bra story , och inte någon förtryckt önskan om att bli behandlad som på filmen kan moraltanterna och moralfarbröderna inte förstå att det är .
Blir så trött när de inte kan slappna av och bara vara . Bio är en verklighetsflykt ...1,5 timmes underhållning ...lite popcorn och en trevlig stund.
 
Vi står i Kommunen inför stora besparingar och ändå så fortsätter de dyra korkade förslagen att klubbas igenom.
Kommunen behöver en bioanläggning för STORA konferenser så därför vill de köpa Radiowix anläggning för nästan 200.000 kr. Inte alls för att Radiowix behöver pengar . Hur många sådana konferenser har man per år då undrar man ju , för anläggningen har ju funnits i viken hela tiden? Skulle tippa på 0 stycken , och dessutom så finns det ju en anläggning i Gusum om det skulle behövas .
 
Kommunen vill också bli huvudsponsor till Radiovix och därför stoppa in 80.000 kr till. Då de nu har bildat ett AB så undrar man ju om det ens är lagligt ? Detta är för att få ut mer information säger de , men jag kallar det för köpt radio och propaganda . Mer information behöver vi absolut inte och man får väldigt mycket reklam om man köper reklamtid istället. Men i radiowix sitter det egna folket så det är ju inte så konstigt att de får igenom sådana här egogrejjer.
 
Likaså ska det beslutas om ishallen och där är det ju också majorieten själva som sitter i den styrelsen.
Jo då ....kommunen kommer att tjäna 190.000 på uthyrningar om det går som de tror .....men det var visst lite som kommunen skulle göra då också . Nämligen färdigställa hallen för någon miljon till , för det kostar det i slutändan .
Har jag inte helt fel så har de redan fått flera miljoner för att färdigställa hallen , så vad de gör med pengarna vet i tusan.
 
Det konstiga är att samtliga dessa affärer . Ishall ...radiowix sponsring .....filmutrustning så sitter samma personer i beslutandeställning i både föreningen och i kommunen. Helt galet !!
Kan det vara så att dessa personer är misskrediterade entreprenörer ?? Vi har en bra nyföretagarhjälp för de som vill ...där lär man sej budgetera och ta betalt . Göra kostnadskalkyler och kolla att man har de pengar man behöver innan man startar,. Är detta så frukansvärt bra affärer som kommer generera inkomster så tjäna gärna dessa pengar privat och ge fasiken i de pengar som ska gå till skola , vård omsorg och vägar .
 
 
Allt detta medans Gryts skola går i graven och övrig skola står inför stora besparingar.
Skolan är en katastrof rent ut sagt och vad som hänt de senaste åren är INTE till det bättre utan snarare tvärtom. Kanske dags att analysera vart våra problem i skolan är ? Varför går så många ut med så dåliga betyg . Hur blev det när de tog bort assistenterna och satte dit pedagoger .....blev det bättre ? Tror jag nog inte att det blev alls , utan det är nog väldigt rörigt i skolan nu om jag förstått saken rätt .
 
 
Nej jag tror jag ägnar mej åt kläder i Söderköping istället. Mycket roligare och ger mer energi .
Kom in och gör ett besök i vår fina butik !!
 
 
 
Kram och ha en bra dag